Şimdi Ara

PCIe 7.0 hızları dörde katlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar endüstrisi henüz PCIe 5.0 standardını benimsemeye çalışırken PCI-SIG konsorsiyumu ardı ardına yeni standartları sahneye çıkarıyor. PCIe 6.0 standardının ardından PCIe 7.0 standardına ait ilk özellikler yayınlandı.

PCIe 7.0 neler sunacak?

PCIe 5.0 standardı 32GT/s maksimum veri hızları sunmaktaydı. 16 hat üzerinden 128GB/s teorik huzlar mümkün olmaktaydı. PCIe 6.0 ise maksimum hızı 64GT/s seviyesine ve bant genişliğini de 256GB/s seviyelerine çıkaracak.

Ayrıca Bkz.PCI Express 6.0'ın özellikleri belli oldu: Bant genişliği iki katına çıkıyor

PCI-SIG konsorsiyumu otuzuncu yılını kutlarken PCIe 7.0 ile ilgili ilk özellikleri de yayınladı. PCIe 7.0 ile maksimum hızlar 128GT/s seviyesine çıkarken x16 konfigürasyonunda 512GB/s bant genişliği elde ediliyor.

PCIe 7.0 standardı 800 Gig Ethernet, yapay zekâ, makine öğrenme, yüksek performanslı sistemler ve kuantum sistemleri gibi alanlarda gelişmeyi hızlandırmayı amaçlıyor. Ayrıca verimliliğe de özen gösteriyor. PCIe 7.0 standardı 2025 yılında nihai sürüme kavuşacak. En geç bir veya iki yıl içerisinde de ilk ürünlerin piyasada olması bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/pcie-7-0-quadruples-the-data-transfer-rates-of-pcie-5-0-delivers-up-to-512-gb-s-bandwidth-at-128-gt-s/?beta=1

• Kanka öyle düşünme standartların önceden geliştirilmesi her Zaman için iyidir ipv4 standardı yıllar önce miadını doldurmasına rağmen zamanında önlem alıp geliştirilmediği için bu gün cgnat çöpü ile iletişim kurulmak zorunda çünkü adresler tükendi standarlar önden gitmezse teknolojide olması gereken ivme yok olur
  • Hay maşallah!

• Teknoloji her geçen gün hızla gelişiyor. Bakalım sonuçları ne olacak?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben daha 2.0dayım adamlar 800.0'ı çıkaracaklar neredeyse :D

• Ne olacak teknoloji hizla gelisiyor bizim anakartlar çöp olacak 5 ti 6 derken 7 cikarsa bizim anakarlar pert olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "16 hat üzerinden 128GB/s teorşk huzlar mümkün olmaktaydı." sizin hızınıza PCIe 7 değil 17 de yetişemez aceleden yazamamışsınız bile.

• Ben daha 3.0 a geçemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    udma 5 ile udma 6 arasındaki fark
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eko35/5 kullanıcısına yanıt
    Kanka öyle düşünme standartların önceden geliştirilmesi her Zaman için iyidir ipv4 standardı yıllar önce miadını doldurmasına rağmen zamanında önlem alıp geliştirilmediği için bu gün cgnat çöpü ile iletişim kurulmak zorunda çünkü adresler tükendi standarlar önden gitmezse teknolojide olması gereken ivme yok olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 29 Haziran 2022; 7:22:57 >
  • PCI-E 4.0'a yeni geçiyor millet, bu ne hız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben PCIe 3.0'da kaldım. Yetiyor, zaten üst düzey bir ekran kartı falan kullandığımız yok.

• 4k ve 8k oyunlar ultra grafikler, unreal engine 5 için zaten şart. pci-7 o zaman kesinlikle gerekli olacak.

• Önce bir PCI-E 6.0'lı sistemlerin piyasaya çıktığını görseydik ki PCI-E 5.0'li sistem bile çok fazla piyasada yok şuan.

• Daha 5'i göremedik, 7 çıktı.

O zaman 2026 en iyi ihtimalle.

• sırf bunları kullanmak için her 2 senede kart alman gerek ,harici olarak sunsunlar yeni balantı tipi çıkarsınlar ısıtıp ısıtıp her 2 senede laptop anakart kimse alamaz.daha 4 bile yaygın değil 7 den bahsediyorlar.zaten standart kullanıcı 10 yılda 1 pc değiştiriyordu şimdi süre dahada uzadı çünkü tlf piyasası daha hareketli.

• Adamlar bu teknolojileri özellikle Türkiye'deki ev ve dizüstü kullanıcılarına yönelik geliştirdiklerinden şikeyetlerimizi bildirmemiz önemli. Bence change.org'da imzaya açalım, henüz bize lazım olmadığını anlarlarsa vazgeçerler. Ne de olsa tüm gelirlerini biz sağlıyoruz.

• Gereksiz bir gelişme. Şimdiki gençler League of Legend oynuyor. 4k olsa ne farkedecek. Adama diyorum "Assassin's Creed" oyna, bedava şehir turu. Kudüs, Floransa, İstanbul, Paris, Londra... Tüm tarihi yapılar mekanlar. Yok abi ben LOL oynamaya devam edeceğim. Uyduruk karakterimi 145678. levele çıkaracağım sonra LOL'ün sahibi kar edemiyorum diye kapatacak oyunu mal gibi kalacağım 145678. level karakterimle.

• teknolojinin gelişmesi güzel tabi de, biraz abarttılar sanki bu pcie olayını. daha pcie 3.0'ın bantgenişliğini bile tam anlamıyla kullanabilen ekran kartı yokken 7.0 nedir, arkanızdan roketle kovalayan mı var?

• pci-e 3.0 ortamında orta derece ekran kartıyla Far Cry 6 gibi bir yeni oyunu süper değil ama "iyi" ayarlarla takılmadan oynayabiliyorum. Bırak pci 7' yi 4' e bile gerek duymuyorum.
    Gittiği yere kadar platform değiştirmeyeceğim.

"Ben her şeyin en süperini istiyorum, param var" diyenleri de anlayışla karşılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 23 Haziran 2022; 11:27:15 >
  • vr gözlük teknolojisini gerçekmiş gibi vermek için bu hızlar yetersiz, bunun 2 katı çıktığında vrde gerçek grafikler gelecek oda 2030u bulur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.