bayağı zamandır aklımdaydı bunu yapmak fakat olurmu emin olamadım hatırlarsanız eski ev telefonlarının arkasında kilit vardı bende evde bi tane bunun gibi telefon buldum acaba o kilidi söküp bunu power tuşuna bağlasam anahtar gibi olurmu yani demek istediğim anahtar açıkken power tuşu etkin olucak anahtar kapalıyken power tuşu devre dışı kalıcak pc açılmıyacak yapan varmı yada nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan?
Bir bilgim yok ama olsa güzel olurdu..
Oto sanayiden araba kontağı alıp bu şekilde uygulayabilirsin. Forumda bir çok örnekleri var.
Dostum ben eski kasama yapmıştım :D cidden çok hoş olmuştu :D flopyy i kullanmadığım içinde onun içine gömmüştüm anahtarı ana kısmını :D telefonculardan 3-5 liraya temin edebilirsin. Bulabilirsem fotoğraflarını koyarım
aslında o anahtar 3 kademeli o yüzden sordum 5.25 veya floppy bölümüne takmayı düşünüyorum
ben sanayiden anadol kontağı almıştım 5 liraya 3 kademe kademelerden biri marşa basar gibi oldugundan power tuşu yerine koydum. eğer ki marşa basma tarzında bişeyi yoksa senin dediğin gibi bide tuş koyacaksan şöyle olabilir; anakarttan 2 kablo geliyor tuşa, kablolardan birini direk tuşa vereceksin diğerini anahtara ve anahtardan çıkanı da tuşa çok kolay ...
gayet iyi fikir istilacı ufak veletlerden pc yi korumann en güzel yollarından birisi :)
bizim ufaklıkta bana rahat vermiyodu bi pc ayarladım bu sefer tutturdu gta4 kaldırmıo dedi sonunda sistemimdeki pc2 yi ona ayarladım daa 4.5 yaşında adam resmen okumayı söktü nfs lerde arabaların yazılışlarına bakıo sonra googleye yazıp resimlerine bakıo yaa şaşırtıo bni
Araba anahtarı çok ciks olmuş, sanayideyken aklıma gelse alırım valla. Çor çocuk yok evde güvenlik olarak ihtiyacım yok ama hoşuma gitti arkadaşlara hava atarım artık "motor olum bu motor"
çok iyimiş ya denemek lazım
aslında güzel bir düşünce...Önüne gelen pc yi açamaz.
youtube videosu vardı kipkay diye bi adam var onun kanalına bak bulursun ama yapanlarda şöyle bir sorun vardı. anahtarı çevirdiğinde açıyor ama bir süre sonra tekrar kapanıyordu çünkü anahtarı çevirdiğinde power tuşuna basmış gibi anlaşılıyor ama anahtarı sonra tekrar ilk onumuna çevirmelisisn yoksa power tuşu sürekli basılıymış gibi görünür tekrar kapatır.
Anahtarı kaybedince düz kontak yaparız.. Güzelmiş
Süper fikir
Bu mekanizmayı bende yapmıştım evdekilerden pc yi korumak için işin kötüsü anahtarıda kaybettik arkadaşların dediği gibi düz kontak yapmıştım
pc ye kilit takmak terine uzaktan kumanda ile açılmasını sağlayabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: @RİF_D Araba anahtarı çok ciks olmuş, sanayideyken aklıma gelse alırım valla. Çor çocuk yok evde güvenlik olarak ihtiyacım yok ama hoşuma gitti arkadaşlara hava atarım artık "motor olum bu motor"
Adamin biri kasasini motor gibi dizayn etmisti ona kontak taktigini dusunsene bide anahtarlik alirsin bmw :D
çok kolay yapılabilinecek birşey. Bazen keşke masaüstümü satmasydım diyorum ama nafile.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme