Şimdi Ara

Pdr ler 42k ya hukuklar 38 k ya gerileyecek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
18
Favori
8.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boyle basit soru yok galiba ama tm3 te 151 binim,161 binlik yerin olma ihtimali nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

Canlar hepinize iyi geceler diliyorum.

Kendinizden çıkmış bir sürecin takipçilerisiniz. Beklemekten başka yapacak hiç bir şeyiniz yok. Bu da doğal olarak sizde Stres yaratıyor. ancak olumsuz yorumlar SALİMHOCA tarzı yorumlar doğru değil. mantıklı değil . insanları yönlendirdiğimiz bir meslek yapıyoruz. Gençler kapımıza geliyor. Bir yılın emeği ile hocam ne yapabiliriz diyor. Bu aşamada iki görevimiz çıkıyo ortaya bir o arkadaşın ruh halini bu stresli sürece hazır hale getirmek iki matematiksel tutarlı tahminlerle onları yönlendirmek

yaptığım yorumların hiç biri sizleri kandırmak tatmin etmek için yapılmadı. Kaldıki sizlere asıl kötülüğü yapanlar Tecrübesiz rehber hocalar ve dikkat çekmek adına rezil olmayı göze alan kişiler

Gözlerinizi kapamadan önce kendinize şunu sorun ?

Bu 20 günlük süreç ... Bu elimde olmayan süreç için kendimi bu kadar yıpratmaya değer mi ?

Sonra bazılarına küfür gibi bir yanıt verin ve deyin ki

Geçen sene Pdr devlet 40 k ile kapatmış
    Hukuk 30700 ile kaptmış

Tıp artık 14 k 15 klara gerilemiş

PEKİ NEDEN BU SENE GERİLEMESİN . geçen sene hukuk kontenjanı 2 k arttı ancak devlet ünilerinden biri 9500 gerileme yaşadı. Nedir bunun nedeni. İşte bunları konuşmak üzere bugünlük konuşmama son veriyorum. Hepiniz pırıl pırılsınız. bu arada yaşımı merak edenler oldu yaşım 34. Ram da çalışıyorum. Aynı zamanda yasal olmasada Danışmanlıl yapıyorum . Yasal değil ama ahlaken doğru :) çünkü insnaların ihtiyaçlarına koşmak erdemini elden bırakmamak gerek...

iyi geceler dostlarım... Freud gibi karamsar ve materyalist değil :) Adler gibi olumlu ve idealist olun :)

hocam çeko sizce nasıl bir bölümdür ??

• Tm 2 38k dayım ben hukuk gelme ihtimalinin olmadıgını düşünüyorum ama hangi ünilerin hukukları bu kadar geriler acaba merak ettim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

Canlar size bir soru sorayım. 2013 de hukuk kontenjanlar kaç arttı ?

en fazla 2000 3000 değil mi?

Peki neden bazı devlet üniversiteleri 9000 geriledi ? buna özellikle meskara arkadaşımız cevap verebilir mi?

Yalova hukuk 8800 gerileme

Dicle Hukuk 6500 gerileme

ısparta hukuk 9400 gerileme

Çukurova hukuk 7000 gerileme

kırıkkale 7000 gerileme

2000 lik kontenjan artışı nasıl olduda 9400 lük bir gerileme yarattı. Hadi cevap bekliyorum meskara ?

İlk önce hukuk kontenjanları 2013 yılında 2k değil 3.3k artmıştır. Rehberlikçi olarak bunu bilip ona göre yorum ve tahmin yapmanız gerekir. Yazdığın hukukların o sayılarda gerilemesi önündeki kontenjan artışına bağlı. Kontenjan artışını 3 ile çarpıp bir önceki yılın sıralamasına eklediğinizde yaklaşık gerilemeyi bulursunuz. Örneğin marmara hukuk iö yaklaşık 3k geriledi çünkü marmara iö'den yüksek olan yerlerin kontenjanı yaklaşık 1000 kişi arttı. Isparta - Yalova yaklaşık 9k geriledi çünkü onlardan öndeki hukukların sıralaması yaklaşık 3k arttı. Ayrıca bir önceki yazınızda ülkedeki hukuksuzluk gibi durumlardan bahsetmişsiniz. Kimsenin bunu taktığı yok. Herkes mezun olup nasıl kolay iş sahibi olurum, ne kadar para kazanırım derdinde. Hadi bunu göz önünde bulundurdular diyelim bunun ters etki yapması da yüksek ihtimaldir. Hukuk'u bunların eline mi bırakacağız deyip hukuk tercih edecekler de olacaktır. İnsan yaşamı devam ettiği sürece hukuk da devam edecektir siz bunu gözden kaçırmışsınız. Bu yüzden hukuk'a talep her zaman yüksek olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 15 Temmuz 2014; 5:21:28 >

• Uzun yazmak değil,mantıklı yazmak gerekir. Hep birlikte göreceğiz bu iki bölümün de taş çatlasa 30k dan aşağıya inemeyeceğini. Bu yapılan umut tacirliğidir. Kimse bu savı mantıklı bir temele oturtamaz,kusura bakmayın.
  • Hocam dediginiz sey biraz sacma degilmi isletmecisi olmasa is olmasa para donmese insanlar neyin davasina dusecek neyi paylasamayacakds hukuksuzluk olacak ?

• Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem özel mesaj kutunuza bakabilir misiniz şimdiden çok sağ olun.
  • Hocam tm-2 sıralamam 19.496. İlk tercihim dokuz eylül hukuk, ikinci tercihim anadolu hukuk, üçüncü tercihim akdeniz hukuk. Bu üçünden birinin gelme olasılığı nedir? Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu önümüzdeki sayısalların çoğuna hukuk cazip gelmez değil mi? Mesela mf dede tm dede ilk 20k da olup diş hekimliği, tıp, mühendislik vb. yerine hukuk yapmazlar inş. Bu aralar bende, sanki tüm sayısallar hukuk yazacak gibi bir takıntı oluştuda o yüzden sorayım dedim.

• Lütfen yardım edin

• http://forum.donanimhaber.com/m_94662078/tm.htm Yorumlarınızı esirgemeyin hadi beylerrrrr
  • Sosyal hizmet 10 k falan gerilerse tadından yenmez
  • fkb kullanıcısına yanıt
    Bu takıntın aslında çok normal çok fazla bilgi kirliliği var. Ve sistem tek tip insanlar yaratmak istiyor. Benimde onlarca öğrencim var. Tıp kazanacak olan da işletmeye gidecek olanda Adalet okuyacak olanda. Senin ilgi alanın ve isteğin hukuk olduğundan ve büyük ihtimal sınırda olduğundan zihnin sana böyle bir oyunu reva görüyor. Sayısalların Yüzde 10 luk kesimi sadece hukuk pdr psikoloji gibi bölümlere geçiş yapacak. Çünkü tıp Müh Diş vs gibi önemli sayısal bölümlerinde artık düşüşler yaşanıyor ve insanlar (MF) kendi blümleri için daha umutlu. Ve en mantıklısıda bu gerçekten
    Gelelim bazı arkadaşların bizlere eleştirilerine.

Bakın canlarım dünden beri gelen kutuma yüzlerce arkadaştan mesajlar geldi. Hepsinin Hedefleri yüksek olmasada ( ki olmak zorunda değil ) Rehberlik çalışmasına ihtiyaçları olduğu belliydi. Türkiyeede Rehberlik sadece Tercih döneminde hatırlanan ve kahinlik üzerine nam salan bir bölüm ama o kadar yardıma ihtiyacı olan, rehberlik çalışmalarına çok az katılmış, klendi potansiyelini gerçekçi olarak değerlendiren değil de yorumlar üzerine kendini şekillendiren arkadşlarımız var ki... Bu şartlarda bu konular gerçekten önem arz ediyor. Çünkü Siz öğrencilermiz biirnci ağızdan bilgiler alabiliyorsunuz. Dershanelere gitmeden evinizden bir psikologdan bir rehberden bilgi alıyorsunuz. Tüm meseleyi puanlar geriler mi mantığı ile değerlendirmek çok ama çok yanlış

Dün 6 arkadaşımıza tercih listesi oluşturup gönderdim. hepside dershaneye gitmeyen ve gerçekten ihtiyaçları olan arkadaşlardı. Bu konunun amacı biraz da bu. Sizlere destek olmak. Tercih döneminin sizler için ne kadar dertli ve mide bulandırıcı bir heyecan ile geçtiğini iyi bilirim.

Gelelim Bazı arkadaşların ve özellikle meskara nın ithamlarına. Bak canım 35 yaşında biriyim. Umut tacirliği demişsin. Tacirlik kavramının mecazen dahi kullanılabilmesi için ortada bir çıkarın var olması gerekir. Oysa ben bugün işe gelecek olmama rağmen gece 2 ye kadar kesintisiz soruları özelden yantlamaya çalıştım. Matematiksel verilerle konuştum. Senin bir rehberlik çalışmasına ihtiyacının olmaması insanlarında olmayacağı anlamına gelmiyor. Buradan veya özelden özellikle dershaneye gitmeyen ve başarı sıralamaları da çok iyi olmayan arkadaşlara Hem psikolojik hem istatistiki açıdan yardım yapmaya hazırım

Not: TACİR ! değilim. Kimseden bir beklentim yok.

Bilgisayar Mügendisliği için sıralama tahmininizi alabilir miyim ?
  • Hocamızın dedikleri full yanlış dahi olsa bu alana özel ilgi gösterip (çoğu rehberlikciler gibi eline sadece bir başarı siralamasi kitapcigi alarak degil) araştırıp bize rehberlik etmeye çalışması bile teşekkürü hak ediyor.

• Emeginiz icin tesellur ederim oncelikle

Ben myo yazmayi dusunuyorum

Ygs1-227 puan istedigim bolum 259 kontenjan 35 gelme ihtimali var mi??

• hukuk yazacak arkadaşlara istinaden yazıyorum bu yazıyı bu sene hukuk fakültesine başlayacak arkadaşlar avukatlık kanunu değişmesiyle fakulteden mezun olduklarında 2 aşamalı staja kabul ve avukatlığa kabul sınavlarına girecek ve staj süreside 2 yıla uzadı bunları bilerek H.F yazmalarında fayda var
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Canım sorun kapalı olmuş yani ; Yerleştirmelerde puanın önemi yok. Sıralamalar önemli. Ve yaşın kaç. Ailenin ekonomik durumu senin üzerindeki otoritesi Bir sene daha kalırsan neler kaybedersin. Kendine ne kadar güveniyorsun. Bir Soruya Cevap verecek olsan kendini Zeki biri diye tanımlar mıydın ?

Bu soruları özelden yanıtla konuşalım sana bir iki önerim olacak
    Mesajımı almadın galiba senin için bekledim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.