Şimdi Ara

PCI 3 Ve PCI2 SLOT YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Şuan ekran kartı olarak GTX 560 kullanıyorum. Çoğu oyunlarda artık açmamaya başladı. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ama Anakart slotum PCI 2.0 Şuan bütün ekran kartları PCI 3.0 slotlu. Kullanabileceğim bir PCI 3.0 dönüştürücü aparatı falan var mı yoksa anakartın kesin değişmesi mi gerek ? Ve bildiğiniz PCI 2.0 girişli iyi ekran kartları varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Sistem özellikleri:
    Intel core 2 quad Q6600
    Nvidia GTX 560 1GB GDDR5
    6 GB Ram
    64 bit win 10 pro

Anakart modeli : ASUS Rampage Formula

• benim de anakartim pcie 2.0 ama 3.0 kart calistiriyorum geriye donuk uyumu var adaptor takmana gerek yok slot ayni slot versiyonu farkli hizi farkli diyeyim ama 2 anakarta 3 kart taktiginda cok az bi fps oynuyor.islemcin yavas yalniz guclu ekran karti takamazsin.pcie 2.0 ekran kartlari yavastir ve fazla cesitli degildir gt730 gibi bir kac ornek var.
  • Bilgi için teşekkür ederim.
    Son olarak işlemcime göre tahmini en iyi hangi ekran kartını çalıştırabilirim ? GTX 950 , GTX 750 Ti gibi birkaç örnek görüyorum uygun fiyatlara ama emin olamadım
  • islemcine overclock yapip yapmadigina gore degisen bir cevaptir sordugun.Q9650 olmasi lazim bu islemciyi kullanan arkadasa gtx750 ti aldirmistim memnun kalmisti ama oynadigin oyunlara gore de degisir.islemciye cok yuklenen oyunlar olur ekran kartina cok yuklenen olur.overclock yapmadigini dusunerek bence sen de gtx750 ti ayarinda bir kart al ugrasma ama dersen ki benim oynadigim oyunlar ekran kartina cok yukleniyor ve biraz oc yapiyorum o zaman gtx950 de olur rx 460 olur.
  • Hocam donusturucuyle falan ugrasmana gerek yok al yenı ekran kartını tak pcı-e slotuna. Benım kartım 3.0 ama anakartım 2.0 ekran kartı 2.0 hızında calısıO. 3.0 ILEDE 2.0 arasında oyle buyuk farklar yok. Farkı gormek ıcın zaten cok ust duzey kart takmak gerekır.
  • Cevaplar çok yardımcı oldu teşekkür ederim herkese
  • 1. si pcı 3.0 ekran kartları alıp direk takıp kullanabilirsin.
    2. si mevcut kartının açamayacağı oyun henüz yok, eğer açılmayan oyun varsa asla o kart ile ilgili 1 sorundan açılmamazlık etmediği kesindir, yani ya windowsun bozuk yada eksik yazılımların vardır misal her oyunun kurulduğu klasörde bulunan redist ve türevi klasörlerdeki vcredist (c++) /dxredist gibi yazlımları kurulmamış olabilir bunları elle kurman gerek.
    3. sü mevcut kartın zaten ortalama performans olrk neredeyse gtx 750Ti ayarında o kartı yükseltmek için en az 950 ye geçmen gerek fakat yerine güncel 1050 geldi yani 2. elden 950 almayacaksan 0 olrk 1050 almalısın yada rx 460 ta işini görecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.