Şimdi Ara

Pdr ler 42k ya hukuklar 38 k ya gerileyecek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
18
Favori
8.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

.....

Hocam ODTÜ ulusları arası ilişkiler geçen sene 14600 ile almış.Bu sene de geriler mi ? Son yıllarda geriliyor.
  • Hocam öncelikle oldukça yararlı bir konu olmuş. Emeğinize sağlık. Benim bir sorum olacak, bende ailemde başından beri hukuk istiyorduk. Bir ara PDR düşündüm ama sonra vazgeçtim. Sıralamam 30K. En son sıraya Erzincan Hukuk yazdım. Tutma ihtimali nedir? Tutarsa başarıyı yakalamak adına neler yapılması gerekir hukuk bölümünde? Şimdiden çok teşekkürler.
  • ya hocam benim soruma cevap verirseniz çok sevinirim 26 bindeyim psikoloji gelme olasılığı nedir ?
  • Yararlı bir konu,çok teşekkürler.
  • benimde sormak istediğim bişey var sayın hocam ve arkadaşlar. geçen sene kocaeli hukuk fakültesi sıralaması bi önceki seneye göre 6000 gerileyip 14100 den 20100 e gerilemiş. benim bu sene sıralamam 23851. sizce bu fakültenin bana gelme ihtimali var mıdır herhangi bir tahminde bulunabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

Mesajımı almadın galiba senin için bekledim

Hocam 2. sayfada uzun bir mesajım var yanıtlarsanız sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Royaall

benimde sormak istediğim bişey var sayın hocam ve arkadaşlar. geçen sene kocaeli hukuk fakültesi sıralaması bi önceki seneye göre 6000 gerileyip 14100 den 20100 e gerilemiş. benim bu sene sıralamam 23851. sizce bu fakültenin bana gelme ihtimali var mıdır herhangi bir tahminde bulunabilirseniz çok sevinirim.

İnş sayısaldan istediğin yerlere gidersinde baştan beri hukuk isteyen tmcileri zora sokmassın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    @Rehberlikuzmanı 17492.yim anadolu hukuk 17600 gelir mi?
  • ''Ruh halimde cidden sıkıntılarım var. Biraz bakındım sanırım tükenmişlik sendromu var bende. Hiç bir şey yapma, atılma katılma isteğim takatim yok. Her şey boşmuş gibi geliyor.
    Sanki kendi hayatımı değil de başkasına çizili bir hayatı zorunlu yaşıyormuşum gibi geliyor, yokuştan yuvarlanan bir taş gibiyim istemsizce devam ediyorum sağa sola çarpa çarpa ve bu düşüncelerin normal olmadığının da farkındayım ama niye varlar bilmiyorum.
    Bunları konuşarak kimseye anlatamıyorum, herkesin derdi kendine büyük etrafımdaki kişiler "niye ki diyecekler, neyin var da bunlar var diyecekler" sanırım cidden yardıma ihtiyacım biraz. Bazen gece bitmese de yeni güne başlamasam dediğim oluyor
    Bu düşünceler genelde tek başımayken geliyor aklıma, örneğin arkadaşlarımla idim 3-4 saat önce bunlardan eser yoktu ancak bir başıma kaldığımda o kadar çok şey düşünüyorum ki... ''

ya şurda yazan her şey aynı ya aynı şeyleri yaşıyorum düşünüyorum

@Rehberlikuzmanı sosyal hizmet yazdım resmen pdr okurken daha mutlu olacağımı anksiyete, okb üstüne bir şeyler okumayı daha fazla seveceğim halde sosyal hizmet yazdım hocam. kesinlikle devlet istemiyorum. gitsem şimdi kütüphanede kpss çalışanlara bunu desem linç ederler ama pdr üzerine hayal kurmuşken yazdırtmadılar resmen. pdr okusam ordan mezun olunca da devlette çalışma ihtimali hatta tek ihtimalimin bu olma olasılığı gözümü korkutuyor. kime anlatsam anlamıyorlar. pdr'yi danışma merkezi açmak ya da insan kaynaklarında çalışmak ya da başka özel sektör alanında çalışmak için istiyorum ama okula gittiğimde tüm bunlardan vazgeçip atanma yolu gözetmekten de korkuyorum. özel sektör için pdr kesinlikle bir adım önde benim için ama memur olacaksam da sosyal hizmetten olmalıyım. ciddi ciddi kafayı yemiş durumdayım. çıkamıyorum işin içinden? sizin bir tavsiyeniz olsun lafınız olsun öğüdünüz olsun söyleyecek bir şeyiniz var mıdır acaba?

• Hocam şaka mısın? geçen sene kars pdr iö 41.500 ile kapattı, bu sene sadece 500mü gerileyecek? rahat 45-46bin ile kapatir pdr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

Hocam şaka mısın? geçen sene kars pdr iö 41.500 ile kapattı, bu sene sadece 500mü gerileyecek? rahat 45-46bin ile kapatir pdr

Katılıyorum, bu sene edebiyatın zor olmasıyla ede sınavına giren sayısalcılar da yaptığı fazla mat2 geo ile tmcileri daha kolay geçtiler. Dolayısıyla ben de 46-47 bin bandında kapatacağını düşünüyorum. Kontenjanının artması da var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 15 Temmuz 2014; 18:37:56 >
  • !! €MR€ !! kullanıcısına yanıt
    Özellikle belirtmiştim başlıkta pdr açısından başlık var diye. Asıl öenmli olan mesaj özde olan mesaj. Puan ve sıralamaların düşecek olması durumu
  • Tm1 140 k dayım 134 k ve 149 k daki yerin gelme ihtimali yüzde kaçtır?

Hocam çok yararlı bir konu.Özveriniz için öncelikle çok teşekkür ederim.Benim sorum şu:TM2 sıralamam 20K.Sizin tahmininize göre;yeni açılan MEF Üni.Hukuk tam,%75 veya %50 gelebilirmi?Gelirse de hangisi gelir sizce?Yanıtlarsanız çok sevinirim.
  • kopuq78 kullanıcısına yanıt
    Siz gençlerin Şu mide bulandırıcı dönemde en fazla ihtiyacı olan şey hangi yerin gelip gelmeyeceği durumu. Bir açıdan sizlere hak da veriyorum. Çünkü yetersiz psikolojik destek ve yetersiz rehberlik gibi nedenler hayatınızın kazandığınız üniversite ile sınırlı olacağını düşünüyorsunuz. Çoğunuz Anadoluda bir hukuku kötülerken bazılarınız doğu da tıp okunmaz diyor.

Yorumlarınıza düz mantık olarak baktığımızda mantıklı gibi geliyor. Ancak bir şey gözardı ediyorsunuz. Dört senelik eğitim süresince kendisini geliştiren en azi 1 bir öğrenen bir öğrenci yatay geçiş ile çok iyi üniversitelere isimli üniversitelere geçebilir.

Yine bu 4 yıllık süreci sadece yatarak eğlenerel değil kendisini teorik bilgi ile geliştiren ve fakltesinin sonlarına doğru okuduğu bölüm ile reel dünya arasında bağ kurabilen araştırmalar yapabilen biriside çok büyük fikri ve statüsel sıçramalar yapacaktır.

Niğde İktisatı bitirip özel bir Gsm şirketinde 6500 tl ile çalışıyor 2. yılı

Çok ama çok tehlikeli bir zekaya sahip bir psikolog yakınımız şuan çok özel müşterilerine danışmanlık hizmeti veriyor .

Çukurova tıp mezunu kuzenim yükselme basamaklarını hiç zaman kaybetemeden emin adımlarla ilerleyerek geçiyor.

isimli üniveresiteler rüyalarınıza girse de Siz gerçek hayatta kişisel gelişim ve mücadelenizin sizi o isimli üniversitelerinde önüne geçireceğini asla ama asla unutmayın

Şuanda Mef üniversitesi için öprenci arkadaşlarımız ve ailelerinin iki yorumu mevcut.

1) Yeni kurulmuş bir üniversite eğitim kalitesi ne kadara iyi olabilir ki ?

2) kadrosunu inceledik. Burs durumlarını inceledik. Kurulduğu alan bakımından da iyi orayı istiyoruz.

Bu yorumda birinci olanı çok ama çok ağırlıkta. Buda Mef üniversitesinde bölüm puanlarının çok da uçuk olmayacağı sonucuna götürüyor bizi. Yüzde yetmiş bursu KESİN ancak tam burslu gelmeyecektir.
    Hocam sorumu yanlış anladiniz. Yazdıklarınıza tamamen katılmakla beraber bu durumda kararlı istekliyim. Fakat tercihlerinde hangisinin gelme ihtimali çok merak ediyorum.herkes gibi.Herkes farklı farkli yorum yapıyor.Siz bu isin uzmanı olduğunuz için sormustum kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopuq78 -- 15 Temmuz 2014; 20:00:28 >
  • kopuq78 kullanıcısına yanıt
    Şimdi gelelim Okul öncesi Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği ve pdr bölümünü karşılaştırmamızı isteyen güzel yürekli kardeşimize

Öncelikle Pdr bölümünü bu iki bölümden ayrı tutmak gerekiyor. Bu iki bölüm öğretmenlik bölümleri iken bir pdr mezunu öğretmenlik yapmak zorunda değildir. Diğer alanlarda işler bulabilir klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilir. Dil öğrenimi ile Şirketlerin insan kaynakllar departmanlarında dolgun maaşlı işler bulabilir.

Ancak sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği gibi bölümleri Pdr ye göre daha az tercih durumu var.

Özel kurumlarda öğretmenlik. Devlette öğretmenlik vs.

Şimdi gelelimOkul öncesi öğretmenliği ile Sınıf Öğretmenliği kıyaslamasına.

Bulunduğumuz şu dönemde Okul öncesi öğretmenliği sınıf öğretmenliği bölümünden çok daha cazip bir bölüm.

Avrupa birliği uyum yasaları , Türkiyede gelişmekte olan çocuğu daha iyi yetiştirme algısı gibi nedenlerle artık aileler okul öncesi eğitimine çok ama çok önem veriyor. Hqatta ekonomik seviy eolarak orta ve yüksek aileler bu sektöre çok para yatırıyor. Artık Çocuk üniversiteleri adıyla şirin kurumlar açılıyor. Kreşlerde görev yapabiliyor. Elbetteki devlete memuru olabiliyorlar. Ve avantajları şuanda mezun sayıları çok da fazla değil

Sınıf Öğretmenliğinin durumu Pdr ve okul öncesine göre daha kötü işin doğrusu. Çünkü çok fazla sayıda mezun sayısı var. Ve kpss alımları bu kitlenin hepsini istihdam edecek şekilde yapılmıyor. Bu durumda sınıf öğretmenlerini özel kurumlara yönlendiriyor.

Hepinizin kişisel istekleri heyecanları kendine özgü olmakla birlikte Pragmatist bir yaklaşımla davranılacak olursa okul öncesi bölümü Sınıf öğretmenliğinden daha ön plana çıkyor. Pdr ile zaten kıyaslayamazsınız çünkü pdr ciler Adliyelerde Sosyal hizmet kurumlarında Tsk da emniyet birimleri ve özel sektörde çalışabiliyor.

Saygılar

• ozoz.lys O kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu şaka yaptın diye sayıyorum :) ve gözlerinden öpüyorum. Hayırlı olsun
    Arkadaşlar birazdan hukuk fakülteleri ile ilgili yaptğımız bir çalışmayı yayınlayacağım. Sadece istatistiki değil aynı zamanda arz talep dengelerindende bahseden ve psikolojik boyutu olan bir çalışma. Bu çalışmayı Pdf şeklinde 12 sayfa şeklinde hazırladık. 2 Gelişim psikolojisi uzmanı ve bir Okul rehber öğretmeni ile birlikte
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.