Şimdi Ara

PCI-E x16 slotu x8 de çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım tam bilmiyorum. Yalnış yere açtıysam. Kullanıcı arkadaşlardan ve yönetici arkadaşlardan şimdiden özürdilerim.

Geleyim konumuza bundan kısa süre önce bilgisayarımı hava kompresörüyle temizledim. Daha sonra bilgisayara format attım. Daha önce PCI-E x16 veri yolunda çalısan ekran kartım şuan yanı slotta x8 de çalışıyor. Herşeye rahmen slot değiştir yaptım. X16 dan diğer slotlara taktım. O slotlarda görüntü gelmiyor. x16 slotun'da da amd radeon programına baktığımda veri yolu x8 olarak gösteriyor. Bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Anakart Gigabyte x99 UD4
    Işlemci i7 5820k
    Ram 32 gb corsair
    Ekran kartı msi rx480 8 gb gaming x
    Psu 750 watt gold plus thermatake

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• X serisi anakartlarda PciEx Hatlarını ayaralyabileceğin menü olması lazım. Oradan 8x8x olan ayarı x16 yap
  • Want to kullanıcısına yanıt
    Bios ayarlarına baktığımda o şekilde bir ayar yok evet slotların pci ex slot larını secebiliyosun öyle bir secenek mevcut ama öyle x8 x8 x16 diye birşey mevcut değil initial pci e slot diye bir şecenek var oda 1 2 3 4 diye sıralı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juxs -- 25 Kasım 2019; 16:40:21 >
  • M2 ssd kullaniyormusunuz? Eğer kullanıyorsanız slot değişimi yaptınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir de GPU-Z den bakar mısınız?

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    M2 kullanmıyorum. Slotlarda ekran kartı haricinde hic bir kart yok

• Bekir YENİKARAMURAT B kullanıcısına yanıt
    GPU-Z den de baktım durum aynı aslında bunu dün anladım star wars fallen ordersı oynarken ara ara ufak takılmalar oluyordu. Takılma yapmayacak bir kalitede donanım olduğunu düşünüyorum. Daha sonra amd radeon programını actım. Ekran kartının x8 veri yolunu kullandığını gördüm. x16 slotunda x8 kullanıyor. Temizlik ve formattan sonra bu hale geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juxs

GPU-Z den de baktım durum aynı aslında bunu dün anladım star wars fallen ordersı oynarken ara ara ufak takılmalar oluyordu. Takılma yapmayacak bir kalitede donanım olduğunu düşünüyorum. Daha sonra amd radeon programını actım. Ekran kartının x8 veri yolunu kullandığını gördüm. x16 slotunda x8 kullanıyor. Temizlik ve formattan sonra bu hale geldi.
    hocam bu sayfada veri yolu ayarları> PCI Express 3.0 x8 olarak mı görüyosunuz?

https://img.donanimhaber.com/upfiles/2052922/56825d03-3141-48f2-8cb8-0c250b58e820.jpeg
    PCI-E x16 slotu x8 de çalışıyor.

bir de oyundaki takılmalar temizlik ve format sonrası mı oluştu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evet

• biostan
    usb turbo
    hyper m2

ayarlarının kapatılarak cozuldugu seklinde 2 farklı cozum gordum

m2 zaten yok bilgisayar'da bios u varsayılan ayarlara çevirdim. yine değişen bişi yok anlamadım gitti Temizledik Format attık hala bi çözüm bulamadım. Bios resetledim. Ramleri tek tek denedim ssd ve hdd yerlerini değiştirdim.yinede durum aynı
  • Juxs J kullanıcısına yanıt
    Tamamdır sorunu hallettim herkese ilgisi için teşekkür ederim. Slotu yağsız kontak sprey ile temizledim. Diş fırcası ile hafif bastırarak tekrar x16 ya döndü. Birde böyle sorun yaşayan arkadaşlar ekran kartının sıkı bir şekilde otuturulduğuna dikkat etsinler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.