Şimdi Ara

PC Toplama ( Oyun + Grafik & Video Tasarım ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozerpeker61
    Hocam sen gel beni dinle. Galaxy 2 aldim iphoneyi yakaladi diye sonra satabilmek icin etrafta gezindim. Buna benzer bisey amd durumuda

Hocam şimdi, aynı yönden benden şikayetciyim Bendede Galaxy S2 var şuan bende şikayetciyim ama yine her türlü iPhone 4&4s' i döverim yani. CustomROM' da var üzerinde 4.1.2 olarak miss gibi kullanıyorum, hafif falan ayfondan ucuz. Ucuz ama etkili Ya benim satma gibi derdim yok, evde 3 tane bilgisayar var onlarıda parçalıyacağm yeni bilgisayarımı aldığımda 100*200' e vericem. Ama dediğim gibi bilgili bir abimiz çıkıp beni aydınlatmasını bekliyorum ben şuan

• Bence değiştirme işlemciyi. 3570k diyorlar. 3770k deseler değiş derdim ama o da aradaki fiyat farkını hak edecek kadar performans farkı vermeyecek sana o tür işlerin için. Grafik video tasarım işlerini profesyonel anlamda mı yapıyorsun yoksa kendini geliştirme aşamasında mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeN_TuninG

quote:

Orijinalden alıntı: gazeL_
    seçtiğin anakart şuan en iyi amd anakartı. benim de hayallerimi süslüyor. daha üstüne laf söylemeye gerek yok. ben fiyatı için demiştim.

Haha, eyvallah üstad. Aslında bir yandanda Intel alıp Hackintosh modeli yapmak istiyorum, oyun oynamak istediğimde diğer yandan açarım Windows' u takılırım. Ama AMD alırsam diyorum ileride alırım bir MacbookPRO falan takılırım keyfimce, ama işte insann kafası karşıyor. Insan evladı nankör olur diyorlar ya doğru şimdi bakıyorum benim sistem niye 32GB oluyorda Intel 64Gb Ram oluyor diye soruyorum kendime. Insan nankör hocam haha :) Ama işte bilgili bir abimiz çıksada beni komple bir şekilde aydınlatsa

senin sistemini onaylayacaktır hocam. ayrıca 60gb ssd almamanı öneriyorum yine söyleyeyim kaynadı sanırım. windows + programlar zaten o kadar ediyor, sıkıntı yaşayabilirsin. tavsiyem en az 120. kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Bence değiştirme işlemciyi. 3570k diyorlar. 3770k deseler değiş derdim ama o da aradaki fiyat farkını hak edecek kadar performans farkı vermeyecek sana o tür işlerin için. Grafik video tasarım işlerini profesyonel anlamda mı yapıyorsun yoksa kendini geliştirme aşamasında mısın?

Bende sizinle aynı düşüncedeyim üstad, şimdi intel güzel ürünler yapıyor ama tok satıcı fiyatları el yakar cinsten. En son sonu X ile biten bir işlemci yaptılar tamam çok iyi bir işlemci diyorlar ama 2 milyar fiyat biçmişler hayırdr kardeşim 2 Milyar işlemci nedir ya ? Grafik Yönüm 9 Yıldır var Orta+ diyim kendime, Çünkü Süper+ demek ayıp olur hakkıyla yapanlar için o kadar kasmıyorum daha kendimi ama hafif işlerde yapmıyorum, iş gelince hakkıyla yapıyorum haliylen şuan gelen işler genellikle Otomobil Düzenlemeleri geliyor veya kendimin sıkılması ile ortaya çıkan sonuçlar Çalışmalarımı aşşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz ayrıca

Dip not olarak ekliyim, Video Edit olayına henüz girmedim ama bilgisayarmı topladığımda düşünüyorum kendi çapımda bir şeyler yapacağım gerek oyun gerek başka şeyler güzel hoş şeyler

http://bentuning.deviantart.com
    http://cooleqend.picturepush.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLeqenD -- 30 Ocak 2013; 15:38:07 >

• quote:

senin sistemini onaylayacaktır hocam. ayrıca 60gb ssd almamanı öneriyorum yine söyleyeyim kaynadı sanırım. windows + programlar zaten o kadar ediyor, sıkıntı yaşayabilirsin. tavsiyem en az 120. kolay gelsin.

Eyvallah üstad, ben SSD' i pek abartmak istemiyorum aslında. Çünkü içine program vs vs kurmayacağım. Sadece işletim sistemini kurucam geri kalan herşeyi 500GB WD 64MB Cache' li HDD' m var onun üzerinde kullanacağm. Benim düşüncem bu yönde

• quote:

quote:

Eyvallah üstad, ben SSD' i pek abartmak istemiyorum aslında. Çünkü içine program vs vs kurmayacağım. Sadece işletim sistemini kurucam geri kalan herşeyi 500GB WD 64MB Cache' li HDD' m var onun üzerinde kullanacağm. Benim düşüncem bu yönde

hocam o zaman ssd'nin sadece sistem açılış/kapanış hızında etkisi olacaktır ve verdiğiniz paraya hakikaten yazık olur. ssd'ye programı 1 dakikada kuruyorsan bu hdd'de 5 dakikaya belki de 10 dakikaya çıkacak. alacak olan yine sensin sana kalmış ama keşke 120gb alsaydım dersin. ayrıca ilerde bir adet 120gb daha alır birleştirirsin ikisini. daha çok verim alınıyormuş. ben denemedim ama deneyen arkadaşlar tavsiye ediyor.

• quote:

hocam o zaman ssd'nin sadece sistem açılış/kapanış hızında etkisi olacaktır ve verdiğiniz paraya hakikaten yazık olur. ssd'ye programı 1 dakikada kuruyorsan bu hdd'de 5 dakikaya belki de 10 dakikaya çıkacak. alacak olan yine sensin sana kalmış ama keşke 120gb alsaydım dersin. ayrıca ilerde bir adet 120gb daha alır birleştirirsin ikisini. daha çok verim alınıyormuş. ben denemedim ama deneyen arkadaşlar tavsiye ediyor.

Hocam işte dediğim gibi gelmiyor ki bir abimiz, böyle böyle yap şöyle yap bak burada şunu kullan şöyle yap diyen. Onları bekliyorum, eğer bu pc nin değeri düşerse neden almıyaym benim aklımda bile yoktu 3 milyarlık bilgisayar ve şuan dahada fazlasına doğru gidiyor Ben arkadaşımla dalga geçiyordum 3 Küsür milyarlık bilgisayar mı olur lan diye şimdi bende aynı yönde gidiyorum hakkımızda hayırlısı neyse o olsun Kolay kazanmadığım için inciğini cinciğini çıkartıyorum şuan

• quote:

quote:

Hocam işte dediğim gibi gelmiyor ki bir abimiz, böyle böyle yap şöyle yap bak burada şunu kullan şöyle yap diyen. Onları bekliyorum, eğer bu pc nin değeri düşerse neden almıyaym benim aklımda bile yoktu 3 milyarlık bilgisayar ve şuan dahada fazlasına doğru gidiyor Ben arkadaşımla dalga geçiyordum 3 Küsür milyarlık bilgisayar mı olur lan diye şimdi bende aynı yönde gidiyorum hakkımızda hayırlısı neyse o olsun Kolay kazanmadığım için inciğini cinciğini çıkartıyorum şuan

hocam bilgili üstadları beklemek yerine forumdaki konuları araştırmanı tavsiye ederim. burada çok sizin istediğiniz düzeyde bilgisayar toplandı. onları okuyun bilgi edinin derim. elbet üstadların yorumu olacaktır.

• MSI 990FXA-GD65 AMD 990FX, DDR3, AM3+, SATA6Gb/s, USB3.0, ATX Anakart - 263TL.
    AMD FX 8350 X8 FD8350FRHKBOX, 4.0GHz, 16MB, 125W, AM3+ İşlemci - 431TL.
    CORSAIR CMZ16GX3M2A1600C9 VENGEANCE DDR3-1600Mhz CL9 16GB (2x8GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V Bellek - 214TL.
    SEAGATE ST500DM002 Barracuda 500GB 16MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - 135TL.
    CORSAIR CSSD-N120GBGTX-BK Neutron GTX Series 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 555-330MB/s SSD sabitdisk - 303TL.
    SAPPHIRE 11197-01-40G HD7970 OC, PCI-E16 3.0, 3GB/384bit GDDR5, 1xDVI, 1xHDMI, 2x mini DisplayPort Ekran kartı - 1051TL.
    CORSAIR CC-9011014-WW-600 300R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 600W 80+ Kasa - 317TL

Toplam : 2714TL. İnventus Bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

MSI 990FXA-GD65 AMD 990FX, DDR3, AM3+, SATA6Gb/s, USB3.0, ATX Anakart - 263TL.
    AMD FX 8350 X8 FD8350FRHKBOX, 4.0GHz, 16MB, 125W, AM3+ İşlemci - 431TL.
    CORSAIR CMZ16GX3M2A1600C9 VENGEANCE DDR3-1600Mhz CL9 16GB (2x8GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V Bellek - 214TL.
    SEAGATE ST500DM002 Barracuda 500GB 16MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - 135TL.
    CORSAIR CSSD-N120GBGTX-BK Neutron GTX Series 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 555-330MB/s SSD sabitdisk - 303TL.
    SAPPHIRE 11197-01-40G HD7970 OC, PCI-E16 3.0, 3GB/384bit GDDR5, 1xDVI, 1xHDMI, 2x mini DisplayPort Ekran kartı - 1051TL.
    CORSAIR CC-9011014-WW-600 300R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 600W 80+ Kasa - 317TL

Toplam : 2714TL. İnventus Bilgisayar

Araştırmanız için çok teşekkür ederim. Neden MSI' ın anakart' ını önerdiniz acaba ? Özellik olarak kıyaslarsak V Formula eziyor ama fiyat açısından bakarsak MSi eziyor. Bunun için ne diyeceksiniz acaba ? Birde C70 kasa biraz daha sexy geliyor bana 300R baya bildiğimiz soft bir şekilde kalmış :) HDD' e de gerek yok bende zaten 64Mb Cache' li bir HDD var :) Ama sanırım, listemden H100i' i çıkartacağım maliyet açısından. Belki sonra gerek duyarsam değiştirebilirim. Siz birde benim ekran kartımı değiştirmişsiniz, ama o kadar para vermek doğrumudur acaba ? Ekran Kartı çok güzel ama ne biliyim biraz fazla geldi sanki 1051 Lira ? Ne diyorsunuz bu iş için, biraz açıklama yapar mısınız ?

• Kasa seçimi size kalmış
    V Formulaya okadar para vermenize gerek yok, msıdan farklı olarak kullanacağınız bir özelliği yada performansa getirisi yok. Önerdiğim yeterli.
    Hdd varsa hdd yi çıkarırsınız.
    H100i ye gerek yok, oc yapacağınızda alırsınız. Bu cpu fazla ısınan bir cpu değil zaten.
    Oyun amaçlı toplanıyorsa HD7870 güzel tercih olacaktır ama fazla olduğunu düşünüyorsanız HD7870 te sizin işinizi rahatlıkla görecektir 550TL ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Kasa seçimi size kalmış
    V Formulaya okadar para vermenize gerek yok, msıdan farklı olarak kullanacağınız bir özelliği yada performansa getirisi yok. Önerdiğim yeterli.
    Hdd varsa hdd yi çıkarırsınız.
    H100i ye gerek yok, oc yapacağınızda alırsınız. Bu cpu fazla ısınan bir cpu değil zaten.
    Oyun amaçlı toplanıyorsa HD7870 güzel tercih olacaktır ama fazla olduğunu düşünüyorsanız HD7870 te sizin işinizi rahatlıkla görecektir 550TL ye.

Şimdi benim V Formula' ı kullanmamın nedeni, veri yolu daha hızlı Msi' dan ayriyettende, online oyunlardaki ping süresini minimum' a çeken özelliği bu benim çok işime gelir çünkü ne bileyim Point Blank olsun, BF3, LFS vb bir çok oyun oynıyacağım. Bunlarda ping hayat kurtarıcak cinste şeyler diye düşünüyorum. ama sizde haklısınız fiyat bakımından çok fazla. Birde ben müzik dinlemeyi çok seviyorum, anakart sağolsun üzerindeki ses kartı accaip sağlam bir ses kartı maşşallahı var yani. Birde Ön Panel' de USB 3.0 gibi gibi giriş özellikleri var ama MSi' da falan ben o özelliği göremedim ? Ekran Kartınız için hiç bir şey diyemeyeceğim, ben Aralık 2012 Chip dergisinden baktığımda öneri olarak vermiştiler GTX 660' ı bende onun yüzünden yazdım Fiyat/Performance olarak iyi bir ekran kartıydı amaç buydu tabiki :)

• merhaba arkadaşlar 1800-1900 arası önerebileceğiniz sistem var mı sadece kasa olacak alacağım kasa çizim yapacam 3ds max, catia arada oyun da oynayacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2007x

merhaba arkadaşlar 1800-1900 arası önerebileceğiniz sistem var mı sadece kasa olacak alacağım kasa çizim yapacam 3ds max, catia arada oyun da oynayacam

Keşke kendine konu açsaydın kardeşim bu konu içinde karmaşa olmasaydı.
  • bende o kadar bütçe olsa düşünmeden intel alırım.bu benim düşüncem.ama fx 8350 de güzel işlemcidir.seni uzun süre götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the kararsiz -- 30 Ocak 2013; 18:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaymert97

bende o kadar bütçe olsa düşünmeden intel alırım.bu benim düşüncem.ama fx 8350 de güzel işlemcidir.seni uzun süre götürür.

Şimdi hocam bütçe aslında o kadar olmasını istemiyorum. Ama bu zamanda yapılmış üst sınıf bir pc bu fiyatlara geliyor yani, YurtDışında yaşasaydıkta bu bilgisayarı 3 milyar' a değilde 1.5 - 2 Milyar' a toplasaydık. Yorumunuz için teşekkür ederim, işlemcimden memnunum açıkcası üstüne gelicek ters bir yorum gelirse tabiki değerlendirebilirim
  • amir neye karar verdin?
  • quote:

amir neye karar verdin?

Dostum kararımı veya fikrimi değiştiricek bir abimiz gelmiyor ne yazık ki, yukarda bir arkadaşımız güzelce anlatımlı bir cevap verdi ama daha sonra sorduğumu görmedi gördüğünde cevaplamasını istiyorum. Nihayetinde 1 kere alacağız :)
  • Online fps oyunları anakarta bağlama. Bana göre %70 senin becerine kalmış %30 sistemine bağlı. Ben elimdeki dandik bilgisayar ile APB isimli oyunda coşturuyorsam eğer, ki başarısız olduklarım da sistemden kaynaklı, burada suçun tamamını sistem dandik diyemem. Aynı bilgisayara farklı birisini oturtunca adam dahi vuramıyor. Ne oldu peki. Sistem aynı sistem. Vermek istediğim mesajı anladınız umarım. Yani anakarta gelene kadar daha önemli bileşenler var demek istiyorum online fps oyunları için.

Not: 8350 fikrinden cayma kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 30 Ocak 2013; 19:01:27 >
  • quote:

quote:

amir neye karar verdin?

Dostum kararımı veya fikrimi değiştiricek bir abimiz gelmiyor ne yazık ki, yukarda bir arkadaşımız güzelce anlatımlı bir cevap verdi ama daha sonra sorduğumu görmedi gördüğünde cevaplamasını istiyorum. Nihayetinde 1 kere alacağız :)

hocam ben okudum senin yazdığını. fakat sen belirttiğin özellikleri hissedemeyeceksin. pişman olmayacaksın onu ya da bunu aldığın için çünkü aradaki farkı bilmeyeceksin. ama bu ikilemde kalmak çok kötüdür bilirim. ama %90 herkes sana vformula gereksiz diyecektir. para sıkıntın yoksa al diyecektir. ama sen parama değer veriyorum kolay kazanılmıyor diyorsun ki haklısın. bence msi en doğru tercih olacaktır. ekran kartını da nvidia öneriyorum çünkü onların cuda mıydı neydi öyle bir özelliği var bu grafik programlarını destekleyen. onu biraz daha araştır derim ben. kasa yine sende.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.