Şimdi Ara

Pc yavaş açılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar dh ahalisi... Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu siteye üye oldum. Rakip olduğunuz başka bir siteden geldim. Aslında burayı biliyordum ama arkadaşım "sana sadece orada yardım ederler" deyince üye oluverdim. Neyse konuya geçiyorum.

Bilgisayarıma dün format attım. Win 7 ultimate msnd 12.05.2011 sürümlü sistemi... Yani en günceli...Herhangi bir oynama yok üzerinde... MSDN sitesinden kontrol ettim. Neyse...

Ama attıktan sonra bilgisayarımda yavaşlama var. Bu yavaşlama pc sürekli açıkken olmuyor. En başta açılırken oluyor.

Oturum açılıyor yazısı çıktıktan sonra ses geliyor ya... İşte o aradaki zaman diliminde bilgisayarımda bir hantallık görüyorum. Program açmayı denediğimde hemen açılmıyor, 30 saniye falan bekliyor, öyle açılıyor..

Driverlar güncel, cclenar ile temizlik yaptım, advanced system care ile onarma yaptım. msconfig den başlangıçta çalışan dosyaları azalttım(3 program çalışıyor sadece) virüs programım olan eset in başlangıç ayarlarını düzenledim.
    Yapmadığım şey kalmadı yani

Son bir şey daha: PC im gayet güçlü bir bilgisayardır. Şüpheniz olmasın
    Sizin var mı bir öneriniz?

• Selam
    Size yardımcı olabilirim ama önce şunları bilmem gerekiyor.

1. Sstem 32 veya 64-Bit?
    2. Seri numarası ile mi aktifleştirildi? Yoksa illegal(crack) bir yazılımla mı?
    3. Kurarken HDD'yi formatladınız mı? Yoksa eski sistemin üzerine mi yüklediniz?

Bunları ayrıntılı bir şekilde yazarsanız ne yaptığınız konusunda bilgimiz olur ve bizlerde ona göre yardımcı olmaya çalışırız..
    İyi forumlar
  • teşekkürler:)
    Sistemim 64 bit.
    reloaded ile etkinleştirildi. ama kendi elimle yaptım. Yani orjinal bir şekilde sisteme sahip oldum.
    evet kurarken hdd yi formatladım.

1 ay öncesine kadar başlat menüsü açılıyor ve ardından gelen süreç normal işliyordu. Yani başlat menüsü açıldıktan sonra ben hemen bir program açmayı denediğimde programın açılış süresi maksimum 10 saniye olurdu. ama şimdi 40 saniyeye kadar çıkıyor.. Hdd ssd değildir.

Pc yavaş açılıyor.

Pc yavaş açılıyor.

Pc yavaş açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegmatik -- 2 Haziran 2011; 12:08:04 >

• Selam
    Gizli dosyaları ve korunan dosyaları görüntüleyin ve aşağıdaki işlemleri yapın.

C:\Users\Kullanıcı Adı
    ve
    C:\Users\Default
    Klasörleri altındaki aşağıdakiler ve benzeri dosyaları silin. Elbette izin verilenler silinecektir.

ntuser.dat.LOG1
    NTUSER.DAT{016888bd-6c6f-11de-8d1d-001e0bcde3ec}.TM.blf
    NTUSER.DAT{016888bd-6c6f-11de-8d1d-001e0bcde3ec}.TMContainer00000000000000000001.regtrans-ms

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve gözlemleyin.

Size aşağıdaki 3 programı kurmanızı ve yapılandırmanızı tavsiye edeceğim.
    1. Yamicsoft Windows 7 Manager 2.1.2 64-bit
    2. TuneUp Utilities 2011
    3. WinTools.net Ultimate 11.5.1

Bu programlarla sisteminizi en etkin şekilde ve işlevsel duruma getirebilirsiniz.
    Birde C: içinde Windows.old isminde bir klasör mevcut mu buna bakın. Varsa silin.

12.05.2011 tarihi itibarı ile yayınlanan bir Windws 7 işletim sistemi nasıl oluyor da, 1 ay öncesine kadar iyi çalışıyordu oluyor. Bende bunu anlamadım doğrusu! Henüz yayınlanalı 3 hafta dahi olmadı!

Bu yazdıklarım dışında bir değişiklik olmadıysa, bilgisayarınızı DOS üzerinden Virüs taraması yapın.
    Bunu en iyi Avira AntiVir Rescue System programı yapmaktadır.
    Buradan indirbilirsiniz:http://www.avira.com/en/support-download-avira-antivir-rescue-system
    Kolay gelsin..

• Öncelikle teşekkürler:)

netuser dosyalarını silemem. çünküü sistemsel bir sorun çıkarabilir. tehlikeli dosyalar.

12.05 yayınlanan şey durumunu özetleyeyim. 1 ay öncesi dediysem yine sistemm ultiate idi ve yine 64 bit idi. ben sırf hantallık var diye format attım ama değişmedi.

Windows disk taraması yaptım. ama sorun değişmedi.

İlginiz için teşekkürler.
  • ??????????????????????? ben de merak ediyorum çözümü bilen varsa yazsın hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: senar1st

Öncelikle teşekkürler:)

netuser dosyalarını silemem. çünküü sistemsel bir sorun çıkarabilir. tehlikeli dosyalar.
    Windows disk taraması yaptım. ama sorun değişmedi.

İlginiz için teşekkürler.
    Selam
    Güzel kardeşim bunun sistemle ilgili bir alâkası yok. Bu dosyayı silebiliyorsan sorun çıkartmaz sistemin. Silemiyorsan zaten kaldırman mümkün değil.
    Yinede siz bilirsiniz, ben yapılabilecekleri önceki mesajımda anlatmaya çalıştım..
    Hoşça kalın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • virüsden kaynaklanıyo olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.