Şimdi Ara

Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pentax bence çok akıllı bir hamle yaptı.normal kompaktların 200 lira olduğunu düşünürsek bu lenssiz olduğu için 100 lira olmalı tuttu buna 700 euro fiyat çekti.
    kar bunla bitmedi üretim maliyetinin çok düşük olcağını tahmin ettiğim pek göz doldurmayan lenslerle bunu süsledi
    şimdi pentax bu bodyleri boyasa etse 50000-100000 tane satsa
    birde bunun lensten karı var.
    offff paraya bak
    bu makinayıda alan olacak.sensör nedir bilmeyip dslr sanıp
    micro four thirds lerle bir sanıp alanda olacak.
    bence hamle mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

pentax bence çok akıllı bir hamle yaptı.normal kompaktların 200 lira olduğunu düşünürsek bu lenssiz olduğu için 100 lira olmalı tuttu buna 700 euro fiyat çekti.
    kar bunla bitmedi üretim maliyetinin çok düşük olcağını tahmin ettiğim pek göz doldurmayan lenslerle bunu süsledi
    şimdi pentax bu bodyleri boyasa etse 50000-100000 tane satsa
    birde bunun lensten karı var.
    offff paraya bak
    bu makinayıda alan olacak.sensör nedir bilmeyip dslr sanıp
    micro four thirds lerle bir sanıp alanda olacak.
    bence hamle mantıklı

• @james
    abarttım biraz tabi espirili bi bakış açısı olsun diye ama aşırıda abartmadım bence

ha bu arada marka pentax sonuçta bazıları bu aleti 5d m2 den yada d700 den daha iyi bulabilir
  • quote:

@james
    abarttım biraz tabi espirili bi bakış açısı olsun diye ama aşırıda abartmadım bence

ha bu arada marka pentax sonuçta bazıları bu aleti 5d m2 den yada d700 den daha iyi bulabilir

Haha, çok doğru. "Q serisinden sonra ancak 5DMarkII keser" diyen çıkacak tartışma uzarsa
  • quote:

@james

Merhaba,
    Ben zaten abarttınız demek istemedim.Konuyu esprili bir bakış açısıyla özetlemenize gülümsedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Haziran 2011; 0:54:49 >
  • Sonbaharda Pentax APS-C algılayıcılı yeni bir sistem çıkarabilir diye duydum. Zaten kıt olan AR-GE'sini neden böyle sistemlere harcar anlamak mümkün değil. Sonbahara kadar yeni sistemin reklamını yapsa daha hayırlı olurdu.
  • yanlız makine sensor dışında çok iyi gerçekten.
    harici flash desteklemesi (pttl 540af dahil)
    dahili hemde yukarı uzayan flashının olması
    magnezyum kasa
    adam gibi kısayol tuşları
    titreşim engelleme sistemi
    bu kadar özelliği bu kadar küçük gövdeye sığdırması gibi
    ama gel gelelim sensor mercimek kadar bir anda herşeyi bitiriyor. pentaxa geçmiş olsun at çöpe.
    geniş açı lensi ile 200 dolar veririm.
  • @jeofizikci,
    "sensor dışında"
    Bu olmayınca, isterse patates kızartması yapsın...... "Yorumsuz"
    Adeta Şaka gibi bir makine, gerçekten @ozturert' e katılıyorum, ".....Zaten kıt olan AR-GE'sini neden böyle sistemlere harcar anlamak mümkün değil"
    Üstelik depremden etkilenmeyen tek firma, Bence bu fırsatı K-x veya K-5 te kullandığı sensör üzerinden N-3-5 veya G3 tipi makinalara harcasaydı bana göre daha mantıklı olurdu.
    quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

yanlız makine sensor dışında çok iyi gerçekten.
    harici flash desteklemesi (pttl 540af dahil)
    dahili hemde yukarı uzayan flashının olması
    magnezyum kasa
    adam gibi kısayol tuşları
    titreşim engelleme sistemi
    bu kadar özelliği bu kadar küçük gövdeye sığdırması gibi
    ama gel gelelim sensor mercimek kadar bir anda herşeyi bitiriyor. pentaxa geçmiş olsun at çöpe.
    geniş açı lensi ile 200 dolar veririm.

• Arkadaşlar bu Q mount'un büyük Apsc sensörlü modelinin de çıkacağı dedikoduları vardı. Yani bir küçük sensörlü aynasız konuştuğumuz model, bir de büyük sensörlü Nex gibi bir aynasızın geleceği kod adı da Evil.

Pentax'ın amacı yeni bir mount sistemi yaratmak ve bunu aynasız, ufak boyutlardaki makinelerde kullanmak şeklinde yorumlar okudum.

Yani bunun arkasından büyük sensörlü bir aynasız da gelecek konuşuluyor.
  • 800$ veya 800 Euro olacak diye duydum. Bu paraya yapılabilecek (ve 5 kat daha başarılı olacak) öneriler:

- Olympus XZ-1 ve Prag-Viyana-Budapeşte gezisi
    - Olympus E-PL1 ve Prag-Viyana-Budapeşte gezisi
    - Olympus E-PL2 ve Prag gezisi
    - Canon G12 ve 270EX flaş (yakın biryerlere gidin gezmeye )
    - Sony NEX3 ve Antalya tatili (Rus kızlara hava atarsınız. Bayansanız yaratıcı olun )
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + İtalya turu
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + Ipad
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + Samsung Galaxy Tab (en son 699 TL'ye görmüştüm 3G'siz modelini)
  • Bu tarz fiyatlar olacağını sanmıyorum. Bence bu ürün 400$ üstü olursa Pentax kendi kendini yakar.

Ucuz olursa eğer tutabileceğini düşünüyorum ama ucuz olacağını çok sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

800$ veya 800 Euro olacak diye duydum. Bu paraya yapılabilecek (ve 5 kat daha başarılı olacak) öneriler:

- Olympus XZ-1 ve Prag-Viyana-Budapeşte gezisi
    - Olympus E-PL1 ve Prag-Viyana-Budapeşte gezisi
    - Olympus E-PL2 ve Prag gezisi
    - Canon G12 ve 270EX flaş (yakın biryerlere gidin gezmeye )
    - Sony NEX3 ve Antalya tatili (Rus kızlara hava atarsınız. Bayansanız yaratıcı olun )
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + İtalya turu
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + Ipad
    - Panasonic Lumix DMC-FH20K + Samsung Galaxy Tab (en son 699 TL'ye görmüştüm 3G'siz modelini)

Çok iyi.
    :-)

Bence Pentax'ın yöneticileri Salvador Dali'nin etkisinde kalmış, sürrealizm diz boyu.
    Kelimenin tam anlamıyla "mercimek sensörlü" makine yapacaksın, komik diyafram açıklığına sahip lensler üreteceksin ve bir de üzerine 800 USD etiket yapıştıracaksın. Resmen delilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odéon -- 25 Haziran 2011; 10:49:54 >

• Merhaba,
    Pentax genelde hep daha cömert atılımlarda bulunurdu.Bu makineye mercimek sensör koyarak bence kendileriyle biraz çelişmişler gibi..
  • 4\3 sensörü beğenmezdim, buna bakınca öp başının üstüne koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: KutuKutuCekic

Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli..

fazla soze gerek.... resim herseyi anlatiyor.......
    olu dogmus bi kamera daha......
  • biraz daha bu makinaya takılasım var
    sizce bu makinanın sensörüne toz kaçarsa ne olur
    tozu bırakın tüy-kıl kaçarsa herhaldi tüm sensörün üzerini kaplar
  • quote:

biraz daha bu makinaya takılasım var

Merhaba,
    Eğer sensöre toz kaçarsa sensör temizleme kiti almaya da gerek kalmaz.Üflersiniz tertemiz olur.
    Bu arada,Pentax bu makineye toz düşürme sistemini entegre etmemiş galiba.Bir düşünün,sensör temizleme sistemi çalışınca tozla birlikte mercimek sensör de düşüyormuş falan.
    Şaka bir yana,gerçekten çok gereksiz bir model olmuş.Bu fiyata büyük sensörlü alternatifleri varken kimse bu makineyi kolay kolay tercih etmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 25 Haziran 2011; 15:15:57 >

• quote:

biraz daha bu makinaya takılasım var

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, tebrik ederim.
    Cidden bu makinenin sensörüne toz kaçarsa ne olur?
    Sensör temizliği için kullanılan çubuklarının ucu 15 mm boyutunda, bu makinenin sensörü 6 mm civarında. Yani sensörü evde kendiniz temizleyemezsiniz.

Bu arada "mercimek sensörlü" makineyi tekrar karşılaştıralım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odéon -- 25 Haziran 2011; 15:02:11 >

• yalnız leica m9 un fiyatı acayip pahalı fujini bir cihazı vardı oda harika fotoggraflar cekiyordu modeli hatırlamıyorum 1000 dolar civarında
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.