Şimdi Ara

Pdr ler 42k ya hukuklar 38 k ya gerileyecek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
18
Favori
8.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkürler bilgileriniz için peki özellerde Hukuk puanları nasıl değişir ?

Mesela 89 bindeki bi yer ne kadar düşer veya çıkar ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    Hocam naptiniz ne öğretmenliği ne pdr si ben 140,k dayım 134 k ve 149 k daki bölümlerin gelme ihtimali ni sordum

• kopuq78 kullanıcısına yanıt
    Doıstum o cevabı senin için yazmadım. Forumu kullanmayı bilmediğim için cevapla yazıyorum sana mı gidiyor mesajlar
  • İzafiyet2334 İ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 50 k ile 100 k arası değişim dalgası çok daha farklı şekilde gerçekleşir. Bu her zaman böyledir.

Örneğim İlk on k da 2 lik bir gerileme varsa biz bunu 100 k da 80 k da en az 10 k olarak görürüz. Ama yinede bölüm üzerinden üniversite üzerinden konuşmak daha mantıklı
    Tüm arkadaşlara cevap veremiyor olabilirim. bu yüzden siz kardeşilerimden gerçekten özür dilerim
  • Hocam merhaba,

Açmış olduğunuz konuya denk geldim. ancak sözel bölümlerle alakalı bir şey bulamadığımdan yazmak istedim.

Sizce bu sene iletişim fakültelerinin sıralamaları nasıl olur ? Geçen sene formasyonun geri gelmesiyle bayağı bir düşüş olmuştu.bu sene de edebiyat fakülteleri için formasyon imkanı devam ediyor. Ayrıca geçen sene eğitim fakültesinde kapatılan tarih edebiyat gibi öğretmenlikler kontenjanları düşük olsa da yeniden gelmiş durumda. Son olarak geçen yıl 335 bin kişi sosyalden sınava girmiş. Bu sene 410 bin.benim değerlendirdiğim veriler bunlar.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Ts puan türlerinde nasıl bir sonuç bekliyorsunuz ?

@Rehberlikuzmanıundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi padisah07 -- 15 Temmuz 2014; 21:45:46 >
    hocam bu durumda 15400 ile alan marmara hukuk'a yerleşme imkanim nedir ? siralamam 16200. ben başlarda olur gozuyle bakiyordum ama cogu insan dusuk ihtimal, hukuklar 100 kişi falan oynar sen gelmeyecekmis gibi hazir tut kendini dedi. cok merak ediyorum fikriniz ne ??
  • padisah07 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerlendirmelerin çok profesyonelce seni kutlarım. Bu konuda bir ayıbım var. Sene başından beri Tıp psikoloji İşletme Müh. gibi bölümlere giden öğrencilerle çalışma yaptığım için sözel bölümler alanında geri kaldım.

Sınava giren öğrenci sayısının artmış olması

Sınava giren tm öğrencilerinin yüzde kırk gibi bir kısmının sosyal sınavlarınada girmesi ancak bu bölümleri tercih etme olasılıklarının yüzde yirmi gibi bir aralıkta olması

Açılan yeni bölümler ve kontenjan artışı gibi maddi delillerle birlikte Sosyal bölümlerin Sıralamaları düşecek. Yükselecek demek çok komik olur :)

İletişim fakülteleri mevzusuna gelince Geçen sene 190 k ile kapamış

Ancak Ts puan türleri gibi genel bir sorudan öte bölüm üzerinden yorum yapsak daha sağlıklı sonuçlara ulaşırız

Ozelde bu gerileme ne kadar olur tahmininiz var mi ? 300kya gerilemesi mumkun degildir sanirim hukuk icin

• Öncelikle Ilginiz için çok teşekkür ederim. Bölüm ve şehir üzerinden söyleyecek olursam izmir ve Eskişehir Rts hariç tüm iletişim fakültesi bölümleri. Özellikle de Ege halkla ilişkiler bölümü. Bu sene Ege iletişimde i.ö ler kapanmış.kontenjan artışı sözel bölümlerde pek olmuyor maalesef. Bu durum Kocaeli veya Antalya gibi yerlerdeki ilgili bölümlerin yükselmesine neden olur mu?

• hecee H kullanıcısına yanıt
    özeldeki değişimleri isabetli şekilde tutturmak nerede ise imkansız.

ücret değişimleri, değişen burs imkanları, yapılan başarılı reklamlar vs pek çok etken var. 300 k derken ücetli mi diyorsun
  • Öncelikle ilgilendiğiniz Icin cok teşekkür ederim. Evet ucretli olanları merak ediyorum kıbrıs ve istanbul icin

• padisah07 P kullanıcısına yanıt
    kapanan kontenjanlar sıralamalar üzerinde sözel için sıralamalarda yükselme yapacaktır önermesi çok mantıklı

Ancak öyle cilveli bir sınasv ki 2014 ösys süreci

Fm ler Tmde de Ts dede en iyi

Tmler de Tslerden iyi hemde ts alanında. ama bunların kaçı ts yazacak.

bu sene ösym tarafından benim psikolojik harekat diye tanımladığım bir şey yapıldı.

Her seneler tüm öğrenciler diğer sınavlara girsin yararlı olur cinsinden açıklamalar geliyordu. Ancak bu sne Ali Demir 2 3 büyük kanala çıkarak , gazetelere çıkarak adaylar Tüm sınavlara girsin bu onlar için çok iyi olacak dedi. Ve bu müthiş bir dalgalanma yarattı Fmler Edebiyata Tm ler Sosyal sınavlarına geçmişe göre çok daha fazla akın etti.

Ancak sonuç olarak Bir tm cinin yada Bir fm cinin Sosyal bölümleri yazma yazabilme olasılığı çok düşük. Bu faktör sıralamaların geri çekilmesine neden olacaktır

• Vermillion. kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi güzel kardeşim. Hukuklar yüz kişi oynar demek bu seneki sınav ile geçen seneki sınav aynı idi. Ve insnaların eğilimleride aynı olacak demktir.

Bu mantıksız önermeye inanmak çok iğrenç. Hukuklar 100 kişi falan oynar diyorlar . Neye dayanarak. Bu kadar fenciyi ne yapıyorrlar onlar. Geçen seneye göre tmde 6000 bin daha fazla fen liseli var. bunların hepsinin hukuk mu yazacağını düşünüyorsunuz. Amacım kimseyi pohpohlamak değil. Ama böyle saçma yorumlar beni bile üzüyor. Neymiş 100 kişi imiş :)

Bu sert yorumlarım senin için değildir kardeşim. Seni yanlış yönlendirerek strese sokanlar içindir
  • Hukuk Fakultesinde 3.sinifa gecmis bir abinizden ufak ama onemli tavsiye :

hukuk okumaya asik oldugunuzdan kesin emin olmadikca tercih etmeyin zira universiteden universiteye degismekle birlikte genel olarak gercekten zor bir bolumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Commander_1905

Hukuk Fakultesinde 3.sinifa gecmis bir abinizden ufak ama onemli tavsiye :

hukuk okumaya asik oldugunuzdan kesin emin olmadikca tercih etmeyin zira universiteden universiteye degismekle birlikte genel olarak gercekten zor bir bolumdur.

Hocam ben avukat olmayı çok ıstıyorum bu sene pek çalışamadım Anadolu hukuk Uludağ hukuk Selçuk hukuk kocaelı hukuk gelıyor
    Ama bende ıstanbul hukuk aşkı var
    Yanı unıversıteden unıversıteye degısıyor demekle ne demek ıstedınız
    Ve istanbul hukuka tutkulanmısken 1 sene bekler mıydınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-gazi hukuk
    2-marmara hukuk
    3-dokuz eylül hukuk
    4-anadolu hukuk
    5-selçuk hukuk
    6-akdeniz hukuk
    7-kocaeli hukuk
    8-sakarya hukuk
    9-selçuk ikinci öğretim hukuk
    10-erciyes hukuk
    11-gaziantep hukuk
    12-kırıkkale hukuk,
    13-atatürk hukuk

benim sıralamam tm-2 de 20 bin 942 sizce hangi tercihim gelir ?rehberlik uzmanı cevap verir misin lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikkaan -- 15 Temmuz 2014; 22:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevfikkaan

1-gazi hukuk
    2-marmara hukuk
    3-dokuz eylül hukuk
    4-anadolu hukuk
    5-selçuk hukuk
    6-akdeniz hukuk
    7-kocaeli hukuk
    8-sakarya hukuk
    9-selçuk ikinci öğretim hukuk
    10-erciyes hukuk
    11-gaziantep hukuk
    12-kırıkkale hukuk,
    13-atatürk hukuk

benim sıralamam tm-2 de 20 bin 942 sizce hangi tercihim gelir ?

Akdenız kocaelı den biri bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yorumunuz için çok teşekkürler

O zaman daha net olayım

Geçen sene 89 k da kapamış olan medipol üniverstesi hukuk fakültesi en kötü ihtimalle 10 k oynamamı olur diyorsunuz ben 75 k dayım benim 1. Tercihten girme ihtimalim ne kadardır acaba ?

@rehberlikuzmanı

.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.