Şimdi Ara

Pc -> Tv -> Optik ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir süre önce optik girişli bir ses sistemi aldım android bir tv ye bağlayıp dolby digital sesleri alabiliyorum. Ancak bilgisayarı hdmi üzerinden tv ye bağladığımda oyunlardan 5.1 ses alamıyordum. Biraz araştırıp doby digital live veya dts connect kullanmam gerektiğini gördüm bu özellikleri barındıran ses kartları buldum bütçem 300-500 tl arası ancak bu fiyatlara güncel bir kart bulamadım. Ve bu dolby digital live veya dts connect işlevini görebilecek bir uygulama olup olmadığını merak ettim. Ses kartı yerine hdmi üzerinden aktarmayı tercih ederim böyle bir uygulama varsa. Tv’de de kullanıyorum ses sistemini. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

• Soru güncel arkadaşlar
  • Güncel.
  • Rollersis R kullanıcısına yanıt
    PC’nin anakart modelini yazar mısınız? Yada laptop ise onun modelini. Bir de 5.1 ses sistemi nedir?

PC Hdmi ile tv’ye bağlı olduğu için ses cihazı olarak tv’yi görür ve oyunlarda, Chrome vs gibi uygulamalardan 2.0 yani stereo olarak ses aktarabilirsiniz.
    Filmleri ise bir ihtimal sistemin bu hali ile 5.1 olarak izleme imkanı olabilir ama tv’nin sitelerinde vs yazmayan özelliklerine bağlı bir durum. Deneyip görmeniz gerekiyor.

Daha geniş bir zamanda detaylı yazarım ama ses sistemi ve PC’nin anakart ses çıkış özelliklerini bilmek gerekir
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Anakartım asus p5g41t-m lx sadece stereo çıkışı bulunmakta.
    Ses sistemim sony dav dz330 sadece optik girişi bulunmakta. Televizyonumda da optik çıkış olduğu için ona bağlı kullanıyorum.
    Televizyonum sony kdl43w805c hdmi 2.0 var diye biliyorum.
    Ses ve görüntüyü aktardığım ekran kartım amd r9 380 hdmi 2.0 bulunmakta.

Ac3 veya dts filmleri bilgisayardan aktardığımda da 5.1 oynatabiliyorum. Oyunlar da galiba analog olarak veriyormuş sesleri ve benim dijitale dolby veya dts e çevirmem gerekiyor. O zaman alabileceğimi düşünüyorum 5.1 olarak.
  • Rollersis R kullanıcısına yanıt
    Filmlerde 5.1 ses alıyorsanız siz gerekli ayarları zaten yapmışsınız demektir.
    Bunun dışında Açıkçası dolby digital live ve dts Connect dışında decode yapan başka bir program bilmiyorum.

Ama Belki bir ihtimal Windows store’daki dolby uygulaması ile oyunlarda 5.1 ses alma ihtimaliniz olabilir. Windows 10 kullanıyorsanız bir deneyin derim. Benim PC doğrudan Hdmi ile ses sistemine bağlı fakat bu Windows dolby uygulaması nasıl bir mantıkla çalışıyor anlayamadım
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    O uygulamayı da denemiştim bir süre önce ancak optik kablonun anakarta bağlanması gerekli herhalde ev sinema sistemi bağlı değil diyordu bende. Biraz araştırmama göre akustik ayarı yapılıyormuş.

Son bir sorum daha olucaktı size.
    Sizce sadece oyun için ses kartı almaya değer mi? Optik olduğu için birçok özelliğini kullanamayacağım kartın.
    Sizde denediyseniz tatmin edebiliyor mu oyunlarda surrond ses?
    X-fi titanium düşünmüştüm 300-500 tl arası bir fiyata.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.