Şimdi Ara

duvarlarda küf olması :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
50.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler yeni evimde duvarlar simsiyah küf oldu yazın bişi yoktu komsularda bişi
    yok sadece bende neden olur

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvarlarda Küf Oluşumu: Nedenleri ve Çözümleri

Duvarlarda küf oluşumu, ev sahipleri için önemli bir sorundur. Estetik açıdan hoş olmayan küf, aynı zamanda sağlığa da zararlıdır. Bu metinde, duvarlarda küf oluşmasının nedenlerini ve bu sorunu çözmek için uygulayabileceğin adımları ele alacağız.

Duvarlar Neden Küflenir?

Duvarlarda küf oluşumunun birincil nedeni nemdir. Aşırı nem, duvarlarda küf sporlarının çoğalmasına neden olur. Nem, aşağıdaki kaynaklardan kaynaklanabilir:

• Sızıntılar veya su hasarı
    • Yetersiz havalandırma
    • Yüksek nem seviyeleri

Küf Oluşumunu Önleme ve Çözme

Küf oluşumunu önlemek ve çözmek için atabileceğin adımlar şunlardır:

• Nem kaynağını belirle: Su sızıntıları veya hasarlı boruları kontrol et. Yetersiz havalandırma varsa havalandırma sistemini iyileştir.
    • Nem seviyelerini düşür: Nem alma cihazları kullanarak veya pencereleri açarak evindeki nem seviyelerini kontrol et.
    • Küflü bölgeyi temizle: Küflü bölgeyi çamaşır suyu veya küf giderici solüsyonla temizle. Alanı iyice havalandır.
    • Küflenmiş duvarları onar: Küflü duvar kaplamalarını çıkar ve hasarlı altyapıyı onar.
    • Profesyonel yardım al: Küf sorunu devam ediyorsa veya ciddi ise profesyonel bir küf giderme şirketinden yardım almayı düşün.

Küfün Sağlığa Etkileri

Küf, solunum sorunlarına, alerjilere ve hatta astıma neden olabilecek zararlı sporlar salar. Küf sporlarını solumak özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için tehlikeli olabilir.

Duvarlarda küf oluşumunu önlemek ve çözmek, hem evinin estetik görünümünü hem de sakinlerinin sağlığını korumak için çok önemlidir. Bu adımları takip ederek, küf sorununu etkili bir şekilde ele alabilir ve evini güvenli ve sağlıklı bir ortam haline getirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • duvarların saten boya ve pencereler pvc ise kaçınılmaz son.birşey ekleyim,evde kuruyemiş,bisküvi türü şeyler bir günde hamur oluyormu
  • ben kalorifer doğalgaz işiyle uğraşıyorum küf dediğin yer banyo veya mutfak tarafınamı bakıyo tesisatta kaçak olmasın duvarda küf rutubet yapar sölim
  • Focusdaş kardeşimin konusu yukarı çıksın bakalım

Rutubettendir ama kesin bir çözüm yolu var mı bilmiyorum.
  • saten boya değil pvc var kuruyemiş 1 günde olmuyo çünkü 1 gün bile kalmıyo alındıığı gibi bitiyo

caresi yokmu

bi kaç arkadaş köpük dedi ama onuda içerden yaparsak çok darbe alır bekar evi malum özen göstermiyoz
  • Bizim de yazlıkta oluyor, rutubetten olsa gerek, dışarı çıkarken evde birisi kalmıyosa pencereyi açık bırak 1 aya falan geçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Focusdaş kardeşimin konusu yukarı çıksın bakalım

Rutubettendir ama kesin bir çözüm yolu var mı bilmiyorum.

Sağol Murat abi

istanbul rutubetli zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: splash17

ben kalorifer doğalgaz işiyle uğraşıyorum küf dediğin yer banyo veya mutfak tarafınamı bakıyo tesisatta kaçak olmasın duvarda küf rutubet yapar sölim

bütün odalara geçermi üst katta sorun olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cumhuriyet.

Bizim de yazlıkta oluyor, rutubetten olsa gerek, dışarı çıkarken evde birisi kalmıyosa pencereyi açık bırak 1 aya falan geçer

işe giderkene acarım ama gelince bi saat titremek war cam açmak çözüm değil

gerçek bi çözümünü bulmamız lazım ilerde ewlenicem ewde devamlı insan bulunacak
  • yukarı
  • aynı sorun bizde de var odaların her tarafı banyo dahil küf içinde siliyoruz siliyoruz yine aynı ertesi gün küfleniyor
    bi de öyle pis bir kokusu var ki salon a artık kokudan giremiyroz

nedir bunun sebei ya da önlemek için ne yapılır ???

il/ kocaeli
    ısınma türü / doğalgaz-ık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaros -- 10 Mart 2009; 21:05:23 >
  • Camları açmanız lazım!!!
  • çözüm lazım
  • Yittim arkadaşlar,alın çözüm;tesisatta mutlaka kaçak vardır,duvarları yıkıp onarma imkanı varsa ne ala,ha yok ama bu nemden küften bıktık diyorsanız,havalandırma falan hikaye;yapılacak tek şey vardır(dido yemek)boş ir cam sil şişesine çamaşır suyu(yoğun kıvamlı olanlardan)sulandırarak konulacak ve küf olan yerlerin üzerine sıkılacak bu işlem bir hafta 3-4 kez yapılacak,küf falan kalmaz.Sakın silmeye falan kalkışmayın dahda azdırır küfü sadece üzerine fıs fıs.
    Bana da dua ederseniz
  • kaybedecek bişiyim yok denerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeRSeRiHaYaT

quote:

Orjinalden alıntı: splash17

ben kalorifer doğalgaz işiyle uğraşıyorum küf dediğin yer banyo veya mutfak tarafınamı bakıyo tesisatta kaçak olmasın duvarda küf rutubet yapar sölim

bütün odalara geçermi üst katta sorun olsa

geçer su kendine neren yol bulursa ordan gider duvarın içinden
  • quote:

Orjinalden alıntı: ѕєℓ¢єη

aynı sorun bizde de var odaların her tarafı banyo dahil küf içinde siliyoruz siliyoruz yine aynı ertesi gün küfleniyor
    bi de öyle pis bir kokusu var ki salon a artık kokudan giremiyroz

nedir bunun sebei ya da önlemek için ne yapılır ???

il/ kocaeli
    ısınma türü / doğalgaz-ık

bi arkadaşın evinde uyguladık zemin katta oturuyordu evin yan tarafı komple rutubetti ve inşaat malzemesi satan adamlarda bi sıva harcı vardı suyla karıştırıp sıva yapar gibi duvara sıvıyosunuz tabi rutubetin oldugu yere ve sorun ortadan kalktı rutubet olmadı bidaha
  • aynı sorun bizim evdede var sorunu yalıtım strafor dedikleri şeyle çözülüyormuş ama lakin biz denemedik kışın oluyor genelde dışardan soğuğı içerden sıcağı yeyince ıslanıyor köşeler kapkara oluyor
  • Bizde de aynı sorun vardı.En son Bauhausta bir cam sil gibi birşey bulduk.Yalnız fiyatı biraz pahalı 20 yada 40TL arası birşeydi.Kullanılışı nerde küf varsa üstüne sıkıyosun daha sonra bezle silip öyle bırakıp çıkıyosun.Biz bunu uyguladıktan sonra şuan küf, rutubet falan kalmadı.

Bir uyarı oda aşırı kimyasal kokuyor 1-2 gün odanın camlarının full açık olması lazım yoksa odaya giremezsiniz.
  • Dostum bol bol evi havalandir camları açık tut. yanı kış ayi filan deme en az 1 saat odayi havalandir (hergün)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.