Şimdi Ara

Pc reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 aydan uzun süredir pc nin reset atma sorunuyla uğraşıyorum ne yaptıysam ne denediysem sorunu çözemedim, en son olarak sorunun eve gelen elektriğin pc ye yetmediği sonucuna vardım, daha önceden pc yi servise yolladım anakart değişti vs. ama sorun hala devam ediyor, geçen vatana gittim dedim artık heralde power yetmiyor 750W yeni power aldım dedim bunu takmadan önce pc de kurulu far cry 3 oyunu var ben ne zaman o oyunu oynamaya çalışsam 2 dakka sonra reset atıyordu önce o oyunda deneyin dedim yapacakmı burda da diye bi bakın sonra yaparsa powerı takın sorun çözülecek ama ben pc yi geri almaya döndüğümde gördüm ki powerı takmamışlar, oyun 1 saattir açık bikaç bölüm de geçtim şimdiye kadar hiç reset olmadı dediler ben de kendim denedim oyunda bişey yok, aldım pc yi geldim eve açar açmaz girdim oyuna 2 dk sonra reset attı yine, vardığım sonuç şudur ki eve gelen voltaj yetmiyor heralde ama sadece oyunda da olmuyor bu reset olayı nette video izlerken falan da yapıyor bana bi akıl verin ne olur ne yapmalıyım artık bezdim bu durumdan, UPS alsam güçlü bişey elektrik voltajını düzenler mi çözer mi bu sorunu, bizim mahalleye gelen voltaj düşükmüş dedi bana geçen konustuğum bir elektrikçi önceden beri bu öyleymiş ama ne kadar elektrik çeker ki bir kasa da yetmiyor anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum kesin olarak bu sorunu nasıl çözebilirim bana bi akıl verin lütfen, sistemim ;

MSİ Z97 Gaming 3 Anakart

Zotac Nvidia GTX 760 AMP! Ekran Kartı

Corsair Vengeance (2x4GB) 1600Mhz Ram

İntel Core i5 4670K İşlemci

Corsair Carbide Serisi 200R MidT 550W kasa

• yokmu bi Allah kulu şu sorunumdan anlayacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuZ01

yokmu bi Allah kulu şu sorunumdan anlayacak ?
    P.C ile çalışırken normal flamanlı ampul ( eski tip ampul) açık tutun . eğer ani göz kırpmalar oluyorsa ampulde PSU bunu tolere edecek güçü bulamıyor ,P.C kapanmasına sebep olur . Küçük dalgalanmalar sorun teşkil etmez ,hatta PSU lar 170 v düşük voltaja kadar tolereye sahip . fakat ani kırpmalar P.C kapatır normaldır.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Burda da işte o ani dalgalanma olayı oluyor, ama pc ye gelen voltaj yetmiyor benim düşüncem çünkü ne zaman yüksek grafikli oyuna girsem 2 dk içinde reset atıyor ama vatanda denediğimde hiçbir sorun yok full ayarda oyunu açmama rağmen banamısın demedi tıkır tıkır çalıştı orda, ne yapmalıyım peki UPS alsam şöyle ekranlı bişey işime yarar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuZ01 -- 8 Ocak 2015; 19:42:04 >
  • yunuZ01 Y kullanıcısına yanıt
    Evdeki topraklı priziniz gerçek topraklımı yoksa şöntlenmişmi .

Vatan bilgisayarda hiç bir şey olmamış gibi saatlerce kullanmanız sonucu eve gelince 2 dakika içinde kapanmasının aklıma bu tür problemleride getirdi .

eğer priziniz nötr den alınma topraklamaysa ,evde veya apartmanda bir dairenin cihazının toprak hattına hafif kaçak yapması sizin ups etkiler.

cihazınızın bağlı olduğu prizi sökün kaç kablo geliyor bakın . 3 kablo geliyor olsa bile bazen yanlış bağlantı sonucu toprak şaseye bağlanıyor ,şasede toprağa .

tamam belki Türkiyede pek çok evde bu tür şönt bağlantı var ama hassas olan psu kaçak elektrikten etkilenecek ve kapanacaktır.

başka bir apartmanda bilgisayarınızı kullanırmısınız ,monitör dahil . gidip kurun .eğer kapanmazsa sizin elektrik hattınızda problem var .
    kafası çalışan bir elektrikçi baksın .
    Benim prizde topraklama yok zaten bizim evin tesisatı eski bazı yerlerde var topraklama bazı yerlerde yok, benim prize elektrikçi arkadaşım köprü gibi bişey yaptı kısa bir kablo ile ama aynı işi görmez, dün aynı mahallede oturduğum arkadaşımın evinde de denedim monitor dahil orda da yaptı, bizim mahallenin şebekesinde bir sorun var büyük ihtimal oyuzden vatanda bir sorun olmuyor ama burda oluyor diye düşünüyorum ve bu sorunu çözebileceğimi de sanmıyorum oyuzden işte UPS ya da başka bi şekilde bu sorundan kurtulmamın bir yolu varmı diye konu açtım buraya ben pek anlamadığımdan bu elektrik mevzularından
  • quote:

Benim prizde topraklama yok zaten bizim evin tesisatı eski bazı yerlerde var topraklama bazı yerlerde yok, benim prize elektrikçi arkadaşım köprü gibi bişey yaptı kısa bir kablo ile ama aynı işi görmez, dün aynı mahallede oturduğum arkadaşımın evinde de denedim monitor dahil orda da yaptı, bizim mahallenin şebekesinde bir sorun var büyük ihtimal oyuzden vatanda bir sorun olmuyor ama burda oluyor diye düşünüyorum ve bu sorunu çözebileceğimi de sanmıyorum oyuzden işte UPS ya da başka bi şekilde bu sorundan kurtulmamın bir yolu varmı diye konu açtım buraya ben pek anlamadığımdan bu elektrik mevzularından
    sayın arkadaşım aklıma başka bir şey gelmiyor , benim kanaatim evdeki ani voltaj düşmesi ,elektrikte göz kırpma tabir ettiğimiz olay ,ayrıca topraksız prizin kullanımı .

pek önermesemde bilgisayarınızın kasasına bir bakır teli plastik olmayan su tesisatınız demir tesisat varsa oraya temas ettirmeniz veya plastik borulu olmayan kalorifer tesisatına bakır tel ile kasanın şasesinden kablo çekmeniz. basit bir topraklama yöntemi

sağlıklı bir yöntem değildir ama denemekte fayda var.

eğer sorunsuz çalışırsa bu uygulamayı mutlaka iptal edin ,elektrikçi çağırarak eve düzgün bir toprak hattı sağlayın .

• quote:

karde? anlattyklaryndan yola çykarsam vatan bilgisayarda kapanmady diyorsun orda kasanyn kapa?y açykmyydy bunu yaz ve eve gittin oynadyn hemen kapanmady biraz oynadyktan sonra kapandy demi?sin demekki içeride ysynan bir yer var kasayy bi yere fazla yana?tyrma pervaneler havayy rahat çeksin yer varsa bir pervane daha tak kasaya yada kapa?y açyk tut bana ysy ile ilgili bir problemmi? gibi gözüküyor i?lemcinin termal macununu da yenilemen gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

sayın arkadaşım aklıma başka bir şey gelmiyor , benim kanaatim evdeki ani voltaj düşmesi ,elektrikte göz kırpma tabir ettiğimiz olay ,ayrıca topraksız prizin kullanımı .

pek önermesemde bilgisayarınızın kasasına bir bakır teli plastik olmayan su tesisatınız demir tesisat varsa oraya temas ettirmeniz veya plastik borulu olmayan kalorifer tesisatına bakır tel ile kasanın şasesinden kablo çekmeniz. basit bir topraklama yöntemi

eğer sorunsuz çalışırsa bu uygulamayı mutlaka iptal edin ,elektrikçi çağırarak eve düzgün bir toprak hattı sağlayın .

Alıntıları Göster
    Ayrıca deneme maksatı ile evdeki tüm prizlerden elektrikli ev aletlerini fişini çıkarın . fırın ,buzdolabı ,elektrikli su ısıtıcı ,elektrikli termosifon otomatını kapatın ,televizyon yani tümünün bağlantısını prizden çekin . bazen kaçak akım nötr üzerinden etkiliyor . birde öyle deneyin

evde kaçak akım rölesi varmı ?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 8 Ocak 2015; 23:48:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alituncer78

karde? anlattyklaryndan yola çykarsam vatan bilgisayarda kapanmady diyorsun orda kasanyn kapa?y açykmyydy bunu yaz ve eve gittin oynadyn hemen kapanmady biraz oynadyktan sonra kapandy demi?sin demekki içeride ysynan bir yer var kasayy bi yere fazla yana?tyrma pervaneler havayy rahat çeksin yer varsa bir pervane daha tak kasaya yada kapa?y açyk tut bana ysy ile ilgili bir problemmi? gibi gözüküyor i?lemcinin termal macununu da yenilemen gerekebilir.

2 dakika sonra kapandı diyorlar . kurumuş termal macunla işlemci 2 dakika içinde 75 derece ısıya ulaşamaz.
  • quote:

quote:

2 dakika sonra kapandı diyorlar . kurumuş termal macunla işlemci 2 dakika içinde 75 derece ısıya ulaşamaz.

Alıntıları Göster
    saat tutmus degil ya 2 dk yazmıs gecmis tahminim ısı problemi tabi sizin elektrik olaylarıda olabilir komşuya gidip orada denemekte fayda var bence

sorun çıkmaz ise ev elektriğine baktır kaçak akım rolesi yoksa taktır bazı bilgisayar masaları kasayı içine sokup kapatıyorsun pc havasız kalıyor ondan değildir inşallah

• Uzay Montaj denedin mi ?
  • quote:

İki gün önce arkadaşımın evinde denedim zaten demiştim yukarda onun ev topraklı priz sorun ondan değil bizim mahalleye gelen voltajın düşük olması diye düşünüyorum, geçen babam da dedi zaten bu bölgede bikaç eve gelen elektrik şebeke hattından gelmiyormuş şansımıza o bikaç evden biri de bizimki

• quote:

Hemen kapandı sayılır yani pc yi açtım zaten eve gelince direk oyuna girdim 2dk tutmuştur belki sonra gitti zaten kış ayındayız pc yi ilk açtığımda işlemci ve ekran kartlarının sıcaklıkları 20 dereceyi geçmiyor bakıyorum ben ısınma değil, öyle olsa vatanda da yapar çünkü orda oyunu ultra ayarlarda denedim zorladım pc yi ekran kartı 75 e cıktı sıcaklık bi yandan oynuyorum arada da alta alıp baklıyorum sıcaklığa ama hiç reset falan olmadı sorun o değil, kasayı evde yan tarafı açık ta denedim sonuç aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuZ01 -- 9 Ocak 2015; 23:14:29 >

• quote:

Ayrıca deneme maksatı ile evdeki tüm prizlerden elektrikli ev aletlerini fişini çıkarın . fırın ,buzdolabı ,elektrikli su ısıtıcı ,elektrikli termosifon otomatını kapatın ,televizyon yani tümünün bağlantısını prizden çekin . bazen kaçak akım nötr üzerinden etkiliyor . birde öyle deneyin

evde kaçak akım rölesi varmı ?.

Güzel düşünmüşsünüz yarın bir dediğinizi deneyeyim, kaçak akım rolesi yok sanırsam ne olduğunu da pek bilmiyorum, dediğim gibi evin elektrik tesisatı da eski topraklama olmayışı da o yuzden
  • quote:

saat tutmus degil ya 2 dk yazmıs gecmis tahminim ısı problemi tabi sizin elektrik olaylarıda olabilir komşuya gidip orada denemekte fayda var bence

sorun çıkmaz ise ev elektriğine baktır kaçak akım rolesi yoksa taktır bazı bilgisayar masaları kasayı içine sokup kapatıyorsun pc havasız kalıyor ondan değildir inşallah

O dediğim iki dakka bile fazladır yani o kadar diyeyim sana bazısında menüye kadar açılamadan oyun reset atıyor bile pc zaten boştayken 35 derecelerde çalışıyor işlemciyle ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Uzay Montaj denedin mi ?

Denemedim nasıl yapıldığı hakkında da pek bir bilgim yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Uzay Montaj denedin mi ?

Denemedim nasıl yapıldığı hakkında da pek bir bilgim yok
    Arkadaşım Pc ve monitörü sırtla omuzla başka bir apartmandaki dairede bağla . kapanmazsa senin dairedeki elektrik tesisatı sorunlu ,kapanırsa bilgisayarında sorun var .
    Monitörüde almayı unutma ,monitördeki kaçak pc yi etkiliyor olabilir.
    pc yi başka monitöre bağla .
    vatan bilgisayarda kontrol ederken evdeki monitörü götürmedin ya .
    deneme yöntemi ile arızayı bulacaksın bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 9 Ocak 2015; 23:41:48 >
    Arkadaşın evinde denedim zaten işte ama onun monütorü nedense benim kasaya taktığımda ekrana görüntü gelmiyor, onun monütorden kasaya gelen kablo mavi olan benim monütor geniş beyaz kablo dvi oluyo galiba bendeki neden olmadı onunki anlamadım, eve gittim bidaha benim monütorü aldım da denedim orda yaptı işte, hiç aklıma gelmedi bu mevzu monütor bu soruna neden olabilir mi ?
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    arkadaş haklı denemek faydalı olur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.