Win7 yüklemeye calıstım 2 tane cd var ikisindede aynı sorun oluyor sorun pc de heralde cok iyi anlamadıgım icin size soruyorm dil seçimini saat dilimini seciyorum lşartları kabul ediyorum disk olusturma bölümünde C diskini sildim tekrar olusturdm ve bicimlendirdim ve sonraki adımda sürücü seç bölümünde yüklenecek sürücü bulunamadı diyor cok ugrastm tekrar tekrar yapmaya calıstım ama olmadı yardımlar için smdiden teşekkurler
biciplendirdiğin diskin üzerine tıklayıp ileri diyosun heralde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: KEREM04283
biciplendirdiğin diskin üzerine tıklayıp ileri diyosun heralde
evet öyle yapıyorum ama disklerde 100mb lık bir artık olusuyo d yi silmememk icin eksik girdim c yi ondan sorun olur mu acaba
Selam Kardeş diskin C: bölümünü biçimlerdikten sonra 100 MB bir alan oluşur. Kuracağınız bölüm ise D: olacaktır! Siz D: üzerine tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz.
Veya şöyle yapın. C: ve D: bölümlerini önce silin, sonrasında biçimlendirin ve kuruluma devam edin.
Önceki D: bölümü olarak gördüğünüz alan büyük ihtimalle E: olarak gözüküyordur. Sistem kurulumu tamamlandıktan sonra zaten C: ve D: bölümü olmak üzere 2 HDD bölümünü göreceksiniz(fazla bölümünüz yoksa). Kolay gelsin.
hocam 1 tb hdd in var diyelim biçimlendirme sayfasına geldin hepsini önce bi sil 0 la diski sonra yeniye tıkla c ye kaç gb verecen onu seç misal 150gb 150 000 yaz ok de sana bir uyarı vercek 100 mb zırt vırt he de geç bu alanı sen görmiyeceksin ama windows 7 bunu otomatik kuruyor bu olmadan olmaz ne yaprasan yap otomatik oluşturur disk 0 da 100 mb alan olur disk 1 de de 150000 mb olur kalanıda 700 civarı bişi kalır onuda yine yeni dersin kalanın hepsini seçersin sonra disk 1 i sececen yani 150000 mb olanı 149 gb gibi bişi yazar veya 148 neyse artık onu seçip ileri diyeceksin bu kadar başka birşey yok pc açıldığında sadece 2 hdd göreceksin tabi d yi biçimlendirmezsen gözükmeye bilir bilgisayarım sağ tuş yönet disk yönetimini seçersen ordan d yi bulup biçimlendir dersin c ve d sorunsuz çalışır o 100 mb alanı elleme o olmadan olmaz
hocam simdi benim hdd 250 gb ilk girdigmde c 48.8 d 184 bide 8 mb bos alan vardı D yi silmek istemiyorum herseyim orada yedekleyemedigim icin sadece c yi bicimlendirdim ve son durum 100mb boş alan C 47. D184 8mb bos alan oldu ve c den yuklemeye devam ettigim zaman bi sonraki adımda yükleyecek surucu bulunamadı diyor benim anladıgım kadarıyla win7 setup u bulamadı gibisinden uyarı veriyor 2 cd de de aynı durum oluyr cd bozuk diyecem ama bi tanesi illaki calısıyodur cunku daha önce cok format atttım aynı cd ile
quote:
Orijinalden alıntı: FOXXTR
hocam 1 tb hdd in var diyelim biçimlendirme sayfasına geldin hepsini önce bi sil 0 la diski sonra yeniye tıkla c ye kaç gb verecen onu seç misal 150gb 150 000 yaz ok de sana bir uyarı vercek 100 mb zırt vırt he de geç bu alanı sen görmiyeceksin ama windows 7 bunu otomatik kuruyor bu olmadan olmaz ne yaprasan yap otomatik oluşturur disk 0 da 100 mb alan olur
Bu 100 MB'lik alan için yazıyla anlatmak istemedim. Ayrıca kanıt için sistemmden resim ekliyorum. İyi forumlar..
şöyle yap girince 100mb ı sil 8 mb ı sil c yi sil tekrar oluştur bi 100 mb alan kesecek o he de geç başka yolu yok xp 8 mb alan ayırırken 7 100 ayırıyor ona yapacak birşey yok
Var var kardeş Yukarıdaki resme bakın lütfen.
0 100 mb ı koymalarının sebebi var neyse sen bildiğin gibi yap kardeş
quote:
Orijinalden alıntı: FOXXTR
şöyle yap girince 100mb ı sil 8 mb ı sil c yi sil tekrar oluştur bi 100 mb alan kesecek o he de geç başka yolu yok xp 8 mb alan ayırırken 7 100 ayırıyor ona yapacak birşey yok
pcm de xp vardı 8mb oradan kalma 7 içinde arakdasn dedgi gibi 100mb ayırdı ve bu 8mb ile 100mb silinmiyor c yi silince 100mb kendiliginden gidiyor simdi tekardan xp cd si aldm bi de onu deneyecem bakalm
XP de sorun vermedi yükledm sorun cozuldu teşekkurler
Konuyu arama sonuçlarından bulanlar için kısa özetliyorum.
Xp kurulu diske win7 sorunsuz şekilde kurmak için 8MB ayrılmış alanı silmeniz gerekmektedir. Eğer dosyalarınız D bölümünde ise; C kısmını silin,8 MB da silmiş olmanız gerek xp den çeviriyorsanız.1 adet bölünmemiş alan ve 1 adet eski Alanınız "D" yi görün. bölünmemiş alanı tekrardan biçimleyerek C diskini elde edin. ve yanında 100MB win7 alanıda gelecektir.sonra bölüm 1 seçerek kuruluma devam edin.sorunsuzca devam edecektir...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme