Şimdi Ara

Pc oyun oynarken kapanıyor. (Isınma problemi değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, bilgisayarımda normalde hiç oyun oynamıyordum. Geçenlerde canım çekti bir kaç oyun indirdim oynayayım dedim. Oyun oynamaya başlayınca bilgisayar 5dk geçmeden kapanıyor. Bir daha açılmıyor. Ta ki ben kasayı açıp büyük psu kablosunu çıkar tak yapınca tekrar açılıyor. Bilgisayar normal çalışırken bir problem yok ancak oyun oynamaya çalışınca böyle oluyor ki oyunlar da çok basit ve eski oyunlar. Ben psu dan şüphelendim ama emin değilim her şey olabilir :). Bilgisayarımda ekran kartı olarak gtx960, psu highpower 600w, anakart ve işlemci eski fx4100 var ama anakartı hatırlamıyorum. 8 gb ram var. Sizce bu kapanmanın sebebi nedir?

• psu'dan kaynaklanıyor olması kuvvetle muhtemel
  • Kapandıktan bir süre sonra açılıyorsa, sıcaklık kaynaklıdır hocam. Sök tak yapmadan açılmıyor ise PSU kaynaklıdır.
  • Dün afterburner açtım sıcaklık değerlerine vs bakayım diye afterburner açıkken kapanma durumu olmadı ilginç bir şekilde. Bu arada ekran kartının memory clock'unun eski oyunlarda (Company of Heroes) maksimumu olan 3500 mhz e geliyor acaba bundan olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JABS_20

Dün afterburner açtım sıcaklık değerlerine vs bakayım diye afterburner açıkken kapanma durumu olmadı ilginç bir şekilde. Bu arada ekran kartının memory clock'unun eski oyunlarda (Company of Heroes) maksimumu olan 3500 mhz e geliyor acaba bundan olabilir mi?
    Demek ki ekran kartı ayarları yüzünden kapanıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

Demek ki ekran kartı ayarları yüzünden kapanıyormuş.

Alıntıları Göster
    Hocam ekran kartı ayarlarını nasıl normal hale getirebiliriz? Bu arada bütün cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JABS_20

Hocam ekran kartı ayarlarını nasıl normal hale getirebiliriz? Bu arada bütün cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Msi Afterburner programında reset tuşuna tıklayarak. Sonra reset tuşunun sağındaki tuşa tıklayınca kaydeder.https://i.hizliresim.com/r0lX5P.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 11 Ocak 2020; 17:33:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler hocam deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.