Teoride bahsedilen 20kg lik peletin külü 100gr geliyor lafi pratikte ne kadar dogru?
100gr pelet kulu hacmi ne kadar?
Yukardaki hesaba gore ayda 1 ton ortalama pelet yakiliyor. Gunluk 35 kg yani... o halde hergun paket paket pelet yuklemesi yapiliyor dogru muyum?
peki bu durumda gunluk bosaltim da yapİlmasi gerekiyor mu?
Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Arkadaşım öncelikle pelletin külü aynen odun veya mangal yaktıktan sonra kalan kül gibi,tabi doğru pellet için .
Size çok basit bir örnek vereyim,pellet sobasında günlük yaklaşık 15-20 kg arası pellet yakıyoruz.Sobanın içerisindeki küllük litre bazında düşünürsek 1,5 litreyi geçmez,6 günde ancak doluyor.Bu sobada günlük temizlik elektrik süpürgesi ile sadece bir kaç saniye sürer.
Kazan olayına gelince ,günlük 50 kg yaksanız bir hafta kül almasınızda sorun olmaz,sadece Kozlusan dik kazanlardan Slimpel de temizlik için bir kol var onu aşağı yukarı 2-3 kere hareket ettirmeniz yeterli. Yok ben ellemek istemiyorum hiç derseniz Propel tüm temizlik ve kül çıkarma işini de kendi yapıyor.Haftada bir kere kül kovasını boşaltmanız yeterli.
Çıkan külü ne yapacagız derseniz ister çöpe atın,eger eviniz bahçeli ise topraga karıştırmanızı tavsiye ederim,çimler için mükemmel..
levyeli slimpel'e gore,pellet takviye aninda kolunun 1-2 defa asagi,yukari zahmetinin otesinde ne turden eksileri var ?
neticede kul haznesi her ikisindede manuel arindiriliyor.
Öncelikle dediğin gibi propel levye kol ile yaptığın yukaru aşağı hareketini kendi otomatik olarak yapıyor,dikey boruları temizliyor.Yatık kazanlardaki harbileme işlemi gibi.Bunun yanında Slipel de kapağı açıp külleri kendin dışarıya alıyorsun gelberi ile,propelde ise yan tarafında görünen kül kutusuna kendisi çıkarıyor külleri.
En önemli farklardan biride verimlilik Propel silimpel e göre %8-10 daha verimli yakıyor.Birde propelin stokeri daha fazla pellet alıyor.Hatta extra stoker yaparsan yanına kazanın yanına 15 gün uyrama.Kül kutusunu büyük 1 ayda uyramasan olur.
Tabi arasında fiyat farkıda bayağı var.
Propel tam zahmetsiz bir kazan..
lalem16 pm attım, dönebilirsen çok sevinirim.
Evi pelet ile ısıtmayı düşünüyorum ama pelet yakıtı bulamadım İstanbulda.İstanbul dışında olanlar da ise kargo ücreti yüksek.Yokmu istanbulda pelet satan yer?Nasıl bir ülkede yaşıyoruzki peleti yakıt olarak düşünmüyoruz?Avrupada pelet kullanım oranı çok yüksek.Bizde ise satan yer bile bulunamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: loko
Evi pelet ile ısıtmayı düşünüyorum ama pelet yakıtı bulamadım İstanbulda.İstanbul dışında olanlar da ise kargo ücreti yüksek.Yokmu istanbulda pelet satan yer?Nasıl bir ülkede yaşıyoruzki peleti yakıt olarak düşünmüyoruz?Avrupada pelet kullanım oranı çok yüksek.Bizde ise satan yer bile bulunamıyorum.
loko selam,biraz yoğun olduğum için arayamadım.İzmir 'den 1 ton pelleti İstanbul'a 300 TL nakliye istiyorlar.600 +300 yani İstanbul teslim 900 TL.
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
quote:
loko selam,biraz yoğun olduğum için arayamadım.İzmir 'den 1 ton pelleti İstanbul'a 300 TL nakliye istiyorlar.600 +300 yani İstanbul teslim 900 TL.
Haftaya Telefon ederim size o zaman.Nakliye kapıya kadarmı geliyor yoksa Ambar teslimmi?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
quote:
Haftaya Telefon ederim size o zaman.Nakliye kapıya kadarmı geliyor yoksa Ambar teslimmi?
kapıya kadar gelir,indirme taşıma size aittir.Kargo değil ,ambar.Kargo deli para..
Kozlusan pelet sobasına 10mm Çam pelet kullanabiliyormuyuz?Kullanamıyorsak kaç mm pelet olmalı?
quote:
Kozlusan pelet sobasına 10mm Çam pelet kullanabiliyormuyuz?Kullanamıyorsak kaç mm pelet olmalı?
İdeali 6 mm,ama 8 mm likte kullanılabilir.10 mm olmaz. sıkıntı yapabilir.
,firsat yerini bulmusken su kurnazligiyla kakalayiveririz....
pelet yakıt fiyatları Türkiyede oturmuş değildir. değişik karışımlı pelet üretimleri mevcuttur, tarısal ve ormansal olarak iki farklı üretim mevcuttur, odun peletinin yaz ve kış fiyatı farklılık gösteriyor yazın ham maddenin nem oranının düşük olması maliyeti düşürüyor, kışın ham maddenin nem oranını yüksek olması kayıp yarattığından yüksek oluyor, odun peletinin yaz fiyatı 410 TL + KDV kış fiyatı 450 TL + kdv dir, piyasada değişik karışımlı peletler mevcuttur, fiyat konusunda odun peletiyle karıştırlmamalıdır, pelet fiyatı odun ile kömür arasında fiyat piyasası olacaktır, Güncel pelet fiyatlarımızı; www.mesmarket.com adresimizden baka bilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: serpelet
yatırımlarımız hızla devam ediyor 2013 te 3 ve 4 ünçü üretim tesisimizde üretime başlatıyoruz yeni tesislerimiz bursa ve denizli hedefimiz 7 bolge 9 üretim tesisi amacımız peleti türkiyede ucuza mall edip herkesin bu yakıtı kulanmasını saglamak hem cevre için insan saglıgı için hemde ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. aynı zamanda yeni markamız biyopel olarak pelletin yanında birde özel tasarımımız sayesinde her türlü pelleti hatta toz kömürü dahi yaka bilen özel tasarımlı pelllet sobasınıda üretimize dahil ettik sobamız yaklaşık 4 aydır deneme ve test aşamasında olup olumlu neticeler vermiştir artık insanlar türkiyede bu sobalarıda rahatlıkla kullana bilecek ve kullanıcılar yakıtını nereden alacam diye düşünmeyecek sobamız hertürlü pellet-pirina , cekirdek,fındıkkabugu,ve toz kömürü dahi yakmaktadır.5 yıllık bilgi ve birikimlerimizle sektördeki hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı ve iş birlikteligi yaptıgımız arkadaşlara teşekkürler durmak yok yola devam firmamız türkiye ve dünya genelinde her türlü pelet üretimi ile ilgili iş birligi ve yatırıma acıktır.irtibat telefon serkan kurtçu 0542 644 28 22 - 0533 088 91 40
daha net Fotograf koyabilirmisiniz?
Pelletin ortalama kalori değeri ve fiyatı ne kadar?
@serpelet
bu denilenleri savunan mucizenin video link'i varmi ?
quote:
videosunu mail adresiniz varsa gondere bilirim
burdanda video yukleseydin forumdashlar faydalanirdi. !!! pm attim,beklerim !
quote:
videosunu mail adresiniz varsa gondere bilirim
videoyu aldim,izledim,gercekten ciddi bi calisma var ! bu sunum nerde yapiliyor,firsatim olursa yakindan gormek isterdim. video icin izin verirsen foruma yuklemeyi denerim.