Şimdi Ara

PCI SATA Card ve Windows Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asagidaki resimdeki gibi 4 port PCI Sata Card aldim ve IDE HDD takili anakartima bu kart araciligi ile 250 GB SATA HDD taktim, normal bir sekilde kullaniyorum fakat bu SATA HDD uzerine isletim sistemi kuramiyorum. Windowsu kurarken bu PCI Card windows tarafindan taninmiyor, dolayisiyla SATA HDD yi windows kurulumu sirasinda, kurulum yeri olarak secemiyorum. Bu HDD uzerine isletim sistemi kurmanin bir yolu var midir?

Tesekkurler.

http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cooldrives_1895_37872746

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 15 Mayıs 2006; 9:48:55 >

• var tabi.
    windows cd den bootladığında kurarken f6 ya bas devamlı.
    gelen ekranda başka bir raid sürücüsü göster de
    kartın disketini tak driverını göster. o kurar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarumar111

var tabi.
    windows cd den bootladığında kurarken f6 ya bas devamlı.
    gelen ekranda başka bir raid sürücüsü göster de
    kartın disketini tak driverını göster. o kurar.

Tesekkur ediyorum. Kartin disketi degil de CD si var ve icinde birsuru surucu var. Ben windowsa windowsun icinden bu SATA karti tanitirken CD yi gosterip otomatik bul surucuyu demistim de o sekilde anitmistim. F6 ya bastigimda CD yi de kontrol eder mi?
  • CD'yi kontrol etmez.Disket kullanarak tanıtmak durumundasın.
  • Kardeş bu işi cd ile yapamazsın.Mecbur disket olacak.Cd'nin içini aç.Driver bölümünde ara fdisk diye bişey olması lazım.Onu diskete çekeceksin.Zaten pc'nin içinde xp cdsi varken boardın driver cdsini nasıl koyacanki? Zaten cdnn içinde sata ile ilgili bişiler vardır.Ara bul.
  • CD nin icinde fdisk diye birsey bulamadim. :( Simdi bu yazilim PCI Card icin gerekli olan yazilim degil mi? Hani bir de SATA diskleri tanitmak icin hard diskin disketi oluyor das F6 ya basiliyor tasnitmak icin?
  • arkadaşım burdaki anlatılanlar senin elindeki pcı kart içinde geçerli onun içindeki raid sürücülerini flopy diskete aktarman gerek alta yazılanları aynen kartın için uygula.. Pc yi CD den BOOT etmek için ayarlayın. CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında ilk başta “Press F6 yeni SCSI or RAID sürücüleri yüklemek istiyormusunuz ” yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız . Her zaman 1 kere basmak yemeyebilir.

Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.

İhtiyacınız olan dosyalar: Anakart Destek CD içindeki raid SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. ( burdaki yazılanları senin kartın için olduğunu farz et ) CD içinde "Drivers " bölümü içindedir.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüküm -- 15 Mayıs 2006; 13:58:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hüküm

arkadaşım burdaki anlatılanlar senin elindeki pcı kart içinde geçerli onun içindeki raid sürücülerini flopy diskete aktarman gerek alta yazılanları aynen kartın için uygula.. Pc yi CD den BOOT etmek için ayarlayın. CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında ilk başta �Press F6 yeni SCSI or RAID sürücüleri yüklemek istiyormusunuz � yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız . Her zaman 1 kere basmak yemeyebilir.

Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.

İhtiyacınız olan dosyalar: Anakart Destek CD içindeki raid SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. ( burdaki yazılanları senin kartın için olduğunu farz et ) CD içinde "Drivers " bölümü içindedir.
    .

Tesekkur ederim arkadaslar artik kurulum HDD yi goruyor, RAID SATA driverlerle ilgili bir sorunmus hukum arkadasinda dedigi gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.