Şimdi Ara

PDR mezunu, işsizim. danışmak istediğim konular var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
10.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kedikitapkahvesever K kullanıcısına yanıt
    +90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Psikolog
    https://www.youtube.com/watch?v=RRDRvwWQgVE&feature=youtu.be

Pdr'ye yakın olduğu için bi seyredin derim artık alanınızda iş bulmak çok zor.

• CGUzmani kullanıcısına yanıt
    Açık falan değil bilmediğiniz konular hakkında kesin konuşmayın.
  • kedikitapkahvesever K kullanıcısına yanıt
    Aşağı-yukarı aynı durumdayız :/ vaziyet sakat ne desem bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Eiyuu

Açık falan değil bilmediğiniz konular hakkında kesin konuşmayın.
    Bilmediğim konular mı? ASDEP'e alınacak PDR'cilerin mülakatını yapacak komisyonda ben de varım. Kurumun ne kadar ihtiyacı var, ne kadar alınacak benden iyi bilemezsin. PDR mezunları sağlık lisansiyeri de sayıldı şimdi. TM'de bana PDR den daha iyi bir bölüm söyler misin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    TM'de iyi bölüm yok artık, zaten o yüzden bilgisayar mühendisliği düşündüğümden bahsetmiştim konuda. PDR mezunu sayısı sürekli artarken kadrolar da azalıyorken bu bölüm önü açık demek tavsiye etmek falan mantıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Eiyuu

TM'de iyi bölüm yok artık, zaten o yüzden bilgisayar mühendisliği düşündüğümden bahsetmiştim konuda. PDR mezunu sayısı sürekli artarken kadrolar da azalıyorken bu bölüm önü açık demek tavsiye etmek falan mantıksız.
    Ben TM bazında söylüyorum. PDR'cilerin en büyük düşmanı yine atanmış PDR'cilerdir eğer kurumda amirlerine sürekli ihtiyaç olduğunu söyler ve baskı yaparlarsa MEB dışındaki alımlar da artar ama gördüğüm kadarıyla çoğu devlete kapağı attik gerisi beni ilgilendirmez diye düşünüyor. Aralarında atandıktan sonra kendini geliştirmeyi düşünen çok az kişi var. Eğer atanmış memur kendisini geliştirmez ve kurumda aktif rol almazsa ikincisini niye atasinlar? Yine de TM'de alımların en yüksek olduğu bölümün başında PDR geliyor. 80 puan alamıyorsanız biraz da suçu kendinizde arayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 12 Ocak 2020; 18:32:24 >

Benim p3 ve p10 zaten 80'di, p121 ile 75'e düştü puanım ama meb dışında büyük bir torpil gerçeği var meb'de arada oluyor ama genelde kpss puanına yuvarlanıyor mülakat puanı, yine 80 alan başka bir arkadaşım asdep'de oturduğu şehre atandı torpille bense sadece kendi hakkımla atanmaya çalıştım olmadı bu sene son kez deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 12 Ocak 2020; 18:37:29 >
  • hangi şehirdesin
  • bu konuya yorum yaparken, alanı bilip bilmeyen herkes yazmaya başladı. ilk metinde yazdığım gibi sadece alanda öneri verecekler deneyimlerini yazmak isteyenler yorum yapsın. alanınız cidden çok zor atanamıyorsunuz yazmanızın bana ve benim gibilere faydası yok. özellikle gel bana ücretsiz danışma ver diyenler böyle yararsız yorumlar gelmesin.
  • sizin için dua ettim. umarım biz işsizler için her şey güzel olur.
  • Bu fikre katılmıyorum MEB'de 5. yılım şehir içi ve şehir dışı bir çok eğitime gidip bir çok meslektaşımla tanıştım ve ortaokul/ lise kademelerinde bulundum. MEB içerisinde kendini geliştirmeye en çok yönelenler Psikolojik Danışmanlardır. Girdiğiniz bir çok rehberlik odasında masanın üzerinde mutlaka okunan alan ile ilgili kitaplar görürsünüz. Yüksek lisans yapma oranı diğer branşlara göre daha önde. Okul müdürleri en çok bizlerden fikir alırlar. Ayrıca atanmama rağmen hala atamaları takip eder ve ilgili ekipte bulunurum.

Bu alanın kasıtlı olarak bitirildi ve bu hale getirildi. Bu konunun açılmasının sorumluları bu politikayı uygulayanlar. İsimleri söylemeyeceğim alanda bulunanlar zaten biliyor. Önce başka alan mezunlarını sertifika verip alana atadılar. Daha sonra yine sertifika verip felsefecilerin özelde aynı alanda çalışmasının önünü açtılar. Böylece özel kolejler ve özel eğitim merkezleri asgari ücretle felsefeci çalıştırıp derse de sokabiliyorlar. Yetmedi alan değişikliği yapıp daha da başka alanları PDR kadrolarına aldılar. Durmadan açılan PDR kontenjanlarına da göz yumulunca yığınla mezun birikti. Bu bölüm EA'da Hukuk'tan sonra anılıyordu.

Bende atanmadan önce özel bir eğitim merkezi ile görüşmüştüm. Tahmin ettiğim gibi içeride felsefeci çalışıyordu. Burada işe girsem bile mesleğime verilecek değerin ne kadar düşük olduğunu gördüm. Artık meslektaşlarımın en büyük şansı KPSS.. Özele güvenilip asla bu bölüm okunmaz. Umarım konu sahibi meslektaşım atanır ve gönlünden geçen olur. Başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Bu fikre katılmıyorum MEB'de 5. yılım şehir içi ve şehir dışı bir çok eğitime gidip bir çok meslektaşımla tanıştım ve ortaokul/ lise kademelerinde bulundum. MEB içerisinde kendini geliştirmeye en çok yönelenler Psikolojik Danışmanlardır. Girdiğiniz bir çok rehberlik odasında masanın üzerinde mutlaka okunan alan ile ilgili kitaplar görürsünüz. Yüksek lisans yapma oranı diğer branşlara göre daha önde. Okul müdürleri en çok bizlerden fikir alırlar. Ayrıca atanmama rağmen hala atamaları takip eder ve ilgili ekipte bulunurum.

Bu alanın kasıtlı olarak bitirildi ve bu hale getirildi. Bu konunun açılmasının sorumluları bu politikayı uygulayanlar. İsimleri söylemeyeceğim alanda bulunanlar zaten biliyor. Önce başka alan mezunlarını sertifika verip alana atadılar. Daha sonra yine sertifika verip felsefecilerin özelde aynı alanda çalışmasının önünü açtılar. Böylece özel kolejler ve özel eğitim merkezleri asgari ücretle felsefeci çalıştırıp derse de sokabiliyorlar. Yetmedi alan değişikliği yapıp daha da başka alanları PDR kadrolarına aldılar. Durmadan açılan PDR kontenjanlarına da göz yumulunca yığınla mezun birikti. Bu bölüm EA'da Hukuk'tan sonra anılıyordu.

Bende atanmadan önce özel bir eğitim merkezi ile görüşmüştüm. Tahmin ettiğim gibi içeride felsefeci çalışıyordu. Burada işe girsem bile mesleğime verilecek değerin ne kadar düşük olduğunu gördüm. Artık meslektaşlarımın en büyük şansı KPSS.. Özele güvenilip asla bu bölüm okunmaz. Umarım konu sahibi meslektaşım atanır ve gönlünden geçen olur. Başarılar dilerim.
    Özellikle yeni atananlar kendini geliştirmeye daha hevesli ama ben batıda görev yapıyorum ve buradaki çoğu personelin umurunda bile değil yeni gelişmeler. Lisede görev yapıp da yeni sistem hakkında fikri olmayan PDR'ciler var batıda. Daha önce yazdığımın da arkasındayım. Bölümün en büyük düşmanı yine aynı bölüm çalışanlarıdır.

• KPSS

Özel sektörde iş bulmak istiyorsan çok alımlı bir kadın olman lazım, ne yazık ki durumlar böyle.

Moralini bozma ama senin gibi milyonlarca insan var.
  • Hocam ben de PDR son sınıf öğrencisiyim. Bu sene bireysel danışma uygulaması dersinde gerçekten yetkin bir hocadan temel düzeyde BDT eğitimi aldım atanamazsam yapmayı planladığım özel bir eğitim kurumunda çalışıp oradan elde ettiğim gelirle BDT eğitiminde kendimi ilerletip danışman olarak çalışmak. Gerçi atanırsam da bu yönde bir planım var fakat atanırsam yapar mıyım bilmiyorum.

Hocamızın bize bireysel olarak verdiği tavsiye alanda gerçekten yeterli düzeyde danışman yok. Dediği gerçekten doğru özel eğitim kurumlarını sosyoloji felsefe grubu mezunları işgal ediyor o kurumlara talep çok fazla arz gerçekten çok düşük. Hakkımızı alamıyoruz neden iyi bir terapist/danışman olmayalım?

Atanamadıysanız iyi kötü bir eğitim kurumunda iş bulup, kendinize uygun terapi yaklaşımının masraflarının en azından bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Şuan ki dernek başkanımız bu dönemde somut olarak gerçekten işe yarar bir şeyler yapar ve özel sektörde alan dışı talanını engellerse en azından bir nebze rahatlarız. Eğer Oğuz Özat döneminde de bu sorun çözülmezse özel sektörde sittin sene kendi özlük haklarımızı verecek iş bulamayız. Bu dönemde derneği desteklemek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimsiz Adam -- 12 Ocak 2020; 22:8:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Skayn kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, alanı yakından tanıyan ve savunan bir insan görmek çok güzel. hem lisans yıllarında hem boş zamanımızda farklı türden kitaplar okuyup alanda kendimizi donatmaya çalışıyoruz. kpss çalışıyorum atanmak için ama bu yıl yapamazsam kpss devri benim için kapanacak.
  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum. hocam şu an kpss çalışmaya ağırlık verdim. bu görüştüğüm kurum moralimiz bozunca. ama sınavdan sonra herhangi bir işe girip eğitim almayı planlıyorum. eğitimler çok pahalı 5000 civarı :(
  • Merhaba. Ben de psikolojik danışmanım. Yakın zamanda kpss gibi bir bela ile uğraştım. Açıkçası ben rehber öğretmen olarak çalışmak yerine yüksek lisans ve ücretli eğitimler alarak devam etmek istiyordum. Ama ne yazık ki özelde iş bulmak gerçekten zor. Kurumlar az elemana az maaş ile çok iş yaptırma peşinde olduğu için benim kabul edebileceğim bir şey değildi. Ben de bir yıl sınava hazırlanıp atandıktan sonra hem mesleğimi yapıp hem de kendimi geliştirmeye devam etmeye karar verdim. Ve istediğim puanı, sıralamayı elde ettim. Atanmak için bu kadar çabaladıktan sonra belli bir süre sonra istifa etmeyi düşünüyorum. Elbette hayat ne getirir bilemem ama istediğim eğitimleri alabilirsem planlarım bu yönde.

Bizim alanda ortalama çok yüksek olduğu için muhakkak belli bir seviyede ders çalışmak gerekiyor. Çok çalışabilen bir insan olamadım hiçbir zaman. Ama hedefim çok netti. Siz de sınav olmazsa diye düşünüp alternatif bir plan bulmak yerine bence sınava odaklanabilirseniz daha iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Çünkü alternatif olduğu zaman insan asıl hedefine bağlılık yaşamakta zorlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADACCB9F8 -- 12 Ocak 2020; 22:58:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kedikitapkahvesever

kesinlikle katılıyorum. hocam şu an kpss çalışmaya ağırlık verdim. bu görüştüğüm kurum moralimiz bozunca. ama sınavdan sonra herhangi bir işe girip eğitim almayı planlıyorum. eğitimler çok pahalı 5000 civarı :(
    Hocam ömür boyu özel eğitim kurumunda emeğimizin karşılığını almadan çalışmak gerçekten can sıkıcı olabilir ama o kurumları bir basamak olarak görürsek bizi sömürmeleri daha az canımızı acıtır. Köprü dayı misali. Hakan Türkçaparın BDT eğitimlerini araştırabilirsiniz.

• teşekkür ederim hocam. nasıl çalıştınız peki ben de çok çalışamıyorum . alanda zorlanıyorum en cok da
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedikitapkahvesever

teşekkür ederim hocam. nasıl çalıştınız peki ben de çok çalışamıyorum . alanda zorlanıyorum en cok da
    Hiçbir zaman aynı verimde çalışamadım. Haftalarca ders çalışmadığım oldu. Ama sürekli çalışma programı yaptım. Aylık hedefler koydum. Hangi derslerin ne zaman bitmiş olması gerektiğini gördükçe kalkıp bir şeyler yaptım. En verimli zamanlarım kütüphanede çalıştığım ve sınava bir ay kaldığı günlerdi. Evde yapamıyorsanız kesinlikle kütüphaneye gitmenizi tavsiye ederim. Ben daha önce gitmediğime pişman olmuştum.

Alanı pegemden çalıştım. Konu çalışırken önemli yerleri çizdim. Bir konuyu bitirdikten sonra üç farklı soru bankasından soru çözdüm. Bilmediğim, kitapta yazmayan bir bilgi çıkarsa kitabın kenarlarına yazdım. Karıştırdığım ve bir daha görsem çözemeyeceğimi düşündüğüm soruları kestim ve biriktirdim. Tüm konuları bitirdikten sonra da ders denemelerine geçtim. Küçük bir defter yaptım. Şıklarda veya soru kökünde farklı bir kavram gördükçe deftere yazdım. Yanlış çözdüğüm, boş bıraktığım sorularla ilgili yine deftere notlar aldım. Sonra da yazdıklarımı sık sık tekrar ettim. Soru bankalarından topladığım soruları tekrar tekrar değerlendirdim.

Sınava iki gün kala alan kitabını açtım, çizdiğim yerleri ve kenardaki notları ezberler gibi tekrar ettim. Yanına aldığım notlar, kestiğim sorular ve özellikle tuttuğum defter çok işime yaradı. Hatta arkadaşlarıma da fotoğrafını atmışım, en az iki soruyu benim defterden yapmışlar 😄 Soruları iyi analiz etmek gerekiyor. Özellikle denemelerdekileri.

Alanı çok kısa zamanda halletmek zorunda kaldım. Son aylara kalmıştı çünkü. Ama yetişmeyecek korkusuyla en verimli çalıştığım dönemdi. Sizin zamanınız daha çok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.