Şimdi Ara

PC Toplama ( Oyun + Grafik & Video Tasarım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim merhaba, ben kendi bilgim ve araştırmam ile biraz parçalar topladım. Topladım derken sadece parça isimleri Ama sanki bana biraz fazlaymış gibi geliyor ama, başkasına sorduğumda normal geliyor. Burada o kadar bilgili abilerimiz olduğundan buraya bunu açarak sormak istedim. Benim topladıklarım ile bilgisayar 3 küsür milyarlara geliyor, topladığım bilgisayarın hakkı bu kadar mıdır bunun hesabındayım. Birde önerileri açığım şuan genel düşüncem AMD' den yana tabiki, O/C yapmayı düşünürüm ama abartılı değil tadında veya hiç de yapmayadabilirim. Şimdiden Teşekkürler cevaplarınız için.

Parça Listesi

Kasa
    Corsair Vengeance C70

Anakart
    Asus Crosshair V Formula ( veya Önerebileceğiniz başka bir Anakart )

İşlemci
    AMD FX-8350 ( veya Önerebileceğiniz başka bir İşlemci )

Ekran Kartı
    Zotac GTX-660 veya Ti modeli ( veya Önerebileceğiniz başka bir kart )

PSU
    Corsair TX850M 850W ( veya Önerebileceğiniz başka bir PSU )

Ram
    Corsair 8GB (2X4GB) VENGEANCE 1866MHZ DDR3 CL9 RAM x2 = 16Gb ( veya Önerebileceğiniz başka bir RAM )

SSD
    Corsair Force GT CSSD-F60GBGT-BK 60GB SATAIII 2.5'' SSD ( veya Önerebileceğiniz başka bir SSD )

HDD
    WesterDigital 500Gb 64Cache' li HDD var elimde.

İşlemci Fanı
    Corsair H100i ( veya Önerebileceğiniz başka bir Soğutucu )

Kasa Fanları
    XIGMATEK CLF SERİSİ 120MM & 140MM MAVİ LED FAN 10 Adet ( veya Önerebileceğiniz başka bir Fan Seti ama Sessiz olmaları gerekiyor )

Monitör
    Samsung S22B350H ( veya HDMI girişi olan başka bir ekran )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLeqenD -- 30 Ocak 2013; 14:26:29 >

• nedense kafamda bu sistemin senin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını düşündüm. ekran kartını nvidia seçmen iyi olmuş, grafik için kullanacağını yazmışsın. bence 660ti modeli daha iyi olacaktır. sanırım bütçende pek sınır yok. ram'i de 16gb(4x4) yapmanı tavsiye ederim, çünkü grafikte ram de çok önemlidir. psu'nu ise 80+ almaya özen göster. hatta kesinlikle 80+ al. bu sisteme 750w 80+ bir psu yetip, artacaktır. başka bir şey gözüme çarpmadı. şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazeL_

nedense kafamda bu sistemin senin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını düşündüm. ekran kartını nvidia seçmen iyi olmuş, grafik için kullanacağını yazmışsın. bence 660ti modeli daha iyi olacaktır. sanırım bütçende pek sınır yok. ram'i de 16gb(4x4) yapmanı tavsiye ederim, çünkü grafikte ram de çok önemlidir. psu'nu ise 80+ almaya özen göster. hatta kesinlikle 80+ al. bu sisteme 750w 80+ bir psu yetip, artacaktır. başka bir şey gözüme çarpmadı. şimdiden hayırlı olsun.
    tekrar inceleyince farkettim ram zaten 16gb imiş.

• quote:

tekrar inceleyince farkettim ram zaten 16gb imiş.

Alıntıları Göster
    Cevabınız için teşekkürler, bütçemde sınır yok demişiniz ama sınır var aslnda ama işte bende güzel tavsiyelerle acaba iner mi diye düşünüyorum :) PSU' m zaten Corsair 850W 80+ Silver modeli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeN_TuninG

Cevabınız için teşekkürler, bütçemde sınır yok demişiniz ama sınır var aslnda ama işte bende güzel tavsiyelerle acaba iner mi diye düşünüyorum :) PSU' m zaten Corsair 850W 80+ Silver modeli :)

o zaman psu'da sıkıntı yok. fakat bütçeyi düşürmek istiyorsanız yine de 750w 80+ bir psu yetecektir. overclock yapmayı düşünüyo musun peki? ona göre birkaç şey söyleyeceğim.
  • quote:

quote:

o zaman psu'da sıkıntı yok. fakat bütçeyi düşürmek istiyorsanız yine de 750w 80+ bir psu yetecektir. overclock yapmayı düşünüyo musun peki? ona göre birkaç şey söyleyeceğim.

Alıntıları Göster
    o.c yapmayı ya yaparım ya yapmam gibi birşey demişsin. Seçtiğin soğutucu H100i. Benim diyen profesyonellerde bile o yok. Aşırı kaçmış bence o. Ondan düşüreceğin parayla ssd al. O sana daha çok lazım olacak.

• quote:

quote:

O zaman PSU' da değişiklikler yapabilirim. O/C yapabilirimde yapmayabilirimde, pek o yönden işe bakmıyorum. Stabil ve Uzun ömürlü olması açısında belki yapmayabilirim belki ama tabi o anki durumuma bağlı :) Siz yinede söyleyebilirsiniz, söylemek istediklerinizi bilgi göz çıkarmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

o.c yapmayı ya yaparım ya yapmam gibi birşey demişsin. Seçtiğin soğutucu H100i. Benim diyen profesyonellerde bile o yok. Aşırı kaçmış bence o. Ondan düşüreceğin parayla ssd al. O sana daha çok lazım olacak.

Doğrudur O/C ile pek aram yok ama yapabilirimde belli olmaz en stabil halde çalışıcak şekilde :) H100i' i kullanmamın sebebi kendi şahsi görüşüm kasamı kullanan herkesin kullanması açısında ve Corsair bile bu kasayı toplarken H100 kullanmasıydı. Birde ben kasadan Ses Çıkmasına kıl oluyorum açık söylemek gerekirse :) Müzik mi dinliyim yoksa onun uğultusunumu :) Onun için H100i' den yana çevirdim pek ses yapacağını sanmıyorum. Ama yinede önerilere açığım tabiki :)
  • İşlemcini 3570k olarak degistir derim. Grafik tasarimi demissin intel bu konuda daha ustun diye duyumlar aldim.
  • quote:

quote:

quote:

O zaman PSU' da değişiklikler yapabilirim. O/C yapabilirimde yapmayabilirimde, pek o yönden işe bakmıyorum. Stabil ve Uzun ömürlü olması açısında belki yapmayabilirim belki ama tabi o anki durumuma bağlı :) Siz yinede söyleyebilirsiniz, söylemek istediklerinizi bilgi göz çıkarmaz :)

hocam oc çok düşünmüyorsan bir kere o anakart abartı olmuş. üstelik youngeagle_3'ün dediği gibi de soğutucuyu çok eklemişsin yazın klima olarak kullanacaksan o ayrı tabi. bence işlemcin gayet güzel. sonuçta amd'nin en üst düzey işlemcisi. intel ile değiştirip üste para verme bence. yine şimdi farkettim ssd'yi 60gb seçmişsin. onu 120 veya 128gb seçmeni öneririm. sağlamlık açısından intel'in 330 modeli çok iyidir, 120gb. anakartı iste msi990fx-gd65 ile değiştir derim ben. bütçeye bir de öyle bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

İşlemcini 3570k olarak degistir derim. Grafik tasarimi demissin intel bu konuda daha ustun diye duyumlar aldim.

Hocam şimdi, INTEL tamam performance ve stabil yönünde iyi güzel hoşta, aynı işlemi yapabilecek ve daha fazla cache' e sahip olan AMD' i bu konuda değiştirmek istemiyorum açıkcası. Yoksa INTEL' de olabilir ama ne biliyim, amd hem ucuz hem performanslı bu konuda
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam oc çok düşünmüyorsan bir kere o anakart abartı olmuş. üstelik youngeagle_3'ün dediği gibi de soğutucuyu çok eklemişsin yazın klima olarak kullanacaksan o ayrı tabi. bence işlemcin gayet güzel. sonuçta amd'nin en üst düzey işlemcisi. intel ile değiştirip üste para verme bence. yine şimdi farkettim ssd'yi 60gb seçmişsin. onu 120 veya 128gb seçmeni öneririm. sağlamlık açısından intel'in 330 modeli çok iyidir, 120gb. anakartı iste msi990fx-gd65 ile değiştir derim ben. bütçeye bir de öyle bak.

Hocam şimdi, O/C düşünmüyorum ama özelliklerine baktığımda BIOS kullanımı çok güzel bir kere. OnBoard ses kartına geldiğimizde INANILMAZ derece sağlam bir kart gömülü ben biraz Müzik Sistemlerine ilgim var. Bir yandanda bu anakart' ın Ethernet özelliği var Online oyunlardaki üstünlüğü vs vs bu yanı çok güzel, bende şikayetciyim fiyatından ama özellikleri çok iyi hele veri aktarmı vs vs Uzun süre kullanmak istediğim için güzel seçimler yapmaya çalıştım bir yandanda

• quote:

quote:

İşlemcini 3570k olarak degistir derim. Grafik tasarimi demissin intel bu konuda daha ustun diye duyumlar aldim.

Hocam şimdi, INTEL tamam performance ve stabil yönünde iyi güzel hoşta, aynı işlemi yapabilecek ve daha fazla cache' e sahip olan AMD' i bu konuda değiştirmek istemiyorum açıkcası. Yoksa INTEL' de olabilir ama ne biliyim, amd hem ucuz hem performanslı bu konuda

Neden pahali? Bir dusunmek lazim üstad
  • quote:

quote:

quote:

ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti sözü aklıma geldi. fakat amd de yeterince pahalı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam şimdi, O/C düşünmüyorum ama özelliklerine baktığımda BIOS kullanımı çok güzel bir kere. OnBoard ses kartına geldiğimizde INANILMAZ derece sağlam bir kart gömülü ben biraz Müzik Sistemlerine ilgim var. Bir yandanda bu anakart' ın Ethernet özelliği var Online oyunlardaki üstünlüğü vs vs bu yanı çok güzel, bende şikayetciyim fiyatından ama özellikleri çok iyi hele veri aktarmı vs vs Uzun süre kullanmak istediğim için güzel seçimler yapmaya çalıştım bir yandanda

hocam özellikleri seni tatmin ettiyse bir şey diyemem. sen alacaksın sonuçta. evet özellik olarak gerçekten çok iyi fakat pahalı. bir de sabertooth anakartı incele derim ben. o da iyidir. biraz daha f/p olarak uygun gibi. bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Tamam kaliteli yapıyorda gerek varmı aynı performance' ı alabileceğim işlemci varken daha pahallı bir kart alıp ondan daha az performace için ? Kullandığım işlemci 4.0 Ghz 4.2 Boost ve 16 MB Cache Belleğe sahip, sizin söylediğiniz ve kullandığınız işlemcinin durumu nedir peki hocam ? Şuan bu işlemci yine dünya rekoru kırdı sıvı nitrojen ile 8,67 Ghz ile ? Gerçi o 8,67 benim ilgimi çekmiyor ama herkes nedense AMD' i öldürmeye çalışıyorda bende şöyle diyim Intel öldü aslında İşlemci yapmayı bıraktı saha AMD' nin elinde

• quote:

hocam özellikleri seni tatmin ettiyse bir şey diyemem. sen alacaksın sonuçta. evet özellik olarak gerçekten çok iyi fakat pahalı. bir de sabertooth anakartı incele derim ben. o da iyidir. biraz daha f/p olarak uygun gibi. bekliyorum.

Hocam şimdi ben Sabertooth' u herşeyi inceledim onun için kafam bu kadar karıştığı için bu konuyu açma gereği duydum zaten. AM3+ anakartların alayını inceledim desem yeridir, ama bu anakart 1 tık daha önce bitiriyor sürekli, ama derseniz ki bak bu ondan 1 tık daha yukarıda özelliği ile donanımı ile fiyatı ile saygı duyarım görmedim diyerek cevaplarım
  • quote:

quote:

Hocam şimdi ben Sabertooth' u herşeyi inceledim onun için kafam bu kadar karıştığı için bu konuyu açma gereği duydum zaten. AM3+ anakartların alayını inceledim desem yeridir, ama bu anakart 1 tık daha önce bitiriyor sürekli, ama derseniz ki bak bu ondan 1 tık daha yukarıda özelliği ile donanımı ile fiyatı ile saygı duyarım görmedim diyerek cevaplarım

seçtiğin anakart şuan en iyi amd anakartı. benim de hayallerimi süslüyor. daha üstüne laf söylemeye gerek yok. ben fiyatı için demiştim.

• quote:

seçtiğin anakart şuan en iyi amd anakartı. benim de hayallerimi süslüyor. daha üstüne laf söylemeye gerek yok. ben fiyatı için demiştim.

Haha, eyvallah üstad. Aslında bir yandanda Intel alıp Hackintosh modeli yapmak istiyorum, oyun oynamak istediğimde diğer yandan açarım Windows' u takılırım. Ama AMD alırsam diyorum ileride alırım bir MacbookPRO falan takılırım keyfimce, ama işte insann kafası karşıyor. Insan evladı nankör olur diyorlar ya doğru şimdi bakıyorum benim sistem niye 32GB oluyorda Intel 64Gb Ram oluyor diye soruyorum kendime. Insan nankör hocam haha :) Ama işte bilgili bir abimiz çıksada beni komple bir şekilde aydınlatsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam kaliteli yapıyorda gerek varmı aynı performance' ı alabileceğim işlemci varken daha pahallı bir kart alıp ondan daha az performace için ? Kullandığım işlemci 4.0 Ghz 4.2 Boost ve 16 MB Cache Belleğe sahip, sizin söylediğiniz ve kullandığınız işlemcinin durumu nedir peki hocam ? Şuan bu işlemci yine dünya rekoru kırdı sıvı nitrojen ile 8,67 Ghz ile ? Gerçi o 8,67 benim ilgimi çekmiyor ama herkes nedense AMD' i öldürmeye çalışıyorda bende şöyle diyim Intel öldü aslında İşlemci yapmayı bıraktı saha AMD' nin elinde

Hocam sen gel beni dinle. Galaxy 2 aldim iphoneyi yakaladi diye sonra satabilmek icin etrafta gezindim. Buna benzer bisey amd durumuda

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.