Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serkan kardeşim Arı kazan güzel hoşta,ben yanlış hatırlamıyorsam 6 000 € fiyatı,bende bizzat tanıyorum,görüşüyorum.Onlar bu işi daha çok ihracat için koşturuyorlar.

Bu arada Kozlusan pellet kazanlarında da bizzat zeytin çekirdeği yakıyoruz.Kazan ayarlarını oynamayı bilmek lazım.Birde bu çekirdeğin kalitesi çok farklı,ayrıştırma iş önemli.Bazıları çok yüksek miktarda kül biriktiriyor,kalitelisinde kül oranı daha düşük.Ama hiçbiri odun pelletinin yerini tutmaz.İşin aslı pellet...
  • Briketin kalorisi ve fiyatları hakkında bilgi verir misiniz ?

Pelet ile aynı mantıkta dimi briket.Sonuçta ikiside sıkıştırılmış ve nemi alınmış ağaç parçacıkları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

Briketin kalorisi ve fiyatları hakkında bilgi verir misiniz ?

Pelet ile aynı mantıkta dimi briket.Sonuçta ikiside sıkıştırılmış ve nemi alınmış ağaç parçacıkları.

Doğaç pellet in biriket üretimi de var,ama fiyat hakkında bilgim yok.Fakat pellet ile aynı fiyatlardadır sanırım.Biriket ve pelletin kalorisinde fark olmaz 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

http://dogac-tr.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=6

•  PELLET yakıtlı soba vs.
  • pellet sobası
  • Serkan sobalar nerede nasıl görürüz.
  • Sayın serpelet sobalar için tebrik ederim. İnşallah pelet ile ilgili başka ürünleride görürüz sizden.
  • showroom,adres neresi ?
  • @mbirol ,merhaba...

Sizce şu anda Türkiye'de pellet sıkıntısı var mı ? Yani tam anlamıyla gerçek odun peleti ihtiyacı karşılanabiliyor mu ?

Standartlara uygun odun peleti üretimi yapsak alıcı sorunu olur mu ?
  • quote:

@mbirol ,merhaba...

Sizce şu anda Türkiye'de pellet sıkıntısı var mı ? Yani tam anlamıyla gerçek odun peleti ihtiyacı karşılanabiliyor mu ?

Türkiye de şu an benim bildiğim,gördüğüm,alıp kullandığım kadarı ile odun pelleti yapan 2 firma var.Adana Doğaç Pellet,Trabzon Biopel. Geri kalan benim bildiğim ,duyduğum,gördüğüm hepsi ya MDF ya Prina yada karıştırıyorlar.

Adana ve Trabzon üretimler Avrupa normlarında olmasa da iyi yolda ilerliyorlar.En azından bizim sobalarımızda problem olamayacak kadar iyiler. Kül miktarı değişkenlik gösterebiliyor.Bazen isli yanma(Çam ağacından dolayı)vs ile karşılaşabiliyoruz,sıkıntısı ise görsellik.Birazda baca çıkışında is görünebiliyor.Ama dediğim gibi iyi yolda ilerliyorlar.Sektör geliştikçe dahada araştırmacılık başlıyor.Kazanlar için problem yok.Kömürden yüz kat daha iyi.Pellet te bizi en çok üzen ise ,curuflaşma.Buda çoğunlukla hammadde içerisine karışan yabancı maddelerden kaynaklanıyor.

Gelelim Standartlara uygun odun pelletine,biz öyle bir ürüne talibiz.Tabi ekonomik olarak ta bakmak lazım.Şu anki en büyük sıkıntı ise lojistik.Nakliye ve dağıtım bu işin %30 nu götürüyor ekonomik olarak.Tabi birde perakendeciye ulaştırma,stoklama vs. var.Kamyon bazında peşin paraya alıp,sonrada 300-500 kg satmak hiçte ticari bir getiri sağlamıyor.Bu malın hızlı satılması için gereken asıl bu işi çözmek.Değilse önümüzdeki günlerde giderek artacak olan bir pazar var bence.Özellikle de ,Villa,yazlık ve taşralarda.

Bu konuda fizibiliteniz varsa üretim ,tesis kurulması ,ürün maliyeti ve pazara sunulabilecek fiyatlar hakkında,arayın detaylı görüşelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

@mbirol ,merhaba...

Türkiye de şu an benim bildiğim,gördüğüm,alıp kullandığım kadarı ile odun pelleti yapan 2 firma var.Adana Doğaç Pellet,Trabzon Biopel. Geri kalan benim bildiğim ,duyduğum,gördüğüm hepsi ya MDF ya Prina yada karıştırıyorlar.

Adana ve Trabzon üretimler Avrupa normlarında olmasa da iyi yolda ilerliyorlar.En azından bizim sobalarımızda problem olamayacak kadar iyiler. Kül miktarı değişkenlik gösterebiliyor.Bazen isli yanma(Çam ağacından dolayı)vs ile karşılaşabiliyoruz,sıkıntısı ise görsellik.Birazda baca çıkışında is görünebiliyor.Ama dediğim gibi iyi yolda ilerliyorlar.Sektör geliştikçe dahada araştırmacılık başlıyor.Kazanlar için problem yok.Kömürden yüz kat daha iyi.Pellet te bizi en çok üzen ise ,curuflaşma.Buda çoğunlukla hammadde içerisine karışan yabancı maddelerden kaynaklanıyor.

Gelelim Standartlara uygun odun pelletine,biz öyle bir ürüne talibiz.Tabi ekonomik olarak ta bakmak lazım.Şu anki en büyük sıkıntı ise lojistik.Nakliye ve dağıtım bu işin %30 nu götürüyor ekonomik olarak.Tabi birde perakendeciye ulaştırma,stoklama vs. var.Kamyon bazında peşin paraya alıp,sonrada 300-500 kg satmak hiçte ticari bir getiri sağlamıyor.Bu malın hızlı satılması için gereken asıl bu işi çözmek.Değilse önümüzdeki günlerde giderek artacak olan bir pazar var bence.Özellikle de ,Villa,yazlık ve taşralarda.

Bu konuda fizibiliteniz varsa üretim ,tesis kurulması ,ürün maliyeti ve pazara sunulabilecek fiyatlar hakkında,arayın detaylı görüşelim.

Anladım Mbirol Bey.Teşekkürler cevabınız için.İlginç bir pelet üretme projem var, hayata geçirme şansım olursa pelet pazarı ile ilgili sizinle irtibata geçmek isterim.

Birde anladığım kadarıyla peletin hammaddesini bulmak sorun olacağa benziyor.Kereste fabrikaları çok yüksek fiyatlar çekiyor mu tonu için ?

Orman Genel Müdürlüğü'yle anlaşma yapılabiliyor mu peki artıkları toplamak için ya da onların işlediği sahaların artıklarını...

• kereste fabrikaarından yz kış sürekli almazsanız vermiyorlar talaşı.Stoklamak için alan lazım.Benim bildiğim kadarı ile talaş fiyatları 175 TL leri buluyor kışın.Orman genel md. leri ile görüşülebilir tabikide.Denizli de bir abimizle görüşmüştüm bir aralık ,onlar Denizli -Muğla bölgesinin orman atıklarını alıp talaş-yonga yaparak Marmaris,Bodrum,Fethiye bölgesine satıyorlardı.

ilginç projeyi merak ettim doğrusu..
  • İhtiyaç olan miktarda talaş bulabildiğiniz sürece avantajlı olan talaştır. Orman atıklarını talaş haline getirmek için yapılacak işlemde maliyete etken.Talaş fiyatı ortalamalar alınırsa 100 TL yide bulabilir.Bu tamamen bölgesel olarak gelişen fiyatlar.Taşıma ,işleme ,temizleme,depolama vs. var daha.Bu iş için küçük bir yapılanma da gereken sermaye işletme yeri hariç min 200-250 bin Euro,profesyonel yapıda tabi ki..
  • Teşekkürler Mbirol Bey...

Siz pelet konusunda bilgili birisiniz anladığım kadarıyla ve bu işin ticareti ve teşvikiyle de uğraşıyorsunuz...Peki avrupa standartı bir odun peleti neleri karşılamalı,nasıl olmalıdır.Bunun da CE gibi standartları var mıdır ?

Ve herhangi bir talaştan verimli bir pelet elde edilebilir mi ?
  • quote:

Teşekkürler Mbirol Bey...

Siz pelet konusunda bilgili birisiniz anladığım kadarıyla ve bu işin ticareti ve teşvikiyle de uğraşıyorsunuz...Peki avrupa standartı bir odun peleti neleri karşılamalı,nasıl olmalıdır.Bunun da CE gibi standartları var mıdır ?

Ve herhangi bir talaştan verimli bir pelet elde edilebilir mi ?

Size pellet in Euro standartları,daha hali hazırda TSE si yok bu işin ama aynısı olur.

http://www.pelletcouncil.eu/cms/wp-content/uploads/2011/02/ENplus-handbook-3.5.11.pdf

Buradn indirip Türkçeleştirmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

teşekkürler çalışmalarımız devam ediyor hergecen gün sobamız dahada iyi oluyor 3 modelimizde bitmek üzere çok yakında satış ve sovrom adreslerini bildirecegim

PELLET yakıtlı soba vs.

Serkan nerede bu sobalar,görelim bir yakından...ok net görüntüler değil ama bunlar aynen pellet sobası gibi.
  • Avrupada pellet üretiminin haritası

PELLET yakıtlı soba vs.

Avrupada neler oluyor ayrıntılı raporlar burada.
    http://www.pelletsatlas.info/cms/site.aspx?p=9308

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 24 Şubat 2013; 22:58:36 >
  • erkedir doner,biri gider,digeri gelir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

erkedir doner,biri gider,digeri gelir !

Bilmediğimiz bir Atasözü galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

erkedir doner,biri gider,digeri gelir !

Bilmediğimiz bir Atasözü galiba..

yok,erke ve erkeler herhangibir atanin sozu filan diil

PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 25 Şubat 2013; 7:32:07 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.