Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 4 ton burasi icin fazla bir sarfiyat bence en fazla 3 ay kullanirim sobayi o 3 ayinda toplam 2 ay surekli yanar. Peki bu isin maliyeti ne kadardir. Herkes kurabilirmi bu sobayi ?
    Bir de diyorum ust katimi genelde yaz doneminde kullaniyorum kis doneminde evin alt katinda oturuyoruz fanli bi soba ile evin alt katini isitabilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detrox

3 4 ton burasi icin fazla bir sarfiyat bence en fazla 3 ay kullanirim sobayi o 3 ayinda toplam 2 ay surekli yanar. Peki bu isin maliyeti ne kadardir. Herkes kurabilirmi bu sobayi ?
    Bir de diyorum ust katimi genelde yaz doneminde kullaniyorum kis doneminde evin alt katinda oturuyoruz fanli bi soba ile evin alt katini isitabilirmiyim ?

11 KW LIK carmen ile cok rahatlikla 100m2 alani isitabiliyoruz. Dublexsin avantaji asagiyi isitinizmi zaten yukariisida isiniyor,hic kapatmadan kullanirsaniz bence tamamini isitabilirsiniz. Max. 1,5 ton ile kisi cok rahatlikkla cikarirsiniz. Biz Izmir de daha 1,5 tonu gecen yok. Kurulum cok kolay sobadan farki yok. CARMEN Lista Fiyati 4250 TL lerde.

Siz niyetlenin biz gelir kurariz,Manavgat bizim memleketimiz sayilir. 3 sene kaldim,oranin ilk klimacisiyim. Daha yeni 2 tane kanalli taktik Oba corba kebap salonuna.

• Pellet kömüre nazaran bulunması daha zor bir yakıt ayrıca alıcı kaliteden hiçbir zaman %100 emin olamıyor ve kömüre göre birim fiyat ve buna karşılık elde edilen ısınma arasında çok da bir fark yok pellet sanırsam daha ucuza geliyor, buna rağmen gerek sobası gerekse kazanları kömürlü olanlara nazaran nerede ise 2 kat pahalı. Tamam çevreci bir ısınma sistemi ama hem ilk yatırım maliyeti nerede ise 2 katı hem de kullanımda bunu dengeleyecek bir yürütme maliyeti yok. Velhasıl kelam kazan üreticilerinin bu durumu göze alması gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca şimdi hem pellet'in hem de kömürün elektrik gibi bir rakipleri var ki ısı pompaları ile nerede ise yürütme maliyeti kafa kafaya geliyor.
    Misal
    Hemen hemen aynı verimi verecek 3 sistem
    25 binlik pellet kazanı (Kozlusan 9.500-16.000 tl civarı 2 modeli var zannedersem)
    40 binlik kömürlü kazan (Yine kozlusan kül çıkartmasına varana kadar diyelim yaklaşık 6.000 tl)
    16 kW lik ısı pompası (Toshiba veya daikin bunlarda yaklaşık 15-16.000 tl)

Şimdi diyelimki 16.000 tl yi gözden çıkardık neden pellet bulma ve stoklama derdine gireyim aynı fiyata aynı işi yapacak ısı pompası varken
    yada neden yaklaşık 2,5 katı maliyete gireyim 6-7 bin tl ye stokerli kazanı kullanmak varken.
    İşte bunlar kafası karışık 2 senedir evine ne sistem kuracağını bilemeyen ve ayda 1000 tl elektrik parası veren bir son kullanıcının amatör düşünceleri.

Kafa şişirdik kusura bakmayın da amacım son kullanıcı gözünden pelet'in ve sisteminin nasıl göründüğünü anlatmaya çalışmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Pellet kömüre nazaran bulunması daha zor bir yakıt ayrıca alıcı kaliteden hiçbir zaman %100 emin olamıyor ve kömüre göre birim fiyat ve buna karşılık elde edilen ısınma arasında çok da bir fark yok pellet sanırsam daha ucuza geliyor, buna rağmen gerek sobası gerekse kazanları kömürlü olanlara nazaran nerede ise 2 kat pahalı. Tamam çevreci bir ısınma sistemi ama hem ilk yatırım maliyeti nerede ise 2 katı hem de kullanımda bunu dengeleyecek bir yürütme maliyeti yok. Velhasıl kelam kazan üreticilerinin bu durumu göze alması gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca şimdi hem pellet'in hem de kömürün elektrik gibi bir rakipleri var ki ısı pompaları ile nerede ise yürütme maliyeti kafa kafaya geliyor.
    Misal
    Hemen hemen aynı verimi verecek 3 sistem
    25 binlik pellet kazanı (Kozlusan 9.500-16.000 tl civarı 2 modeli var zannedersem)
    40 binlik kömürlü kazan (Yine kozlusan kül çıkartmasına varana kadar diyelim yaklaşık 6.000 tl)
    16 kW lik ısı pompası (Toshiba veya daikin bunlarda yaklaşık 15-16.000 tl)

Şimdi diyelimki 16.000 tl yi gözden çıkardık neden pellet bulma ve stoklama derdine gireyim aynı fiyata aynı işi yapacak ısı pompası varken
    yada neden yaklaşık 2,5 katı maliyete gireyim 6-7 bin tl ye stokerli kazanı kullanmak varken.
    İşte bunlar kafası karışık 2 senedir evine ne sistem kuracağını bilemeyen ve ayda 1000 tl elektrik parası veren bir son kullanıcının amatör düşünceleri.

Kafa şişirdik kusura bakmayın da amacım son kullanıcı gözünden pelet'in ve sisteminin nasıl göründüğünü anlatmaya çalışmak.

Arkadaşım öncelikle pellet kömüre rakip falan değil.Bu bakış açısı,çevre bilinci.Tabi birde temizlik meselesi.Siz hiç kömürlü kazan yaktınızmı,bırakın yakıp temizlemeyi,2 çuval kömür boşaltın bakalım bir neler oluyor.Dediğim gibi pelletin kömürle bir idaası yok. Şu an pelletin en büyük sıkıntısı lojistik durumu,bu zaten önündeki en büyük engel.O iş çözülse ucuz pahalı kimse dinlemez kullanır.

Gelelim Fiyat karşılaştırmasına ,kömürle hiç karşılaştırmıyorum çünkü hedefi kömür değil.Ha illaki de derseniz Kozlusan kazanları arasındaki fark max.2000 TL değil.

Kozlusan otomatik ateşlemeli,İnternet kontrollu,full modülasyon,manuel temizlemeli Slimpel dikey kazan 6 000 TL lerde

Kozlusan otomatik ateşlemeli,İnternet kontrollu,full modülasyon,otomatik temizlemeli,otomatik harbilemeli Propel kazan 8000 TL.

Yani 16 000 TL değil.Bu arada Kozlusan bu arada bu sektörün en pahalılarından,A klasman. Ve bu tarz kazan -15,-20 de olsa iş yapar.

Şimdi gelelim Isı pompasına,evet çok güzel bir sistem,ama bana göre çok pahalı yatırım ve çok tefaruatlı bir sistem.Sürekli arıza ve bakıma ihtiyacı var.Bunun yanında Isı pompasında bana göre gerek olan Toprak-su ısı pompası.İster -15,-20 olsun sorunsuz ve verimli.Bir araştırın bakalım kaç liraya maal oluyor.

Bu karşılaştırmanın sonucunda tercih yine kullanıcının.

• Sayfa hareketlenmiş ve güzel olmuş konuya ilgi olması açısından...

Bence fanlı sistemler yerine kalorifer sistemine bağlanabilen sistemleri geliştirseler ve fiyatlarını ucuzlatabilseler insanlar için doğalgaza baya bi alternatif olur.

Çünkü fanlı sistemde merkezi bir yere koymak gerekiyor ve odalar kapatıldığında sıcaklık diğer kapalı mekanlara gitmiyor.

Ancak sulu sistemin kullanımı çok daha pratik ve kullanışlı diye düşünüyorum...
  • Sulu sistemler zaten gelişmiş durumda,asıl sorun <fiyatlar.Kozlusan üretimi olursa belki 2 000 TL gibi aşağıda olabilir.
  • Sulu sistemlerin olduğunu biliyorum ama dediğimiz gibi fiyatları da aşırı pahalı.Eğer fiyatı 2000-2500 tl seviyelerinden olursa doğalgaza çok rahat alternatif olarak düşünülebilir.

Bence evlerde daha çok sulu sistem kullanışlı olur.Diğer sobalar büyük odalar ya da işyerleri için daha uygun gibi.

Eğer ki sulu sistemler 2500 tl olsun hemen alıcam.Çünkü doğalgazı bağlatmak daha pahalıya geliyor.Tam bilmiyorum ama güvence parası ,proje çizimi ,hattın açılması felan ekstra maliyetler olarak doğalgaz kombisinin fiyatını yukarıya çekiyor ve ama buna rağmen tercihler değişmiyor.Şu anda doğazlgaz bağlatmak 4000-5000 tl arası gibi birşey sanırım...

2500 tl'lik merkezi bir pelet sistemi insanları çok rahat bir şekilde çekecektir diye düşünüyorum.

Benim düşüncelerim bunlar :)
  • Hatta yerden ısıtma sistemi de düşünülürse yerden ısıtma sisteminin ihtiyacı olan daha düşük tesisat suyu sıcaklığı sayesinde yakıt maliyeti daha da düşürülebilir...Bunun yanında pelet fiyatları da yaygınlaştıkça düşerse tam geleceğin yakıtı olur işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NDT Man -- 28 Nisan 2013; 23:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

Sulu sistemlerin olduğunu biliyorum ama dediğimiz gibi fiyatları da aşırı pahalı.Eğer fiyatı 2000-2500 tl seviyelerinden olursa doğalgaza çok rahat alternatif olarak düşünülebilir.

Bence evlerde daha çok sulu sistem kullanışlı olur.Diğer sobalar büyük odalar ya da işyerleri için daha uygun gibi.

Eğer ki sulu sistemler 2500 tl olsun hemen alıcam.Çünkü doğalgazı bağlatmak daha pahalıya geliyor.Tam bilmiyorum ama güvence parası ,proje çizimi ,hattın açılması felan ekstra maliyetler olarak doğalgaz kombisinin fiyatını yukarıya çekiyor ve ama buna rağmen tercihler değişmiyor.Şu anda doğazlgaz bağlatmak 4000-5000 tl arası gibi birşey sanırım...

2500 tl'lik merkezi bir pelet sistemi insanları çok rahat bir şekilde çekecektir diye düşünüyorum.

ne olursa olsun 5000 TL nin altında bir rakam olabileceğine inanmıyorum.Mümkünde değil zaten...

• Aslında olması lazım.Doğalgaz kombileri nasıl bu kadar çeşitlendi ve ucuzladıysa pelet sistemleri de ucuzlayabilir.

Doğalgaz kombisi ile pelet sobasının arasında teknolojik olarak çokta fark olacağını sanmıyorum bu arada.Daha ucuza imal etmenin yolunu bulmaları gerekiyor ki sistem yaygınlaşsın ve satışlar yükselsin...
  • quote:

Aslında olması lazım.Doğalgaz kombileri nasıl bu kadar çeşitlendi ve ucuzladıysa pelet sistemleri de ucuzlayabilir.

Doğalgaz kombisi ile pelet sobasının arasında teknolojik olarak çokta fark olacağını sanmıyorum bu arada.Daha ucuza imal etmenin yolunu bulmaları gerekiyor ki sistem yaygınlaşsın ve satışlar yükselsin...

Avrupa daki satış rakamları kombi sayısına yakındır ama,hala kombinin 3 katı fiyata.Zaten karşılaştırılabilecek yapıda da değil.Pellet sobanın en yakın tip ürün,otomatik yüklemeli kazanlar.
  • quote:

Sulu sistemlerin olduğunu biliyorum ama dediğimiz gibi fiyatları da aşırı pahalı.Eğer fiyatı 2000-2500 tl seviyelerinden olursa doğalgaza çok rahat alternatif olarak düşünülebilir.

2500tl ye Merkezi pelet sistemi mümkün degil.Kullandıkları Malzeme Maliyeti yüzünden o Fiyata üretebilende satabilende olmaz Malesef.Mbirol un dedigi gibi minimum 5000tl belki olabilir.Bizim Tr deki Fiyatlar Avrupadakinden 2-3 kat daha uygun olmasına ragmen Talep yok.Avrupada son 2 senedir Pelet soba satışlar ciddi oranda artmış durumda çünkü Onlarda artık yüksek Dogalgaz fiyatlarından dolayı uygun olan Pelete geçmeye başladılar.

• Türkiye 'den pellet üretim tesisinden fotograflar. Doğaç pellet Adana Osmaniye.

http://www.youtube.com/watch?v=XOtdBzuRn6s&feature=youtu.be

PELLET yakıtlı soba vs.

Kahl 4 ton/saat pellet presi
     PELLET yakıtlı soba vs.

Yaklaşık 500 tonluk hammadde stoğu
     PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

Kurutma ile birlikte Pellet presi tesisi (Kurutma işi olmazsa olmaz)
     PELLET yakıtlı soba vs.

Kahl pellet presi iç yapısı,yaklaşık 2500 kg.
     PELLET yakıtlı soba vs.

Ben bu makineleri görünce pellet üretiminin ne kadar ciddi bir üretim olduğunu anladım.Odun pelletinde 4 ton kapasite olan bu pres ,yem üretimde 2 katı kapasite de çalışabiliyor.Yani yem iş yapsa 8-10 ton.Elektrik motoru 250 kw..

PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 1 Haziran 2013; 14:28:11 >

• Buda pellet odunu,klasik sobalar ve şömineler için.Kömür külüne,zehirlenmesine son.Çevreci süper bir ürün.

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 1 Haziran 2013; 14:27:24 >

• Tam donanımlı güzel bir tesis yapmışlar.Peletleri de kalitelidir herhalde.Fabrika teslim pelet fiyatları hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Tam donanımlı güzel bir tesis yapmışlar.Peletleri de kalitelidir herhalde.Fabrika teslim pelet fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Şu an Türkiye nin en kalitelisi burada,karışım yok ,odun talaşından.Tabi talaş tek tip değil,sanayiden geliyor.Ama içinde tarımsal atık,mdf tozu gibi hammadeler yok. Fabrika çıkış fiyatı Kamyon bazında (20-25 ton) 450 TL. civarlarında.
  • Hangi konuda

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 1 Haziran 2013; 14:18:22 >
  • forumdaşlar 6 mm lik Pelet yakıt üretimi ne durumda?Elinde kaliteli pelet olan varsa kış gelmeden almak isterim.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.