Şimdi Ara

PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.735
Cevap
45
Favori
216.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu firmadan alışveriş yapmadım ama enteresan bişey geldi aklıma..
    Hatırladığım kadarıyla fiyatları düşük yazıyor sonra kargo ekliyorlardı..istanbul içi bile 15-20 kargo ! Ya dürüst firma niye böyle yapsın zaten anlaşma yapıyorlar istanbulda 1-2 TLye bile düşüyor kargo maliyetleri iyiki alışveriş yapmamışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı en güzeli n11 gibi yerlerden almak en azından mal gelmeden para havuzda bekletiliyor. ucuz etin yahnisi misali.

bu açıdan aracı güvenilir kurumları daha mantıklı buluyorum. sanalpazar, n11, gittigidiyor vs. en azından bu firmalar sadece aracı olduğundan kur mur etkilenmezler ancak satıcı etkilenir adamlar satış başına :%5 den %20'ye kadar komisyon alıyor komisyonlarına bakıyorlar kısacası paran güvende oluyor.
  • Müşterileri mağdur olan Pcdepo’nun sahibi konuştu: Bir tek ceketim kaldı.

Binlerce müşterisine sattığı bilgisayarları teslim edememesi ile gündeme gelen Pcdepo.com ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirket sahibi Sinan Yener, yüklü alım yapan bir müşterisine yaptığı açıklamada, yaşadıkları sıkıntının kaynağında, bankaların hesaplarına bloke koymasını gösterdi. Elinde hiçbir şeyin kalmadığını ifade eden Yener “Sadece ceketim kaldı. Mal gönderimini unutun” dedi. Öte yandan, şirket sitesine koyduğu açıklamada ise, teslim edilmeyen bilgisayar sayısını 180 olarak açıkladı.

Kaynak ve yazinin devami.

http://m.hurriyet.com.tr/pcdepod-40013250

• Bu olayı duymayan mağaradan çıkmayan arkadaşlar olsa ve bu siteden alışveriş yapsa ne olacak arkadaşlar?

Neden hala sitelerinde satışları kaldırmıyorlar?

Kimse neden el atmıyor bu işe?

Adamlar batmışlar ama internet siteleri faal olarak devam ediyor ürünler stokta yazanlar var. Yanlışlıkla birisi alsa ne olacak...
  • Havaleciler gönderdikleri paraları unutsun geçmiş olsun.
  • ulan pcdepo sahibi bir dolap döndürmeseydi .O paralar 3 iş günü içinde madur vatandaşlara iade edilirdi.Senın hesabına havalegelmiş adam 1000 liralık pc almış.Sen direkt o parayı çekip yemişsin sonra tek ceketim kaldır diyorsun .Tam tersine senin o parayı faiz ile işleyip arttırman gerekıyor.Palavere bunlar
  • Adamin aciklamalari tam bir profesyonel dolandiricinin soyleyecegi seyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: infazci43

aynen ya yöneticiler burası çocuk parkına dönmüş millet derdini anlatıyor.Bunun gibi beyni az gelişmi bencil arkadaşlarda dalga geçiyor.Bne o mağazadan pc almadım ama benimde başıma gelebilirdi.Lütfen şu adamı banlayın yönetici arkadaşlar

çok şükür temizlediler mesajlarını paul walker trolune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 13 Kasım 2015; 13:20:15 >
  • Şimdi şirketin yaptığı açıklama ile satış yaptığı bilgisayar sayısı arasında dağlar kadar fark var.

Kur farkından dolayı 2.5 milyon TL zarar da oldukları ve bilgisayarlarını alamayan 180 kişi olduğu beyan etmişler.

kur farkından oluşacak bu zarar yaptıracak en az 1000 adet bilgisayar satılması lazım ve bunların teslim edilmemiş olması lazım ki böyle bir zarar edilsin.

180 adet bilgisayarın 2000 TL den toplam fiyatı 360.000 TL . 2.5 milyon TL kur farkı zararı nedir yahu ? dolar 3 TL den 12 TL ye mi fırladı ki biz bilmiyoruz ?

Açıklamada ki 4000 bilgisayardan kaynaklanan kur farkı da 2.5 milyon TL gibi bir zarar edilmez kaldı ki böyle bir zararın altından bu tip şirketler özellikle sağda solda şubesi olmayıp tek bir dükkandan yönetilen yerler böyle bir zararı kaldıramaz zaten.

Madem 2 ayda çözülebilecek bir sorun var ulusal gazeteler de boy gösterdi ve oldukça yüklü kazanıyorsun , gazetelerin telefonlarına çıkar röportaj yaparsın.

Kendi siteden duyuru yayınlayıp eş - dost akraba forum üyelikleri ile kredi kartından alışveriş yapan bankaya başvursun , havale yapanların şunu yapsın demez daha sonra hepsinin mağduriyetini gidereceğiz açıklamasını yapmazsın.

Öyleki 180 bilgisayarın toplamda 360.000 TL lik ödemesi yüzünden bütün mallarına rehin alındıysa demek ki ya şirket gerçekten batmış artık beli doğrulamaz ya da son vurgunu yapıp nakit parayı saklamaktalar.

bütün malın rehin alındıysa 2 ayda neyin belini doğrultacaksın ki zaten ?

• Sinan yenerin yerinde olsam tekrar dönmek istiyorsa piyasaya bedava vermesi gerekir dönecekse mağdurlara

• Umarım o ceketini de alırlar da milletin parasına çökmek neymiş anlarsın kış vakti.
  • adam paraları yurtdışına kaçırdı malı mülküde yakınına devretti.sağlam vurgun yaptı şerefsiz
  • bide burda filan pcdepo çok sağlam firma ben kefilim diyenler kefaletlerini yerine getirsin madem.kefil demek borçlu ödemediği zaman ödeyecek adamdır
  • Bu adamın dolandıracak kapasitesi olduğuna inanmıyorum zaten büyük ihtimal yiyemiceği bi haltın altına girmiş çıkmaza sokmuş bankalarda üstüne çullanınca domino etkisi yaratmış .
    Yoksa bu kadar parayı dolandırıp adam gelip orda burda açıklama yapma gereği duymaz bu profesyonellik değil amelelik göstergesi
    Zaten kredi kartlarından onun pek bir avantajı yok bankaların aldığı teminatlar böyle durumlar için bloke konulur hesaplara hiçbir şekilde kurtaramaz
    Ama havale ve eft ile alanlar her durumda sıkıntılı onlara yol vermemek adına şirket hissesidir menkuldür elde ne varsa devretmiş olabilir
  • Şimdi burdan şöyle bir algı çıkmasın büyük firmalar hariç diğerlerinden alışveriş yapmayın diye..Geçen adı sanı duyulmamış bir kitap sitesinden alışveriş yaptım ışık hızında geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allu AKRacing

Evet sorunda bu zaten.Sipariş yoğun herkese sırayla gönderiyoruz diye bahane uyduruyolar çogu kişi iade istiyo para iadelerinide yapmıyolar hepsi yalan sıradan gönderdikleri yada yogun oldukları falan yok.Yukarıdaki arkadasın yaptıgı yorum biraz dogru gibi ama Ben kaç haftadır zorlada olsa gorusuyorum anladıgım kadarıyla stokta olmayan urunu satıyolar 13 yıllık sırketin musteriden gelen parayla bilgisayar alıp kargolıycagını sanmıyorum .Eğer öyleyse yazık gerçekten 13 yıllık amatörlüge.Gerçi bunlar her türlü amatör .Ürünü sipariş edip alana kadar hersey guzel telefonlar acılıyo sana ulasıyolar maillerine cevap geliyo ama iş kargo yada para iadesine gelince olay bitiyo ne bahane uretceklerini bilemiyolar.Zor durumda olmama ragmen yine alttan aldım olur böyle seyler dedim ama karsındakininde biraz anlayıs gostermesi lazım en azından kandırmamaları lazım .İnsanlara dogru kargolanma tarihi vermiyolar resmen kandırıp paralarını kullanıyolar milletin.Kargolama yada iade eninde sonunda oluyo ama olan vatandaşa oluyo ayıp siteye 13 yıl yazmayı biliyosan hakkını vereceksin böyle amatörlugu yurtdısından arkadas ayagıyla bilgisayar getirip satanlar yapmıyo.. Bakalım cuma gunu ne diyecekler cok merak ediyorum

Genelde e-ticaret böyle yürürki zaten. sitesinde açtığı 500 çeşit laptopun hepsinden 100'er tane stokta olduğunumu düşünüyosunuz bütün sitelerin?

sipariş gelince distribütör ya da toptancına siparişini geçer, mal gelince ürünü gönderirsin. bu sadece laptop değil eticaretin hepsinde böyledir. Anca hepsiburada falan stoğuna mal alır; ki o da pazaryeri formatına geçti artık onun da olmayacak stoğu sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingkaan34

Sinan yenerin yerinde olsam tekrar dönmek istiyorsa piyasaya bedava vermesi gerekir dönecekse mağdurlara

Ultra ölücülük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün itibariyle 19/10/2015 tarihindeki alışveriş için yaptığım chargeback (ters ibraz) talebi olumlu sonuçlandı ve gelecek hafta paramı geri alabilecem. Umarım diğer arkadaşlar da en kısa sürede paralarını alabilirler.

Detaylı bir şekilde anlatayım. 29/10/2015 tarihininde dolandırıcılık hattından şüpheli işlem olarak bildirdim ve ters ibraz talebinde bulundum. (Alışveriş Finansbank kredi kartı 3d secure ile yapılmıştı) Mail adresime doldurup fakslamam için 2 adet form gönderdiler. Bunları doldurup imzaladım ve faksladım. (Bazı bankalar dilekçe, mail vs talep edebilir) Bu formlar ellerine ulaşır ulaşmaz 30.10.2015 tarihinde süreç başladı.
    12/11/2015 tarihinde finansbank tarafından arandım ve sipariş detay sayfasının görüntüsünü mail atmamı istediler. Mail attıktan bir saat sonra arayıp sürecin olumlu sonuçlandığını söylediler ve sms gönderdiler.
    Sms'de belirttikleri detaylı bilgi henüz gelmedi. Gelir gelmez buraya eklicem.

Bugüne kadar eşe dosta akrabaya 10un üzerinde bilgisayar aldırmıştım pcdepodan. Ancak insanların paralarını muhattap bırakmadan, hiçbir açıklama yapmadan paralarını alı koymanın kesinlikle hiçbir bahanesi olamaz. Üstüne tutarsız açıklamalar, yalan beyanlar da eklenince mağduru oynamalarına gerek yok.

Herhangi bir sorusu olan buradan yazabilir veya pm atabilir. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1349441/7de04b61-09f3-4f60-9dee-d246e3bc7730.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: vlknka

Bu olayı duymayan mağaradan çıkmayan arkadaşlar olsa ve bu siteden alışveriş yapsa ne olacak arkadaşlar?

Neden hala sitelerinde satışları kaldırmıyorlar?

Kimse neden el atmıyor bu işe?

Adamlar batmışlar ama internet siteleri faal olarak devam ediyor ürünler stokta yazanlar var. Yanlışlıkla birisi alsa ne olacak...

*Tüm bankalar firmamıza tahsis edilen kredileri durdurmuş ve sanal pos hesaplarını bloke edip 27/10/2015 tarihi itibariyle ticari faaliyetlerimiz bloke edilmiştir."

bu durumda o sitede satış faal gözükmesine rağmen gerçekleşmez.banka hesaplarıda dondurulduysa , havele gerçekleşmez
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.