Şimdi Ara

PC Toplama ( Oyun + Grafik & Video Tasarım ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • oc yapmayacak bir kullanıcı için o anakart gerçekten de çok aşırı ve gereksiz kalmakta

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-r20-m5a97-r20-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

Bu anakart sizin işinizi rahatlıkla götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

oc yapmayacak bir kullanıcı için o anakart gerçekten de çok aşırı ve gereksiz kalmakta

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a97-r20-m5a97-r20-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62235

Bu anakart sizin işinizi rahatlıkla götürür

Bende farkındayım anakartımın çok aşırı pahallı olduğunu ama işte yukarılarda dedim, çok uzun vadeli bir bilgisayar olucak bu onun için şuan bari iyisini koyayım ki ileride yok böyle yok şöyle olmasın. Çünkü zaten bilgisayarın yanına xbox alıp onunla takılıcam. Bilgisayarda sadece işlerimi ve liveforspeed gibi oyunları veya point blank gibi aksiyon oyunlarını oynıyacağım. Geri kalanı xbox ile çözerim zaten

• CORSAIR VENGEANCE SERİSİ™ C70 GAMING MidT ATX SİYAH KASA 199,00 USD 417,98 TL *384,54 TL
    SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 134,00 USD 281,45 TL *258,94 TL
    SANDISK 120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 510MB) 165,00 USD 346,57 TL *318,84 TL
    GSKILL 16GB(2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram 140,00 USD 294,06 TL *270,53 TL
    ASUS GTX660 DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia DX11 Ekran Kartı 345,00 USD 724,64 TL *666,67 TL
    THERMALTAKE FRIO ADVANCED LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU 99,00 USD 207,94 TL *191,30 TL
    SAMSUNG 23'' S23B550V GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 269,00 USD 565,01 TL *519,81 TL

Toplam (KDV Dahil):2.837,64 TL *2.610,63 TL
    *Avantajlı Tutar Axess ve Bonus ile yapacağınız 10 Taksit ve Nakit ödemelerinizde geçerlidir.

Ayriyetten' de

ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 634 TL

AMD FX X8 8350 508 TL

COOLER MASTER RS-720 SILENT PRO M2 327 TL

= Genel Toplam: 3.060 gibi bir rakam çıkıyor, Haftasonu indirimiyle. Ne diyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLeqenD

CORSAIR VENGEANCE SERİSİ™ C70 GAMING MidT ATX SİYAH KASA 199,00 USD 417,98 TL *384,54 TL
    SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 134,00 USD 281,45 TL *258,94 TL
    SANDISK 120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 510MB) 165,00 USD 346,57 TL *318,84 TL
    GSKILL 16GB(2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram 140,00 USD 294,06 TL *270,53 TL
    ASUS GTX660 DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia DX11 Ekran Kartı 345,00 USD 724,64 TL *666,67 TL
    THERMALTAKE FRIO ADVANCED LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU 99,00 USD 207,94 TL *191,30 TL
    SAMSUNG 23'' S23B550V GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 269,00 USD 565,01 TL *519,81 TL

Toplam (KDV Dahil):2.837,64 TL *2.610,63 TL
    *Avantajlı Tutar Axess ve Bonus ile yapacağınız 10 Taksit ve Nakit ödemelerinizde geçerlidir.

Ayriyetten' de

ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 634 TL

AMD FX X8 8350 508 TL

COOLER MASTER RS-720 SILENT PRO M2 327 TL

= Genel Toplam: 3.060 gibi bir rakam çıkıyor, Haftasonu indirimiyle. Ne diyorsunuz ?

takip ediyordum hocam. harika oldu. hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gazeL_

Dostum ne diyorsun, forumu biraz inceledimde sende bazı kişilere yardım ediyorsun sistem toplamak adına. Yorumunu alayım :)
  • quote:

quote:

Dostum ne diyorsun, forumu biraz inceledimde sende bazı kişilere yardım ediyorsun sistem toplamak adına. Yorumunu alayım :)

Alıntıları Göster
    quote:

ne diyeyim dostum. bu sisteme kötü diyecek bir tane kişi çıkmaz. 10 numara 5 yıldız. ben bütçene ve isteklerine göre en iyisini çıkardığını düşünüyorum.

• quote:

ne diyeyim dostum. bu sisteme kötü diyecek bir tane kişi çıkmaz. 10 numara 5 yıldız. ben bütçene ve isteklerine göre en iyisini çıkardığını düşünüyorum.

Şuan tam istediğim gibi oldu harbi diyorum, eskiden V Formula Z' i bulamıyordum. Şuan onuda buldum Miss oldu Miss hele o Ram' lerdeki 2400mhz yerleri yokmu aaah aaah bomba yaa!
  • quote:

quote:

Şuan tam istediğim gibi oldu harbi diyorum, eskiden V Formula Z' i bulamıyordum. Şuan onuda buldum Miss oldu Miss hele o Ram' lerdeki 2400mhz yerleri yokmu aaah aaah bomba yaa!

Alıntıları Göster
    quote:

hocam hakkaten fantezi sahibi birisin.

• quote:

quote:

Haha, Teşekkür ederim dostum. Ya yapmışken en iyisini yapmak varken neden bir adım sonraya 1 kere daha para harcıyaym ki ? Tamam ben teknolojiye şu dakika yetişemem belki o anakart' ı aldığım günün ertesi sabahı Asus yeni bir anakart açıklayacak ? Ama bu oluyorki en iyisinin bir alt sürümü var elimde bunu bilmek bile yeter bana :) Ya zaten ben bunu toplayınca allah ne verdiyse götürür bu beni, zaten yanına MacbookPRO Laptop ve XBOX gelicek ne kasıcam kendimi daha fazla :)

• quote:

quote:

quote:

Haha, Teşekkür ederim dostum. Ya yapmışken en iyisini yapmak varken neden bir adım sonraya 1 kere daha para harcıyaym ki ? Tamam ben teknolojiye şu dakika yetişemem belki o anakart' ı aldığım günün ertesi sabahı Asus yeni bir anakart açıklayacak ? Ama bu oluyorki en iyisinin bir alt sürümü var elimde bunu bilmek bile yeter bana :) Ya zaten ben bunu toplayınca allah ne verdiyse götürür bu beni, zaten yanına MacbookPRO Laptop ve XBOX gelicek ne kasıcam kendimi daha fazla :)

artık diyecek bir şey kalmadı. haftasonuna kadar belki yorum yapan çıkar yine bir şeyler için. tekrar hayırlı olsun.

• Bu söylediğim belki bir şehir efsanesi ama birçok yerde ki buna daha çok yabancı forumlarda rastladım Intel ve Nvidia yazılım desteği olarak AMD'den önde(imiş). Şahsen tanık olduğum bir olay değil ancak AMD kullanan bazı kişiler bu durumdan yakınıyorlar. Bende bu forumdan birkaç arkadaşa sordum ve olayın bu şekilde olduğunu söyledirler. Oyun oynayan birisi için çok problem teşkil etmiyor ancak senin gibi profesyonel kullanıcıların yazılım desteğini arkalarına almaları çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duellist -- 31 Ocak 2013; 14:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen her seferinde bana detaylarınla anlatıp doğruyu yanlışı gösteren birisi çıksa diyorsun ama şuana kadar gördüğüm kadarıyla ön yargılarından hiç bir şekilde taviz vermiş değilsin. Yanlış anlama ama durum böyle maalesef.

Kasadan kısmadın, anakart formula inadından vazgeçmedin. ssd bile neredeyse 60 yeter diyecek gibisin. Halbuki senin için en önemli bileşen o bence. İhtiyaçtan çok görüntücü gibisin. Kasanın içinde görünmeyen anakartın sana ne yararı var. Kenarda duran kasanın, belki de sadece açarken bakacağın bir kasanın havalı olmasının sana ne yararı var. :)) Açık konuşmak gerekirse bunlar sadece ilk alındığı zaman insana mutluluk verir. Sonradan pek bir değeri kalmaz. :)

Ayrıca ps3 de alacağını belirtmişsin. Zaten ona bir başlarsan bilgisayarda oyun bile oynamazsın doğru düzgün. :) Oynamazsın dimi? :D

Son olarak kafamdaki sistemi paylaşıyorum. :)
    İşlemci zaten bu olmalı. Değişmeye gerek yok.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nn-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160

Anakart tamam yine asus olsun. Bu model de çok güzeldir. Sıkıntı çıkartmayacaktır hiç bir şekilde.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

Ramler pek kafa karıştırmaz. 16 olsun yeterli.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl10d-16gbxl-16gb%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-1,5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62861

SSD 120 olsun en az. Dua edeceksin bize bunun için :) Sandisk gayet yeterlidir diye düşünmekteyim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=58904

HDD ihtiyacına göre 1 tb veya 2 tb ona sen karar vermelisin. Bir öneride bulunmayacam.

Ekran kartı konusunda bile kararsızım açıkcası. Asus 660ti yazacaktım ama sonradan ps3 felan kullanacağın aklıma geldi dedim ki ne gerek var bu kadar pahalısına. 7850 2gb ekran kartı da yeterlidir. :)

Monitör olarak bende kesinlikle bunu tavsiye ederim. Çok araştırma yapmıştım bu monitör hakkında. Gerek özellikleri olsun, gerek kullanıcı yorumları olsun olumsuz pek bir şey görmedim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/samsung-s23b550v-23-s23b550v-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60221

Geldik kasa bölümüne. :))) Diyecek bir şey varmı burada bilemiyorum. Yine de şu notumu geçeyim. Herkesin zevki ve tercihleri farklıdır bunu biliyorum tabiki de ben yine de uyarımı yapmak istiyorum. Kasaya vereceğin maksimum ücret psu ile birlikte 400'ü geçmesin. Bu bile fazla bana kalırsa. :)

Soğutucu olarak alacağın ürün 100 TL yi geçmesin. Gerek yok çünkü. Yani illa o.c yapmak için h100i almak ve ya anakartı formula almak zorunda değilsin. Bunu demek istedim aslında.

Unuttuğum bir şey yoktur umarım. Bana da uzun yazdırdın ya ne diyim :)) Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Sen her seferinde bana detaylarınla anlatıp doğruyu yanlışı gösteren birisi çıksa diyorsun ama şuana kadar gördüğüm kadarıyla ön yargılarından hiç bir şekilde taviz vermiş değilsin. Yanlış anlama ama durum böyle maalesef.

Kasadan kısmadın, anakart formula inadından vazgeçmedin. ssd bile neredeyse 60 yeter diyecek gibisin. Halbuki senin için en önemli bileşen o bence. İhtiyaçtan çok görüntücü gibisin. Kasanın içinde görünmeyen anakartın sana ne yararı var. Kenarda duran kasanın, belki de sadece açarken bakacağın bir kasanın havalı olmasının sana ne yararı var. :)) Açık konuşmak gerekirse bunlar sadece ilk alındığı zaman insana mutluluk verir. Sonradan pek bir değeri kalmaz. :)

Ayrıca ps3 de alacağını belirtmişsin. Zaten ona bir başlarsan bilgisayarda oyun bile oynamazsın doğru düzgün. :) Oynamazsın dimi? :D

Son olarak kafamdaki sistemi paylaşıyorum. :)
    İşlemci zaten bu olmalı. Değişmeye gerek yok.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nn-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160

Anakart tamam yine asus olsun. Bu model de çok güzeldir. Sıkıntı çıkartmayacaktır hiç bir şekilde.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

Ramler pek kafa karıştırmaz. 16 olsun yeterli.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl10d-16gbxl-16gb%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-1,5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62861

SSD 120 olsun en az. Dua edeceksin bize bunun için :) Sandisk gayet yeterlidir diye düşünmekteyim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=58904

HDD ihtiyacına göre 1 tb veya 2 tb ona sen karar vermelisin. Bir öneride bulunmayacam.

Ekran kartı konusunda bile kararsızım açıkcası. Asus 660ti yazacaktım ama sonradan ps3 felan kullanacağın aklıma geldi dedim ki ne gerek var bu kadar pahalısına. 7850 2gb ekran kartı da yeterlidir. :)

Monitör olarak bende kesinlikle bunu tavsiye ederim. Çok araştırma yapmıştım bu monitör hakkında. Gerek özellikleri olsun, gerek kullanıcı yorumları olsun olumsuz pek bir şey görmedim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/samsung-s23b550v-23-s23b550v-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60221

Geldik kasa bölümüne. :))) Diyecek bir şey varmı burada bilemiyorum. Yine de şu notumu geçeyim. Herkesin zevki ve tercihleri farklıdır bunu biliyorum tabiki de ben yine de uyarımı yapmak istiyorum. Kasaya vereceğin maksimum ücret psu ile birlikte 400'ü geçmesin. Bu bile fazla bana kalırsa. :)

Soğutucu olarak alacağın ürün 100 TL yi geçmesin. Gerek yok çünkü. Yani illa o.c yapmak için h100i almak ve ya anakartı formula almak zorunda değilsin. Bunu demek istedim aslında.

Unuttuğum bir şey yoktur umarım. Bana da uzun yazdırdın ya ne diyim :)) Hayırlısı olsun.

Sonunda kırmayıp yazdığın için teşekkür ederim dostum :)

Kasadan, anakarttan, ssd' den falan vazgeçmedim değil. Kasadan vazgeçmiyorum çünkü daha güzeli yok şuan hani tamam haklısınız köşeye koyucam sadece aldığımda görücem doğrudur buna bir şey diyemem. Anakart' dan vazgeçemiyorum çünkü özellik bazında çok iyi bir anakart ses kartı vs vs ben diyorum ki bunların üzerinde bir anakart gösterin onu alayım. Ama şimdi özelliklerle kıyasladığımızda bu üstünken niçin sadece anakart almış olmak için alayım ki ? Yani bu bir otomobilin baskı balatasını bittiğinde yaa ben bunu alayım zaten buda aynı işi görüyor demeye benziyor ama değil mi ? Görüntücü değilim, kasayı muhtemelen yerden yukarıya kaldırıcam yani baktığımda mutlu olmak isterim, nasıl arabalarımızı modifiye ettiğimizde her baktığımızda hey maşallah deriz ya işte buda öyle olucak büyük ihtimalle :) Ayrıca PS3 almıyacağım XBOX alıcam gerçi ikiside aynı kapıya çıkıyor ama, ben xbox' dan COD BF3 Crysis tarzı oyunlar oynıyamam o kolla, onda oynıyabileceğim oyunlar; Tekken, Forza, Pes, Fifa tarzı oyunlar. Bilgisayarda yapacağım şey sadece oyun oynamak değil, çalışacağım sonuçta ben bir grafikerim sonuç olarak o benim bir ihtiyacım onu karşılaması gerekiyor her bakımdan, donduğunda falan insanın şevki kaçıyor zaten bu bir gerçek bu işi yapanlar için :)) SSD' i değiştirdim zaten herkes SSD' de 60GB' ın yetmiyeceğini söyledi bende eyvallah diyip 120' e çıkardım. Monitörümü değiştirdim, PSU' u değiştirdim, Ramlerim değişti, ekran kartım değişti demek ki dinliyor muşum ama değil mi ? :) Burada değiştirmediğim sadece Kasam ve Anakartım oldu. Kasa bir zevk anakart ise eşsiz olması yüzünden bir gereç' de diyebiliriz. Aslında Kasa ve PSU konusunda haklısınız ama işte insan bir kere alınca en güzelini istiyor bende alıcam inşallah sadece 2 parça hariç bütün sistemimi değiştirdim buradaki bilgiler sayesinde ekstradan bilgilerde öğrendim diyebilirim Soğutucu olarak H100i' i bıraktım şuanlık düşünmüyorum yukarıdaki listede yazdım zaten son olarak yaptığım bilgisayarı orada 191TL' lik bir soğutucu var IQRI' nın önerdiği bir soğutucu. Kasa fan' ı almama gerek olmadığını söyledi ve şuanlık almayacağım. Onun dışında ekmek istediğiniz bir şey varmı acaba ?

Bu arada yazmıcam diyipte araştırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim size

• Hakkında hayırlısı olsun diyorum. Öncelikle şuna açıklık getireyim de. Benim amacım sana kesinlikle iyisini aldırmamaya çalışmak gibi bir şey değil, olamaz da zaten. Sadece en uygun fiyata nasıl en faydalı bileşenleri alırız onu düşünmek. Sonuçta alacağın ürünün parası benim cebimden çıkmayacak ki. Kötü bir niyetim olsa farklı yorumlar yapardım. Anakartı formula al, ekran kartı gtx 680 ve ya 690 al, h100i sana en uygundur der çıkardım aradan. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Hakkında hayırlısı olsun diyorum. Öncelikle şuna açıklık getireyim de. Benim amacım sana kesinlikle iyisini aldırmamaya çalışmak gibi bir şey değil, olamaz da zaten. Sadece en uygun fiyata nasıl en faydalı bileşenleri alırız onu düşünmek. Sonuçta alacağın ürünün parası benim cebimden çıkmayacak ki. Kötü bir niyetim olsa farklı yorumlar yapardım. Anakartı formula al, ekran kartı gtx 680 ve ya 690 al, h100i sana en uygundur der çıkardım aradan. :)

Öyle bir şey düşünmedim tabiki onun lafını bile yapmam. Burada ki herkes benim iyiliğim için atılmış cevaplar ve yorumlar bunlar kesinlikle es geçemem. 2 Ürünüm hariç bütün listemi değiştirdim zaten sizlere teşekkür ederim. Gerçekten güzel etkili bir bilgisayar olucak! Ben ona inanıyorum yani :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.