Şimdi Ara

Pencerelerdeki terleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Disardan yalitimli yaklasik 100 metre kare bir dairede oturuyorum. Eca confeoplus kombi kullaniyorum (yogusmasiz). Ayni zamanda kablosuz bir oda termostatim var. Radyator suyu sicakligi 65 derecede.Genelde oda sicakligim 22 dercede ayarli. Isinmada bi problemim yok. Fakat pvc pencerelerimde ve camlardan resmen dereler akiyor. Her pencere denizliginde havlumuz var akan sular icin. Pencereler 1.5×2 metre ebatinda.pencerelerdeki bu terleme bizi cok rahatsiz ediyor. Oyle boyle degil butun odalarda var. Sadece mutfak filan degil yani. Odalarda nem yapacak hic bisey yok. Radyotor nemlendirici veya camasir kurutma gibi. Bu sorun neden kaynaklanabilir. Radyotor suyu sicakliginimi dusurmem lazim yoksa oda termostadinimi iptal etmeliyim bilemedim. Lutfen bu cahile bir yardim. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Sururiii @hasanemmii ustalar fikir verebilirmi lutfen.

• albatros_55 A kullanıcısına yanıt
    öncelikle ben usta değilim :)
    kullanıcıyım :)
    ama yardımcı olmaya çalışayım :)
    sebebi şu olablir
    Eğer pencerelerin montajı sırasında hatalı çalışma yapılmışsa, dolgu malzemesi ve silikonlama gibi çalışmalar iyi yapılmamışsa pencerelerle duvar arasında boşluk kalır. Böylelikle camlar soğuk havayı ya da suyu sızdırabilir. Bu durumda pencerelerde terleme denilen buğu ve ıslaklık meydana gelir. Ayrıca pencere diplerinde küflenme görülür.
  • Sebepleri sunlardir.

-Bina yeni,dolayisiyla duvarlar nemlidir.Evi isittiginizda nemli sicak havaniz olur. Bu hava soguk pencere cami ile karsilasinca yogusma kacinilmazdir.

-Davlumbaz bacasi tikali ya da cekise uygun sekilde duzenlenmemis. Cok fazla buhar uretilip davlumbaz calistirilmiyorsa donem donem yogusma da gorulur.

-Evin icinde cok fazla camasir kurutuluyor.

-Pencere yalitiminin cok az hava gecirgen nitelikte olmasi.

Sebepleri bunlardir.

• Son maddeye duvar yalitimini da ekleyebilirsiniz. Daha nadir gorulur.

• Tesekkurler cevaplar icin. Pencereler egepen ve gayet kaliteli. Sadece mutfakta degil butun odalarda ayni sorun var. Acaba pencerelermi cok buyuk (1.5×2). Ayrica oda termostadi konusunda bur yorum yapmadiginiza gore sebep bu degil.@Cirrus-
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    duvarlarda küf olması :((
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Oda termostatı ile ilgili değil.
    Evinizin havasında çok fazla nem var.
    Bu da soğuk cam, duvar gibi yerde yoğuşma yapıyor.
    Sık sık havalandırın.
    Mutfak kapısını kapalı tutun.
    Mutfakta yemek pişerken aspiratörü kullanın ve temiz hava girişi sağlamak için mutfak kapısını veya penceresini aralayın. Hava girmezse aspiratör havayı dışarı atamaz.
    Bir de banyo kullanım sonrası banyo havalandırma menfezini açıp kapısını kapalı tutun.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.