Şimdi Ara

PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.735
Cevap
45
Favori
216.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eylül ayında bende sipariş vermiştim şuan kullandığım x550jx'i. O zamanlar 2150 den aldım. Kargoyu 2 hafta gecikmeli göndermişlerdi her gün arayıp söve söve anca getittirmiştim. Hatta forumada konu açmıştım pcdepo ile alışveriş yapılmaması gerektiği ile ilgili. Bu konuyuda yeni gördüm.

Şimdi bizim açımızdan bir sıkıntı yok sanırsam. kredi kartına 9 taksit ile yapmıştım.

Bu durumda garanti işide sıkıntıya girdi. Ekranda piksel sıkışması oldu garantiye göndermeyi düşünüyordum.

Bilgili arkadaşlar beni bi aydınlatabilirmi bu benim garanti ve ödeme ile ilgili
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunkaai

Arkadaşlar eylül ayında bende sipariş vermiştim şuan kullandığım x550jx'i. O zamanlar 2150 den aldım. Kargoyu 2 hafta gecikmeli göndermişlerdi her gün arayıp söve söve anca getittirmiştim. Hatta forumada konu açmıştım pcdepo ile alışveriş yapılmaması gerektiği ile ilgili. Bu konuyuda yeni gördüm.

Şimdi bizim açımızdan bir sıkıntı yok sanırsam. kredi kartına 9 taksit ile yapmıştım.

Bu durumda garanti işide sıkıntıya girdi. Ekranda piksel sıkışması oldu garantiye göndermeyi düşünüyordum.

Bilgili arkadaşlar beni bi aydınlatabilirmi bu benim garanti ve ödeme ile ilgili

kanka bende 2125 e aldım ekim 16 da aldım 26 da geldi. garanti işlemi asus yetkili servis ilgilenio . merkez asusa götürcen. bulundugun sehırde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kartlarınızı hemen sımdı kapattırın
     PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler
  • Kaynak:http://www.niyazisaral.net/?p=34448

Bilişim Sektöründe Batan-Kapatan İşletmeler ve Sonrası?
    Niyazi SARAL, 07 Ocak 2016, Perşembe
    Son aylarda bilişim sektöründe faaliyetlerini durduran, iflas eden ve/veya iflas erteleyen, hatta kasıtlı şirket kapatan şirketlerin sektörümüz hakkında olumsuz bazı düşüncelere neden olduğu aşikardır. Bu şirketlerin sektördeki emekçilere verdiği zarar da herkesin canını yakmakta hepimizi üzmektedir.

Bu şirketlerin neden bu duruma düştükleri çok açıktır:

8Bu Kadar Batan-Kapatan İşletme Neden Battı?

Gelir/gider ve bilanço yönetimi bilmeyen müdürlerin yönettiği birçok işletmenin “rekabet” adına karsız, hatta zararına ürün satmaya çalışmaları,
    Üretici (Vendor) temsilcilerinin bazen ahlak dışı sayılabilecek satma iç güdüsü ve bunlara direnemeyen satın alma ekipleri,
    Kredi kartı tefeciliği yaparak hiç kimseye yar olmayacak sadece kağıt üstünde kalan sözde “kârlar”, kalitesiz sahte etiketli ürünler, garanti ve müşteri hizmetleri hiçe sayan anlayış,
    Yeni Tüketici Kanunun getirdiği servis ve garanti sorumluluklarını göz ardı eden (tablet, cep telefonu..vs) ithalat hamleleri,
    Refurbish (Pull-Out) çıkma disk ve benzeri ürünleri ithal ederek veya alıp satarak kar edeceğini zannetme.
    Kasıtlı iflas hareketleri de hepimizi ayrıca üzmekte ve sektör aleyhinde bir kanının yaygınlaşmasına neden olmaktadır. 35 senedir benzer birçok dönem gördüm, her zaman doğru dürüst iş yapan, kurallara uyan, ahlaki değerleri olan şirketlerin ayakta kaldığı aşikardır.

Bu şirketlerden alınmış ürünlerin garanti ve servis durumları ne olacak?

Eğer bu şirketlerin ürünlerini bayi kanalından bir diğer satıcıdan satın aldıysanız hiç kimse hukuki olarak garanti ve servis amaçlı bu ürünlere karşı sorumluluktan kaçamaz. Tüketici ve Ticaret kanunları bu ürünleri geri getiren müşterilere karşı silsile yolu ile satıcıları da mes’ul tutar. Kimse sorumluluktan kaçamaz. Bazı şirketlerin bu hizmetlerden ve sorumluluktan kaçmaya çalışması tamamen hukuk dışıdır. Kaldık ki eğer arızalı olan ürününüzün Türkiye’de bir şirketi veya görevlendirdiği bir servis şirketi varsa çekinecek hiçbir konu olamaz. Hatta böyle bir durum yoksa bile aynı ürünü ithal eden bir başka şirket varsa garanti ve servis hizmetlerinden bu şirket hukuken sorumludur.

Ayrıca garanti ürüne verilir. Garanti kartınız varsa faturanız olmasa bile veyahut 2. elden bir ürün almış olsanız da yine tüketici kanunu sizi korur ve tüm bu sorumluluklar geçerlidir. Lütfen “Tüketici Hakları mı Tüketici Yaygarası mı?” yazımı okuyun.

• bu konuda bir de utanmadan olmaz öyle birşey kaçmazlar , paranızı geri alırsınız diyenler vardı , utanmaz insanlar .Çok eminseniz siz havale yapanların parasını geri verin onların parası ödendiğinde onların parasını da siz alın.

Sonuçta paraları kalmayacakmış pcdepo da.
  • harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

bu konuda bir de utanmadan olmaz öyle birşey kaçmazlar , paranızı geri alırsınız diyenler vardı , utanmaz insanlar .Çok eminseniz siz havale yapanların parasını geri verin onların parası ödendiğinde onların parasını da siz alın.

Sonuçta paraları kalmayacakmış pcdepo da.

onu yazanlar oranın elmanları hatta burda konu acıp ordan urun aldım geldı dıyenlerde
  • Ben 1.5 sene önce bir asus, 1 sene kadar önce de bir dell aldım ordan ama o zamanlar böyle muhabbetler yoktu ve seri çalışıyorlardı. Biz de bilişim sektöründeyiz ve bizim distrübütörlerden daha ucuza mal satıyorlardı ve günlük fiyat değişimleri çok hızlıydı. O zamanlar bile patronum söylemişti bunda bir iş olduğunu. Çok geçmeden battığını duyduk zaten. Mümkün olduğunca bilgi verelim arkadaşlara hala fiyat araştırması yaparken uygun diye görüp ürün çekmek isteyenler olabilir. Çok kişinin mağdur olduğunu duydum ve bu krizin hemen öncesinde 1 makina daha almak üzereydim Allah korudu demek ki sıyrıldık bu işten. Mümkün olduğunca fazla yerde bahsedelim bundan insanlar daha fazla mağdur olmasın.. Mağdur arkadaşlara da Allah yardım etsin yazık günah milletin milyarlarca parası heba oldu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: steam500

kartlarınızı hemen sımdı kapattırın
     PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler

Dün gece saat 1 sularında o siteden alışveriş yapılan kartımızdan 2800 liralık işlem yapılmış bilgimiz dışında ben direk o siteden şüphelendim şerefsizlerden herşey beklenir dikkat edin arkadaşlar

• fantastik74 kullanıcısına yanıt
    Yav biraz mantıklı konuşun gözünüzü seveyim. Kartla alışveriş yapanlar pcdepo ile hiçbir alakanız kalmadı. Zaten kart bilgilerini hiçbir site göremez - ki pcdepo da zamanında SSL Altyapısı ile korunuyordu, bir alışveriş yaptığınızda Telefonunuza gelen sms i onaylamadan alışverişiniz onaylanmıyordu.

Velhasıl, pcdepo ile alakası yoktur böyle olayların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Yav biraz mantıklı konuşun gözünüzü seveyim. Kartla alışveriş yapanlar pcdepo ile hiçbir alakanız kalmadı. Zaten kart bilgilerini hiçbir site göremez - ki pcdepo da zamanında SSL Altyapısı ile korunuyordu, bir alışveriş yaptığınızda Telefonunuza gelen sms i onaylamadan alışverişiniz onaylanmıyordu.

Velhasıl, pcdepo ile alakası yoktur böyle olayların.

Ona kaldıysa bu firma gönderiyordu ürünleri. Ben ödemeyi 3d olmadan yaptım. Açıkcası sizin diliniz yanmamış bu firmadan kazık yiyenler anlar firmanın ne mal.olduğunu

• fantastik74 kullanıcısına yanıt
    Dilim yanmaz olur mu param yeni iade edildi. Ama paraları o sitenin çektiğini sanmıyorum.

• sen alısverıs yaparken bılgılerını o sıteye yazıyosun... bılgılerı kopyalamıyolar mı sanıyosun ?
  • Ben havale ile ödeme yapmıştım, savcılığa başvuruda bulundum, kovuşturmaya yer olmadığın belirttiler. Yani, ilgilenilmedi. Eğer birlik olup toplu olarak şikayette bulunulursa dava açılabilirmiş. Şimdi hakem heyetine başvurdum ama onunda sonuçlanması 3-5 ayı bulurmuş. İstanbul Avrupa yakasında olup, şikayet etmek isteyenler bana ulaşabilirse, birlikte bir şikayet yapılıp, dava sağlam bir sonuç alabiliriz. Herhangi bir maliyeti olan bir iş değil sadece zaman ayırmanız gerekli. İlgilenenler bana ulaşabilirse örgütlenebiliriz. Başvuru Çağlayan Adliyesine yapılacak. İnşallah paramı geri alabilirim :(
  • is bankasi nihayet yatirmis parayi
    5 kasimda vermistim formu
    5 kasimdan 18 ocaga
    Ama simdi karttaki parayi nasil hesabima aktaricam kartin limitinde gozukuyor para

• denizbank bonus karta iade yaptı.
    3 Kasım müracaat...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Kasım'da müracaat ettiğim Akbank'tan yeni para iadesi alabildim
  • Harcama itirazı dilekçe tarihi 3 Kasım 2015. Banka Vakıfbank. Pos Norma. Cumartesi iade yapıldı.
  • pc depodan almamak adına aydınlattığın için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, 3 ay oldu adamların sitesi hala açık ve havale yapanlar hala parasını alamadı.

sitesi hala açık değil ; kapalı
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.