Şimdi Ara

Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @ozturert , ben bu makineyi almam alana da mani olurum :D Gitsin PEN alsınlar yada G3 , NEX :)

@bipekkan , Pentax kompak ve yeni atıldığı aynasız sınıfında DSLR'da olduğu gibi başarılı olamıyor (DSLR'da da başarılı olmasının sebebi bence hala optikleridir :) )... Misal K7 ve K5 hani özelliklerini bir kenara atın şekil şemal olarak en sevdiğim gövdelerdir :) Zaten bu konuda bi Pentax'ı birde Nikon'u çok beğeniyorum :) Keşke eski Samurai dönemlerinden kalma capon arkadaşlar ARGE'sinde çalışsaydı da KX ve KR'ı garip garip renklerde çıkarmasalardı :) Tamam Siyah güzel farklı olsun istiyorsan bir beyaz birde koyu kahve rengi yap :) Ne gerek var çingene pembesine , şeriat yeşiline , kertenkele rengine :)
    Optiklerine çok güveniyorlar güvenmesine de bari yeni lensler çıkarsalar şunlarla uğraşacaklarına... Misal sessiz veya desibel oranı düşük lensler çıkartsınlar... Şuan kullandığım 2 AF 1 manuel lensim var :) AF lenslerimden birisi olan 77mm optik kalitesi mest ediyor beni :) Bildiğin Leica Fakat arkadaş nasıl hırlıyor kendimi bazen Star Wars'da obi van kenobi zannediyorum... Ciiiuuuuuw ciiiiuuuuw..
    Bence bu tarz konuların üzerine eğilmeleri gerekiyor...

Yada sen SLR'larınla Objektif teknolojini geliştirmeye bak ey Pentax ! ! ! Bari FF yap bişey yap :) Orta formatın var FF'in yok ayıp ayıp :)

• Ricoh satın almış Pentax'ı, bakalım ne gelişmeler olacak?
  • Evet çok ilginç, Ricoh gibi kamera sektöründe pek deneyim sahibi olmayan bir şirket Pentaxı almış.
    Bakalım nasıl etkileyecek yeni patron

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Ricoh satın almış Pentax'ı, bakalım ne gelişmeler olacak?
  • Hoya zaten Pentax'i saglik sektorundeki tecrubesi yuzunden almisti, sadece fotograf kismini satmis.
    Ricoh'un degistirilebilir sistemi idare eder. Pentax lensleriyle daha da iyi olur ve m4/3 ve Nex tarzi sistemlere gercek rakip gelir (boylece Canon da girer bu ise)
  • Evet her türlü Pentaxa fayda sağlar gibi görünüyor.
    Tokina Kenko nun da büyük kısmı Hoya daydı. O ne oldu acaba.
  • Dpreview'da fotoğraf örnekleri karşılaştırdığımız kısımda seçilebilen bir Ricoh var (Ricoh CX3) hayatımda böyle çamur fotoğraf görmedim Umarım Pentax'ı kendilerine benzetmezler.
  • bu arada bipekkan hocamın da hastasıyız... iş elektronik,elektrik vb. konular olduğunda adeta bir bilgi denizi kendisi... şarj olabilir piller ve sanırım kesintisiz güç kaynakları hakkında da bizlere çok şeyler öğretmişliği vardır.

ricoh'un pentax'ı almasını nasıl yorumlayacak bakalım...
  • Merhaba,
    Bu eski konuyu güncellemek istemezdim,ama bu modelle ilgili aşağıdaki komik indirim haberini tesadüfen görünce sizlerle de paylaşmak istedim.
    Yanlış anlaşılmasın,makinenin imaj kalitesi fena değil ama indirimli fiyatı bile bu tip küçük sensörlü bir sistem için çok abartılı görünüyor.
    İyi günler hoşçakalın..

http://www.gelecekonline.com/metin/pentax_in_pentax_q_fotograf_makinesi_modelinde_800_tl_indirim_yapildigi_duyuruldu-13988

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Şubat 2012; 16:25:45 >

• m9 la yan yana koymus bi arkadaş
    24 tanesi 1 fullframe ediyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.