Şimdi Ara

duvarlarda küf olması :(( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
4
Favori
51.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diabrek

Yittim arkadaşlar,alın çözüm;tesisatta mutlaka kaçak vardır,duvarları yıkıp onarma imkanı varsa ne ala,ha yok ama bu nemden küften bıktık diyorsanız,havalandırma falan hikaye;yapılacak tek şey vardır(dido yemek)boş ir cam sil şişesine çamaşır suyu(yoğun kıvamlı olanlardan)sulandırarak konulacak ve küf olan yerlerin üzerine sıkılacak bu işlem bir hafta 3-4 kez yapılacak,küf falan kalmaz.Sakın silmeye falan kalkışmayın dahda azdırır küfü sadece üzerine fıs fıs.
    Bana da dua ederseniz

Arkadaşım ALLAH senden razı olsun. Fıs fıs işi tek seferde Allah selamet versin sana kardeş. Beş senedir elimde boya, duvar küf oluyor ben boyuyorum, bıkmıştım yaa.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaYLoNg

quote:

Yittim arkadaşlar,alın çözüm;tesisatta mutlaka kaçak vardır,duvarları yıkıp onarma imkanı varsa ne ala,ha yok ama bu nemden küften bıktık diyorsanız,havalandırma falan hikaye;yapılacak tek şey vardır(dido yemek)boş ir cam sil şişesine çamaşır suyu(yoğun kıvamlı olanlardan)sulandırarak konulacak ve küf olan yerlerin üzerine sıkılacak bu işlem bir hafta 3-4 kez yapılacak,küf falan kalmaz.Sakın silmeye falan kalkışmayın dahda azdırır küfü sadece üzerine fıs fıs.
    Bana da dua ederseniz

Diabrek çok çok çok teşekkür ederim, üşenmedim gittim çamaşır suyu domestos aldım yarı yarıya su ile karıştırıp duvara silmeden 2 saat aralıklarlar 2 kere sıktım duvar tertemiz oldu dua ediyorum sana dostum

arkadaşlar küf olunca kesinlikle işe yarıyor biraz önce geçti ve rutubet değil küf olunca, rutubet yukardan bir yerden su kaçırınca , küf hava koşullarından dolayı kendi kendine oluşuyor ve en çok yaygın olandır.

Alıntıları Göster
    Vallahi bu konuya rastladığım iyi oldu, aynı sorunu bizde çekiyoruz pvc'den ve hava koşullarından,
    bizim duvarların su alması mümkün değil tam 90 derecelik bitiş noktaları yani köşelerde bu sorun var.
    Dış cepheden yalıtımla sorunun çözüldüğünü biliyorum ama mümkün olacağını sanmıyorum koca apartmanda yaşıyoruz,
    çamaşır suyu olayını deneyeceğim bir kaç güne...

• quote:

Orijinalden alıntı: ARISOY

quote:

Bana da dua ederseniz

Arkadaşım ALLAH senden razı olsun. Fıs fıs işi tek seferde Allah selamet versin sana kardeş. Beş senedir elimde boya, duvar küf oluyor ben boyuyorum, bıkmıştım yaa.

İşe yaramasına sevindimBen evdeki küfü bununla bitirdim.Tabii küf olan duvarları antiküf özellikli boyayla da 3-4 kat boyadım sonradan.Şükür kurtuldum.Çok pis bir illettir,aman ha çoluk çocuk hasta olur mazallah.Şimdi yaz geliyor yapacağımız iş basit:Camları açıp gün boyu havalandırmak ve fıs fıs.Selametle...

• quote:

quote:

quote:

Bana da dua ederseniz

İşe yaramasına sevindimBen evdeki küfü bununla bitirdim.Tabii küf olan duvarları antiküf özellikli boyayla da 3-4 kat boyadım sonradan.Şükür kurtuldum.Çok pis bir illettir,aman ha çoluk çocuk hasta olur mazallah.Şimdi yaz geliyor yapacağımız iş basit:Camları açıp gün boyu havalandırmak ve fıs fıs.Selametle...

diabrek DOSTUM oncelıkle verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım ,malesef aynı sorunla bende suan karsı karsıyayım işe en başından baslamak gerekırse bıze ne yapacagımızı sırasıyla ve nasıl uygulayacagımızı genıs bı sekılde acıklarsan cok sevınırım hem bızden sonrada gelen arkadasşar konuya vakıf olmaları daha kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronikyorgun -- 24 Mart 2012; 0:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ѕєℓ¢єη

aynı sorun bizde de var odaların her tarafı banyo dahil küf içinde siliyoruz siliyoruz yine aynı ertesi gün küfleniyor
    bi de öyle pis bir kokusu var ki salon a artık kokudan giremiyroz

nedir bunun sebei ya da önlemek için ne yapılır ???

il/ kocaeli
    ısınma türü / doğalgaz-ık

küf tutmayan boyalar var. onunla boyayın.

ben eve 3 sene önce taşındığımda banyo tavanı full küftü. güzelce temizleyip küf tutmayan boya ile boyadım. inan 3 sene de zerre küf olmadı.

ama tuvaleti boyamaya yetmemişti. onun tavanı her kış küf olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

quote:

Orijinalden alıntı: ѕєℓ¢єη

aynı sorun bizde de var odaların her tarafı banyo dahil küf içinde siliyoruz siliyoruz yine aynı ertesi gün küfleniyor
    bi de öyle pis bir kokusu var ki salon a artık kokudan giremiyroz

nedir bunun sebei ya da önlemek için ne yapılır ???

il/ kocaeli
    ısınma türü / doğalgaz-ık

küf tutmayan boyalar var. onunla boyayın.

ben eve 3 sene önce taşındığımda banyo tavanı full küftü. güzelce temizleyip küf tutmayan boya ile boyadım. inan 3 sene de zerre küf olmadı.

ama tuvaleti boyamaya yetmemişti. onun tavanı her kış küf olur

Alıntıları Göster
    Küf sporları çok hızlı çoğalıp yayılır nemli ortamlarda nem giderilemiyorsa çaresi hepa filtreli hava temizleyicidir sporlar filtreye takılır.sporları etkisiz hale getirmek için sodyum hipoklorit yani çamaşır suyu kullanın.

• diabrek kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık. Bilgine bereket :)
    Denedim oldu. Ama ben hemen arkasından sildim şimdilik duvar yeni boyanmış gibi oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvari_21

Emeğine sağlık. Bilgine bereket :)
    Denedim oldu. Ama ben hemen arkasından sildim şimdilik duvar yeni boyanmış gibi oldu.

Isinize yaramasina sevindim.Ama hemen silmeniz yanlis olmus.Arkadaslar bu yontem sorunu kokten yok etmez onu belirteyim.Mutlaka su kacagi yalitim neyse asil kaynagi halletmek gerek.Yine de asil sorunu halledene kadar evde kuf beslemek yerine fis fis ile bi rahatlama saglanir.Bir hafta falan uyguladiktan sonra antikuf ozellikli bi boya ile 3-4 kat boyamak gerekir.Bu sizi uzunca sure idare edecektir.

• Tekrar teşekkürlerler

• quote:

Orijinalden alıntı: rsn21_07

Tekrar teşekkürlerler
    Küf, eğer iç duvarlarda ise; komşunuzun ya da sizin su veya atık borularınızdaki bir sızıntıdan olabilir.Yok dış cepheye bakan duvarlarda ise kalitesiz işçilik ve malzemeden dolayı duvara su sızması sonucu olabilir.Ayrıca dış cephede izolasyon yoksa,soğuk havalarda yalnız camlar değil,dış cephenin içe bakan tarafı terleme yapar.Bir de sık sık havalandırmazsanız,bu biriken nem küf yapar.
    Bizim eski evde banyodaki küfü silikonlu boya ile telafi etmiştik.Ama kokusu çok ağırdı.Boyarken ölmüştüm.Dış cephe için bence tek çözüm kaliteli bir izolasyon.Ama izolasyonun göstermelik olmadığından emin olun.Kullanılan panellerin kalınlığı da çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qnedim

Küf, eğer iç duvarlarda ise; komşunuzun ya da sizin su veya atık borularınızdaki bir sızıntıdan olabilir.Yok dış cepheye bakan duvarlarda ise kalitesiz işçilik ve malzemeden dolayı duvara su sızması sonucu olabilir.Ayrıca dış cephede izolasyon yoksa,soğuk havalarda yalnız camlar değil,dış cephenin içe bakan tarafı terleme yapar.Bir de sık sık havalandırmazsanız,bu biriken nem küf yapar.
    Bizim eski evde banyodaki küfü silikonlu boya ile telafi etmiştik.Ama kokusu çok ağırdı.Boyarken ölmüştüm.Dış cephe için bence tek çözüm kaliteli bir izolasyon.Ama izolasyonun göstermelik olmadığından emin olun.Kullanılan panellerin kalınlığı da çok önemli.

Alıntıları Göster
    Şimdi düşünüyorum da,silikonlu boyanın içinde sanırım asetik asit katkısı vardı.Etkili olmasının nedeni de buydu gibime geliyor.Eski silokon tüplerdeki gözyaşartan kokuyu hatırlayın,(o da asetik asit).Yeni silikon yapıştırıcı tüpler eskisi gibi ağır kokulu değil.Benim kullandığım silikonlu boyanın markası yanlış hatırlamıyorsam Marshall dı.Ama kaç sene geçti.Yeni boyalarda da kokusu fazla rahatsız etmemesi için asetik asitten vazgeçmiş olabilirler.Yani yeni silikonlu boyalar küfe nekadar etkili şüpheliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: qnedim

Şimdi düşünüyorum da,silikonlu boyanın içinde sanırım asetik asit katkısı vardı.Etkili olmasının nedeni de buydu gibime geliyor.Eski silokon tüplerdeki gözyaşartan kokuyu hatırlayın,(o da asetik asit).Yeni silikon yapıştırıcı tüpler eskisi gibi ağır kokulu değil.Benim kullandığım silikonlu boyanın markası yanlış hatırlamıyorsam Marshall dı.Ama kaç sene geçti.Yeni boyalarda da kokusu fazla rahatsız etmemesi için asetik asitten vazgeçmiş olabilirler.Yani yeni silikonlu boyalar küfe nekadar etkili şüpheliyim.

Alıntıları Göster
    Üşenmeden 500 liraya nem alma cihazı aldım, yalıtımlı evde pvc'lerde terleme, duvarda küf oluşumu vardı yıllardır..
    Evin kokusu değişdi litre litre su çıkıyor cihazın haznesinden. Yaza doğru ev değiştircez, eski binaların tümünde bu sorunla karşılaşırsınız..
    Camsil sprey'e domestos karıştırıp ara sıra duvarlara sıkın, ve evi havalandırın, yada son çare duvarı temizleyip nem alma cihazını çalıştırın, sonucu görün.

• Tesisat saglamsa tek sebebi nem. Evde rutubet varsa ya surekli evi sicak tutacaksiniz ya da havalandiracaksiniz. Ki bu kadar kuf olmasina sebep olan rutubette yasayamazsiniz ki zaten yorganiniz kiyafetiniz fln islak olur?

• quote:

quote:

Bana da dua ederseniz

fısfıs yapıp silmiyormusunuz

çamaşır suyu duvarda öyle kalıyor öylemi

peki kokmuyormu

• Cihan kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle fıs fıs yaptıktan sonra silmiyoruz. Geçici olarak çamaşır suyu kokuyor. Havalandırdıktan sonra koku kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaYLoNg

quote:

Bana da dua ederseniz

Diabrek çok çok çok teşekkür ederim, üşenmedim gittim çamaşır suyu domestos aldım yarı yarıya su ile karıştırıp duvara silmeden 2 saat aralıklarlar 2 kere sıktım duvar tertemiz oldu dua ediyorum sana dostum

arkadaşlar küf olunca kesinlikle işe yarıyor biraz önce geçti ve rutubet değil küf olunca, rutubet yukardan bir yerden su kaçırınca , küf hava koşullarından dolayı kendi kendine oluşuyor ve en çok yaygın olandır.

Alıntıları Göster
    Evinde de rütubet var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6

Evinde de rütubet var

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde banyomda aynı sorun var duvarlar karardı bazı yerlerde sarardı. şu linkteki yöntemde çamaşır suyu ile silin diyor. sizce silmekmi mantıklı yoksa fıs fıs ile spryelemek mi?

https://www.cleanipedia.com/tr/koku-leke-giderme/duvarda-kuf-nasil-onlenir

• önce etrafı iyice bir temizle sonra
    tuzlu su ile bölgeyi paspasla
    tuz asitik olduğu için hiç bir bakteriye yaşama alanı bırakmaz !
  • diabrek kullanıcısına yanıt
    Sa usta hatırladın mı bu yorumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SvadyaDerebeyi

Sa usta hatırladın mı bu yorumu

Hatirlamaz mıyım,az savaşmadık küfle

Nasıl işinize yaradı mi yöntem?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.