Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: kybele79

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım , kömüre alternatif bir yakıt olduğu söylenen pelet yakıtını bir süredir netten araştırıyorum... merkezi kömür kazanı ile ısınmanın sağlandığı 20-30 konutlu binalarda , kömür kazanında pelet yakıtı kullanılarak konutların kömür kalitesınde ısıtmak mümkünmüdür? kömür yakan kazanında pelet yakmak için değişiklik yapmak gerekir mi? gerekirse, nasıl bir değişiklik yapmak gerekir ve ortalama maliyeti ne olur? pelet yakılırsa kömüre göre ekonomik mi olur? uygulayan arkadaşlar ve örnekleri varmıdır?

Arkadaşım öncelikle Pellet yakmak kömüre göre daha ekonomik olacak olarak yola çıkamk sizi aldatır.Zaten pelletinde böyle bir iddası yok. Size pellet kazanı ile ilgili canlı bir örnek vereyim.Çınarlı doğum hastanesinde 130 kw lık Kozlusan Pellet kazanımız çalışmakta.Öncelikle kömürle arasında ısıtabilme açısından hiçbir fark yok.Önemli olan doğru ayar.Hastahane toplamını 20 daire gibi görebiliriz.24 saatlik tüketim ortalama 250-300 kg.Kazan ısısını 55-60 ları geçemiyoruz ,son derece yeterli.Bunun yanında 800 litrelik kullanım sıcak su boileride var devrede. Önceki yıllarda kullandığımız odun pelleti yerine (şu anki İzmir depo teslim 600 TL/ton) bu sene Prina pellet kullanıyorlar(350-400 TL adrese teslim maliyet)Aynı ısıtma başarısına sahip,prina pelletinin dezavantajı yüksek kül miktarı,kazan temizliğinin daha sık yapılması ve baca isi(tabi kömürden daha iyi yinede.

Yine bir özel anaokulunda 60 kw lık Kozlusan pellet kazanımız var,burada da günlük 12 saatlik kullanımda yıllık yaklaşık olarak 7-8 ton harcama var.Bu müşterimiz kesinlikle odun pelleti tercih ediyor temizlik açısından.

Mevcut kazanınızda Pellet kullanacaksanız ayarları oynamalısınız.Ekonomik derseniz bana göre Prina pellet veya çekirdek kullanın.Çevreye saygı,temiz yakıt vs. diyorsanız pellet kazanı ve odun pelleti..

Selamlar...

Normal ısı yalıtımlı bir dairede (120 m2 diyelim) ortalama 24 saatlik yakıt harcaması 15-20 kg diyebilir miyiz ?

Birda bu sobaların kw değerleri neye göre ,nasıl ölçülüyor bunun hakkında bilginiz var mı ?

ben kozlusanın 11kw lık Pelet sobasını kullanıyorum.Ocak 18 ten bu yana 820kg pelet yaktım.1 ton yakıt almıştım hala 180 kg su duruyor.Dairem yalıtımlı ve tüm kapılar açık bir şekilde ısınıyorum.Mbirol beyinde dedigi gibi 1.5 ton kış için yeterlidir.

• Valla tüketim rakamları çok güzel.Pellet birde yaygınlaşsa ve ucuzlasa o zaman daha da ekonomik olur.

Yalnız bu sobanın sevmediğim tek yönü var.Tek bir yerden fanlarla ısı veriyor.Odanın kapısını kapattığınızda ısı diğer odalara gidemez.Ayrıca diğer odaları da ısıtmak istediğimizde ısıyı yükselttiğimizde sobanın bulunduğu yerde aşırı sıcaklık oluşabilir gibime geliyor.

Bence pelet sobasında en güzel sistem tesisata bağlanabilen sistem.Tek odada kullanmak için sizin kullandıklarınız ideal ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

Valla tüketim rakamları çok güzel.Pellet birde yaygınlaşsa ve ucuzlasa o zaman daha da ekonomik olur.

Yalnız bu sobanın sevmediğim tek yönü var.Tek bir yerden fanlarla ısı veriyor.Odanın kapısını kapattığınızda ısı diğer odalara gidemez.Ayrıca diğer odaları da ısıtmak istediğimizde ısıyı yükselttiğimizde sobanın bulunduğu yerde aşırı sıcaklık oluşabilir gibime geliyor.

Bence pelet sobasında en güzel sistem tesisata bağlanabilen sistem.Tek odada kullanmak için sizin kullandıklarınız ideal ama...

evet dediginiz gibi etki ediyor.En mantıklısı sobayı Merkezi bir yere koymak.Bu şekil ısı daha kolay diger odalara yayılır.Kozlusan tesisata baglanabilen bir pelet sobası çıkaracaktı.Geçen sene Fuarda yeni soba üzerinde çalışıldıgını belirtmişti mühendis.Tabi o sobanın Fiyatıda yine 5000 tl nin altında olmaz.Ben şahsen sobanın tüketimi ve ısı performansını begendim.

• Merhaba,
    İstanbul'da üniversite öğrencisiyim. Bir araştırma projesi için pelet yakıt ihtiyacımız var. Ancak internette baktığım kadarıyla pelet üreten fabrikalar istanbul dışında. Bana -şimdilik- birkaç kg lazım(ileride miktar artabilir). Bildiğiniz İstanbul'da üretim yapan bir yer var mı? Veya nasıl temin edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astronomia -- 13 Nisan 2013; 16:21:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astronomia

Merhaba,
    İstanbul'da üniversite öğrencisiyim. Bir araştırma projesi için pelet yakıt ihtiyacımız var. Ancak internette baktığım kadarıyla pelet üreten fabrikalar istanbul dışında. Bana birkaç kg lazım. Bildiğiniz İstanbul'da üretim yapan bir yer var mı? Veya nasıl temin edebilirim?

İstanbul da şu an üretici yok şu an bildiğimiz kadarı ile.Ama isterseniz size 1-2 kg kargo ile yollarız.Yada loko arkadaşımız ile irtibata geçin ,müsaitse sanırım yardımcı olur.

İzmir'den biz kargoya veririz,siz kargo bedelini ödeyin sadece...
  • quote:

quote:

Merhaba,
    İstanbul'da üniversite öğrencisiyim. Bir araştırma projesi için pelet yakıt ihtiyacımız var. Ancak internette baktığım kadarıyla pelet üreten fabrikalar istanbul dışında. Bana birkaç kg lazım. Bildiğiniz İstanbul'da üretim yapan bir yer var mı? Veya nasıl temin edebilirim?

İstanbul da şu an üretici yok şu an bildiğimiz kadarı ile.Ama isterseniz size 1-2 kg kargo ile yollarız.Yada loko arkadaşımız ile irtibata geçin ,müsaitse sanırım yardımcı olur.

Lazım olduğu zaman sürekli temin etmemiz gerekebilir. Yani bir sefere mahsus bir ihtiyaç değil. Onun için İstanbul'da olması, kolay ulaşılabilir olması gerekiyor.
    İlginiz için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Lazım olduğu zaman sürekli temin etmemiz gerekebilir. Yani bir sefere mahsus bir ihtiyaç değil. Onun için İstanbul'da olması, kolay ulaşılabilir olması gerekiyor.
    İlginiz için teşekkürler.

Arkadaşım ben yardımcı olmak için söyledim zaten.Yüksek miktarlarda olduktan sonra ,kamyon yapıp göndertirizde .Şu an Türkiye 'de gerçek pellet yapan 3 yer var.Trabzon ve Adana büyük üreticiler.Bursa da ise küçük çaplı kendine yönelik üretim var.Siz deyin ki 20-25 ton hemen yükletelim. Ama 1-2 ton isterseniz nakliye pahalıya patlar.İstanbul ve yakın çevresinde üretim yok...

• Trabzon da bulunan fabrikamızda yıllık 15.000 ton kapasite ile %100 çam talaşından pelet üretmekteyiz. Türkiye nin heryerine sevkiyatımız vardır. Teknik destek hakkında detaylı bilgi verebilirim.

İyi günler..
  • gecenlerde bu forumda yerli ve her tur peleti yakacagını söyleyen arkadaşlar vardı ama şimdi resimlerini ve son yaptıkları çalışmaları ve telefon numaralarını göremiyorum ,teknik bir sıkıntı mı var acaba? sanırım adı serpelet tel varmı arkadasın
  • Teknik bir sorun yok sadece bizim yaprigimiz calismalar formsitesi tarafindan silinip yayindan kaldiriyor bana serpellet biyopel sitesinden ulasabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle diyorsanız öyle olsun

• pellet sobalarımız fuarda görücüye cıktı yogun bir ilgi vardı
     PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

• bu bizbize fuarda bit yenigi var ama neyse....nerde oldubitti bu fuar,olupbitmeden haber etmezmi hic insan,bunca flash duyurulari arasinda.....nazar ?
  • Bence sizin beyninizde bir bityenigivar

• quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

Birol bey fuar. Denizlide dekoyap fuariydi

Serkan herkes gördü bir biz göremedik şu sobanı ha!! Alınıyorum bak...
  • yazzzik,yazik,yazik,tuh,tuh tuh fuari kacirdik sobalari goremedik desenizeeee.
    is isten gecince neyin nerde oldugu ilan edilmis,nerden bilelim karanlikta kimin,neye goz kirptigini,haberimiz olsaydi kacirirmiydik.... ....
    neyse seneye goruruz artik
  • Merhabalar,

Antalya Manavgatta yasamaktayim, son 1 senedir pelet sobalari dikkatimi cekmekte ve kış doneminde klima ile ısınmak yerine pelet sobasini dusunmeye basladim.. dubleks bir evim var daha onceden elektirikli kombi kullanilip sokuldugu icin peteklerim mevcut pelet sobasinda da peteklerimi kullanmak istiyorum. hidro sobalardan hangisini onerirsiniz? balkona kuracagimdan dolayi hafif bir soba kullanmam gerekli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detrox

Merhabalar,

Antalya Manavgatta yasamaktayim, son 1 senedir pelet sobalari dikkatimi cekmekte ve kış doneminde klima ile ısınmak yerine pelet sobasini dusunmeye basladim.. dubleks bir evim var daha onceden elektirikli kombi kullanilip sokuldugu icin peteklerim mevcut pelet sobasinda da peteklerimi kullanmak istiyorum. hidro sobalardan hangisini onerirsiniz? balkona kuracagimdan dolayi hafif bir soba kullanmam gerekli..

Balkona kuracagım derken. Hidro serisi sobalar kapalı kullanım alanında olması gerekiyor.Ayanı diğer sobalar gibi kuru sıcakta veriyor. Hafiflik derken Hidro serileri en az 190 kg dır.

yani ağır bir makine ve dış ortamda olmaz. Manavgat ta süper olur. 5 mt radyatöre kadar Zibro Donato 161 S-line(İdro 18)5-8 mt arası 194 (İdro 22)tercih edilmeli

• Merhaba birol bey,

Balkon derken etrafi panjurlarla kapatilmistir. Daha once bir arkadasim balkona kat kaloriferinin komur kazani kurdu balkon bel verdi dolayisiyla kaldirmak durumunda kaldi. Kapali kurulum derken evin herhangi bir odasina kurulum yapilip diger odalarada petek baglantisimi yapiliyor.
    Birde alanya da muhendislik firmasi var gogreen diye italyan marka soba satiyorlar 1 yillik pelet tedarik garantisi veriyorlar daha once duydunuz mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Detrox

Merhaba birol bey,

Balkon derken etrafi panjurlarla kapatilmistir. Daha once bir arkadasim balkona kat kaloriferinin komur kazani kurdu balkon bel verdi dolayisiyla kaldirmak durumunda kaldi. Kapali kurulum derken evin herhangi bir odasina kurulum yapilip diger odalarada petek baglantisimi yapiliyor.
    Birde alanya da muhendislik firmasi var gogreen diye italyan marka soba satiyorlar 1 yillik pelet tedarik garantisi veriyorlar daha once duydunuz mu ?

Bu İdro seri pellet soba kazan değil sadece.Hem şömine tipi soba ,hem kalorifer.Yani bu sobayı diyelim ki salona koyuyorsunuz ,alevini seyredip karşısında bizzat sıcak üfleyen hava ile gevriyorsunuz.Aynı zamanda diğer odalardaki radyatörlerede sıcak su gönderiyorsunuz.Su sıcaklığını ayrı ısı ayarı,sobanın bulunduğu alanın ısısını ayrıca ayarlayabiliyorsunuz.Soba 2 ısıya göre modülasyon yaparak (kısıp-hızlanarak) yanıyor.Zaten bu sobanın kazandan güzel yanı direk sıcak hava vermesi ,yani şömine-soba keyfi ile kalorifer bir arada.

Bu arada Alanya daki arkadaşla tanışmadım ,ama duyuyorum çalışmalarını.O arkadaş pelleti ithal ediyor.Güzel pellet ama pahalı.1 yıllık stok almanız lazım.Siparişle getiriyor.Yıllık yakıtınız 3-4 ton arası olur.Biz Adana ve Trabzondan temin ediyoruz.Biraz daha uygun fiyatlı.Sizin orası için nakliye biraz yüksek olabilir.Ama isterseniz direk fabrikadan adresinize yollatırız.Ton başına 700-750 TL ye maal olur sanırım.

Birde balkona koymayı düşündüğünüzde ,pellet soba değil pellet kazanı almalısınız.Ondada şu an Kozlusan yrli üretim var.

Örnek bir Video
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NpWJHqeQMjg

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.