Şimdi Ara

Pc oyun oynarken kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çözemediğim bir sorunum var, masaüstü bilgisayarım oyun oynarken pat diye kapanıyor. Önce overclock sebebi ile sandım ama default ayarlarda yine aynısı oldu ram, işlemci ve ekran kartını tek tek yük testine soktum bir sorun yok ama oyun oynarken belli yerlerde pc kapanıp tekrar açılıyor farklı oyunlarda da oluyor windows 11 yüklü alakası var mıdır bilmiyorum aklıma tek power da sorun olabileceği geliyor ama nasıl anlarım bilmiyorum fikri olan varsa yardım rica ediyorum.

Msı z87-g45

rx 580 gigabyte

i5-4670k

800 watt power

16gb ram

• Psu hangi marka model yazarmisiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Farklı bir psu ile deneme yapmadan önce;

- Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarıza kurun. Program açılınca sol taraftaki ekrandan birden çok disk'iniz var ise her birini ayrı olarak seçip sağ tarafta performans ve sağlık durumunu gösteren ekranın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Disk kaynaklı bir durum var ise görmüş oluruz.

- Ram ekran kartı ve işlemci için test yaptığınız için bunlar hakkında bir şey yapın demeyeceğim. O yüzden varsa imkanınız bilgisayarınıza windows 10 kurup, aynı durumun meydana gelip gelmediğini kontrol edin. Windows 11 her ne kadar yeni güncellemeler ile kendini geliştirmiş olsa da bence ve bir çok kullanıcıya göre hala tamamlanmamış bir işletim sistemi. Bolca hataları var hala.

- Son olarak da farklı bir psu ile deneme yapın.

Kolay gelsin.

• Oyun esnasında işlemci ısısına bakın kaç derece. Aşırı ısınıyorsa kapanması normal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5600x işlemci

6750xt asus ekran kartı

MSI b450 tomahawk anakart

hyperx predator 8*2 16gb ram

Cougar stx 700 watt güç kaynağı

Battlefield 5(online) ve black desert gibi oyunlarda benzer sorun alıyorum.

oyun esnasında iken pc komple kapanıyor birden. güç kaynağını on/off yapıp ancak tekrar başlatabiliyorum.

Güç kaynağından şüphleniyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.