Şimdi Ara

PC RESET SORUNU LUTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HERKESE SELAMLER ARKADASLAR VE İYİ AKSAMLAR

Sorunuma gelcek olursak sistemim soyle
    win 10 home
    amd fx 6300 3.50 ghz
    amd rx 470 4 gb
    8 gb ram
    120 ssd
    3 tb hdd
    750 psu sertifikalı

hata soyle bazı oyunları oynarken bazen basında bazende beli bir sure oynadıktan sonra pc kendini reset atıyor dedigim gibi bazı oyunlarda mesela titanfall 2 overwacth cod ww2 hem hikaye hem de multıplayer da acaba islemcı ektan kartına yetmıyorda ondan reset atıyor ama sıcaklık degerlerı her ıkısınınde normal sevıylerde
    islemcıye overclock yapıyorum cogu oyunda sıkıntıyok ama yukarıda bahsettıgım oyunlar da aynı sorun devam edıyor sizce sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.

• Tamamen yazdıklarından yola çıkacak olursak yeni donanım değişikliği yaptın mı driverların güncel mi. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen bir cihaz yada ünlem işareti var mı. Burdan bu bilgilerle bir şey söylemek çok doğru ve sağlıklı olmaz.Kişisel önerim tüm bağlantıları kontrol etmen ekran kartı ram özellikle ram bu konuda çok önemli.Bu işlemci 8 gb ramı kaldırır mı bira endişelerim var o konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cascade125

Tamamen yazdıklarından yola çıkacak olursak yeni donanım değişikliği yaptın mı driverların güncel mi. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen bir cihaz yada ünlem işareti var mı. Burdan bu bilgilerle bir şey söylemek çok doğru ve sağlıklı olmaz.Kişisel önerim tüm bağlantıları kontrol etmen ekran kartı ram özellikle ram bu konuda çok önemli.Bu işlemci 8 gb ramı kaldırır mı bira endişelerim var o konuda.

Yeni degisiklik olarak ekran kartını aldım bundan once boyle bır sorun yoktu ekran kartını degistıgım zaman olmaya basladı ama pc deki cogu oyunda sorun yok mesela son cod oyunundan once ki oyunlarda yoktu ramlere gelirsek cift kanal ozellikli ama anakarta 4 giris var siyah mavi olarak cift destekli ama ramleri cift taktıgum zaman sistem rami eksik gosteriyor

bende tek kanallı kullandıgım zaman tam gosteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi yanlış yönlendirme olmasın ancak ram konusunda sıkıntı yok gibi görünüyor. Zira ilk ondan şüphelendim. Ram kaynaklı bazen değişiklikler vs. Windows 10 da çeşitli sorunlara sebep oluyor. Ram konusunda bir sıkıntı olabileceğini artık ihtimal dahiline almadan. Sanırım Ekran kartıyla ilgili bir problem olacağına kaldık. Sorun işlemci ve ekran kartı arasında bir uyumsuzluk olabilir. İşlemci olarak bu oyunlarda sorun yaratmayacağı su götürmez gerçek sorunun yazılım ile kaynaklı olmadığını varsayarak 4 gb ekran kartının bu sistemi kaldırması gerektiğini düşünüyorum! Ekran kartı driverlarını güncellemediysen güncelle bir de bios yeni sürüme geçmek bir çözüm olabilir. Windows 10u uefi ile kurmakta işe yarabilir diye düşünüyorum. Yani ekran kartını bu işlemcinin kaldırmaması olağan değil. Donanımsal olarak en azından. Reset işlemi genelde aşırı ısınma sonucunda meydana geliyor. Defalarca denedim acaba fan yetersiz mi geliyor ondanda şüphelendiğimi belirtmek isterim. Overclock yada termal macun sorunu giderebilir. Pcyi bir bileşenin sıcaklık konusunda bir anda yorduğunu düşündüm. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.