Şimdi Ara

PC TOPLARKEN KASANIN NE GİBİ BİR ÖNEMİ VARDIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC TOPLARKEN KASANIN NE GİBİ BİR ÖNEMİ VARDIR

• Soğutma için ne kadar el verişliyse o kadar iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sogutma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutmai fan kapasitesi, genişlik, kablo gizleme sistemi, şekil. Bu kadar. Ama önemli yine de bence, fark ediyor yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemferiz

PC TOPLARKEN KASANIN NE GİBİ BİR ÖNEMİ VARDIR

Güç kaynağı ile birlikte alacaksanız güç kaynağının kalitesi ve yeterliliği önemli.

Onun dışında kasanın;

1/- Hava sirkülasyonu
    2/- İç hacmi ve dizaynı
    3/- Malzeme kalitesi, ve ağırlığı, buna bağlı olarak fiziksel sağlamlığı.
    4/- Kullanışlılığı

önemli etkenler sayılabilir.
  • Arkadaşlar önemini yazmışlar ama ben şahsi olarak yukarıdakiler ek görüntüsünü de ekleyecem Haf 912 advance kullanıyorum. Seviyorum abi görüntüsünü, tasarımı, yan kapağın pleksi olması cpu soğutucu, anakart, ekran kartının görüntüsü hoşuma gidiyor valla Sırf görüntü için kasalarına mod yapan, ışıklar vs. takan bir sürü insan var.
  • herkes birşeyler yazmış

ama kısaca sen bütçeni söyleyeceksin ben en iyisini atacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

herkes birşeyler yazmış

ama kısaca sen bütçeni söyleyeceksin ben en iyisini atacağım

bu kadar tepeden konuşma ne demek en iyisini ben atacağım ? herkesin ideal sistemi ve önem verdiği şeyler farklıdır ayrıca forumun üstadı olarak geçinmeye çalışıyorsun bencillik ediyorsun bir nebze fark ediliyor nihat abiyle de bu yüzden tartışma yaşadığına da şahit oldum yapma yanlış yapıyorsun bilgilisin bilgini paylaş bedavaya satma

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

bu kadar tepeden konuşma ne demek en iyisini ben atacağım ? herkesin ideal sistemi ve önem verdiği şeyler farklıdır ayrıca forumun üstadı olarak geçinmeye çalışıyorsun bencillik ediyorsun bir nebze fark ediliyor nihat abiyle de bu yüzden tartışma yaşadığına da şahit oldum yapma yanlış yapıyorsun bilgilisin bilgini paylaş bedavaya satma

tamam birdaha %90 felan yazayım pardon sattığım felan yok zaten 1 kuruş bile çıkarım olmadı bugüne kadar rahat ol

ayrıca tepeden konuşma değil bu çok araştırmanın çok deneyin çok testin sonucu

• Para kasası gibi düşün
  • quote:

quote:

tamam birdaha %90 felan yazayım pardon sattığım felan yok zaten 1 kuruş bile çıkarım olmadı bugüne kadar rahat ol

Cok test yapmis ve cok bilgili olabilirsiniz fakat bilgi paylastikca cogalir konuyu acan arkadasimiz bir konuda bilgi istemis siz direk butceni soyle ben en iyisini soyleyeyim dediginizde bu arkadasimiz en iyi kasayi almis olsa bile aklindaki soru isaretlerini sizin yaklasiminiz ile gideremez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 100-200 lira civarı kasa istiyorum
  • erdemferiz E kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 22:11:51 >
  • Evdeki buzdolabının ne önemi varsa kasanın da o şekilde önemi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

quote:

Cok test yapmis ve cok bilgili olabilirsiniz fakat bilgi paylastikca cogalir konuyu acan arkadasimiz bir konuda bilgi istemis siz direk butceni soyle ben en iyisini soyleyeyim dediginizde bu arkadasimiz en iyi kasayi almis olsa bile aklindaki soru isaretlerini sizin yaklasiminiz ile gideremez.

+1 ben para alıyonmu dedim bedavaya satmakla paylaşmak ayrı şeyler

• toplama sistemlerin avantajı parça değişimi yaparak sistemi güncel tutma. her ne kadar parça değişmem dense de ilerleyen zamanların ne getireceği belli olmuyor. değişmeyen en önemli parça da tabi ki kasa. sana tavsiyem kasadan ödün verme. ileride büyük bir ekran kartı takmaya çalışırsın kasaya girmez, yada fazladan HD-ssd alırsın takacak yer bulamazsın. alabildiğin en geniş ve soğutması en kaliteli olanı al. senelerce kullanırsın.
  • Sistem toplarken;

- Kasa seçimini iyi yapın, rahat montaj imkanı ve iyi soğutma performansı veren, malzemesi kaliteli kasalara bakın, kasa dan tasarruf yapmanızı önermem.

- Power Supply (psu) seçimine dikkat edin, bütçenize göre 80+ Plus olan modellere yönelin ve ihtiyacınızdan fazlasını almayın, o bütçeyi başka şekilde değerlendirin.

- Monitör seçiminde, en az DVI çıkışının bulunmasını unutmayın, analog (vga) monitörlere yönelmeyin.

- İşlemci seçimi yine uzun vadeli kullanılan bir bileşendir, kullanım amacınıza göre benchmarklara göre bakarak aralarında çok fark olmayan işlemcileri (i5-i7 gibi) tercih etmeyip, benzer performansı daha hesaplı sunan işlemcilere bakın.

* Bu 4 bileşen en uzun süre kullanılan parçaların başında gelir, bütçe de en fazla yeri bunlara ayırın...

- Anakart seçimi, güncel çipsetlere bakın ve f/p oranı yüksek ürünleri alın ve aşırı pahalıya kaçmayın...

- Ekran kartında her zaman belirttiğim üzere, f/p ürünü almanızda fayda var, çok çabuk güncelliğini yitiren bir parçadır, bu yüzden yüksek ekran kartı alacağım diye diğer bileşenlerin kalitesini düşürmeyin.

- Bellek seçiminde de, artık ddr3'ün yaygınlaşmasıyla beraber fiyatlar da uygun hale geldi, min. 4gb alıp bütçe kısıtlı ise, sonradan eklenmesi makul olur, direk 8gb almak gerekmez, frekanslara gelince de 1333-1600mhz gibi yeterli olur, çok extra bir durum oldu kampanyalı bir fiyat aldınız o zaman daha yüksek frekanslı ram alırsınız, ancak sisteme getirisi düşük olduğu için ramlere çok para vermenizi önermem...

- Sabit disklere gelince de, çeşitli firmalardaki kampanya-indirim vb. fiyatlandırmalarla artık Solid State Disk (ssd) almak daha da kolay hale geldi, ancak illa alınması da şart değildir sonradan ilave edebilirsiniz bütçenizin durumuna göre, mevcutta ki diskinizi de depolama için kullanırsınız, hdd'ler de cache olayına da çok takılmayın SSD olmadığı sürece normal diskler arasındaki bu farkı ÇOK net anlayamayız...

- Soğutma konusu da önemli, özellikle yaz aylarında sistem sıcaklıklarında gözle görülür artış meydana geliyor, kasa yapınız müsait ise işlemciler için, 12cm'lik fana sahip kule (tower) türü soğutucuları tercih edin, kasa içi kablo düzenlemesini iyi yapın.

Basitçe bazı bilgileri aktarmaya çalıştım, iyi forumlar arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemferiz

100-200 lira civarı kasa istiyorum

psulu ise xigmatek 500w

psusuz Z11 plus
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    AMD FX-8320 AM3+ 16MB 3.5GHz Sekiz Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci
    Gigabyte 970A-UD3P AMD 970 DDR3 Soket AM3+ ATX Anakart (8+2 Fazlı)
    Team Zeus 1600MHz 8GB DDR3 Düşük Profil Alüminyum Soğutuculu Dual Bellek Kiti (2x4GB)
    R9 290 PCS+ GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003)
    Dark Sub-Zero 80Plus 750W HighPower (12v 675w) , 4xUSB (2xUSB3.0, 2xUSB2.0), 2x12 cm Fanlı Oyuncu Kasası BU SİSTEME BU KASA YETERMİ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.