Sıvı soğutucu fanından gelen ses ve mavi ekran!
Herkese merhaba
Yaklaşık 5 ay önce yeni bir sistem topladım ilk 2-3 ay sorunsuz kullanıyordum fakat bir gün mavi ekran sorunuyla karşılaştım önce aldırış etmedim ama ondan on gün sonra yine mavi ekran verince bir sorun olduğunu anladım, iki mavi ekran sorununu da genshin impact oyununu oynarken aldım(ekran kartım sistemime göre baya eski aşağıda yazcam), daha öncesinde apex legends oynuyordum hergün saatlerce bir sorun yoktu
Sonrasında sıvı soğutma fanı biraz hızlanınca fanın birinden sanki birşeye çarpıyormuş gibi taktaktak ses geldiğini farkettim bu ses sürekli olmuyor, birkaç sekme açtığımda oyun oynarken falan aralıklarla oluyor fan çok sıkıdır diye biraz vidasını gevşeteyim dedim ama değişen bir şey yok, mavi ekran verdikten sonra da sistem reboot sorunu verip en son çalışan haliyle aç gibi bi seçenekler çıkıyor tam hatırlamıyorum ve ram i default mhz ye alıyor(2333 normali 3600 bios tan açınca) tekrar biostan değişmem gerekiyor ve bunu birkaç kez yapmak zorunda kaldım, bugun de sadece masa üstünde internette gezinirken pc de bir kasma olduğunu farkettim görev yöneticisinden baktığımda işlemci hızının boostlu şekilde 4.60 larda olması gerekirken sürekli düşüp çıktığını gördüm o an reset atmak isteyince de yine reboot sorununu verdi, ne yapmam gerek bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız çok minnettar olurum şimdiden teşekkürler
Sistem;
Intel Core i5 11600KF 3.90 Ghz 6 Çekirdek 12MB 1200p 14nm İşlemci
Gigabyte Z590 Gaming X 5333mhz(OC) RGB M.2 1200p ATX Anakart
Zotac Gtx 760 AMP! Ekran Kartı(kart fiyatları çok yüksek olduğundan hala yükseltemedim :( )
G.Skill 32GB(2x16) Trident Z Neo RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram
MSI MAG Forge 100M Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
MSI MAG CoreLiquid 240R 240mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Güvenlik uyarısı hatası
|
Kasayı yerinden oynatınca pc reset atıyor
|
Mavi ekran sorunu
|
Pc reset sorunu
|
UPS Önerisi
|
UPS konusunda yardım
|
Pc reset sorunu !
|
Torrent indirirken pc mavi ekran veriyor
|
Power ım yeterli mi ?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 126
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.054 (Bu ay: 37)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware