Şimdi Ara

Pc ye RAM ekledim Açmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaslar ben vatan bılgısayardan DDRII 667 Mhz 1 GB yeni RAM aldım , şu an pc de aynı özellikte 1 adet Ram vardı..Sonradan dediğim özellikte RAM ekledim fakat görüntü alamadı..RAM slotlarını temızledım + hava tuttum + BIOS ' u sıfırladım o şekilde açtı fakat BIOS yapılandırması yapıp restart yaptıgımda yıne aynı sekılde goruntu vermıyor..Ramlerı ve slotları tek tek denedıgımde sıkıntı olmuyor..Şu an bıos u sıfırlayıp 2 GB şeklinde çalıştırıyorum , taaki kapanana kadar..
    Benim aklıma bios update yapmak geldi , çünki POST(açılışta böyle bi sıkıntı oluyor OS'ye girdiğinde gayet guzel calısıyor)
    Yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaslar..

Pc bilgileri Pro2000 model
    AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.10 Ghz
    MSI ANAKART K8M890 anakart
    256 Mb ATI RADEON EKRAN KARTI

• Ram'lerde Uyumsuzluk Olabilir.Aldığın 667mhz İse Takılı Olan Kaç mhz?
  • Kardeş internette anakartının özellliklerine baktımda , ram hızları 800 mhz olmalı diyor. Yani ddr2 800 mhz ram görünüyor teknik özelliklerinde. Bence 800 mhz bir ramle dene.
  • arkadaslar takılı olan RAM DDR2 667 Mhz o yuzden gıttım aynı ozellıkte 1 Gb daha DDR2 667 Mhz RAM aldım..
    makina da tek tek denedıgımde acıyor ramlarda sıkıntı yok..
    ama ikisini aynı anda takıp açtıgımda goruntu vermıyor..
    Bios sıfırlıyorum ozaman goruyo açılıyo windows a giriyor..ama kapatıp acınca yine siyah ekrana dusuyor..
    yorumlarınız ıcın ayrı ayrı tesekkur ederım..
  • bios ayarlarina girip frekans ayarlariyla oynaman gerek sanirim tam yerini bilmiyorum ama auto yazan yeri manual yapacaksin bir yerde ordan 667 sectiginde acilacak pc. emin degilim kesin bilen biri yazar elbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baskan onuda denedımde yıne acmıyor ya.. aklıma tek modül 2 gb ram almak gelıyo da acaba oyle alsamda yıne yaparmı dusuncesı war..mutlaka wardır bunun bı cozumu yaa..
    adamlar yoksa MSI anakartın uzerıne sus olsun dıe yapacak hallerı yok o slotu.
  • arkadaslar gıttım 2 gb ddr2 667 mhz ram aldım tek modül , suan calısıyor

ama bu sorunu anlayamadım galıba cpu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesin çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech_06_44

arkadaslar gıttım 2 gb ddr2 667 mhz ram aldım tek modül , suan calısıyor

ama bu sorunu anlayamadım galıba cpu

Selam
    Sorun büyük ihtimalle RAM slotunda kardeş. Çünkü 2005 sonu üretilmiş bir anakartınız var ve bu RAM slotlarında da RAM takılı olmadığından oksitlenme söz konusudur.
    Slotları bir fırça yardımı ile TİNER'LE yıkayarak sorunu aşabileceğiniz kanısındayım. Şayet arızalı değillerse tabii.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • hocam RAM slotlarına hava tuttum oyle taktım+ slotda sıkıntı yok cunkı tek calıstırdıgım zaman sıkıntısız acıyo her iki slotdada..
    Sorunu ogrendım zaten bu arada DONANIM ÇAKIŞMASI(RAM) 'dan dolayı boyle yapıyormus..Yanı aynı marka olsa bile kalite malzeme yapısı entegre frekansları felan cakısmaya neden olabılıyormuss..

Bilginize ve ilginize çok çok teşekkürler tüm dostların..
  • Ramlerin CL değerleri farklıdır o yüzden açılmama yapmıştır. Bazı eski anakartlar dual ram kullanımında ram hızlarını en üst hıza göre sabitliyebiliyorlar. Neyse 2 gb ram takarak sorunu çözmüşsünüz, eğer bütçeniz uygunsa aynı ramden bir tane daha alarak dual çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz
  • keske bütcede olsa ama iste :)
    yinede bilginize ve ilginize cok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech_06_44 -- 18 Ekim 2012; 23:46:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.