Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoş geldin İbrahim,hayırlısı olsun.İbrahim Doğaç pellet in yetkilisidir. Pellet konusunda ne bilgi isterseniz sorun,pellet üretimi konusunda profesyoneldir.
  • soguk günlerde pellet sobasının başında sıcacık nargile keyfi
  • serpelet @

bu 1,2,3, modeller uretiminizdemi ?
  • serpelet @

gayet guzel,ozellik bilgilerini lutfen bidirirmisiniz.
    uretim bandinizin kapasitesi nedir ?
  • bu model soba olursa ilk etapta haftada 4 adet talebe göre istenilen sayıda üretim bantını arttıra biliriz

PELLET yakıtlı soba vs.
  • bu model olursa haftada 4 adet tabi bu talebe göre talep cok olursa üretim bandımızı ona göre ayarlaya biliriz istenilen soba sayısı ve talebe göre üretimi hızlandırırız.

PELLET yakıtlı soba vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

biyopell olarak pellet sobası imalatımız devam etmektedir istenilen modelde özel üretim yapabiriz modeli siz secin hayel edin biz gercekleştiriz
    model 1

PELLET yakıtlı soba vs.

bu Model çok güzel duruyor.Güzel dizayn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

biyopell olarak pellet sobası imalatımız devam etmektedir istenilen modelde özel üretim yapabiriz modeli siz secin hayel edin biz gercekleştiriz
    model 1

PELLET yakıtlı soba vs.

bu Model çok güzel duruyor.Güzel dizayn.

Ben sadece!!!!

• turkce sormama ragmen anlasilir bilgi yazilmama direnisi suruyor.
    bu sobalar eger sanayi sir degillerse,piyasa ticari amacla suruleceklerse,estetik gorunum fotolarinin otesinde teknik ozellik denilen aciklamari olmasi gerek.CE,TSE belgeleri varmi?
    uysallidan tavirlari birakip lutfen izahat getirin.eger bunlar yoksa,balon ucurmaktan vazgecin.
    burasi bilgilendirme amacli ciddi bir topic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

turkce sormama ragmen anlasilir bilgi yazilmama direnisi suruyor.
    bu sobalar eger sanayi sir degillerse,piyasa ticari amacla suruleceklerse,estetik gorunum fotolarinin otesinde teknik ozellik denilen aciklamari olmasi gerek.CE,TSE belgeleri varmi?
    uysallidan tavirlari birakip lutfen izahat getirin.eger bunlar yoksa,balon ucurmaktan vazgecin.

Katılıyorum burası bilgilendirme amaçlı bir ciddi bir topic bende uzun zamandır takip ediyorum.
    Aynı konu ve kişi üzerine agresif ve anlamsız yazılarınız beni rahatsız ediyor. Bu insanlara söylemek istediğiniz birşey varsa direkt söyleyin yoksa da hodri meydan ıvır zıvır işlerini bırakın, amatör veya profesyonel belgeli veya belgesiz biz bu çalışmaları görmekten memnunuz, alırız almayız o bize kalmış...

• quote:

Herhangi bir torna ve benzerleri küçük bir atölyede yapılabilir şeyler tamam herşeyi on numara olmayabilir ama yapılabilir illada CE olacak TSE olacak diye bir kaide yok. Olursa fena mı olur tabiki hayır belgeli olursa daha kaliteli işler çıkar.
    Adam üretir faturasını keser ve satar beyenen alır beyenmeyende almaz.
    Anadolu da bir çok küçük sanayide buna benzer şeyler çokça yapılıyor illa pelet sobası için demiyorum bir çok üründe yabancı markaları taklit edebilen veya kendisi baştan üreten çılgın ustalar var.

Bu ustaları da tebrik etmek lazım ayrıca

• Arkadaşlar olay iyice uzadı gitti,bir nokta koyalım.

Ben bu konuyu açtığım zaman Pellet sobasının çok basit yapıda bir şey olduğunu düşünüyordum,ama kazın ayağının öyle olmadığını da öğrendim.Bu sobayı yapmak çelik yapısı olarak çok zor değil,ama gel gelelim 2 adet fan ve yükleyici rediktörü Türkiye de 3-5 tane nasıl bulacaksın,ben söyleyeyim İspanya ,İtalyadan Min.150 şer tane getireceksin.Bunun üstüne yazılım vs. Bu arada pellet öyle at içine sobanın yatsın olmuyor.Modülasyon şart.

Bunlara istinaden yapılamaz mı,yapılır tabiki de,450 adet motor ,kontrol kartı,ilk tasarım çizimleri ,metal işleri vs. 50 000 € yu harcarsın, sonrada satışa sunup beklersin,paranın geriye gelmesini.

1-2 tane yapsan sobanın maliyeti İthal ürünün piyasa satış fiyatının bile üzerinde çıkar.Bu işi yalamış yutmuş Kozlusan bile 3 yıllık çalışma sonunda ürünü piyasaya sunabildi.Kaldı ki bizim bahsettiğimiz sermayesek rakamlar onlar için bir hiç.Yazılımı veya kontrol akrtı deseniz zaten ellerinde bilği ve teknoloji birikimi var.O halde bile şu an İthal olan Zibro ile arasında %30-40 fark var ancak.Size bu fark çok iyi gibi gelebilir ama şunu göz ardı etmeyin ki Zibro nun sobası İtalya dan geliyor,ve adet olarak çokta yüksek satış rakamları yok.Zaten piyaada şu an rekabet şartları oluşmuş değil.İşin gidişatı hızlandımı pazara yeni oyuncular girecektir.Hele birde Çin li geldimi,Türkiye eki üretim fiyatının altına bile gelebilir.

Yani sözün özü kimse alınmasın ama bu iş o kadar kolay değil,2 resim koymakla olmuyor.İşin ticaret ayağı öyle değil.Ha bende para çok yapalım diyen varsa gelsin yapalım.Bende akıl çok,donelerde var,ticaret desen zaten içinde cebelleşiyor,macera arayan varsa buyursun gelsin.

Şu an bu sobayı kullanmak isteyene tavsiyem Zibro ve Kozlusan,gerisi macera...

• quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

quote:

Katılıyorum burası bilgilendirme amaçlı bir ciddi bir topic bende uzun zamandır takip ediyorum.
    Aynı konu ve kişi üzerine agresif ve anlamsız yazılarınız beni rahatsız ediyor. Bu insanlara söylemek istediğiniz birşey varsa direkt söyleyin yoksa da hodri meydan ıvır zıvır işlerini bırakın, amatör veya profesyonel belgeli veya belgesiz biz bu çalışmaları görmekten memnunuz, alırız almayız o bize kalmış...

italya,cek,cin, ve bulgaristan peletle isitma urunlerinin ticari pazar ortamim var,son donemde kozlusanda yer aldi.
    tuketici urunu ediniyor,bi yerde takiliyor,bilgi ariyor,yok.urunun arkasinda kimse yok.
    iste bu noktada kozlusanin web uzerinden bilgilendirme farkliligi TR harici yabanci forumda konu ediliyor,urun marka olarak agirlik kazaniyor.
    1 ila 2 bin € uzeri vereceksin,estetigi hos,teknik ozelliksiz,standart belgesiz islere tamamdir diyerek harcama yapacak musteriler nerde?
    ihracat amacli alici oldugumu dusunelim bu onemsiz detaylari,nasil olsa anlayan yok varsayilim,memnunuzda,ama bu is boyle sempatik olsun diyerek her ulkeye bu sekilde giris yapamaz,saygilar !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 6 Şubat 2013; 19:56:51 >

• bu firma yapmışhttp://www.peletsoba.com/ hemde İzmir de gidip görülebilir bazı arkadaşlaraa yakın mesafede. seri üretime geçince dahada hesaplı olacağını söylediler.

PELLET yakıtlı soba vs.

resimde mantık görünüyor. Turgutlu da . Salihli de Nazilli de Demirci de Alaşehir de bunlar benim bildiklerim stoker kazan vb. şeyleri tam otomatik olarakda çalışanlarını üreten arkadaşlar var. Sahinden-com da araştırın yazılım ve elektronik kart konusunu hesaplı alabilceğinizi görürsünüz zaten diğer aksamları Türkiye de mevcut illa zibro gibi olmaz ama Tr bu iş de hesaplı ve rantabil yapilabilir. (bu iş yerli araba mevzusuna benzedi Yaparız yapamayız diyenler gibi)
    Biz kendi gücümüzün farkında değilizhttp://e-manisa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=27032&mode=thread&order=0&thold=0 örnek bu insanlara imkan vereceksin bak neler oluyor.
    Zibro neticede ithal yurtdışına döviz gidiyor bizim kozlusan veya başka yerli firmaları desteklememiz daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Birde bu konu yakma sistemleri üzerine daha çok gelişti Türkiye de pelet ve sorunları gibi başka bir konu mu açsak nasıl olur.
    (mesala Türkiye de pelet üretmek ne kadar mantıklı hammadde sıkıntısı had safhada gibi görünüyor ben pelet üretiyorum diyenlerden kime sorsak şuan veremeyiz falan filan bir sürü şey söylüyorlar hammadde yok adamların elinde. makina parkuru kurmuş bir sürü yatırım yapmış !!! )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihli7 -- 6 Şubat 2013; 19:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: salihli7

bu firma yapmışhttp://www.peletsoba.com/ hemde İzmir de gidip görülebilir bazı arkadaşlaraa yakın mesafede. seri üretime geçince dahada hesaplı olacağını söylediler.

PELLET yakıtlı soba vs.

resimde mantık görünüyor. Turgutlu da . Salihli de Nazilli de Demirci de Alaşehir de bunlar benim bildiklerim stoker kazan vb. şeyleri tam otomatik olarakda çalışanlarını üreten arkadaşlar var. Sahinden-com da araştırın yazılım ve elektronik kart konusunu hesaplı alabilceğinizi görürsünüz zaten diğer aksamları Türkiye de mevcut illa zibro gibi olmaz ama Tr bu iş de hesaplı ve rantabil yapilabilir. (bu iş yerli araba mevzusuna benzedi Yaparız yapamayız diyenler gibi)
    Biz kendi gücümüzün farkında değilizhttp://e-manisa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=27032&mode=thread&order=0&thold=0 örnek bu insanlara imkan vereceksin bak neler oluyor.
    Zibro neticede ithal yurtdışına döviz gidiyor bizim kozlusan veya başka yerli firmaları desteklememiz daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Birde bu konu yakma sistemleri üzerine daha çok gelişti Türkiye de pelet ve sorunları gibi başka bir konu mu açsak nasıl olur.
    (mesala Türkiye de pelet üretmek ne kadar mantıklı hammadde sıkıntısı had safhada gibi görünüyor ben pelet üretiyorum diyenlerden kime sorsak şuan veremeyiz falan filan bir sürü şey söylüyorlar hammadde yok adamların elinde. makina parkuru kurmuş bir sürü yatırım yapmış !!! )

6mm lik Çam odun peleti bulana kadar nekadar araştırdım bilseniz.Dediginiz gibi herkes Makinasını almış kurmuş fakat Odun da sıkıntı oluyor.Saf çam odun peleti nerdeyse hiç bulunamıyor.Eger türkiyede Pelet soba kullanalar çogalarsı o zaman Pelel yakıtı üretenlerde çogalır diye düşünüyorum.

• arkadaşlar görüyorumki forum sitesindeki herkes pelet sobasını seviyor ama enbüyük endişe talaştan üretilen curuf olmayan külü olmayan pelet bulmak Biz sade çam talaşından veya çam odununu parçalayıp kurutup pelet yapacak ekipmana sahibiz şu anda makinalarımız son model bilgisayara baglı otomasyon sistem kahl markadır Türkiyedeki pelet sobalarını toplasan 200 adet etemez bunun ihtiyacı olan pelet bize göre miktar olarak yaklaşık 400 ton yapar bizim şu andaki kurulu kapasitemiz sade çam talaşı için aylık 1000 ton dur yılık 10000 tondur buda yaklasık 5000 pelet sobanın ihtiyacını görür sizler peleti düşünmeyin en iyi sobayı veya kazanı almaya bakın.
    sitemizi yeniliyoruz yakında imalatla ilgili video ve görselleri takip edebilirsiniz.
  • Bu arada söylemeyi atladım peletimiz 6 mm olup dogaç - dogal yakıt markalıdır.
  • quote:

bu firma yapmışhttp://www.peletsoba.com/ hemde İzmir de gidip görülebilir bazı arkadaşlaraa yakın mesafede. seri üretime geçince dahada hesaplı olacağını söylediler.

PELLET yakıtlı soba vs.

Arkadaşım resmini koyduğunuz soba İtalyan tasarımı ve şu an Zibro nun birebir aynısı sistemdir.
    Sizin ve Serkan nın bahsettiği soba ise muama malesef.Pellet öyle kömür vs. gibi yakılamıyor.Kovalı sobaya doldur olmuyor.Otomasyon şart.Konu şu kadar net ,otomasyon olmayan sistem stokersiz kalorifer kazanı, otomasyonlu pellet sobası ise tam otomatik stokerli kazandır.

Kaldı ki o bile yeteresiz kalıyor,Pellet için modülasyon olmazsa olmaz.Kömürlü kazanlarda pellet kullananların en büyük şikayeti çıra gibi yanıp gidiyor.İşi biraz anlayanlar ise kazanın yakıt verme ve hava ayarlarını oynayarak biraz daha verimli kullanıyor.Ama yinede asıl olan modülasyon.

Birde bu sahibinden com vs. de nereden buluyorsunuz kart vs. çözemedim.

Pellet üretimi konusuna gelince,çerden çöpten pellet yaparak olmuyor bu işler bunu anladık bu süre içinde.Odun pelleti isteyen arkadaşlar Doğaç pellet veya Trabzon Biopel den temin edebiliriz. Şu anki sıkıntı nakliye malesef.

Ton başına kamyon bazında 150 TL leri buluyor,Ege,Marmara ya,(20-25 ton olarak) Bireysel alımda ise Ambar fiyatları ton başına 250-300 TL. İzmir ve çevresinde biz tedarik edebiliyoruz.Bizden pellet soba veya kazan almış olamasa dahi ürünün tanıması,referans açısından temini konusunda hizmet veriyoruz.Şu anda pellet satışından para falanda kazandığımız yok.Tamamen yaygınlaştırmak adına çalışıyoruz.

İthal pellete gerek yok aslın da ,sadece üretene hakkını vermek ve teşvik etmek lazım.Türkiye de yapılan en büyük yanlış ve haksızlık MDF veya Prinadan yapılan pellet ile odun pelletini aynı kefeye koymaktır.MDF ve Prina son noktası çöptür,hatta elinde bulunanın başına beladır.Hammadde maliyeti max. ton başına 50 TL değil.Hatta MDF nin yakılması kadar çevreye verilebilecek kadar büyük zararda yok.Ki zaten yasaklanıyor.Yasalar tam işlese bırakın 50 TL ye satılması,çıkan atığı bertaraf etmek için üzerine para vermeleri lazım.MDF tozu ve prinayı hiç bir işleme tabi tutmadan direk presleyip pellet yapabilisiniz.Zaten üretimin büyük bölümünde bu hammaddelerin kullanılmasının sebebide bu.

Gelelim odun Pelletine,şu an odun talaşının fiyatı 175 TL leri bulmuş durumda,bu da yetmiyormuş gibi talaşı temin edebilmeniz için kereste fabrikaları vs. ile anlaşmanız gerekiyor,anlaşma şartı ise çıkan Talaşı yaz kış alacaksınız.Kışın 2 katına alayım,yazın istemem desenizde olmuyor. O zaman 2 çare var ya yaz kış alıp stoklayacaksın.Stok derken 500 ton Talaş stoklarsınız kaplayacağı alanı düşünün,tabi kapalı alan şart. Yada kışın oradn buradan dileneceksiniz.Eger ki büyük üreticiyim demek istiyorsanız Doğaç ve Biopel gibi öyle oaradan buradan toplamayla olmaz bu iş.Talaşı buldun maliyet ortalama diyelim ki 150 TL,bunu önce kurutma işlemine tabi tutmalısınız,aynı çimento fabrikalarındaki fırınlar benzeri,sonra yabancı madde,metal vs. ayrıştırma işlemi ve ardından malesef sadece profesyonel pellet preslerine girecek(4 ton/saat lik presin fiyatı 500 000 €) sonrasında paketleme vs. Tabi birde stoklama falan derken fabrika çıkış fiyatları toptan bazda 400-450 TL +kdv .

Şimdi MDF ve Prina pelleti ise 300-350 TL+kdv aradaki 100 TL bırakin yatırım maliyetini sadece hammade teminindeki fark kadar.

Buradaki en büyük sıkıntı ise nakliye,Ege ve Marmara da prina pelleti bol ve ortalamada ton başına nakliye 50 TL iken,Odun pelletinde bu fiyat malesef 150 TL.İşte fiyat makası burada açılıyor. 100 TL hammadde farkı,100 TL nakliye farkı rakam 200TL yi bulunca ki bu yaklaşık%40 fark demek.

Ha şimdi burada tercih kullanıcıya kalmış,is ,kurum, koku ve yüksek kül miktarını göz ardı edip 450-500 TL ye
    MDF veya prina pelleti ,yada Çevreci,kokusuz,düşük kül miktarlı Odun pelleti 600-700 TL aralığında.

Pellet sobası kullanacaksanız kesinlikle odun pelleti,gerisi hikaye.Kül is,pis le uğraşacaksan ve hiç bir güvenlik önlemi yoksa,otomasyon sıfırsa ,neden pellet sobası alacaksın ki.

Bu arada Pellet konusu tüm detayları ile yıllardır burada gidiyor.İkinci bir konuya gerek yok bence.Pellet soba kazan vs ile Pellet iç içe bir konu zaten.

İbrahim arkadaşımız buraya üretim tesisleri ile iliğili bir iki fotoraf eklerse,işin ne kadar ciddi yatırım olduğu anlaşılır.

• Peletin nasıl yakıldığını gayet iyi biliyorum 2,5 senedir hem kendim yakıyor hemde etrafıma tavsiye edip temin etmeye çalşıyorum.
    Linklerde kontrol paneli için tıklayıp inceleyinhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/ustok-7m-kalorifer-kazani-kontrol-paneli-52828901 ---- http://basakbil.com/ bunlar pelet sobası için olmayabilir ama uyarlanabilir veya bunu yapan firma yapabilir pelet otomasyonu.

-Sayın Mbirol sizinde bence öncelikle kozlusanı ve daha başka yerli olarak bu işi yapabilecek insanları desteklemeniz (Desteklememiz) lazım ZİBRO en iyisi olabilir ama İTHAL olduğu için Ülke menfaati için ilk tercih edilecek ürün değil bence Önce yerli malı. İzmir deki arkadaşlar düzgün yapamamış diyelim o zaman siz destek olun yol yordam gösterin ürün iyi bir hale gelsin yine siz satın zibro yerine
    - 175 tl ye nem oranı fazla olmayan talaş alabilirim adres verebilirmisiniz.

-Mdf tozu kötüydü bir zamanlar ama entegre tesislerin çoğu insan sağlığı için mdf imalatında organik bağlayıcı kullanmaya başladılar. O yüzden eskisi kadar kötü bir malzeme değil Kömür den iyi dir. Evlerde kullanılmayabilir ama bir sürü mandıra vb. işletmelerde ucuz kömür yakmaktan dolayı mdf den daha çok zarar veriyorlar doğaya.

-Pelet için orman bakanlığının yayınlarını yurtdışından üniversitelerin yayınlarını okudunuz mu hiç pelet de amaç artık biyokütledir. biyokütle olan herşeyden gerekli değerler sağlandıktan sonra pelet yapmak mümkündür. Bahsettiğiniz prina ve mdf de neticede biyokütlenin artık maddeleridir.

-Mdf ve prinana dan pelet yapmak ilk tercih edilecek hammaddeler değil ama Türkiye şartlarında böyle bir artık maddemiz var girişimci arkdaşlarda sağolsunlar değerlendirmişler.
    -Çam talaşından pelet üretenlerin içinde reçineyi ayrıştıran varmı reçinede soba için tehlikeli olmalı.

-Bu işte çok büyük üretici olmak çözüm değil zaten sizde bunu anlamışsınız çünkü nakliye insanın karşısına duvar gibi çıkıyor. Bu işte küçük çapta çevresinin pelet ihtiyacını karşılayacak kadar üretim yapan işletmeler daha rantabil. buda tek başına pelet değilde bir kereste ahşap işletmesi için ek iş gibi

-Aslında pelette en büyük sıkıntı tam bir orman ülkesi olmamız (bakanlık ve orman bölge müdürlüklerinin yayınlarına bir bakın) yangınlar azalır ağaç dikim işi hızlanırsa İnşallah bu iş olur. Fakat devletin bulduğu yeni kömür kaynakları kaya gazı çalışmaları (konya karapınar yeni bulunan kömür rezerviyle birlikte toplam 14 milyar tona çıkmıştır.) (http://ekonomi.bugun.com.tr/komur-rezervi-14-milyar-tona-cikti-haberi/221173/ ) bu işi devletin gözünde öteliyor gibi bu işe öncelikle devlet teşviği lazım nakliye durumundan da anlaşılacağı gibi fiyatlar çok kullanılabilir seviyede değil. Gerçi biyokütleden üretilen elektriğe en yüksek teşvik veriliyor. (tabii elektrik üretecek biyokütle bulursak biyokütlenin açılımıhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Biyok%C3%BCtle )

Arkadaşlar sizleri sıkmamışımdır İnşallah okuduğunuz için teşekkür ederim.

• quote:

Peletin nasıl yakıldığını gayet iyi biliyorum 2,5 senedir hem kendim yakıyor hemde etrafıma tavsiye edip temin etmeye çalşıyorum.
    Linklerde kontrol paneli için tıklayıp inceleyinhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/ustok-7m-kalorifer-kazani-kontrol-paneli-52828901 ---- http://basakbil.com/ bunlar pelet sobası için olmayabilir ama uyarlanabilir veya bunu yapan firma yapabilir pelet otomasyonu.

-Sayın Mbirol sizinde bence öncelikle kozlusanı ve daha başka yerli olarak bu işi yapabilecek insanları desteklemeniz (Desteklememiz) lazım ZİBRO en iyisi olabilir ama İTHAL olduğu için Ülke menfaati için ilk tercih edilecek ürün değil bence Önce yerli malı. İzmir deki arkadaşlar düzgün yapamamış diyelim o zaman siz destek olun yol yordam gösterin ürün iyi bir hale gelsin yine siz satın zibro yerine
    - 175 tl ye nem oranı fazla olmayan talaş alabilirim adres verebilirmisiniz.

-Mdf tozu kötüydü bir zamanlar ama entegre tesislerin çoğu insan sağlığı için mdf imalatında organik bağlayıcı kullanmaya başladılar. O yüzden eskisi kadar kötü bir malzeme değil Kömür den iyi dir. Evlerde kullanılmayabilir ama bir sürü mandıra vb. işletmelerde ucuz kömür yakmaktan dolayı mdf den daha çok zarar veriyorlar doğaya.

-Pelet için orman bakanlığının yayınlarını yurtdışından üniversitelerin yayınlarını okudunuz mu hiç pelet de amaç artık biyokütledir. biyokütle olan herşeyden gerekli değerler sağlandıktan sonra pelet yapmak mümkündür. Bahsettiğiniz prina ve mdf de neticede biyokütlenin artık maddeleridir.

-Mdf ve prinana dan pelet yapmak ilk tercih edilecek hammaddeler değil ama Türkiye şartlarında böyle bir artık maddemiz var girişimci arkdaşlarda sağolsunlar değerlendirmişler.
    -Çam talaşından pelet üretenlerin içinde reçineyi ayrıştıran varmı reçinede soba için tehlikeli olmalı.

-Bu işte çok büyük üretici olmak çözüm değil zaten sizde bunu anlamışsınız çünkü nakliye insanın karşısına duvar gibi çıkıyor. Bu işte küçük çapta çevresinin pelet ihtiyacını karşılayacak kadar üretim yapan işletmeler daha rantabil. buda tek başına pelet değilde bir kereste ahşap işletmesi için ek iş gibi

-Aslında pelette en büyük sıkıntı tam bir orman ülkesi olmamız (bakanlık ve orman bölge müdürlüklerinin yayınlarına bir bakın) yangınlar azalır ağaç dikim işi hızlanırsa İnşallah bu iş olur. Fakat devletin bulduğu yeni kömür kaynakları kaya gazı çalışmaları (konya karapınar yeni bulunan kömür rezerviyle birlikte toplam 14 milyar tona çıkmıştır.) (http://ekonomi.bugun.com.tr/komur-rezervi-14-milyar-tona-cikti-haberi/221173/ ) bu işi devletin gözünde öteliyor gibi bu işe öncelikle devlet teşviği lazım nakliye durumundan da anlaşılacağı gibi fiyatlar çok kullanılabilir seviyede değil. Gerçi biyokütleden üretilen elektriğe en yüksek teşvik veriliyor. (tabii elektrik üretecek biyokütle bulursak biyokütlenin açılımıhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Biyok%C3%BCtle )

Arkadaşlar sizleri sıkmamışımdır İnşallah okuduğunuz için teşekkür ederim.

Arkadaşım pelletin yaygınlaşması için elimizden ne geliyorsa yapmak lazım,ki ben fazlası ile yapıyorum.Pelletin geçmişi ve geleceği hakkında çok makale ,belge ve üniversite raporları okudum.Orman genel müdürlüğününde yayınlarını hatmettim,burayada zamanında link verdim.Geriye dönük bakmak lazım. Bu işin teknik adı biyokütle.Halk dili pellet. Yerli üreticiye verdiğim destek ise sonuna kadar.Kozlusan tamamen yerli sermaye ve katmadeğer üreten bir firma.İyi bir ihracatçı,kendi çapında ise bayagı iyi .Hiç bir çıkarım,hiç bir ortaklığım yok.Her gelişmesini buradan elimden geldiğince yazdım ,çizdim aktardım.Bu arada nereden ararsalar arasınlar elimdeki tüm belge ve bilğiyi pellet adına herkesle de paylaştım.

Benim tek itirazım var hayal aleminde takılmamak.Gerçekler önemli.Kayseri soba üretiminde çok gelişmiş bir yer,Daiwa markalı ürünleri üreten firmanın 3 sene önce ürettiği manuel pellet sobasını da inceledim ama olmuyor arkadaş.Olsa idi bu kadar pazarın içinde olan firma da dikiş tutardı.Gerçekten de 1000 TL ye bir soba olasada yaksa pelleti,en azından alternatif olurdu.Amerika da yapılmış manuel pellet sobaları var ama pratik değil.Kullanımı zor.Ancak köysel bölgeler için gibi geliyor bana.Benim fikrim bu ürünün hızla yaygınlaşması için otomasyonlu sistem.

Her türlü pelleti yakabilirsiniz ama,otomasyonsuz hem pratik değil,hemde ekonomik değil.O kadar otomasyonun içinde olmasına rağmen,günde 15 kg pelleti içine boşalması bile zor geliyor insanlara.Kazan sistemleri 150 kg stoker kapasitesi varken ,yine eziyet görülüyor.Dünyadaki uygulama ise dökme pellet sevkiyatı ve otomatik yüklemeli büyük yeraltı veya üstü depolar,mevcut.Kazaların tam otomatik kendilerini temizlemeleri ile ayda bir kere ancak müdahele ediyorsunuz.Pelletin alternatif yakıt olabilmesi için (etkin olarak)olabildiğince otomasyon ve kolay kullanılabilir olması zorunludur.Bu gün insanlar doğal gaz için depolama gereksiz,kapına kadar geliyor,kullanıyorsun sonra ödüyorsun,yükleme ,kül,yakıp söndürme ve aca sıkıntısı yok gibi savunmalarla gelirken bunların karşısında pelletin dertlerini en aza indirgeyecek çözümler ile pazarlanabilmeli.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.