Bildirim
Pentax Q - Mercimek sensörlü Değişebilir Lensli.. (3. sayfa)
SALOMON ALPHACROSS 5 GTX Yürüyüş AyakkabısıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C46JHT39
16 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
At-kelebek ilişkisi geldi aklıma -
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
At-kelebek ilişkisi geldi aklıma
Kelebek yerine SİNEK değilmiydi o ? ............
-
dalga geçmeyin o grip -
ilahi pentax -
Vay anasını satem :D :D Pentax ne hallere düştü :) Dalga konusu oldu eyimi :D :D
Ama bakalım örnek fotolar bi çıksın piyasaya nasıl olacak görelim...Belki kötü olmaz yaw :) -
Konuda yapılabilecek bütün espiriler yapılmış -
800 dolarlık fiyat doğruymuş Pentax kendini baltalamaya devam ediyor -
Bu daha güzel:http://www.amazon.com/Pentax-I10-Stabilized-Pearl-White/dp/B0035LBMAS/ref=sr_1_3?s=photo&ie=UTF8&qid=1309252146&sr=1-3
En azından dürüst, "ben kompakt makineyim" diyor. Aynı boyda algılayıcı, aynı MP değeri.
Pardon, Q serisinin algılayıcısı arkadan aydınlatmalı olanından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 28 Haziran 2011; 11:11:55 > -
Bu "mercimek sensör" konusu çok abartılıyor. normal bir kullanıcı için mercimek sensörün nesi yetersiz?
Bu makinenin de müşterisi zaten dslr kullananlar değil; orjinal bir şeyler kullanmak isteyenler.
Bu makine satmaz diyen arkadaşlar, pentaxın asıl pazarı Türkiye değil, uzak doğu ve Amerika.Canon kadar olmasa da oralarda epey satıyor galiba. İstanbuldaki uzak doğulu turistlerde bol bol pentax görüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 28 Haziran 2011; 19:21:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Bu "mercimek sensör" konusu çok abartılıyor. normal bir kullanıcı için mercimek sensörün nesi yetersiz?
Bu makinenin de müşterisi zaten dslr kullananlar değil; orjinal bir şeyler kullanmak isteyenler.
Kaldı ki pentaxın pazarı Türkiye değil, uzak doğu ve Amerika. Ki Canon kadar olmasa da oralarda epey satıyor galiba. İstanbuldaki uzak doğulu turistlerde bol bol pentax görüyorum.
Merhaba,
Sorun salt mercimek sensörlü olması değil.Eğer bu makine basit bir kompakt olsaydı bu mercimek sensöre kimse bu kadar eleştiri yapmazdı.Ama farklı lenslerin de kullanılabildiği bu makineyi,hem mercimek sensörlü yapmışlar hem de fiyatı çok yüksek tutmuşlar.
Ayrıca konu Pentax'ın pazar payı değil.Pentax markasını kullanmasam da ben de çok seviyorum ama en sıkı Pentaxian'ların bile bu makine için olumlu yorum yaptıklarını sanmıyorum.
Sonuç olarak,aynı veya yakın fiyat seviyelerinde benzer ama daha büyük sensörlü alternatifler varken,bu makineyi kolay kolay kimsenin alacağını sanmıyorum.Ancak konuya çok uzak ve bilgisiz kullanıcılar tercih edebilir.
İyi akşamlar,hoşçakalın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 28 Haziran 2011; 19:36:27 >
-
C.james +1
O parayi verecek var mi aramizda? M4/3 sistemler bile o fiyatta kalmakta zorlaniyor, daha kotu sonuc alacagim makineye bu kadar para vermek yanlis geliyor bana. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
C.james +1
O parayi verecek var mi aramizda? M4/3 sistemler bile o fiyatta kalmakta zorlaniyor, daha kotu sonuc alacagim makineye bu kadar para vermek yanlis geliyor bana.
+1.. -
@_Lupara_,
Konu, mercimek sensör değil, Olsaydı da ABARTI değil....l CCD olup 1/2.33" yada 1/2" ölçeklerinde son 2 yıldır bir kaç istisna dışında her markadan onlarca COMPACT makina piyasaya çıktı. Bu tip makinaların hiçbiri ama hiçbiri 4-5 yıl önce piyasaya verilen ortalama 6-7 mpx' lik makinaların yanına fotograf kalitesi olarak yanaşamadılar. Üstelik firmalar bu CCD sensörler üzerinde ne yaparlarsa yapsınlar Video ilavesinde de başarılı olamadılar. Sıra geldi mercimek CMOS' lara. 1-2 denemeden sonra CMOS' ların bu kadar küçük boyutlarda Bir bxkx yaramadığını çabuk keşfettiler. Zira hem 20-35 x gibi beyinsizlik örneği zoom yapacaksınız, lensten alınan ışık verimi iyice düşecek, zaten neredeyse bu boyutta sıfıra yakın verimli CMOS sensör ne üretecek sorusuna aklı evvel bir mucit "Yaw dedi, sensörün yetersiz olarak sensörde üretilen görüntünün üstüne biz geriden ve sensörün tamamına ışığı suni olarak verir ve görüntüyü anlaşılır hale getirirsek sorun çözülür " Evet sorun bir miktar çözüldü ama görüntü bu defada yetersiz ışıkta 100 ISO' da bile noise üretmeye başladı. Çözümde hazır. Çaktırmadan her ISO değerinde arka planda kademeli oranda NR çalıştırmak suretiyle ama sonuçta detaydan, netlikten ve keskilikten yoksun, renk doygunluğu olmayan suluboya fotograf çeken makinalar ortaya çıktı, Ancak dışardan bakıldığında al benisi olan ama sözüm ona hitap ettiği kitlede dikkate alınarak, alın dediler.... "Siz istemiyormuydunuz, alın size 30-36 x ZOOM , Siz istemiyormuydunuz 14-16 mpx sensör, alın size , siz istemiyormuydunuz HD yada full HD video, alın size...... nasıl olsa iştihanızın, aç gözlülüğünüzün sonu yok, daha iyi, daha iyi diyecek, kısa bir süre sonra dSLR' ye geçene kadar idare edin bu çamur makinalarıylan" ! dediler ve fiyatı da tutular mı herkesin iyi kötü alabileceği 500-600 $ seviyesinde, bi tutam tuzla koşacak bir yığın tüketici bulacaklarını çok iyi biliyorlardı. Nitekim buldularda tüm dünyada. Kimse farkında değildi ki, çok değil bundan 5-6 yıl önce 5-6 mp' lik en basit bas-çek' lerin bile bu uyduruk makinaların yanında cam gibi görüntü verdiğini. Yetmedi şimdi bu uyduruklukları, avuç içi dSLR bozması makinalara yaymak amaç. Nasıl olsa üstüne kafa-kol demeden atlayacak çok tüketici var bu dünyada....
Ben aynı zamanda lambalı ve transistörlü radyo kolleksiyoneriyim. Sayıyı bilemiyorum ama ayda en az 2-3 radyo gelir bana yurt içinden dışından. Veya benden gider değiş tokuş yaparız. Bundan 20 yıl önce TR' de de satılan 2 dalga Japon Standard- AWIA-CROWN-Sony-Imperial vb onlarca marka el radyolarının ses kaltesi hatta buna binbir özenle yapılmış harika görünüşlü Alman Grundıg,Telefonken-Philips-Siemens-Philco-Dual ITT Shaup-Lorenz vb. radyolarının ses kaliteleri bu gün benzerlerinin yanında aynen bu uyduruk fotograf makineleri gibi kalıyor. O tarihlerdeki müzik setleri 4-5-6 katlı, Quadrofonic 40-50 litrelik, 4-6 yollu HP takımları ile şimdiki o iğrenç ev sinema sistemlerine bakıyorumda, ağlayayım mı, güleyim mi? şaşırıp kalıyorum. Birde kulağa iliştirilen MPEG3-4 çalarları artık konu bile etmiyorum.... Tabi sonuçta bu bir arz talep meselesi, Ama çokkk acı bir gerçek var.... "İyinin ne olduğunu bilmeyene, görmeyene, duymayana, kötünün kötü olduğunu anlatmak çok çok zor."
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Bu makine satmaz diyen arkadaşlar, pentaxın asıl pazarı Türkiye değil, uzak doğu ve Amerika.Canon kadar olmasa da oralarda epey satıyor galiba. İstanbuldaki uzak doğulu turistlerde bol bol pentax görüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 28 Haziran 2011; 20:41:06 >
-
@Bipekkan, gerçektende çok iyi yorumlamışsın tüketici böyle olduktan sonra bu tür cihazların sonu gelmez. -
quote:
Orijinalden alıntı: bipekkan
"İyinin ne olduğunu bilmeyene, görmeyene, duymayana, kötünün kötü olduğunu anlatmak çok çok zor."
Hocam bu söze şapka çıkartılır. -
Şimdi daha çok merak ettim :)
Şu makinenin örnek fotoğrafları gelsin hele bi :)
Kompak makinelerden ne farkı varmış görelim... Bi de utanmadan 800 dolar istiyorlar :D :D
Ülen bari 300 dolara sat gövdesini , objektiflerden köşe olmayı dene ey Pentax :D :D :D -
@jimi 1984,
Çok doğru, Sen kalk zamanında da olsa dünyanın en iyi lens üreticilerinden ol filmli makinelerin bir çoğu antika olarak kabul görüp leica' vari fiyatlara olmasada satılabilsin kısaca demek istediğim iyi bir geçmişin, alt yapın olsun belki yetersizde olsa ARGE' n olsun, git sen makinaların rengiyle, vırt zırtla uğraş.http://pinoytutorial.com/techtorial/pentax-optio-wg-1-and-wg-1-gps-digital-camera-review-specs-and-price/
Kesin bu Pentax' ın ARGE' sinde SAMURAİ döneminden kalmış caponlar var yeya bizim Rxmxn vatandaşlar basmış gibi ya da her ikisi birden. Bir dönem RAMBO dönemi özentisi askeri telsiz renk ve tipinde portatif çanta radyolar vardı, Benim kolleksiyonumda da var. Sanki o döneme döndük Örneğin linkteki Optio adeta "öptüm seni" diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: jimi1984
Şimdi daha çok merak ettim :)
Şu makinenin örnek fotoğrafları gelsin hele bi :)
Kompak makinelerden ne farkı varmış görelim... Bi de utanmadan 800 dolar istiyorlar :D :D
Ülen bari 300 dolara sat gövdesini , objektiflerden köşe olmayı dene ey Pentax :D :D :D
-
Capon alıyormuş ama
İyi de Capon alıyor, sen alacak mısın? Almıyorsan neresini savunuyorsun ki? Halla hallaaaa
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X