Şimdi Ara

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ?

(En Son Oy Tarihi: 31.8.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AD1C0BD9B

Kafama takıldı zaten muhtemelen satarım. Malın kölesi olmak değil de mesela ben aracı biliyorum ve değişimi umursamam ancak satacağım zaman karşıdaki insanın aklına şüphe düşebilir . Şahsen ben tanımadığım bir arabayı alırken servise baktığımda bu tür bir değişim varsa direksiyon yada şanzıman almak istemem. O yüzden aracın değer kaybına uğradığını düşünürüm. Satarken de kesinlikle söylenmesi gerektiği kanaatindeyim.
    Atıyorum yolda giderken alt takımın aldığı bir darbe bile benim arabada değişen parçalara zarar verebilir.

Riske atmamak için iki parçayı da değiştirdiler ki parça+işçilik 8 bin liraya geliyor neredeyse,garanti sağolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Şehir içi binmeye sorunsuz olur diye Toyota aldım. Önceden 2. Aracım golfü tekrar golf alacaktım ama biraz endişe ettim 2-3 tane 2. El denedim vitesleri çok hoşuma gitmedi biraz da pimpirikliyim. Gittim sıfır corolla aldım uzun soluklu bineyim diye 10.000 bakımı yaptırdım 20.000 e geldi km başladı sağdan soldan sesler . Sol kapı bir yandan ses yapıyor hadi onu geçtim de direksiyon resmen dans ediyor. Gıcır gıcır.

Ses ilk geldiğinde servisi aradım yarın getirin dediler. Ne hikmetse ses kesildi. Servise giderken de ses yoktu. Usta bindi arabaya tur attık. Baktık ses yok. Abi ses geldiğinde gel dedi. Tekerlere hava bastı arabayı teslim etti. Servisten çıkınca 100 m gitmedim başladı yine ses yapmaya. Tekrar döndüm aracı servise koyarken motoru kapatmadan hemen önce dahi ses yapıyordu . Ustam gel dedim bu kez ben bindim yine şıktık yine ses yok. Sinirlendim ben de ustam 1 tur daha dedim. Allahtan ses yaptı da ikna edebildim . Ama düşünüyorum da 20.000 km 6 aylık bir araçtan böyle ses gelmesi üzücü .

• Beklenti ücretsiz değişim yönünde olurdu.

Ancak garantisi bitmiş bir aracın arızalanan parçasının ücretsiz değişimi zorunluluk değil.

firma bu tip bir durumu size hissettirmeden ücretsiz şekilde değişmeyi düşünmüyorsa, müşteri memnuniyetini, yetkili serviste bakılmasının herhangi bir avantajının olmadığını insanlara anlatmak istiyorsa 1000 tl isteyebilir.

böyle bir durumda yetkili servise gitmeyi bırakır, özel serviste yarı fiyatına bakımlarımı yaptırırım.

parçayı da 200 tl ye alır takarım.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Bundan sonrası için yetkili servise gideceğimi düşünmüyorum zaten hocam. Çok daha ekonomik. Araçta olur da sorun çıkarsa, iyi niyet garantisini her yerde duyuyoruz diye gidiyordum. Ders oldu diyebilirim.

Ayrıca dışarıda bakım, akü, balata değişimi yapsam sıfır parça fiyatı çoktan yanıma kar kalırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Bundan sonrası için yetkili servise gideceğimi düşünmüyorum zaten hocam. Çok daha ekonomik. Araçta olur da sorun çıkarsa, iyi niyet garantisini her yerde duyuyoruz diye gidiyordum. Ders oldu diyebilirim.

Ayrıca dışarıda bakım, akü, balata değişimi yapsam sıfır parça fiyatı çoktan yanıma kar kalırdı.
    Evet, aradaki fark ile çok rahat bu tip arızaları yaptırabilirdiniz. Yetkili servisin hiç bir artısı yok demiyoruz tabi, ancak bu kadar basit bir parça değişiminde bile konunun 1000 tl istenmesine gelinmesi üzücü.

Geçmiş olsun hocam
  • 1-Garanti kapsamında ücretsiz değişim yapılması,
    2-Garanti kapsamında değerlendirmeye alınmıyorsa (zihnimde marka eksi alır) ücreti dahilinde yenisi ile değişim yapılması,
    3-Ücretli veya ücretsiz değişimden sonra aynı sorun tekrarlar ise olaylar olaylar..

Siz de bu yolları takip edin. ilk bozulma da servis çalışanının sözlerini büyütüp gereksiz gerginlik yaratmayın.
  • garantim devam ederken ayna gevşemişti. bi sıksınlar diye götürdüm. abi sürtmüşsündür diyor ısrarla yoksa gevşemez bu. ya dedim sürtmedim, bak hasar da yok. sürtsem de 2 dakikalık bi iş, sıkıver yani ne olmuş.

iyi niyette de onların insafına kalıyorsunuz, kesin iyi niyete sokacaklar diye bir şey yok. yazışmalar filan oluyor genel merkezle.

o yüzden güvenceyi hissedemedim, 3. bakımı kendim yaptırdım. ama otomatik olsa mecbur gidecektim, aracım seat.

vag grubunda hem garanti kısa -2 sene- hem de servisin yaklaşımını sevemedim pek. renault'ta filan daha memnun olanlar var gördüğüm.

sizin olayda garanti varsa ücret almamaları lazım. ama garanti bitmiş ve servis bakımlıysa benim vag grubunda da gördüğüm sizin servisteki gibi. iyi niyete sokup bir sizden bir miktar ücret alıyolar, genelde işçiliği. o yüzden kabul edilebilir bi teklif olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 30 Aralık 2019; 14:26:33 >
  • Garantiniz devam ediyorsa bence ücretsiz değişmeli.Onun haricinde yaptırıcaksanız da ben orjinali taktırmanız taraftarıyım.
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Benim de Ford'da benzer maceralarım oldu.
    Sıfır alırken +2 yıl uzatılmış garanti yaptırmıştım. Parçanın % 20 yada 25' ini benim karşılamamı içeriyordu.
    Değişim için garanti onayını verdiler, 15 gün sonra parça gelince değişime çağırdılar. Gittiğimde genel müdürlüğün % 100 garantiye soktuğunu ücret ödemeyeceğimi söylediler.
    Bir keresinde de yıllık bakımda aracı yıkadıklarında kılcal çizikler oluştuğunu farketmiştim. Bakımdan 1 hafta sonra memnun musunuz diye arayıp sorduklarında öylesine bahsettim, hemen telafi edelim dediler. Nasıl olacak dediğimde, müsait olduğunuzda aracı getirin pasta cila yapalım dediler.
    Arabayı bıraktığımda da bir üst sınıf ikame araba verdiler.
  • commandostigre kullanıcısına yanıt
    Buradaki yorumlara göre satış sonrası Ford'da baya müşteri lehine gibi. 508 almadan önce Kuga bakmıştım şuan o zamanlar geliyor aklıma

• Memnun olanlar servis isimiyle belirtseler guzel olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Parça fiyatını sizden istiyolar belli ki
    yazacaktım...
  • deleted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matenon -- 10 Şubat 2021; 16:44:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın 3 sene yağ ve filtresinin serviste değişip kazık yenmekle dijital klima kontrol paneli bozulması arasındaki ilişkiyi çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zed

Yazılı olarak "kusur bizim ama şu kadar ücret ödemeniz gerekiyor" diye kağıt alın, doğru tüketici mahkemesine....

Alıntıları Göster
    Vermezler kolay kolay o kâğıdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransız arabasından bu kadar olur fabrika hatalı olduğunu kabul edip de ücretli değişim olması çol ilginç ALLAH daha büyük masraf vermesin.

• Firmalar araç satışları düştüğü için artık parça,işçilik ve bakımdan telafi etmeye çalışıyorlar.

• Hocam bence 200 TL verin sanayide yaptırın. Garantisi bitmiş bir ürün için uğraşmayın, mantıken haklısınız belki ancak yasal bir geçerliliği yok. Hemde 800 TL yi servise kaptirmamis olursunuz. İlla 1000 e tamamlamak istiyorsanız 500 TL lik Peugeot ya 300 TL likde servise sovebilirsiniz. (Saygı çerçevesinde)

• Konuya girmeden araç Peugeot dur diye tahmin ettim. Yine beni yanıltmadı.

• Aldığının ertesi günü de bozulabilir elektronik sonuçta önemli olan satarken kaç yıl garanti veriyorlar garanti süreleri varmı garanti yokmu, garantisi neden olmaz, bence bu konuda bazı açıklar var ve kullanıyorlar 5 yıl garanti olmalı bir araçta

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.