Şimdi Ara

pentax k-5II veya nikon d7000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki makina arasinda kaldim ozelliklere baktigim zaman pentax cok cekici geliyor birazda cahilim bu konuda o yuzden yardiminiza ihtiyacim var bu arada nikon 18-200 vrii pentax 18-135 lensle birlikte düşünüyorum lutfen bana bi fikir verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• spor fotoğrafçılığı yapmayacaksan k-5ler iyidir yapıcaksan k-3 al zaten k3ten daha iyi apc-s yok henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniquee_x3 -- 9 Şubat 2015; 18:29:32 >
  • pentax k5 ıı iyidir. pentax ın en sevdiği yanı renkleri, pentax fotoğraf makinelerinin renk canlılığı ötekilerinde yok. nikon ve canon nun ff makinelerini hariç tutuyorum onlarda bir sıkıntı yok. ama griş seviyesi makineleerinde renklerin canlılığında bir sıkıntı var
  • k5 -d700 deseydin bile
    k5 al derdim . prof makineyi iliklerine kadar hisset
  • açıkçası pentax'ın renkleri biraz fazla "gerçek dışı". fotoğrafa bakınca güzel görünüyor da gözün gördüğü o değil ki?

aynısı biraz nikon için de geçerli.. şahsen canon'un renklerini tercih ederim ama tercih meselesi bu tabii ki.

bu iki makine arasından d7000'i seçerdim, ikinci el piyasasını ve lens opsiyonlarını düşünerek..

sorunsuz bir d7000 piyasadaki en iyi fiyat/performans oranına sahip kırpık sensörlü makine bence.
  • widf kullanıcısına yanıt
    asıl nikon un jpeg formatındaki fotoğraflar renkleri gerçek dışı. mesela bir cimeni çayırı nikonla çekince yeşili koyu çay yeşili şeklinde,ama pentax ın ki açık çimen yeşili
    http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/12 buyrun bilimsel olarak test edilmiş karşılaştırılmış. jpeg formatında hangisinin renkleri daha güzel. benim pentax ta en çok sevdiğim şey renkleridir. o yüzden pentax ın renklerine laf ettirmem.
  • D7000 odaklama sistemi daha stabil ve kararlıdır.

• Macintosh kullanıcısına yanıt
    iyi bir fotoğraçı olmak isteyen odaklama işini makineye bırakmaz. hatta tamamen manuel kullanmalı makineyi, isoyu,diyaframı,estantaneyi wb ayarı hepsini manuel olarak kendiniz girin. makineler ne kadar gelişmiş olursa olsunda tam olarak istenilen ayarı veremezler. ki kaldıki her şeyi makineye bırakırsak fotoğrafı makine mi çekmiş olur biz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

asıl nikon un jpeg formatındaki fotoğraflar renkleri gerçek dışı. mesela bir cimeni çayırı nikonla çekince yeşili koyu çay yeşili şeklinde,ama pentax ın ki açık çimen yeşili
    http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/12 buyrun bilimsel olarak test edilmiş karşılaştırılmış. jpeg formatında hangisinin renkleri daha güzel. benim pentax ta en çok sevdiğim şey renkleridir. o yüzden pentax ın renklerine laf ettirmem.

kime göre güzel, neye göre güzel? hangisinin daha güzel olduğuna karar verirkenki kriterlerimiz belirler bunu. verdiğiniz linkte farklı iso değerlerindeki renk yorumları ve noise performansları var, gerçeğe en yakın olan hangisi buna dair bir yorum yok.

kaldı ki ben de nikon'un jpeg sonuçları en iyisidir diye iddia etmedim, aynısı nikon için de geçerli dedim.

zaten nikon'un en bilindik jpeg karakteristiği yeşili daha doygun vermesidir. canon'lar da genelde kırmızıyı olduğundan daha doygun verir, nikon'lar beyazda canon'lara nazaran genelde daha çok detay gösterir vs vs.

ama bu pentax'ın renklerinin de yerine göre gerçek dışı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. göze en yakın sonuçları canon'un verdiğinde çoğunluk hemfikir ancak ilk cevabımda da belirttiğim gibi renkleri beğenme mevzusu oldukça subjektif.

en çok pentax'ın renklerini beğenirsiniz, buna saygı duyarım. tamamen kişisel zevktir, ancak gerçeğe en yakın renkleri pentax'ın verdiğini iddia ederseniz hemfikir olmam mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi widf -- 17 Şubat 2015; 14:03:20 >

ben de gerçeğe en yakın renklerin canon un verdiğini idaa ederseniz,pentax ın renklerinin gerçek dışı olduğunu idda ederseniz ben de sizinle hem fikir olmam.
    siz hangi bilimsel kritere göre canon gerçeğe en yakın, pentax ın gerçek dışı renkleri olduğunu söylüyorsunuz peki?
  • canon ve pentax kullanmış biri olarak . canonla çektiğim fotoğraflar daha soluk çıkıyor . telefonla çekilmiş gibi duruyor . çok iyi bir lens olmadan canon almam. manzarada çok geri kalıyor

pentaxın en kötü makinesi bile renk açısından çok şahane . fotoyu çekip ekrandan bakınca insanlar şaşırıyor zaten burası böyle nasıl çıktı diye
  • ben de eski bir canon kullanıcısıyım canon 450d kullanıyordum. o makineyle canon 18-55 i,canon 18-85mm kullandım,tamron 17-50mm kullandım,sigma 10-20mm kullandım,sigma 70-300mm kulandım, canon 100mm macro,canon 50mm f/1.8 hatta canon 100-400mm bile kulandım. yani canon u sanki ben ne olduğunu bilmiyorum. canon un özellikle giriş seviyesi makinelerini sevmiyorum, çok soluk renkleri var. hatta son zamanlarda aynasızlara ilgim oluşmuştu sony a6000 i inceliyordum,ama o da gündüz manzara çekimlerinde berbat soluk renkleri var. o yüzden şuan beklemedeyim. sony nin veya pentax ın şöyle renkleri güzel olan iddalı bir aynasız yapmalarını bekliyorum. gerçi sony a7ıı yi yapmış ama henüz o miktarda param yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ben de eski bir canon kullanıcısıyım canon 450d kullanıyordum. o makineyle canon 18-55 i,canon 18-85mm kullandım,tamron 17-50mm kullandım,sigma 10-20mm kullandım,sigma 70-300mm kulandım, canon 100mm macro,canon 50mm f/1.8 hatta canon 100-400mm bile kulandım. yani canon u sanki ben ne olduğunu bilmiyorum. canon un özellikle giriş seviyesi makinelerini sevmiyorum, çok soluk renkleri var. hatta son zamanlarda aynasızlara ilgim oluşmuştu sony a6000 i inceliyordum,ama o da gündüz manzara çekimlerinde berbat soluk renkleri var. o yüzden şuan beklemedeyim. sony nin veya pentax ın şöyle renkleri güzel olan iddalı bir aynasız yapmalarını bekliyorum. gerçi sony a7ıı yi yapmış ama henüz o miktarda param yok.

ben raw çekip işlemeyi daha sağlıklı bulduğum için bilimsel araştırma bulup ona göre karar vermeyi tercih etmedim. zaten en başından beri dediğim gibi bu subjektif bir olaydır. bilimsel bir çalışmanın içinde subjektifliğe yer yok.

ama illa kaynak istiyorsanız kendi gördüğüm ve fikirlerine değer verdiğim profesyonelleri kaynak olarak gösterebilirim. siz de kendi gördüğünüzü esas alır ona göre bir yargıya varırsınız, herkes aynı yönde düşünmek zorunda değil gayet tabii.

zaten canon'un giriş ve orta seviye dslr'ları aynı sensörü kullanmalarına ve aynı markanın ürünleri oldukları için aynı color rendering sistemini paylaşmalarına rağmen arada fark görebiliyorsanız bizim göremediğimiz bişeyleri görebiliyorsunuz demektir :)

sevgilerimle.

işte pentax ta raw çekip sonradan düzenleme yapmaya pek ihtiyaç kalmıyor,çünkü sağolsun pentax işlemcisi,yazılımı doğru renk ayarlarını kendisi yapabiliyor.. Renk düzenlemesini sensör değil işlemci ve yazılım yapıyor. ona bakarsak canon,nikon,pentax sensörlerin çoğunu Sony yapıyor,iş sensör işi olsaydı tüm markaların renkleri aynı olurdu.
    ha iş Raw a kalırsa cep telefonuyla da çekilmiş fotoğrafı işleyip çok hoş bir kıvama,istediğim renklere getirebilirim.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    işlemci ve yazılım nihayetinde sensörün getirdiği bilgiyi yorumlayıp jpeg karakteristiğini oluşturuyor. aksi takdirde ccd ile cmos sensörler arasında hiçbir fark olmazdı değil mi?

zaten bahsettiğim de o değildi, benim sorduğum; aynı sensörü aynı işlemci ve yazılımı kullanan giriş ve orta seviye canon'lar arasında ne fark var da "özellikle giriş seviyesi canonların renkleri berbat" diyebiliyorsunuz?

giriş ve orta seviye canonların (550d,600d,50d,60d,7d vs vs vs) jpeglerini değil makinenin ekranından veya monitörden, istediğiniz ebatta yada istediğiniz dpi değeri ile çıktı alıp baksanız yine çıplak gözle ayırt edemezsiniz. haliyle söylediğiniz tamamen sizin öryargınızdan ibaret.

jpeg yorumuna gelince, elbette size pentax jpegi gerçekçi yada göze hoş geliyorsa başka marka alıp raw çekip işlemekle zaman kaybetmek anlamsız olurdu. benim için ise fazla abartılı ve doygun göründüklerini o açıdan ben olsam nikon d7000'i seçeceğimi söyledim.

hoş d7000, yada k5 seviyesinde makineler kullanıp raw işlememek ne kadar mantıklı o da tartışılır. nihayetinde raw çekip işlemenin direk jpeg ile yetinmeye göre renk yorumuna gelene kadar çok daha önemli faydaları var.

he kurban he canon nikon çok iyi pentax berbat, senin dediğin olsun. ama ben canon 600d ile canon 7d nin çekmiş olduğu fotoğraflarda renk ve ton farkını görebiliyorum sen göremiyorsan o senin sorunun. bana ön yargılı diyor belki sen ön yargılısındır hiç bunu düşündün mü?
  • Kimsenin renk tonları üzerinde makineden beyaz ayarı / kontrast / doygunluk üçlüsü kullanarak daha canlı ya da daha soluk fotoğraflar çekebileceği hakkında bir fikri yok mu? Bu nasıl bi tartışma konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3
    k3ten daha iyi apc-s yok henüz

Iso performansı ve detay konusunda D5500 daha iyidir.

pentax k-5II veya nikon d7000 pentax k-5II veya nikon d7000

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.