Şimdi Ara

Pc reset sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yav bildiğin gibi deil arkadaşlar arasında alay konusu oldum artık 100lira verim sat bana pc yi die sistem 2000 tl nin üstünde, vatana git gel git gel bıktım aldığıma alacağıma pişman etti, o kadar da hevesliydim alcağımda halbuki ilk defa kendi istediğim sistemi topluyodum sözde oyun pc si olacaktı karşısına geçince moralim bozuluyor artık
  • onrkrmtc kullanıcısına yanıt
    ne oluyor o tam olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuZ01

ne oluyor o tam olarak ?

Rwenzori adlı arkadaşaydı o cevap hocam onunda pc resetliyormus ama oc yapmış prime95 de oc stabilite test programı

hocam dua edelimde sizinde psu içinde bi sıkıntı olsunda yeni psu ile sorununuzdan kurtulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrkrmtc -- 12 Ocak 2015; 22:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrmtc

oc stabil demişsiniz prime95 testi yaptiniz mi

evet hocam, noctua ile soğtuyorum, 1 saate yakın. (2600K 4.5 GHZ)

Geçmişte, kasadaki usb bozulmuştu, pc açılmıyordu, anakart bağlantısını sökünce bilgisayar açıldı. kasadaki usb konnektörü sanırım kısa devre gibi birşey yaptı, bunun dışında bir sıkıntı da olmadı.

Reset konusu neye göre oluyor bilmiyorum, belli bir zamanı vakti yok, bazen arka arka 2 kere bazen günde 4-5 kere, bazen hiç.

ram kaynaklı olabilir mi?
    veya anakarttaki ışıklı gösterge' den birşey anlayabilir miyim?
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    ram yada diğer bilesenlerden olma ihtimali var dual ram ile birini çıkararak denemeye başlayabilirsiniz farkli ram ve slot kombinasyonları ile devam edersiniz

Ram' den şüpheliniyorum bende, geçmişte uyumsuzluk sorunu yaşamıştım, MEM OK! ile çözmeyi denemiştim ama uzun süredir de birşey yoktu.

İşaretler daha çok anakarttaki usb konnektörü sıkıntısını gösteriyor.

Kasa usb kablolarını anakart konnektörlere bağladığım zaman sistem açılmıyor, sökersem açılıyor. Çoluk çocuk, kasa üzerindeki bir usb' de kısa devre olduğu diye düşünüyorum, çünkü olması gereken şekilde değil, deformeler var.

Bu arada kullandığım CL6 ram' lere özgü bir sorun olabilir mi? Şimdi piyasada CL6 ram yok, acaba sıkıntı vardıda üretimi bitirdiler mi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-2x2gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram.html

Sistem:
    Intel i7 2600K + Noctua NH-D14
    Asus P8P67 Deluxe
    Gskill RipjawX CL6 2x2 1600 4 GB Ram
    Corsair HX850 PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Ocak 2015; 13:36:26 >

hocam dual kit ramlerden uyumsuzluk sorunu yasicanizi pek sanmıyorum ramler kac mhz çalışıyor suan?

• quote:

hocam dual kit ramlerden uyumsuzluk sorunu yasicanizi pek sanmıyorum ramler kac mhz çalışıyor suan?

1600 / XMP hocam.
    O zaman muhtemelen anakart kaynaklı bir sorun olsa gerek ki, öyleyse kötü haber.
    Format çektim geçen gün, ondan sonra bir defa reset attı, (sanırım dont stave oynarken)bakalım sorun devam edecek mi?
    Anakartta bir sorun varsa, üzerindeki göstergede bunu ifade eder bir şeyler yazar mı acaba?
    Galiba benim sorun çözüldü bugün 750W powerı taktırdım vatanda ever geldim yaklaşık 1.5 saat aralıksız oyunu oynadım normalde 5dk içinde reset atardı hiçbirşey olmadı, erkende konuşmak istemiyorum tabi, ama ne hikmetse orda da power ı takmadan önce bi yarım saat denedim pc yi yine hiçbir sorun yapmadı orda :)
    sistemdeki oc nedir sadece oyunlarda mi resetliyor eğer öyleyse oc yi geri alin bakalım resetlicek mi kasa üzerindeki usbleri iptal edebilirsiniz

• yunuZ01 Y kullanıcısına yanıt
    dişçiye gideriz dişimiz ağırmaz sizin kasa da o hesap hocam bir süre test edin bakalım inşallah düzelmiştir :)

• quote:

sistemdeki oc nedir sadece oyunlarda mi resetliyor eğer öyleyse oc yi geri alin bakalım resetlicek mi kasa üzerindeki usbleri iptal edebilirsiniz

4.5 GHz işlemci sadece.
    Gpu' da takozları bulduğumdan stok halde. 6950 ekran kartıma, 6970 biosu atmıştım ondan mıdır diyecemi bilemedim.
    Oc default ettim birşey değişmedi.

Bu arada öndeki usb' ler bozulunca, anakarttan çıkan USB 3.0 adaptörünü kullanmaya başlamıştım, hatırladığım kadarıyla, usb 2.0 'ın bozulması ile başlayan bir süreç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Ocak 2015; 19:28:32 >
    Valla baya oynadım oyunu reset atmadı hiç, ama ekran kartı sıcaklığı 79 a kadar çıktı anormal mi bu sıcaklık acaba bi sıkıntı olur mu ?
    oyun dışında reset atıyor mu? ekran kartının driverini kaldirip kutusundan çıkan cddeki driveri kurup bir deneyin birde işlemciye 4.5ghzde voltaj verdiniz mi?

• yunuZ01 Y kullanıcısına yanıt
    ekran karti için normal değerler hocam sıkıntı yok

• quote:

oyun dışında reset atıyor mu? ekran kartının driverini kaldirip kutusundan çıkan cddeki driveri kurup bir deneyin birde işlemciye 4.5ghzde voltaj verdiniz mi?

evet voltaj verdim hatta fazladan verdim.
    omega driver' ı kullanıyorum, akşam cd ' dekini deneyim, oyun derken büyük oyunlarda yapmıyor, dünde 1 defa masaüstünde reset attı, küçük oyun ve masüstünde gidiyor genelde, gpu ve cpu' ya sonuna kadar abanan oyunlarda reset attığını görmedim.
    Dont Starve, Hearthstone ve masaüstünde gitti şimdiye kadar.

formattan sonra azaldı sanki, iki günde 2 reset şeklinde.

küçük oyunlarda ve masaüstünde atması daha çok yazılımsal sorun gibi sanki, bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 14 Ocak 2015; 9:41:57 >
    hocam işletim sisteminiz nedir büyük oyunlarda yapmiyorsa oc yada donanimdan olma ihtimali azalıyor gibi sonuçta yük binen ısınan vs. parça yokken resetliyor. farklı bir format cdsi deneyin birde uyusmayan driver olabilir gibi geliyor

• yunuZ01 arkadaşın problemi ile diğer arkadaşın problemi karıştı farkındamısınız

yunuZ01 arkadaşım problemin psu dan kaynaklı olduğuna sevindim . eski psu başka bir cihaza tak ,problem yoksa internetten sat gitsin .

Geçmiş olsun
  • çy yazılmış ama hepsini okuyamadım. değerli kardeşim. anladığım kadarı ile torpaksız bir priz var. ama bu demek olmuyor ki oralarda bir yerde torpak yok:)
    evet bu benim başıma geldi. aynı duvarın bir tarafında torpak hattı var. öbüründe yok. ki büyük ihtimal şönt torpaktır.
    sen napacan? evin tesisatını komple yenileteceksin ve başında duracaksın. adam bir noktada bile şönt atmayacak. 3.5 kablo ,le torpak yapacak.
    ya da sigortadan doğru yeni bir hat çektirebilirsin. belki olur. ama eğer çok fazla şönt varsa bu da işe yaramaz. bence en temizi bir kere 300 lira var şöntleri temizlettir. bak o 300 den kaçarsın o kasa yaın bir gün duman olunca naptım ben dersin.
  • naçizane sebep ve çözüm önerilerim.

1-işlemci ısısı 75 dereceyi görüyorsa sorunu zaten başka yerde aramaya gerek yok 75 dereceyi gördüğünü sen görebiliyor ve pc açık kalmaya devam ediyorsa işlemci daha da ısınacağından pc kendini korumaya alıp kapanıyor olabilir.

2- arkdaşlarında dediği gibi remden de yapar bu sorunu fakat sadece oyunda yapması harddiskten de reset atabilir diye düşündürüyor bad sector olabilir

yani arkadaşım psu yeniyse, elektriksel sorunlar dışında sorunu kasa içinde arıyorsan yapman gerekn ilk şey

işlemciyi sök termal macunu temizle mumkunse zalman ın stg 2 vardı hem orta ucuzlukta hemde gayet güzel onu sürüceksin ve işlemcini test ediceksin aynı oyunla aynı şartlarda sorun devam ediyorsa

kaç tane rem var bilmiorm ama tek tek farklı slotlarda dene ve oyunu aç hala devam ediyorsa harddiskini değiştirmen gereekcek.

diyelimki harddiskini değiştirdin hala devam ediyor ise kendine bir 100 tl ayırıp harici güç kaynağı alıcaksın :) ( tabiki ilk ihtimal olarak bunu denemek çok daha mantıklı )

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.