Şimdi Ara

PC sıcaklık 83derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam, tek sorunum sıcaklık laptopun içini temizlettircemde şuan para yok bide kenarinda sorun vardi ekran acilip kapanan yerde, onu zor yapmıştı bilgisayarcı o yüzden açtrmak istemyom içini , normalde facede 55 65derece arası, Fifa 15-de 80 85 arası değişiyor 85 olunca direk kapanlyor, önere bileceöiniz soğutucu varmı 4-5-6 fanli 10 derece düşüre bilirmiyim ?
    bu arada soğutucu havayi bilgisayarami vurmali yoksa bilgisayrdanmi dışarı çekmeli sıcak havayi hangisi daha iyi olur ?

• notebook fanını temizlemek ısı düşüşünde epey yardımcı olur yalnız kullandığınız cihaz hakkında bilgi verirseniz daha yaratıcı önerilerde bulunulabilir. çok eski model laptoplarda gördüğüm bir rahatsızlık ısı borularının sürekli ısınıp soğutması suretiyle bakır boru sisteminin içerisinde ihtiva ettiği soğutucu gazın eksilmesi yada tamamen bitmesi hele birde konu laptop olunca epey sıkıntı çıkarabilir.böyle bir durumda tedbir alınmaz ise sisteminizde kalıcı hasarlar oluşabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçici çözüm olarak cihazın sıcak hava egsozundan biraz üflemeyi deneyebilirsiniz. Birikmiş toz tüyleri biraz dağıtıp soğutmayı biraz iyileştirir ama birkaç günlük bir çözüm bu. Cihazın içinin açılıp temizlenmesi ve termal macunlarının yenilenmesinde fayda var.
    Cihaz modelinizi yazın, kolay açılan bir model ise temizlik işini kendiniz de çok kolay yapabilirsiniz. Termal macun işi de kolay ama macun almanız gerekli. ;)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    bilgisayarlardan iyi anlarim ama kendim riske girmem cunku biliyorumki bi bokluk olsa yenisini almak zor olacak bana o yuzden riske giremem sol taraftan ekran acilip kapanan yerde sorun vardi, yapistirdik orayi 1 yildir boyle suan acilsa ici gene kapatmak zor olacak belkide acilmasi daha zor olacak , o yuzden sogutucularla isimi gormek istiyorum, onerebileceginiz varmi en az 4 lu olan sogutucular bide ben onlari usb ile calistirmak istemiyorum nasil yapa bilirim samsung usb adaptorleri ile calisirmi
  • Cihazın alt kapağındaki hava ızgaralarına göre olmakla birlikte çoğu soğutucu bir işe yaramıyor, onun bilincinde olun. İşe yarayanlar da genellikle 100 TL civarı fiyatlarda ve onların da ise yarayanlar ızgaralarına çok. Biraz daha ucuz olanlar vardır ama cihazın alt yüzeyine göre değişiyor çoğunlukla.

http://www.ebay.com/itm/231561367572?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/171519497605?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    bu ikisii ise yararmi ve dedigini anlamadim hava izgaralari ne ?
    bisey duymustum laptopun altindan hava iceri vurmasimi onemli yoksa disari cekmesimi ?
    ama disari cekecekse nasil cekecek iste o sorun var alttan cekse kenarlara vurmali sogutucu ama ole bi sogutucuda yokki ?
    bide elimi laptopun altina tutuyorum hava cikmiyor icinden

Bu arada bunu ben laptopun usb yerine sokmasam olrmu , usb adaptor alip kullana bilirmiyim rahat?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci sıcaklığı dalgalanıyor
    geçen yıl önce açıldı
    Boşta cpu sıcaklığı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Izgara dediğim laptopun altında havanın içe emildiği hava boşlukları. Yani kasadaki yan yana kesik çizgiler. Buralardan içeri hava girer.
    Eğer aldığın soğutucu buralara yeterli hava üflemiyor ise bir işe yaramaz. Verdiğin linktekiler çok işe yarar ürüne benzemiyor bence. Ama yine de yeterli ızgara varsa cihazın kapanmasını engelleyebilir. Tabi denemeden bilemeyeceğimiz bir şey.
    Genelde Cooler Master, Thermaltake, Zalman ürünleri tavsiye edilir ki bunlar iyi markalardır.
    Adaptör ile de çalışırlar.

bu zalman dedigin 70$ bide boyle bisey degilki o kucukde degildi bunlar giibi resme baktm ayi kadar bitane fan :D
    orda haklisin denk gelmezse ise yaramaz, ama bunlar 5 taneli bendede
    sol alt ve ustte iki delik var ortada bir delik var sag usttede bitane ise yarar galiba ole?
    sol alttaki delik buyuk digrleri normal
    oyun icin sogutmak lazim normalde 50 65 derece yarin tamire goturecem adam hallede bilse icin temizletirim macunu degistirirm macunlar ucuzmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_tamo -- 17 Ağustos 2015; 19:13:15 >
  • Macunlar değişir 10 liradan başlar kalitesine göre artar. 20 - 30 civarına kalitelileri geçer de çok muazzam fark görülmez, yine de kaliteli bir şey kullanmanda fayda var.
    Fan sayısından ziyade üfleyebildiği hava önemli, beş fan toplamda diğerinin üflediği havayı üflemiyor da olabilir. Fan devirleri de önemli hani...
    ortadaki fan buyuk olan 1000rpm
    dierleri 2000rpm diye biliyorum
  • Tercih senin tercihin de genelde ucuz ürünlerde kaç fan olsa da çok etkili olmuyor. Bu alet daha iyi bir cihaza benziyor ama dediğim gibi işe yaraması çalışırkenki performansına ve dizüstünün altındaki hava boşluklarına bağlı...
  • Beyler internette satılan laptopların fan çıkışına konulan havayı sirküle eden mini fanlar gerçekten işe yarıyor mu kullanan var mı? 20tl küsüre satıyorlar. Alayım mı bir tane önerirmisiniz ufak da olsa faydası olsa alacam.
  • Ltkrz L kullanıcısına yanıt
    Odada gürültü olsun diye alıyorsanız işe yarıyormuş, ama dizüstü soğusun diye alacaksanız alıp da işe yarıyor, çok iyi diyenini görmedim.
  • Saç kurutma makinasını soğuğa alıp fan yuvasından içeriye üfleyin. Tozları dağıtır en azından bir yerde toplanmaz.
  • saolun tamirci halletti :D
    temizledi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.