Şimdi Ara

Pc yi acip temizledim. suan açılmıyor. yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Laptop um 5 yillik fln. Muhtemelen miadi doldu. Aşırı ısıniyordu. Daha oncede defalarca acip kapatmama ragmen fanı ilk kez temizledim. Pislik icindeydi. Tekrar kapattim pc yi actim ts den arkadaslarla konustum. Tak birden kapandi. Yine actim sifre girdim ve altprogramlar açılırken kapandi. Acmaya çalıştığımda soyle bir ekran verdi. Termal macununu da değişmiştim bu arada . Pc nin 2. Yil sonunda anakarti komple degisti. Yani anakarti 3 yillik. Eski bir ko oyuncusu olarak pc ye asiri yuklendigimi belirteyim.

http://i58.tinypic.com/2m2j0vr.jpg

Daha sonra ugrastim bi kez daha acildi ve pc guvenli modda acilsin mi diye sordu olaganustu kapandigi icin sinra siyah ekran oldu kapattim. Power tusuna basinca pc acmaya calisiyor kendini. Ekran yok tabi. Bi kac sn icinde reset atar gibi tekrar acmaya calisiyor surekli.

Sorun tam olarak nerede olabilir yardimci olabilecek varmı.

Bi de şu var. Her ne ise mahvolmus sanırım.
    http://i57.tinypic.com/j6q5nn.jpg

Not: pc cok eski oldugu için vida yuvaları bile elimde kaliyor.
    Not2: termal macunla ilgisi olabilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3m1r01 -- 18 Temmuz 2015; 15:43:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardim edebilecek biri var mı

• Hic kimsenin başına gelmedi mi daha once.. niye acilirken habire kapsnir ki

• Öncelikle geçmiş olsun. bir ekrana giden veya iç tarafında bulunan fleksi kabloda sen anlamazsın veya göremessin ama kırık olabilir ikinci
    termal macunu biraz fazla kaçırmış ve anakartta hasara neden olmuş olabilir ki bence de bu gibi söylediklerinden üç sormak belki biraz komik kaçacak ama laptop içinde soğutucu fanı çalışıyormu aşırı ısınmadanda kendini saniyesinde kapatabiliyor
  • Dostum cevabin icin cok tesekkur ederim. Fan calisiyor ama ısınacak kadar bile acilmiyor ki pc. Termalin cok surulmesinden kastini tam anlamadim eskisinden az bile surdum hocam acip sileyim mi biraz daha. Flasor kablosu mu ne arkadasin biri de oyle bisey demişti. Ama o zaman pc acilirdi fakat görüntüde sikinti olurdu sanirim. Pc nin son durumu. Artik power tusuna basinca bi kac sn sonra reset atar gibi kapanip acilmaya calisiyir surekli. Ekran gelmiyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3m1r01 -- 18 Temmuz 2015; 23:08:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASLANLARrrrr

Öncelikle geçmiş olsun. bir ekrana giden veya iç tarafında bulunan fleksi kabloda sen anlamazsın veya göremessin ama kırık olabilir ikinci
    termal macunu biraz fazla kaçırmış ve anakartta hasara neden olmuş olabilir ki bence de bu gibi söylediklerinden üç sormak belki biraz komik kaçacak ama laptop içinde soğutucu fanı çalışıyormu aşırı ısınmadanda kendini saniyesinde kapatabiliyor

Hocam bu arada kuzey koprusunun fotografina ne diyosun.. ve o kablo degistirilir mi ki ya da pc cope gitse bile hardiski baska bilgisayarda kullanabilir miyim. Belki aparati fln vardir bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3m1r01 -- 18 Temmuz 2015; 23:12:27 >
  • tabi o kablolar değişiyor ama biraz teknik bilgi gerektirir. masaüstü pc de tabi kullanabilirsin bunun için hdd kutuları satılıyor uygun olanı internetten araştır mesela ben toshiba marka hdd 2.5 almıştım sorun olmamıştı dostum son tavsiyem flexi kablolarız açık kısımlarını aseton veya koloya ile sil ve termal macunun taşma yaptıysa kenarlarını sil birde öyle dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tabi o kablolar değişiyor ama biraz teknik bilgi gerektirir. masaüstü pc de tabi kullanabilirsin bunun için hdd kutuları satılıyor uygun olanı internetten araştır mesela ben toshiba marka hdd 2.5 almıştım sorun olmamıştı dostum son tavsiyem flexi kablolarız açık kısımlarını aseton veya koloya ile sil ve termal macunun taşma yaptıysa kenarlarını sil birde öyle dene

Cok sagol hocam ya. Dedigini denicem iyi bayramlar

• Rica ederim hocam keşke dediklerim işe yarasa da sorunundan kurtulsan sanada iyi bayramlar
  • quote:

Rica ederim hocam keşke dediklerim işe yarasa da sorunundan kurtulsan sanada iyi bayramlar

hocam şuan pc den yazıyorum :) Allah senden razı olsun.. Sorun inan nerede hala bilmiyorum. Termali azalttım. sağı solu kurcaladım yine bu sefer açıldı. İnşallah tekrar kapanmaz.

Yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim. 3 gündür pc yi 5-10 kere acıp tekrar tekrar topladım :D kafayı yicektim
  • quote:

Rica ederim hocam keşke dediklerim işe yarasa da sorunundan kurtulsan sanada iyi bayramlar

Hocam pc nin monitor baglantilariyla ilgili bi sıkıntı var sanirim. Arada kafayi yiyor.

http://i59.tinypic.com/ebaji8.jpg

Boyle bisey oluyor. Goruntu birbirine girip geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: d3m1r01

quote:

Hocam pc nin monitor baglantilariyla ilgili bi sıkıntı var sanirim. Arada kafayi yiyor.

http://i59.tinypic.com/ebaji8.jpg

Boyle bisey oluyor. Goruntu birbirine girip geliyo

Bence sorun ekran kartında

• Aynısı temizlikten sonra başıma gelmişti. beni 1 ay uğraştırmıştı.

işlemi soketi deliğine metal bir parça kaçmış.

elektirikli süpürge ile çektim tıkır diye ses geldi. makina içine kaçtı o parça ve düzeldi pc..
  • ekran kartın da sorun olsa temizlemeden önce de hata verirdi yada temizlerken gevşemiş tam oturmamış olabilir üzerinden geçen soğutucu teller oturmamış olabilir tabi o zaman ısınma yapar ve bu sorunda meydana gelebilir bunlarda seçenekler arasında
  • quote:

Merhaba hocam yine ben.. bi sorum olacakti sana.. klavyeme temas olunca ekran gidiyor bi sure sonra hadi bunu anlayabiliyorum. Lol oynuyorum. Her maç cikisinda 5sn fln sonra tak ekran bi anda gidiyor. Bu neden olabilir. Knight oynarken olmuyo boyle bisey.

• d3m1r01 D kullanıcısına yanıt
    Hocam mutlaka birşey eksik olmuş temizleme işleminde.
    Ko çok fazla hatta hiç grafik isteyen bir oyun değil. Lol efektleri daha fazla olduğu için ısınıyor ekran gidiyor zannedersem. Knight dediğimiz ne ki yani en baba efekti ne ki yani :)
  • kardeş sorun ya panelde yada ekran kartında büyük bir ihtimallede panelde
    bilgisayarı harici bir monitöre bağlamayı dene eğer orada görüntü normalse panelin değişecek
    eğer haricidede aynı görüntü varsa araştırmaya koyun bulunduğun yerde pc tamiri yapan sağlam birini bulmaya bak
    gerci panelde de işin ekli biri değiştirirse daha iyi olur
    bu tür sorunlar ekran ile panel arasındaki kablonun tam takılamamasından olur genelde de panel yanar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.