Şimdi Ara

Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pentax Q
    Aynasız
    12 MP 1/2.33" Backlit sensör lü.
    Viewfinder ı ayrıca alınıp takılabiliyor
    47mm lensle 700€ gibi bir fiyat ön görmüşler.

Sony NEX serisinden daha küçük sanırım ama o kadar küçük bir sensörle NEX serisine rakip olacağını sanmıyorum.

Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamboree -- 24 Şubat 2012; 16:44:09 >

• Detaylarda burada
    http://www.dpreview.com/previews/pentaxQ/

Her ne kadar saçma gelse de yeniliklere açık olmak lazım.
  • ??? NEX, E-PL2 ve GF3 varken mi? Bari 1/1,6" olsaymış algılayıcı.
    Ricoh denedi olmadı, Pentax neden zorluyor anlamıyorum. En azından Pentax K lensler uymalıydı.
  • Yine karşımızda BSI (back side-illuminated) CMOS sensor var. Büyük ihtimalle sensör Sony olabilir. Bir Q adaptörle lensi f:1.9 odaklı ve 40.5 mm çaplı yeni bir prime lens kullanılmış ve buna ek yine Q adaptörle kullanılabilecek 3 yeni lens piyasaya sürülecekmiş.
    Sony N-3C ile karşılaştırılmış ama........?
    Bekleyip görelim bakalım, Fotograf görüntü kalitesi, netlik, keskinlik açısından Sony HX100V' yi ne kadar aşabilmış bu sensörle ?
  • Pentax K Mount kullanılsaydı eğer ve fiyat bandı iyi bir aralıkta olsaydı en azından uçuk fiyatlı micro thirdslerden daha fazla satardı.

Ama şu şartlarda tutmaz diye düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim.
  • @NovariX,
    Özellikle Crop faktörü hk. bir bilgi varmı diye baktım göremedim. Ama sensör küçüklüğünü düşününce akla bu çarpanın campactlardaki gibi (1) olduğu geliyor. Zira fotografta görülen lenste dikkat çekici nokra ön merceğin resmen tombul tip kısa odaklı olması ve arada olması muktemel elksikliğide arada bir (Q) adı verilen bir adaptörle kapatılması. Benim anladığım makinayı iyice küçültmak adına sensör lens uyumu sırasında adamlar bir sorunla karşılaşmışlar ve bunu sanki aslında uzatma tüpü ama adına adaptör denilen bir zımbırtıyla aşmışlar. Tabi ben bunu biraz şeytanın avukatlığına soyunarak düşünüyorum. Küçültmek ve cihazı inceltmek demek aslında temel olarak lensi de zorunlu olarak sensöre yaklaştırmak demek. Bu ise odak uzaklığı kısa mercek yada mercekler grubu demek Bunu sağlamanında tek yolu merceğin kalitesini arttırarak çapı küçültmek ve merceğide tombullaştırmak demek. Bunuda sonsuza kadar yapamaz ortaya bir yığın kırılma sorunları çıkartırsınız. Görünüşe göre tüm dediklerim fotograflardan açıkça görülüyor. Panasonic FZ30 ve 50 de tüm bu dediklerim yapılmış yaklaşık 8 cm uzunluğunda bir boyda 12 x yakınlaştırma pratik anlamda sıfır hatayla başarılmıştı. Şimdi aynı olayı Sony HX100V' nin T* tipi objektifinde üstelikte sabit bir uzunlukta değil başarıldığını gördüm. Tabi R1 de aynen. Temmennim pek te ihtimal vermemekle birlikte (Lens başarılırda zaten adamlar bu konuda mükemmeller) Ah ! bu uyduruk 1/2.3" sensörler yok mu? (BSI_CMOS) her işi bu mahvedebilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Pentax K Mount kullanılsaydı eğer ve fiyat bandı iyi bir aralıkta olsaydı en azından uçuk fiyatlı micro thirdslerden daha fazla satardı.

Ama şu şartlarda tutmaz diye düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim.

• 5,76 kesme faktörü var (8.5mm lens 49mm'ye denk geliyor). Ufacık sensörün lensini değiştirsen ne olacak ki anlamıyorum. Bu kadar kolaysa Canon G12'nin lens değiştirilebilen modelini yapar olur biter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,
    Bu mercimek kadar sensör ve öngörülen fiyat ile ilgili olarak,"herkes gider Mersin'e Pentax gitmiş tersine" diyebilirim..
  • Sensör teknolojisinde bir gelişme hatta çağ atlamak şart diye düşünüyorum. Yoksa mevcut teknolojide tüketiciyle oyun oynuyorlar gibi ! yada çok boş vakitleri var n'aapsak n'eetsek diye otururlarken böyle şirketin 1 metrekarelik sensör deposunda yatan 983.670 mercimek sensörü takacak bir şeyler çizip hesaplayıp üretsek tarzında bir hareketle tüketiciye itikl... sunuyorlar :)
  •  Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli..
  • Pentax'ın diğer bazı markalara göre zaten kısıtlı bir kullanıcı kitlesi varken,bu tarz mercimek sensörlü modeller üretmesi gerçekten çok ilginç.
    Pentax'ın tıpkı dslr sistemlerde olduğu gibi bu segmentte de atak yapması gerekirdi.Pentax Q'nun bu sensör ve bu öngörülen fiyatla Sony Nex gibi modellerin yanında hiç bir şansı olamaz..
  • @jiddi,
    Temel taşı CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) ile küçük sensörde sonuç almak ister arkasını, ister önünü aydınlatın sonuç vermeyecek görünüyor...... Sensör üreticileri yaptıkları araştırmalarla artık tamamen CMOS' a dönmek ve maliyetleri da dahada düşürmek ve CCD' yi unutmak niyetindeler. Ama bu tüketicite kalitesiz fotograf olarak yansıyor malesef.(Şimdilik)
    quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Sensör teknolojisinde bir gelişme hatta çağ atlamak şart diye düşünüyorum. Yoksa mevcut teknolojide tüketiciyle oyun oynuyorlar gibi ! yada çok boş vakitleri var n'aapsak n'eetsek diye otururlarken böyle şirketin 1 metrekarelik sensör deposunda yatan 983.670 mercimek sensörü takacak bir şeyler çizip hesaplayıp üretsek tarzında bir hareketle tüketiciye itikl... sunuyorlar :)

• mercimek sensore razı olanlar genelde yüksek zum aralığından dolayı bunu secerler..hem mercimek sensor hemde değiştirilebilir lens... pek olumlu düşünceler getirmiyor insanın aklına ama genede bir görmek lazım sonucları...
  • Yeni lenslerden aşağıdakiler mükemmelmiş hakkaten:

100mm f8 (sabit diyaframlı)
    17.5mm f5.6 balık gözü (sabit diyaframlı)
    35mm f7.1 toy lens (sabit diyaframlı)

Algılayıcı ufacık, zaten ışık almıyor, ama sen f8-f7.1 lensleri reva görüyorsun kullanıcıya. Bravo hakkaten. Peki ışık saçılmasını (diffraction) nasıl engelleyecekler merak ediyorum.
    İnşallah çıkınca biz mahçup oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Merhaba,
    Bu mercimek kadar sensör ve öngörülen fiyat ile ilgili olarak,"herkes gider Mersin'e Pentax gitmiş tersine" diyebilirim..

Bekleyip görmek lazım.
    Pentax bu; ne yapacağı hiç belli olmaz.
  • bu makine için baya zamandır dedikodular dolaşıyordu. panasonic g1 yada gf1 alacaktım, pentaxı mı beklesem diye düşünüyordum. iyiki beklememişim
  • quote:

quote:

Merhaba,

Bekleyip görmek lazım.

Evet, dengesiz biraz

• quote:

quote:

Merhaba,

Bekleyip görmek lazım.

Merhaba,
    Evet,Pentax'ın ne yapacağı belli olmaz ama bu mercimek sensörün ne yapacağı az çok belli sayılır.
    Şaka bir yana,umarım imaj kalitesi tahmin edildiği kadar kötü olmaz ama bu boyuttaki sensörle biraz zor görünüyor.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Haziran 2011; 22:22:06 >

• şu makinayı alacak varsa allah ona akıl fikir versin diyorum sadece
  • beklentilerin çok uzağında bir makine çıkarttı ne mantıkla yapıldı anlamış değilim.
    *k bayonet değil
    *sensör gereğinden fazla ufak

pentax manyakları bile hoşnutsuzlar. facebookdaki haberin altındaki yorumlar bile fenalarda. dpdeki yorumlar zaten uçmuş.
    beğenen kimse yok sanırım.
    bir pentax kullanıcı olarak ben bile bu makineyi almam. 300 avro olsun gene almam.
    kaldı ki yeni bir pazarda nasıl yer bulacak. heleki sony ve olmp. bu pazarı resmen ele geçirmişlerken. hemde bu makineyle.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.