Şimdi Ara

Pc powerında yanan entegreyi bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fsp atx 300pnr power var elimde kendi kendine duman çıktı baktım bitane entegre yanmış ama modeli okunmuyor yandığı için bunu nasıl bulabilirim modelini

• zeroplayer06 kullanıcısına yanıt
    fsdm311 olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

fsdm311 olabilir.

deneme amaçlı fsdm311 taksam başka bi tarafınıda zarar verirmiyiz powerin
  • Takmadan önce herşeyin kontrolünü yapin .kisa devre varmu diyotlar saglammi . fetler saglammi diye soğutucuya Bavli olanlar fetler ve shottky diyotlar. Bütün diyotlara bakin her arti ve eksi uç kapasitorlerin kisa devre var mi yok mu bi kontrol edin. Kontrollerden sonra Takin. O entegre nin yanmasi başka arizaya sebep vermiş olabilir yada tersi başka Ariza onun yanmasina gibi. Yanan entegrenun dibindeki feti kontrol edin mutlaka saglammi diye.
    Sonra takip deneyin arizali bisey bulamaz iseniz. Ama parcanin yanlis parca olma ihtimali elbetle var ve garantisi yok başka Ariza oluşabilir yani .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 17 Haziran 2014; 14:06:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birazdan entegreyi alıcam deniycem sonucu bildiririm
    Herşeyi kontrol edin diğer elemanları yani sonra takin

Bu arada dikkatli olun tehlkeli voltaj seviyeleri ile calisacaksiniz !!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 17 Haziran 2014; 15:03:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

Herşeyi kontrol edin diğer elemanları yani sonra takin

Bu arada dikkatli olun tehlkeli voltaj seviyeleri ile calisacaksiniz !!!!!!

fsdm311 yi hiçbiyerde bulamadım tüm elektronikçilere ordum sanki çok acayip birşeyden bahsediyormuşum gibi baktılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU'daki fazla kabloları kesmek
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ekte ki devreye benzer bir devre varsa yanan entegrenin etrafında entegre dogru demektir.

• Fsdm311diye arıyom bulamıyodum bide dm311i deniyelim internette varda toplu satıyorlar

• http://www.bluemavi.com
    Aramaya yaz tek satış mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 19 Haziran 2014; 15:35:24 >
  • Entegrenin ismi dediğiniz gibiyse +5V standby kısmında görev yapıyor. Zaten yukarıda arkadaş şemasını vermiş.
    Bluemavi de 3 TL civarında mevcut şu an.
    PWM i süren mosfet bu entegrenin içindedir ayrıyetten etrafında aramayın. Soğutma işini de 6,7 ve 8 nolu ayaklar üzerinden geniş bir bakır alana lehmli olarak halleder.
    Entegrenin etrafındaki pasif elemanları test edin mutlaka içinde bozuk olanlar vardır, özellikle zener diyotlara bakın.
    Şansınıza trafo sağlam ise çalışır diye tahmin ediyorum. +5V standby çıkışına paralel bağlı elkoları değiştirin her ihtimale karşı. Çıkışta bir sorun olmalı ki entegre kendini yakmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.