Şimdi Ara

PC oyunları altın çağını yaşıyor: Ezeli rekabette konsolların önüne geçti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC oyunları altın çağını yaşıyor: Ezeli rekabette konsolların önüne geçti!

Son yıllarda, PC oyunlarının oyun sektöründeki etkisi gözle görülür şekilde arttı. Epyllion tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, PC oyunları, uzun süredir konsolların egemen olduğu bu alanda, özellikle tüketici gelirleri açısından önemli bir atılım gerçekleştirdi. Geleneksel olarak, video oyunlarının çıkış platformları genellikle konsollar olurken, PC sürümleri genellikle bu süreçten çok sonra piyasaya sürülürdü. Ancak bu durum, PC'nin sektördeki rekabet gücünü engellemiş gibi görünmüyor.

Raporda, PC oyunlarının tüketici gelirlerindeki payının son yıllarda %20 oranında artış gösterdiği belirtiliyor. Buna karşılık, konsol platformlarının gelir artışında bir duraklama yaşandığı ifade ediliyor. Veriler, her iki platformun da zaman içinde büyüme kaydettiğini ortaya koysa da, PC'nin daha hızlı bir ivme yakaladığı görülüyor. Son on yılda, PC oyunlarının konsollara kıyasla %220 daha fazla gelir sağladığı kaydediliyor. Bu, konsolların sektöre daha fazla katkıda bulunduğu yönündeki genel algıyı değiştirebilecek çarpıcı bir bulgu.

Ayrıca Bkz.ROG Phone 9 FE’nin hem görüntüleri hem özellikleri sızdırıldı

Epyllion’un analizine göre, PC platformunun bu başarısında birden fazla faktör rol oynuyor. Bu faktörler arasında geriye dönük uyumluluk, sistem performansını optimize etme imkanı ve kullanıcıya daha fazla kontrol sunan bir yapı öne çıkıyor. Öte yandan, konsolların satış hızındaki yavaşlama da PC'nin yükselişine katkıda bulunmuş durumda. Özellikle 2021’den sonra bu trend daha belirgin hale gelmiş görünüyor.

Hangi platformun lider olacağı belirsizliğini korusa da, oyun sektöründeki bu büyüme genel anlamda olumlu bir tablo çiziyor. Artan gelirler, sektörün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde ilerlediğini gösteriyor. Siz hangi platformu tercih ediyorsunuz? PC mi, konsol mu? Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:https://wccftech.com/pc-gaming-brought-in-significantly-higher-revenue-than-consoles-in-the-last-decade/

• PC oyuncusu her zaman daha fazlaydı aslında ama korsan çok yaygındı. Eskiden pc oyunlarını korsan indirmek yerine satın alanlara enayi gözüyle bakılırdı.

Bu istatiksel artışın Denuvo'nun güçlenmesi, oyunların kırılmasının aylar sürmesi ve hatta çoğunun artık kırılamamasından kaynaklandığına inanıyorum.

Eski konsollarda korsan oynamak mümkündü ama konsol işin kolayına kaçanların tercihi olduğu için ve konsolcular "oyun makinesi" alacak kadar ekonomik açıdan rahat oldukları için bu tarz şeylerle uğraşmak yerine oyunu alıp geçmeyi daha çok tercih ediyorlardı.

Tıpkı android cihaz sayısının ios cihaz sayısını katlamasına rağmen apple store satışlarının google storeden üstün olması gibi bir durum yani...
  • Konsolda ile 20 yıllık oyun birikimi .PC geçmek için bir neden görmüyorum.

Edit:Steam PC tarafına inanılmaz bir katkı sağladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 27 Ocak 2025; 15:36:57 >
  • PC oyuncusu her zaman daha fazlaydı aslında ama korsan çok yaygındı. Eskiden pc oyunlarını korsan indirmek yerine satın alanlara enayi gözüyle bakılırdı.

Bu istatiksel artışın Denuvo'nun güçlenmesi, oyunların kırılmasının aylar sürmesi ve hatta çoğunun artık kırılamamasından kaynaklandığına inanıyorum.

Eski konsollarda korsan oynamak mümkündü ama konsol işin kolayına kaçanların tercihi olduğu için ve konsolcular "oyun makinesi" alacak kadar ekonomik açıdan rahat oldukları için bu tarz şeylerle uğraşmak yerine oyunu alıp geçmeyi daha çok tercih ediyorlardı.

Tıpkı android cihaz sayısının ios cihaz sayısını katlamasına rağmen apple store satışlarının google storeden üstün olması gibi bir durum yani...

• matterdome kullanıcısına yanıt
    Ben dijital korumadan çok, daha kaliteli indie oyunlarının Steam sayesinde daha kolay ulaşılabilir hale gelmesinin etkili olduğu düşüncesindeyim. Steam'in dolara geçmesine rağmen bile hala görece ucuz ve kaliteli indie oyunlar geliyor piyasaya ve pc'nin yürümesine yardımcı oluyorlar. Bunu ancak, ortak işletim sistemi ve kontrolcü zorlamasını aşarak kırabilirler; aksi halde, pc oyunculuğu baskın olmaya devam edecek.

Hocam artık konsol oyunu fiyatları arşa çıktı. Kutulusu olsun dijitali olsun aşırı fahiş fiyatlara satılıyor. Konsolu pahalı,oyunu pahalı, online’ı için abonelik şartı derken konsol kendi kendini yedi en azından bizim ülkemizde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önceden exclusive denen bir şey vardı. Ondandır belki.

• Pc candır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlar Steam ve Netflix gibi platformlar ve onların uzun vadeli indirimleri sayesinde satın alıp oynamaya ve izlemeye alıştı. Özellikle Steam'in uzun zaman bizlere dolar kurunda harika bir fiyat sunması sayesinde ben bile çok fazla oyun aldım zamanında. Ki ben de eski nesildenim , yani beleş varken niye para vereyim mantığına sahiptim. Çünkü o zamanlar korsan çok yaygındı ve atari , sega psone oyunları özellikle ucuzdu ps3 ile fahiş fiyatları öğrendik ama o da kırıldı bir süre sonra. Ps4 ile de yine satın almaya devam ettik bir süre daha ucuz oyunları en azından. Ama pc ne olursa olsun rakipsiz ve hali hazırda çok fazla birikmiş oyunumuz var Epic, Origin, Uplay, Steam gibi platformlar ve hala Torrent sayesinde. Ama yeni nesiller için durum farklı olabilir , eskisi kadar ucuz değil oyunlar. Ama onlar da bizim neslimizi bilmiyor ve para ödemeye alışık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Ocak 2025; 19:14:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PC’de çok ciddi indirim kampanyaları oluyor ve oyunları çok daha ucuza alabiliyorsunuz onunda katkısı var

• PC ailesine Geforce Now gibi fazla kullanılan cloud servisler ve Steam deck ve benzeri el konsolları da dahil oldu, PC oyunlarının pazar payı artacaktır.

• Pcde bedava oyun sayısı çoğaldı. Oyuncular dijital platformlara alıştırıldı. Ucuz da olsa pahalı da olsa artık insanlar daha çok dijital oyun alıyorlar. Ayrıca Indie stüdyolar ve oyunlar çoğaldı, steam epic ve gamepass rekabet ettikçe oyunculara daha cazip indirimler sunuluyor. Xboxın Call of Duty hamlesinden sonra Sony plus aboneliğine en son God of War oyununu ekledi ve birçok güzel oyun daha var. Rekabet güzel birşey, oyunlara 70 80 100 dolar para vermeyin :)

• ps3 döneminde oyunlar ucuzdu ama şuan baktığımda ps4 oyunları ps5 oyunları çok pahalı. En son konsolum ne yazık ki ps3 oldu ve kral psp tabii. Gerisi artık donanım satmak için yapılmış boş konsollar oldu. ps4 ise ekran kartıyla yarışabildi fakat ps5 çok uçuk bir fiyatla satılıyor. Oyun konsollarının geleceğini bu yönden hiç iyi görmüyorum. Sonuçta oyun odaklı bir konsol yapılıyordu.

Denuvo'nun etkisine katılıyorum. Ayrıca online oyunların giderek artması da korsanın önüne geçiyor.

Diğer taraftan konsol satışlarını arttırmayı hedefleyen exclusive oyun dönemi, yerini her platformda yayınlanan oyunlara bıraktı. O nedenle PC'nin şu an eli çok güçlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 28 Ocak 2025; 10:4:23 >
  • Konsol bitmiştir gözümde onlinena para vermek saçmalıktır yıllardır derim

• pc'yi roblox için kullanıyor kızım. roblox için pc daha efektif. diğer yandan ekran kartı fiyatları çıldırmış durumda. getirttim almanya'dan bir ps5, abone olduk, oradan oynuyor oyunları. hem performansı iyi, hem de uyumluluk sorunu vs çıkmıyor. tıkır tıkır oynuyor. şimdi kızımın pc'yi windows 11'e upgrade etmem lazım, gözümde büyüyor. ps5'te böyle bir dert yok.

• Konsol tarafında hangi oyun gelirse gelsin, exc diye sattıkları her oyunu PC'ye getiriyor. PC adeta rakip 2 konsolun kesişim noktası gibi. Zaten oyundan daha fazlasını da sunuyor. Performans ve grafik isteyene istediğini de veriyor. E PC monsolu geçmesin de ne yapsın? Exc oyun yok, millet neden konsol alsın. Tamam pratiklik, tembellik hede hödö anladık onu da başka? En önemli sebep olan exc oyun eksikliği. Time exc saçmalığından bahsetmiyorum. Oyun sadece o platformda olacak, başka yerde değil. Şu anki ortam tamamen PC platformuna çalışıyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsolun farkı oyun fiyatlarının ucuz ve exclusive muhabbetiydi artık ne ucuzluğu kaldı ne exclusive millet hem pahalıya oyun alıyor hemde oyunların alayı eski konsolun bi avantajı kalmadı bu şekildede gitmeye devam ederlerse zaten konsol tozlanmış dvd player gibi kalacak tv'nin yanında.

• Tabikide pc hem işin bilgisayarda işin oldumu işini çözersin hem oyun oynarsın dev ekranda mı oyun oynamak istiyorsun al hdmı tak oyna, konsolda ise sana bir televizyon şart, oyun şart ama oyunları pahalı, ve de işin oldumu kullanamıyon ne anladım ben bu işten ayrıca pcde kaçak indirmede var misal ben ghost of tsusima oyununa 1 lira bile harcamadan kaçak oynadım ve daha onlarca kaçak oyun var ama konsolda ise vardır ama yapımı kolay olmayabilir belkide yoktur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.