Şimdi Ara

Pc yavaşlama kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki haftadır pc de şöyle bir sorun var. açıldıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra hantallaşıyor. herhangi bir program çalışırken klasör bile açmak en az 30 saniye sürüyor. aşırı yavaşlıyor. işlemci ram kullanım oranları bu sorun sırasında %40ı bile geçmiyor. restart yapınca 5-10 dakikalığına tekrar düzeliyor ama sonra yine aynı. ve resimdeki görüntü çıkıyor ortaya. winamp programındaki gibi renkler karışıyor. çözüm olur diyerek 2 kez fomat attım. işlemci ve ekran kartı fanlarını temizleyip termal macunlarını yeniledim, işlem yaparken cpu 45 derece, gpu 50 dereceu, geçmiyor.

sistemim;

ASUS M4A89GTD PRO USB3 ANAKART
    AMD PHENOM II X4
    4X2 8 GB GSKILL RAM
    120 GB TEAM XS3 SSD
    ATİ AMD HD 4730 512 MB EKRAN KARTI

SORUNUN ÇIKTIĞI TARİH ÖNCESİ VE SORNTASINDA SİSTEMİMDE DEĞİŞKLİK YAPMADIM.

BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNİ ALMAK İSTİYORUM

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• WİN 8 şiddetle öneririm
  • http://teknoprogram.com/tag/systemcare/ arkadaşım bu işini görür %100 düzelir bilgisayarın çokda hızlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazotcu1844

arkadaşım bu işini görür %100 düzelir bilgisayarın çokda hızlı olur

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

Kesinlikle mazotcu1844 arkadaşın belirttiği program ile bilgisayarını taratıp hataları düzeltmeyi deneyebilirsin.
    Sonuç vermezse bir antivirus programı ile sistemini taratmanda fayda var.
  • bide combo fix ile tarat hiç bi sorunun kalmaz
  • en kötüsü format atarsın, kökten çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknylmz

quote:

Orijinalden alıntı: mazotcu1844

arkadaşım bu işini görür %100 düzelir bilgisayarın çokda hızlı olur

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

Kesinlikle mazotcu1844 arkadaşın belirttiği program ile bilgisayarını taratıp hataları düzeltmeyi deneyebilirsin.
    Sonuç vermezse bir antivirus programı ile sistemini taratmanda fayda var.

arkadaşlar bu programın 6 sürümü zaten kurulu bilgisyarımda. bir çok problem bulup düzeltiyor, her zaman kullandığım bir program. ama çözüm olmuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarda aşırı kasma sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkerland

en kötüsü format atarsın, kökten çözüm

iki kez format attım diye yazmıştım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NecoByzt

WİN 8 şiddetle öneririm

win 8 kurdum bir önceki kurulumda, kasmalar tekrarlıyordu. bu programsal birşey değil sanırım, donanımla alakalı ama anlayamadım. ekran kartımı söktüm, onboard ekran kartımla açtım bilgisayarı ama yine aynıydı.
  • butür sorunların genel nedeni virüs olabiliyor, bilgisayarını bir virüs taramasından gecirmelisin. eğet antivirüs programın yoksa avastı öneririm free sürümünü indirip gerçek zamanlı tarama yapabilirsin. En kötüsü format at

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

butür sorunların genel nedeni virüs olabiliyor, bilgisayarını bir virüs taramasından gecirmelisin. eğet antivirüs programın yoksa avastı öneririm free sürümünü indirip gerçek zamanlı tarama yapabilirsin. En kötüsü format at

Kolay gelsin.

bu problemden dolayı 2 kez format attım zaten. kaspersky internet securty 2013 ile full tarama yaptırdım, yıllardır bilgisayarımda arşivli olan program craklerinden başkla birşey bulamadı. üstelik windows kurulum yaptığım ssd diskimde hiçbirşey çıkmadı
  • ilk resim yuklenmemis + islemcin tam olarak nedir? anakartinin su an ustunde bulunan bios kodu + ssd yi ahci modda mi kurdun ide modda mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengz06

quote:

butür sorunların genel nedeni virüs olabiliyor, bilgisayarını bir virüs taramasından gecirmelisin. eğet antivirüs programın yoksa avastı öneririm free sürümünü indirip gerçek zamanlı tarama yapabilirsin. En kötüsü format at

Kolay gelsin.

bu problemden dolayı 2 kez format attım zaten. kaspersky internet securty 2013 ile full tarama yaptırdım, yıllardır bilgisayarımda arşivli olan program craklerinden başkla birşey bulamadı. üstelik windows kurulum yaptığım ssd diskimde hiçbirşey çıkmadı

cracklerle uğraşmanı tavsiye etmiyorum. Taramayı gercek zamanlı taramamı yaptın ? çünki bootsector virüslerini pc açıkken silemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 28 Kasım 2012; 12:46:17 >

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

cracklerle uğraşmanı tavsiye etmiyorum. Taramayı gercek zamanlı taramamı yaptın ?

gerçek zamanlı derken, kaspersky menülerini bilirsin, tam tarama dedim bütün diskleri taradı. crakler evet dediğinde haklısın, ama yeni yüklediğim birşey değil, yıllardır kullandığım crakcler. onlardan olsa eskidende olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

ilk resim yuklenmemis + islemcin tam olarak nedir? anakartinin su an ustunde bulunan bios kodu + ssd yi ahci modda mi kurdun ide modda mi?
    --------[ Özet ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI x64-based PC
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate
    OS Servis Paketi Service Pack 1
    Internet Explorer 9.0.8112.16421
    DirectX DirectX 11.0
    Bilgisayar Adı
    Kullanıcı Adı
    Oturum Etki Alanı
    Tarih / Saat 2012-11-28 / 12:49

Anakart:
    CPU Türü QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 2947 MHz (12.5 x 236)
    Anakart Adı Asus M4A89GTD Pro/USB3 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Anakart Çipseti AMD 890GX, AMD K10
    Sistem Belleği 8192 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM3: G Skill F3-10666CL7-4GBXH 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
    DIMM4: G Skill F3-10666CL7-4GBXH 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
    BIOS Türü AMI (07/05/12)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4810 series (512 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4810 series (512 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Radeon HD 4810 (RV770)
    Monitör BenQ FP94VW [19" LCD] (NA715788SL0)
    Monitör Genel PnP Monitör [NoDB] (19401)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı ATI Radeon HDMI @ ATI RV770/790 - High Definition Audio Controller
    Ses Bağdaştırıcı Creative SB X-Fi Xtreme Audio Sound Card
    Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC892 @ ATI SB800 - High Definition Audio Controller

Depolama :
    IDE denetleyici AMD SATA Controller
    Depolama denetleyici AVI0NUOR IDE Controller
    Depolama denetleyici JMicron JMB36X Controller
    Disk Sürücüsü ST310005 28AS SATA Disk Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Disk Sürücüsü TEAM XS3 SSD SATA Disk Device (111 GB)
    Disk Sürücüsü WDC WD64 02AAEX-00Y9A0 SATA Disk Device (596 GB)
    Disk Sürücüsü WDC WD64 02AAEX-00Y9A0 SATA Disk Device (596 GB)
    Optik Sürücü HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA CdRom Device (10x/2x/10x BD-RE)
    Optik Sürücü PIONEER DVD-RW DVR-219L SATA CdRom Device
    Optik Sürücü UJENUR WXE7CTINO SCSI CdRom Device
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (NTFS) 111.8 GB (46.9 GB boş)
    D: (NTFS) 596.2 GB (68.6 GB boş)
    E: (NTFS) 596.2 GB (64.4 GB boş)
    F: (NTFS) 107.3 GB (18.4 GB boş)
    G: (NTFS) 824.1 GB (133.6 GB boş)
    Toplam Boyut 2235.5 GB (331.9 GB boş)

BIOS Özellikleri:
    Sağlayıcı American Megatrends Inc.
    Sürüm 3029
    Yayım Tarihi 07/05/2012
    Boyut 2048 KB
    Açılış Sürücüleri Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
    Yetenekler Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
    Desteklenen Standardlar DMI, ACPI, ESCD, PnP
    Genişleme Yeteneği ISA, PCI, USB

BIOS Özellikleri:
    Sistem BIOS Tarihi 07/05/12
    Görüntü BIOS Tarihi 06/03/09
    DMI BIOS Sürümü 3029

Grafik İşlemci Özellikleri:
    Görüntü Bağdaştırıcısı Sapphire Radeon HD 4810
    GPU Kod Adı RV770 CE (PCI Express 2.0 x16 1002 / 944E, Rev 00)
    GPU Saati 600 MHz (Gerçek: 750 MHz)
    Bellek Saati 899 MHz (Gerçek: 900 MHz)

--------[ Algılayıcı ]--------------------------------------------------------------------------------------------------

Algılayıcı Özellikleri:
    Algılayıcı Türü ITE IT8721F (ISA 290h)
    GPU Algılayıcı Türü Diode (ATI-Diode)
    Anakart Adı Asus M4A89GTD Pro Series
    Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır

Sıcaklıklar:
    Anakart 37 °C (99 °F)
    CPU 36 °C (97 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 0 °C (32 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 0 °C (32 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 0 °C (32 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 0 °C (32 °F)
    GPU Diode (DispIO) 48 °C (118 °F)
    GPU Diode (MemIO) 54 °C (129 °F)
    GPU Diode (Shader) 50 °C (122 °F)
    Seagate ST31000528AS 35 °C (95 °F)
    WDC WD6402AAEX-00Y9A0 37 °C (99 °F)
    WDC WD6402AAEX-00Y9A0 35 °C (95 °F)

Soğutucu Fanlar:
    CPU 1392 RPM
    Kasa 2206 RPM
    2. Kasa 1740 RPM
    Grafik İşlemci (GPU) 15%

Voltaj Değerleri:
    CPU Çekirdek 1028.00 V
    +3.3 V 3.36 V
    +5 V 5.04 V
    +12 V 12.12 V
    Debug Info F 01E5 0132 0184 0000 0000
    Debug Info T 36 37 128
    Debug Info V EC EB 60 8C 09 5D 9F (E2)

--------[ Debug - Unknown ]---------------------------------------------------------------------------------------------

HDD TEAM XS3 SSD
    HDD TEAM XS3 SSD SATA Disk Device
    Monitor ID GRU4448: Genel PnP Monitör [NoDB]
    Monitor Model BK WUXGA
    Optical PIONEER DVD-RW DVR-219L SATA CdRom Device
    Optical UJENUR WXE7CTINO SCSI CdRom Device

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ilk resmi sildim ama şöyle tarif edeyim. winamp çalışıyordu o sıra, winampın renkleri birbirine karışmıştı, yani genel olarak siyah olan winamp neredeyse her renk vardı ve winamp çalışmaz duruma gelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengz06 -- 28 Kasım 2012; 13:00:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

cracklerle uğraşmanı tavsiye etmiyorum. Taramayı gercek zamanlı taramamı yaptın ?

gerçek zamanlı derken, kaspersky menülerini bilirsin, tam tarama dedim bütün diskleri taradı. crakler evet dediğinde haklısın, ama yeni yüklediğim birşey değil, yıllardır kullandığım crakcler. onlardan olsa eskidende olurdu

Kaspersky uzun zamandır kullanmıyorum, ama avastta işletim sistemi boot edilmeden açılan tarama özelliği var. bootsector virüsleri işletim sistemine yerleştiği için silinmiyor.
    sen birde dediğimi yap avast ın free sürümünü indir. bilgisayarı tara kısmında gercek zamanlı tarama var ona tıkla. sağ alt tarafta ayar var oradan diskleri ekle, arşiv dosyalarını aç kutucuğu var onuda işaretle, keşifles duyarlılığı yüksek yap, tamam de sonra şimdi programlaya basıp bilgisayarı yeniden başlat.

en son olarak beni durumdan haberdar et. kolay gelsin

link:http://www.avast.com/tr-tr/free-antivirus-download

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Kaspersky uzun zamandır kullanmıyorum, ama avastta işletim sistemi boot edilmeden açılan tarama özelliği var. bootsector virüsleri işletim sistemine yerleştiği için silinmiyor.
    sen birde dediğimi yap avast ın free sürümünü indir. bilgisayarı tara kısmında gercek zamanlı tarama var ona tıkla. sağ alt tarafta ayar var oradan diskleri ekle, arşiv dosyalarını aç kutucuğu var onuda işaretle, keşifles duyarlılığı yüksek yap, tamam de sonra şimdi programlaya basıp bilgisayarı yeniden başlat.

en son olarak beni durumdan haberdar et. kolay gelsin

link:http://www.avast.com/tr-tr/free-antivirus-download

tamam deneyip sonucu yazarım

• Siz viruslerden suphe edin. arkadas cekirdek acmis cekirdeklerden birinde bir hata var... o islemci tam 4 cekirdek degil gibi... orthos gibi testlere tabi tuttunuz mu cekirdek actiginizda islemciyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Siz viruslerden suphe edin. arkadas cekirdek acmis cekirdeklerden birinde bir hata var... o islemci tam 4 cekirdek degil gibi... orthos gibi testlere tabi tuttunuz mu cekirdek actiginizda islemciyi?

ben çekirdek açmayla uğraşmadım, anakartın kendi özelliği olan birşey. kendisi açtı. ama herhangi bir teste tabi tutmadım
  • iyi o zaman. orthos testine tabi tutun bari de ogrenelim bir hata var mi? yanliz bu test oyle 3-5 dk surmez belki 6 saat bilgisayara hic dokunmamaniz gerekiyor... zaten cekirdek hatali ise bir yerde ya kilitler ya mavi ekran verir vs...

birde ekran kartini hangi slota taktiniz? switch karti taktiniz mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.