Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bülörlü kazan ile soba tipi kazan arasında ki fark nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytur2002

bülörlü kazan ile soba tipi kazan arasında ki fark nedir.

Brülor sistemli kazan evin dışında konumlandırılır.Soba tipi kazan evin içinde şömine gibi görünümlü.Soba tipi daha verimli.Tek dezavantajı ise stokeri daha küçük olması.
  • bugün artık görüşmeler ve ekonomikliği doğrultusunda 30, 0000 binlik kozlusan slimpel otomatik almaya karar verdim. inşallah yanlış karar vermedim. ilginize teşkkürler.
  • isabetli secim, huzurunu bulacaksin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

isabetli secim, huzurunu bulacaksin....

siz slimpel 25 binlik almıştınız eviniz kaç metrekare , kaç tonla ısıttınız, kaç metre petek bağlı iklim durumunuz nedir öğrenebilir miyim.
    artı olarak baca temizleme kolunu kullanma süreniz nedir ve kül boşaltma işini kaç günde bir yapıyorsunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

isabetli secim, huzurunu bulacaksin....

siz slimpel 25 binlik almıştınız eviniz kaç metrekare , kaç tonla ısıttınız, kaç metre petek bağlı iklim durumunuz nedir öğrenebilir miyim.
    artı olarak baca temizleme kolunu kullanma süreniz nedir ve kül boşaltma işini kaç günde bir yapıyorsunuz.

10-12 mt ye kadar 600 lük radyatör bağlayabilirsiniz. Kış boyu 4-5 ton pellet yakarsınız 150 m2 için.kül pellet kalitesine göre değişir.3-4 günde bir alırsınız.Harbileme gğnlük bir kere 3-4 defa hareket ettirseniz yeterli.Çok basit ve sabah sporu için çok iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

kis ortasinda baslattim, net bilgi bu sezon olacak.
    su an 50m2 de kullaniyrm,iklimim ist. gibi diyebilirim.
    normal pelette haftada iki avuc kul cikiyor.
    aycicek peletinde 3 gunde hazne fulleniyor.
    3ton pellet yeterli olacak gibi.
    kol baca temizlemiyor,dikey alev kanallarindaki helezonlari hareketlendirerek muhtemel is tabakasini arindiriyor.
    spor denebilcek kadar zahmetli olmuyor.
    3 petek bağlı bu kis havlupan ilave ediyorum.
    boyutlari tam olarak hatirimda degil, sonra yazarim...
    ayni kazani 1967 insaati 4 tarafi acik, yalitimsiz. komsu binalarla bitismeyen, catisiz, beton taras, gerekli dogramalari su an yenilenmis cok fazla balkon pencereli 150m2 lik bi daireyi gayet guzel isitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 16 Ocak 2015; 3:55:36 >

• siteye bakınca söyledim dediğiniz gibi 25 bin ve 40binlik var öneriniz çok güzel başka bir servis bir bakayım ondan sonra karar ver dedi. kozlusanın sitesinde ısı ihtiyacım 27 bin gözüküyor ev 230 metrekare dublex birine sordum petekler uzun olsun daha çabuk ısınır kzan daha az çalışır dedi öyle olunca 16 metre panel radyatör 1 metre havlupan lazım bu sefer mbirol beyin 25 lik için 12 metre petek demesi ve 30000 binlik olmaması 40000 binliğe yönlendiriyor. oda en az 8 ton pelet yakmak demek. 400 tl alsak 3200 tl eder
    herşeyi göze lıp 25 binlik takıp 5 ton yaksam 2000 tl eder her sene 1200 tl fazla vermek gibi geldi. kararsız kazım oldum. su an burdur dayım oma Osmaniye ye geçeceğim.
    Ev için gerekli bilgiler : 230 metre kare dubleks
    1-İklim ılıman
    2-köpük sıva izalasyon
    3- iç duvarlar alçı
    varınca servis gelip bakacak sizlerinde önerisini bekliyorum. sanırım fazla araştırıyorum :=

• kozlusa sitesinden
     PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytur2002 -- 10 Ağustos 2014; 14:20:49 >
  • quote:

siteye bakınca söyledim dediğiniz gibi 25 bin ve 40binlik var öneriniz çok güzel başka bir servis bir bakayım ondan sonra karar ver dedi. kozlusanın sitesinde ısı ihtiyacım 27 bin gözüküyor ev 230 metrekare dublex birine sordum petekler uzun olsun daha çabuk ısınır kzan daha az çalışır dedi öyle olunca 16 metre panel radyatör 1 metre havlupan lazım bu sefer mbirol beyin 25 lik için 12 metre petek demesi ve 30000 binlik olmaması 40000 binliğe yönlendiriyor. oda en az 8 ton pelet yakmak demek. 400 tl alsak 3200 tl eder
    herşeyi göze lıp 25 binlik takıp 5 ton yaksam 2000 tl eder her sene 1200 tl fazla vermek gibi geldi. kararsız kazım oldum. su an burdur dayım oma Osmaniye ye geçeceğim.
    1-İklim ılıman
    2-köpük sıva izalasyon
    3- iç duvarlar alçı
    varınca servis gelip bakacak sizlerinde önerisini bekliyorum. sanırım fazla araştırıyorum :=

Osmaniye ?? Adana değilmi...Pelletin rn profesyonel üretimi orada.Osmaniye ye 10-15 km.Mustafabeyli vde fabrika.

• doğaç pelleti biliyorum mustafabeyli bana 60 km de
    sorulara cevap alırsam çok daha iyi olacak ilginize teşkkürler.
  • 2 yil arastirdim.
  • quote:

siteye bakınca söyledim dediğiniz gibi 25 bin ve 40binlik var öneriniz çok güzel başka bir servis bir bakayım ondan sonra karar ver dedi. kozlusanın sitesinde ısı ihtiyacım 27 bin gözüküyor ev 230 metrekare dublex birine sordum petekler uzun olsun daha çabuk ısınır kzan daha az çalışır dedi öyle olunca 16 metre panel radyatör 1 metre havlupan lazım bu sefer mbirol beyin 25 lik için 12 metre petek demesi ve 30000 binlik olmaması 40000 binliğe yönlendiriyor. oda en az 8 ton pelet yakmak demek. 400 tl alsak 3200 tl eder
    1-İklim ılıman
    2-köpük sıva izalasyon
    3- iç duvarlar alçı

bende yorum bekliyorum sarolarıma.

petek araştırmasına geçtim;
    demirdöküm plus ve airfel gözüküyor airfeli 123 tl buldum DD yi 133 tl ye buldum fiyatlar gayet uygun biliyorum birinin güzel bir
    artı yönünü bekliyorum. airfel 12 yıl garanti vaar sanırım o olacak hem daha ucuz

• Airfel iyidir.DD de rady.de iyi ama hangisi uygunsa on alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: serpelet

Sonuc

yukarilarda defalarca yazildi.
  • bu forumda pellet kullanan ve satan olduğundan burdaki görüşlerin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
    25 binlik ile 40 binlik arası tercih ısıl miktarını düşünerek fark vermeye gerek varmı
    pelette petek büyük koyma olayı
  • neden illaki full otomatik, kolluda fiyat cok cazip.
  • şu an bile klima ve soba yakarak ısınıyorum. biraz bıktım gibi. rahatlık istiyorum. dün tesadüfen kazan sormaya bilgialmaya gitiğimde adam üretici çıktı. 5 geçişli otomatik kazanını tanıttı taktıklarını anlattı. haftalık temizleme 3-4 gün boşaltma... kafam biraz daha karıştı. :)
    hafta içi servise göstereyim bakalım ne sonuç çıkacak...
  • quote:

şu an bile klima ve soba yakarak ısınıyorum. biraz bıktım gibi. rahatlık istiyorum. dün tesadüfen kazan sormaya bilgialmaya gitiğimde adam üretici çıktı. 5 geçişli otomatik kazanını tanıttı taktıklarını anlattı. haftalık temizleme 3-4 gün boşaltma... kafam biraz daha karıştı. :)
    hafta içi servise göstereyim bakalım ne sonuç çıkacak...

Kimmiş üretici.Bu geçiş işinin cılkı çıkmış durumda.10 geçiş olsa ne çıkar.Size tavsiyem ne tip kazan alırsanız alın mutlaka kozlusan ın kazan ölçüleri ve ağırlığıyla karşılaştırın derim.

Birde herkesin gözden kaçırdığı br durum var.Dik tip pellet kazanları yatık tip kazanlara göre %15-20 daha verimlidir.

Şu an Kozlusan kömürlü kazanlarda da dik tip,tam otomatik,(otomatik tutuşturma,otomatik harbileme,otomatik kül boşaltma ve otomatik curuf dökmeli) kazan üretti.20 geçişlide olsa dik kazan verimliliğinde olamaz..

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.