Şimdi Ara

PDR mezunu, işsizim. danışmak istediğim konular var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
4
Favori
10.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-ADACCB9F8

Hiçbir zaman aynı verimde çalışamadım. Haftalarca ders çalışmadığım oldu. Ama sürekli çalışma programı yaptım. Aylık hedefler koydum. Hangi derslerin ne zaman bitmiş olması gerektiğini gördükçe kalkıp bir şeyler yaptım. En verimli zamanlarım kütüphanede çalıştığım ve sınava bir ay kaldığı günlerdi. Evde yapamıyorsanız kesinlikle kütüphaneye gitmenizi tavsiye ederim. Ben daha önce gitmediğime pişman olmuştum.

Alanı pegemden çalıştım. Konu çalışırken önemli yerleri çizdim. Bir konuyu bitirdikten sonra üç farklı soru bankasından soru çözdüm. Bilmediğim, kitapta yazmayan bir bilgi çıkarsa kitabın kenarlarına yazdım. Karıştırdığım ve bir daha görsem çözemeyeceğimi düşündüğüm soruları kestim ve biriktirdim. Tüm konuları bitirdikten sonra da ders denemelerine geçtim. Küçük bir defter yaptım. Şıklarda veya soru kökünde farklı bir kavram gördükçe deftere yazdım. Yanlış çözdüğüm, boş bıraktığım sorularla ilgili yine deftere notlar aldım. Sonra da yazdıklarımı sık sık tekrar ettim. Soru bankalarından topladığım soruları tekrar tekrar değerlendirdim.

Sınava iki gün kala alan kitabını açtım, çizdiğim yerleri ve kenardaki notları ezberler gibi tekrar ettim. Yanına aldığım notlar, kestiğim sorular ve özellikle tuttuğum defter çok işime yaradı. Hatta arkadaşlarıma da fotoğrafını atmışım, en az iki soruyu benim defterden yapmışlar 😄 Soruları iyi analiz etmek gerekiyor. Özellikle denemelerdekileri.

Alanı çok kısa zamanda halletmek zorunda kaldım. Son aylara kalmıştı çünkü. Ama yetişmeyecek korkusuyla en verimli çalıştığım dönemdi. Sizin zamanınız daha çok.

Alıntıları Göster
    ben de aynı sizin gibiyim hocam :D iyi ilerliyorum sanırım alanın çoğu konusu bitti. eğitim de bitti sadece tarih ve vatandaşlık kaldı. coğrafya bitmesine rağmen tekrar yapmayıp unuttum. su an alan konularını bitirmeye odaklandım ve 4 5 soru bankasıyla gidiyorum. su an 3 tane çözüyorum 2sini sona sakladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kedikitapkahvesever

ben de aynı sizin gibiyim hocam :D iyi ilerliyorum sanırım alanın çoğu konusu bitti. eğitim de bitti sadece tarih ve vatandaşlık kaldı. coğrafya bitmesine rağmen tekrar yapmayıp unuttum. su an alan konularını bitirmeye odaklandım ve 4 5 soru bankasıyla gidiyorum. su an 3 tane çözüyorum 2sini sona sakladım.

Alıntıları Göster
    Oldukça iyi bir noktadasınız. Dediğim gibi soruları iyi analiz ediyorsanız eğer alan için 5 soru bankası gayet yeterli. Çünkü bizim bölüm için kitap bulmak zor olabiliyor.

Bence yedek bir plana ihtiyacınız kalmayacak. Umarım dilediğiniz gibi olur 🙏🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba özel eğitim demişsiniz özel eğitimde pdr pek almıyorlar cok nadir kurumlar. bende özel eğitimde calısıyorum cocuk gelişimi branşım. aslında özel eğitimde devam edilse mesleğiniz açısından özel eğitim ve rehabilitasyonda para var. kendimde örnek vereyım uzman öğretmen olmadıgım ıcın imza yetkimiz yok bunun için milli eğitimin 2 ayda acılan kurslarına gıdılıor bilirsiiz kurum gönderior cocuk gelişimi sınıf ögrt. ve okul öncesi mezunlarını 26 günlük hızlandırılmos eğitimden sonra uzman ögretmen olunuyor ve maaşa katkısı cok ıyı. yıllar geçtikte özel eğtimde tecrübelendikce maaşlarda cok artıyor. tecrübeli ögretmenlerin 4000 4500 aldıgını bılıyorum en az. tavsiyem pdr'ci alan bi kurum bulmanız en azından o arada kpss calısırsınız. ve zaten yorucu degil hele pdrcilere cok yorucu olmaz özel eğitim vveli görüşmeleri formlar vs var. bi calısan arkadasım var oradan bılıyorum rahat yani. o arada rahatca hem 2 gün tatilde ve aksamlarıda kpss calısabılırsın

• kedikitapkahvesever K kullanıcısına yanıt
    Keşke herkesten 80 istense..

• Benim kardeş 82-83 gibi bir puan almıştı oda bu sene mezun oldu pdr den, atama bekliyor bakalım açılsın muhtemelen atanır. Çalışırsan yaparsın özeli sil kafandan gerekirse 2 sene evinde otur güzel bir puan al devlete atanmaya bak.
  • öğretmenlik yapma şansın yok mu
  • Normal şartlarda bizim sana danışmamız lazım

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    erkek olsaydımmm. bu kadar cinsiyetçi miyiz?
  • sen kimsin ki? meslek elemanları kendi arasında danışabilir de ben sana danıştığımı düşünmüyorum. ben pdr mezunu ve çalışanlarına danışmak istiyorum zaten :D çık dışarı çııııııkkk
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    Hocam alakasız olacak ama yakalamışken hazır sorayım, asdep mülakatları takriben ne zaman açıklanır acaba 1 ayı geçti ? :D

• Ben de pdr mezunuyum, benzer süreçlerden geçtim ve hala geçiyorum, atanma işleri artık kolay değil %10'luk dilime girmek gerek, keza özel sektörde de ancak %10'luk dilimin çalışma şartları ve maaşı iyidir bence kalan %80-90 ağır mesai şartlarında asgari ücret civarlarına talimdir, dolayısıyla ya %10'luk dilime girebilmek gerekecek ya da farklı bir kariyer/hayat planı gerekebilir, hakkımızda hayırlısı.

• MusaRami kullanıcısına yanıt
    Hocam 2019/6 yerleştirmelerinin tamamlanmasını bekliyorlar. ASDEP'e başvuranların çoğu merkezi tercihte yerleştiği için bir karışıklık var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkürler hocam Aslında ösym onun sonuçlarını çoktan açıklamıştı ama hala göreve başlatılmamış atananlar sanırım takvimlerin çakışması kötü oldu Asdep aslında daha erken ilana çıkabilirdi 2 sene ilana çıkması beklenince böyle oldu aile bakanlığında işler biraz ağır yürür diyorlar. Peki bir soru daha sorayım müsadenizle, daha önce böyle toplu alım olmamış ama il bazlı alımlarda geçmiş mülakatlarda çok fazla şaibe/torpil iddiası vardı acaba bu mülakatlarda süreç nasıl işleyecek, yani herkese kpss puanının aynısı mı verilecek, veya +1 -1 gibi mi olacak yoksa son sıradaki adayın ilk sıradakini geçme ihtimali var mı mesela ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MusaRami

Teşekkürler hocam Aslında ösym onun sonuçlarını çoktan açıklamıştı ama hala göreve başlatılmamış atananlar sanırım takvimlerin çakışması kötü oldu Asdep aslında daha erken ilana çıkabilirdi 2 sene ilana çıkması beklenince böyle oldu aile bakanlığında işler biraz ağır yürür diyorlar. Peki bir soru daha sorayım müsadenizle, daha önce böyle toplu alım olmamış ama il bazlı alımlarda geçmiş mülakatlarda çok fazla şaibe/torpil iddiası vardı acaba bu mülakatlarda süreç nasıl işleyecek, yani herkese kpss puanının aynısı mı verilecek, veya +1 -1 gibi mi olacak yoksa son sıradaki adayın ilk sıradakini geçme ihtimali var mı mesela ?
    Son sıradaki aday ilk sıraya falan geçemez hocam da ufak tefek oynamalar tabiki oluyor. ASDEP yönetmeliklerine hakim olun, sorular yönetmeliklerden gelecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef kötü bir bölüm tercih etmişsiniz. KPSS odaklanıp güzelce hazırlanın, eğer olmazsa özel sektörü kovalamaya devam edin. Erkek olsaydınız şansınız daha düşük olurdu.

Peki teşekkür ederim inşallah alımlar âdil olur ve hak edenler kazanır. Son olarak Pdr adına taban puan için tahmininiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MusaRami

Peki teşekkür ederim inşallah alımlar âdil olur ve hak edenler kazanır. Son olarak Pdr adına taban puan için tahmininiz var mı ?
    O konuda bir fikrim yok hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.