Bi arkadaşım yeni bilgisayar aldı. Eski bilgisayarını bana verdi. Şu an kullanıyorum.
Fakat bilgisayarın açılışında siyah ekranda çok bekliyorum. Power düğmesine bastıktan 8-10 sn sonra ekrana bios görüntüsü geliyor. bu aralıkta da DVD sürücüyü 4-5 kez kontrol ediyor. DVD olmamasına rağmen. Sanırım asıl bu yüzden bekliyor.
Bi çözümü varmı bunun ?
Bıosu resetleyip deneyin ..DVD yok derken dvd sürücü mü yok ? ..Belki anakart üzerinde boşda sata ide kablosu olabilir bundan dolayıda kararsız davranabilir sistem ...Durumu değerlendirip konuya bilgi paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışayım ..Bu arada sistem özelliklerinide konuya ekleyin lütfen ...
Boot seçeneklerinden DVD yüklemesi seçeneğini 3. ya da 4. önceliğe alabilirsiniz.
Bios da dvd boot seceneklerinde 1. sirada sanirim. O yuzden acilista dvd rw kontrol ediyor. isletim sistemi kurarken bu sekilde ayarlanmis ve oyle kalmis olabilir. Seceneklerden 1. siraya hdd i alirsan sorun cozulur.
Bios resetlemeyi denemiştim daha önce. DVD sürücüsü var pc de. power tuşuna bastığımda ekrana hiç bi görüntü gelmeden pc DVD sürücüsünü kontrol ediyor. Sanki DVD var sürücünün içinde de onu okumaya çalışıyor gibi yapıyor.
Boot bölümüne daha henüz gelmeden ekrana hiç bir görüntü yapmadan yapıyor bunu. Boot ayarlarında da HDD önde. disket sürücüyü devreden çıkarttım kullanmadığım için.
Sistem özelliklerini nerden öğrenip yazabilirim ? pek bilgim yok bu konuda .