arkadaşlar 3 hafta önce bir pc toplamıştım ve malesef pc de pci-e slotu yok. şimdi ben 6600gt ekran kartı alıcam agp 8x, fakat çok çok fazlaysa pci-e nin farkı el mahkum ben 3 haftalık anakartı satıp pci-e destekli bi kart alayım lütfen yardımcı olun.
anakartını satmana gerek yok. agp 6600gtler pci-e modellerinden pahalı ama el yakacak rakamlarda değil. 20-30 dolar civarı fazlalar.
Performans olarak da GPU hızları aynı, ram hızı AGP 900 MHZ PciE 1000MHz. Ama sanırım bu göstermelik bir performans düşüklüğü, kart basit bir overclockla 1000Mhz e rahatça ulaşıyor.
evet ya anakartı değiştirmene gerek yok şimdi satmaya kalksan yarı fiyatına gider. ekran karı parası çıkar nasıl olsa performansta belirgin bi fark yok al bitane agp bak keyfine.
bir şey söylemek isterimki pci expreeslerin veriyolları agplerin veri yollarından 4 kat daha hızlı ki buda performans sağlar herhalde. ama dedikleri gibi agp 6600gt ilede çok rahat oyun oynarsın
quote:
Orjinalden alıntı: necatikayaof2004
bir şey söylemek isterimki pci expreeslerin veriyolları agplerin veri yollarından 4 kat daha hızlı ki buda performans sağlar herhalde. ama dedikleri gibi agp 6600gt ilede çok rahat oyun oynarsın
pci-e mimarisinin teorik olarak agp 8x'ten üstün olduğu kesin fakat 6600gt gibi bir kart agp'nin limitlerini zorlayamıyor. Bu sebeble pci-e 6600gt ile agp 6600gt arasında bir fark yok.