Şimdi Ara

PC üzerinden kablonet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    adsl den bıkınca (sorunlar nedeniyle) Uydunetten 1 Mb lik sınırsız internet aboneliğine üye oldum. Kurulumunda şahsen bulunmadıgım için malesefe adamlar Atlanta marka uydunet in verdiği kendi kablo medemii takıp gitmişler. Modem 1+1 özelliğinde olan bir modem yani sadece 1 Ethernet+ 1 USB çıkışı var bu şekilde idare etmek istedik evde 2 tane masaüstü bilgisayar var kullandıgımız etherneti uzakta olana USB yide modemin yanında olan PC ye bağladık bu şekilde aynı anda 2 masaüstünden internete çıkarak durumu idare ediyorum Ama birde elşimde 1 adet laptop var ve bazen onunda internete girmesi çok lazım oluyor
    Şimdi modem sadece 2 IP atayabiliyormuş dopğal olarak 3 cü pc nin çıkışına müsadesi yok yeknik servis o zaman moddeme bağlamak için Swch ve router almanız lazım dedi ama bunlarla kim uüraşacak eskiden IP sharer cihazı varmış onunla paylaştııyorlarmış internette okudugum kadarıyla o da pek bulunmuyor bir ara bu forumda linkini bulmuştum 50 tl ye falan bir cihaz vardı ama artık pek bulunmuyor
    -- Bende çözüm olarak şunu düşündüm acaba USB ile bağlanan PC yi inteernetini paylaştırarak aynı zamanda laptop unda bu pc üzerinden internete çıkışı sağlanamayacak mı diye ?
    ---yani PC usb ile modeme bağlı kalacak aynı zamanda laptop ile masaüstü pc arasında bir ethernet kablosu bağlantısı olacak bir şekilde yazılım yardımı vs ile laptop internete bu pc üzerinden çıkacak yani 3 cü IP numarasını sunucu PC verecek veya kendininkinni paylaşacak
    -- bunun nasıl yapılabileceğini bilen birisi çok sevaba girer bunun gibi sorunlar 1-1 adsl kablo modemler de çok var İnternet bu konuda çözüm arayan mazlumlar ile dolu
    NASIL YAPILABİLİR ?
    yani şöyle olacak
    2 PC VAR
    1 tanesi ETh ile internete 2 cisi USB ile internete çıkıyor
    ben laptop ile USB den bağlanan PC ye ethernet yuvaları aracılığı ile bir network kablosu çekiyorum sonra bir şekilde bu PC üzerinden laptop da aynı zamanda 3 cü pc olarak internete çıkıyor
    Bunu nasıl başarabilirim
    Yardımlarınızı rica ediyorum
    Saygılar

• S Krm-iks
    yardımınız için teşekkür ediyorum yazılanalrı okudum ama tam olarak yardımcı olmuyor şimdi ben zaten 1 usb+1 ether net ile 2 çıkış alabiliyorum aynı anda modem zaten sadeec aynı anda 2 pc ye ip numarası verebiliyormuş ben gerektiğinde 3 cü pc yide bağlamak istiyorum bunun için kablosuz bağlantı şartta değil kablolu da olur hatta tercih ederim kabloluyu
    ek donajım masrafı ve külfetine girmeden acaba yazılım vs ile usb den bağlanan pc yi internetini paylaştırsam veya gene yazılım ile İP server haline falan getirsem 3 cü pc olan laptop u da bağlayamazmıyım internete mesela o pc aracılığı ile ek donajım gerektirmeden kestirmeden
    bu konularda da yardımcı olursanız sevinirim
    Saygılar
  • Merhaba,

Sizin için en kestirme çözüm bir kablosuz router almaktır. Zira pc açık tutarak o kadar elektrik parasına yazık

Örnek olarak böyle bir ürün işiniz rahatlıkla görecektir.http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt54gh-wrt54gh-125mbps-kompakt-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=41506
    Ürünün benzer modellerinden birini kullanmıştım, 5 watt kadar bir enerji harcıyor. Bir ampulün 100 watt, bilgisayarınızın 650-800 watt arası enerji harcadığını düşünürseniz cihazın 1-2 ayda kendini bedavaya getirdiğini anlarsınız :)

Hem kablosuda 125 mbit performansı da var. Daha ucuz modellerde var ama 10-15 tl için hiç bulaşmayın derim.

Bu cihazın internet yani wan portuna uydunet modemin ethernet çıkışını bağlayın. Sonrasında ister üzerindeki 4 port lan ile 4 tane kablolu bilgisayarınızda kullanın, isterseniz aynı anda kablosuzdan da kullanabilirsiniz.

4 port kablolu yetmez derseniz ileride 15 lira civarı bir 8 li switch alırsınız ilave olarak 11 port kablolu kullanırsınız. :)

• peki kablosuz wan yayınının yaratacağı elektromanyetik kirlilik için ne dersiniz ? hemen yatak odasında yanıbaşınızda duracağını zdüşünürseniz sağlığımızı ne kadar tehdit ediyor ?
    zayıf bir bünyem ve ciddi hastalıklarım var sağlıklı yaşam için daha dikkatli olmayı arzu ediyorum .
  • selamlar
    hocam usb ile bağlanan pc ye ayarlardan bularak diğer bilgisayarlar bu bilg. aracılığı ile nete girecek olarak ayarlayın.
    akat bu durumda iki bilg. cross kablo ile eth. ten bağlamanız gerekir.
  • hoş geldini z
    elimde normal ağ kabloları var acaba cros kablo bunlarla aynııdır yoksa daha farklı bir kablo türümü
    birde nasıl yapabileceğimi ayrıntılı larak anlatabilirmisiniz Ağ ayarlarından ev ağı falan mı kurmak gerekiyor bu işin nasıl yapılabileceğini bilmiyorum
    şimdiden teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wireless kısmını dert etmeyin, cihazın menüsünden devre dışı bırakabilirsiniz. Hiç çalışmaz. Anteni de sökün. Sadece kablolu özelliğini kullanın. Dediğim gibi maceraya ve iki bilgisayarın açık kalmasına gerek yok, yazık günah elektrik parasına. Bir günlük iş değil ki.

Alın bir router kurtulun. Kolay gelsin..
  • htulay arkadaşımızın dediği gibi yaptım ve su an laptop usb den baglanan masaustu pc üzerinden paylaşımlı olarak bağlanıyor yanii
    1 pc kablo modemin yanında oldugundan ub den baglanıyor 1 pc uzakta modemin üzerinden ethernetle yaklaşık 20 metre uzaktan bağlanıyor ve yan bınaya kadar uzanıyor bende usb den baglanan pc yi internet i paylaştırdım laptop u da başka pc üzerinden baglanır yaptım tarif edildiği gibi o masaüstü pc ile laptop arasında da cros kablo bağlantısını ethernet uzerinden yaptım şimdi aynı anda 3 pc sorunsuz bağlanıyor internete
    tabi modemimiz hala en fazla 2 ip veriyor laptop ile usb pc aynı ip numarasından baglanıyor yani 2 sininde ip numarası aynı bölece 2 ip numarasından 3 pc bağlanabiliyoruz tabii paylaşan pc olan masaüstü pc acık kalıyor bu sre boyunca
    neyse masraf ve ek donanım olayına girmeden hallolmasına sevindim zaten 3 cu pc arasıra kullanılan bir şeydi halloldu hız da beklediğimden iyi bu arada masaustu uzerinden baglanınca internet ölur demiştim ama korktugum kadar olmadı
    bu konuda arastırma yapan arkadaşlar a bu tecrube faydalı olacaktır Gerçi sürekli kullanım içi n ismetilker in dediği gibi router ile baglamak daha sağlıklı olabilir ama ev kullanımında benim çözüm yeterli oldu ben tatmin edici buldum
    emeği geçen degerli arkadaşlara teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.