Şimdi Ara

Pci e 16x slotu 8x çalışıyor - çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgilenen herkese tesekkurler. Ses kartini 4x slotuna alinca sorunum cozulmustur.

Anakartta sıvı soğutma kullandığım için üst slota radyatör denk geliyor kullanamıyorum x16_1 slotunu. Alttaki x16_2 slotunu kullandığımda ise veriyolu hızı 8x e düşüyor. Asus teknik desteğe bunu sorduğumda en üst slota takmalısınız dediler. Kullanım kitapcığındada aynısı yazıyor. Kullanıcı bu kadar kilitlenmemeli diye düşünüyorum. Alttaki slotu 16x çalıştıramazmıyız? Anakartta gen 1 gen 2 ayarlar var onlarla bi ilgisi olabilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archamanel -- 13 Ocak 2017; 10:38:7 >

• En üst slot x16 onun altındakiler x8 olarak çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cann89 -- 12 Ocak 2017; 13:57:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasaya göre sıvı soğutma almadınız diye anakart mı sizi sınırlamış oldu?
  • Genellikle anakartlar da üst slot fiziksel olarak 16x ikinci slotta fiziksel olarak 8x yapıdadır. Ayar falan farketmez 8x çalışır slotlardaki pinlere bakarak bunu anlayabilirsiniz 8x te 16xin yarısı kadar pin vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans farkını hissetmiyeceksiniz.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Anakarti degistigimden olabilirmi acaba? Ne kadar da cok bilmis ve onyargilisiniz.
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    Farki evet belkide hissetmeyecegim. Ki yeni fark ettim bu durumu. Speccy den baktigimda 4096 mb gozukuyor. 8x veriyolu hizi. Gpu-z oteki softwarelerden baktigimda ise 8196mb gozukuyor. Ekran kartim msi sea hawk ek x gtx 1080

Acaba 8x veriyolu bellek alanini yari yariya etkiliyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SupermanPrime kullanıcısına yanıt
    Yok hocam pin sayilari ayni. Anakartin ustundede kullanim kitapcigindada 16x_2 yaziyor. Fakat kullanim onceligi atanmis. Tek kart kullaniyosan en uste takmak zorundasin gibi. Asusda bunu dogruladi. 16x uzatma kablosu aldim. Oyle uzatip kullanacagim. Radyator alip borularla ugrasmaktan daha kolayima geldi.

Anakart rampage 5 edition 10
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archamanel

Anakarti degistigimden olabilirmi acaba? Ne kadar da cok bilmis ve onyargilisiniz.

Bunun çok bilmişlikle alakası yok. Anakartı alırken madem diğer slotların kaçla çalıştığını araştırsaydınız ne diyeyim yani. Pci uzatma imkanı varsa onu kullanın.
  • quote:

Yok hocam pin sayilari ayni. Anakartin ustundede kullanim kitapcigindada 16x_2 yaziyor. Fakat kullanim onceligi atanmis. Tek kart kullaniyosan en uste takmak zorundasin gibi. Asusda bunu dogruladi. 16x uzatma kablosu aldim. Oyle uzatip kullanacagim. Radyator alip borularla ugrasmaktan daha kolayima geldi.

X99 hariç tüm multi PCI 16X slotlu anakartlarda ilk slot fiziksel 16X'dir, diğer slotlar ise fiziksel X8'dir. Ne kadar uğraşırsan uğraş X16 yapamazsın yani.

Hatta slotun içine ışık tut yarısında pin olmadığını göreceksin.

X16 kullanmak istiyorsan riser kablo alıp şansını deneyebilirsin.
  • Archamanel kullanıcısına yanıt
    Win7 kullanıyorsun sanırım win7 de hata var aynı sorunu rx480 ile aldım 4gb görünüyordu fix dosyası ile sorunu çözdüm.
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    Win 10 64 kullanıyorum. Piriform a durumu iletim ama bilmiyorm ne oldu. Baska programlar 8k goruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

X99 hariç tüm multi PCI 16X slotlu anakartlarda ilk slot fiziksel 16X'dir, diğer slotlar ise fiziksel X8'dir. Ne kadar uğraşırsan uğraş X16 yapamazsın yani.

Hatta slotun içine ışık tut yarısında pin olmadığını göreceksin.

X16 kullanmak istiyorsan riser kablo alıp şansını deneyebilirsin.

Anakart x99 hocam. Sadece sacma sekilde x16 icin oncelik atanmis. Ben bugune kadar alta dogru uzun olan slotlari 16x bildim. Fakat degilmis. Elbetteki 4 8 16 pinin uzunlugunu ayirt edebiliyorum fakat 16 pin slotunun 8 calismasi mantiksiz geliyor. Ozellikle boyle bir kartta. Ve ben bayadirda boyle kullaniyorum. Iste en ucuz cozum uzatma kablosu denemek olacak. Yada radytor boru vs kesip bastan duzenleyecegim.

• Kasanın marka model nedir hocam? Kasa içi resim paylaşabilir misiniz?
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Hocam anakart yazdim ekran kartida yazdim. Toplama kasa marka model yok.
  • evet sorun orada zaten, anakartı yazdınız ekran kartını yazdınız, ama bunları alıp taktığınız yer sonuçta kasa. Yani sizin sıkıntınız aldığınız donanımın kasaya sığmamasıymış gibi algılanıyor bende. Ekran kartı radyatörünü kasanın önüne takın mesela? Ayrıca anakartınız 40pcie line desteklese bile işlemciniz hakkında birşey dememişsiniz mesela? O da 40pcie destekleyen bir işlemcimi yoksa 6800k gibi 28pcie hattınımı destekliyor? Anakartınızın kitapçığını indirip inceleyeceğim, işlemciniz 6850k gibi 40pcie destekliyorsa belki biostan bir ayar yapılabilir öncelikle ilgili (40pcie hattına sahip işlemcilerde x16/x16 kullanabiliyorsunuz sonuçta, anakartınızda buna uygun).
    Islemcim 6850k. On tarafta radyator yok. Cift rezervuar var. Islemci ayri ekran karti ayri tanktan beslenip ayri radyatörlere gidiyor. Buda yer isgal ediyor. Corsair 760Tkullanıyorum . On tarafim hava girisi icin bos. Altta malum motor ve hdd ler var. Geriye bi ust ve arka izgara kaliyor. Ustte 360mm radyator var islemciye gidiyoe. Arkada 140 mm radyator var ekran kartina bagli. ama kalin aldim tek radyatör diye. Aslinda cozumler basit. Ya uzatma takilacak. Ya disaridan baglanilacak radyator yada 120mm ince radyator takilcak. Yanimda 10x16mm boru olmadigi icin simdilik ben uzatma aldim. Lakin bencede Öncelikler degistirilmeli. Anakartta biosta gen1 gen2 ayari var. Ne oldugu hakkinda bir fikrim yok. Kitapcigi inceleyip beni bilgilendirirseniz sevinirim
  • Archamanel kullanıcısına yanıt
    sizinki seahawk ek'miş ben standart seahawk sanmıştım o yüzden ekran kartı radyatörünü kasanın önüne takın dedim. Herneyse, bios'ta tools diye bir bölüm var, orada gpu post diye bir alan var, kitapçıkta detay verilmemiş orayla ilgili youtube'dan rampage bios videolarını inceliyorum detayını görürüm belki diye. Siz bir girip bakarmısınız oradaki ayarlara, oradan halledebilirsiniz belki.
    Gpu postta sistem uyari veriyor buraya takarsan 8x calisir. Tek kartta en uste tak iki kart kullaniyosan kullandigin slotu kullan diye. Lakin uyari verdigi porttada ses kartim takili garip bi durum..
  • 3. port x16 görülüyor kitapçıkta hocam, oraya takıp öyle deneyin birde, bende incelemeye devam ediyorum.

Pci e 16x slotu 8x çalışıyor - çözüldü

edit: yine kafa gitti, sizin sıvı soğutma hard tubingse uğraşacaksınız biraz ekran kartının yerini değiştirmekle, neyse siz deneyin sonucu paylaşırsınız bizle daha sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 12 Ocak 2017; 21:14:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.